KayserSose je napisao/la:Dosadan si.![]()
A ti si valjda neki moderator, pa odlučuješ ko je dosadan i glup, a ko nije. Fino su ti navijači FCB objasnili da njima Gece treba, a tebi i tvom mentoru Kloppu ne treba, vi ćete dovesti Messija i Ronalda, pa će sve biti OK.![]()
![]()
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: BV Borussia Dortmund
-
- Kontakt:
Eto im ga.
I nauči quotati.

I nauči quotati.

I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Prije ću ja naučiti quotati nego što ćeš ti naučiti razmišljati, ubuduće nađi malo više od jednog istomišljenika po pitanju Gecea, jer te ljudi fino poklopiše argumentima, pa ti pucaj smajliće.KayserSose je napisao/la:Eto im ga.![]()
I nauči quotati.
opel je napisao/la:Prije ću ja naučiti quotati nego što ćeš ti naučiti razmišljati, ubuduće nađi malo više od jednog istomišljenika po pitanju Gecea, jer te ljudi fino poklopiše argumentima, pa ti pucaj smajliće.KayserSose je napisao/la:Eto im ga.![]()
I nauči quotati.

Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Nije niko ni ocekivao da ce se vratiti na stari nivo i nikako ne bi ove transfere smatrao greskom...Sahin je placen 6 miliona Realu sto je smijesna cifra za koju smo dobili igraca koji itekako moze pomoci,cak i protiv onih najjacih.Istina nismo se usrecili sa njegovom povredom ali to je vec neka druga prica. Kagawa je s druge strane iz Manchestera dosao za 8 miliona eura...opet smijesna cifra za igraca koji je na granici prvih 11 i koji itekako valja i kao opcija s klupe...Klopp je napisao/la:Zasto i treci put praviti gresku? I Sahin i Kagawa i dalje posjeduju kvalitet ali nijedan nije ni na pribliznom nivou u odnosu kad su nas napustili. Dakle taj argument za mene nije validan, iskustvo te uci da igrac ne uspijeva vratiti prijasnju formu.
Da ne duzim,placeno je 14 miliona za 2 igraca koja su u najgorem slucaju odlicne opcije s klupe...meni to nije uopste los posao.Ako se i Gotze moze dovesti za pristojnu sumu onda neka ga...sigurno je da bi imali odredjene koristi.
-
- Kontakt:
Opele prika ti si stvarno čudan lik. Ja te malo zekim a ti u svemu ideš na nož. 

-
- Kontakt:
Slazem se za Nurija i Kagawu i nikako mi nije jasno zasto bi neki sad njih tjerali jer eto nisu kljucni igraci. Ali, da se napokon u necemu ne slozimo, glede Jude potpisao bih Kloppa od rijeci do rijeci. Osim toga, i tribine su rekle svoje u subotu, a mali crv nikako nije vrijedan trzavica na relaciji klub-navijaci.adnan24 je napisao/la:Nije niko ni ocekivao da ce se vratiti na stari nivo i nikako ne bi ove transfere smatrao greskom...Sahin je placen 6 miliona Realu sto je smijesna cifra za koju smo dobili igraca koji itekako moze pomoci,cak i protiv onih najjacih.Istina nismo se usrecili sa njegovom povredom ali to je vec neka druga prica. Kagawa je s druge strane iz Manchestera dosao za 8 miliona eura...opet smijesna cifra za igraca koji je na granici prvih 11 i koji itekako valja i kao opcija s klupe...Klopp je napisao/la:Zasto i treci put praviti gresku? I Sahin i Kagawa i dalje posjeduju kvalitet ali nijedan nije ni na pribliznom nivou u odnosu kad su nas napustili. Dakle taj argument za mene nije validan, iskustvo te uci da igrac ne uspijeva vratiti prijasnju formu.
Da ne duzim,placeno je 14 miliona za 2 igraca koja su u najgorem slucaju odlicne opcije s klupe...meni to nije uopste los posao.Ako se i Gotze moze dovesti za pristojnu sumu onda neka ga...sigurno je da bi imali odredjene koristi.
Veliko je pitanje da li oni natpisi na tribinama predstavljaju stav vecine...dosta je polemike oko toga medju navijacima u Njemackoj. Al' vjerujem da ako ipak dodje do konkretnih poteza sa Gotzeom da ce uprava ispitati te stvari tako da ne dodje do vecih problema...KayserSose je napisao/la:Ali, da se napokon u necemu ne slozimo, glede Jude potpisao bih Kloppa od rijeci do rijeci. Osim toga, i tribine su rekle svoje u subotu, a mali crv nikako nije vrijedan trzavica na relaciji klub-navijaci.
@KayserSose @Klopp
Vaše stavove po pitanju povratka Gecea u BvB niko ne podržava, tako da ovaj put treba da klepite ušima i više sreće drugi put.
Vaše stavove po pitanju povratka Gecea u BvB niko ne podržava, tako da ovaj put treba da klepite ušima i više sreće drugi put.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Podrzavam ja
I pored mene im ne treba niko vise
Tesko je kad ti zabiju noz u ledja, a jos teze je kad ti zabiju hrdjav noz u ledja
Otisao si supacki kod najveceg konkurenta, hinjski razgulio, transfer destabilizirao ekipu pred vaznu tekmu LP
Daleko mu kuca

I pored mene im ne treba niko vise

Tesko je kad ti zabiju noz u ledja, a jos teze je kad ti zabiju hrdjav noz u ledja

Otisao si supacki kod najveceg konkurenta, hinjski razgulio, transfer destabilizirao ekipu pred vaznu tekmu LP

Daleko mu kuca

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Pa što mu uprava dade klauzulu u ugovoru i time Geceu prepusti da odlučuje o svemu. Da mu nisu dali klauzulu, otišao bi kao i Lewat za 0 Eura. Pričate o profesionalnom fudbalu kao da je neka ljubavna veza, a ne stvar interesa i profita.kraljttbvb je napisao/la:Podrzavam ja![]()
I pored mene im ne treba niko vise![]()
Tesko je kad ti zabiju noz u ledja, a jos teze je kad ti zabiju hrdjav noz u ledja![]()
Otisao si supacki kod najveceg konkurenta, hinjski razgulio, transfer destabilizirao ekipu pred vaznu tekmu LP![]()
![]()
Daleko mu kuca
-
- Kontakt:
opel je napisao/la:@KayserSose @Klopp

Polemika na temu Gece je za mene završena, ugodan dan želim.
-
- Kontakt:
Dali su mu klauzulu jer je to bio njegov uvjet za produženje ugovora, a klub tada nije imao jak položaj kao danas. Znači ghoffnar je već sa manje od 20g kalkulirao na štetu kluba u kojem je ponikao. A ono požurivanje transfera da mu ne istekne rok za aktivaciju klauzule u proljeće 2013. je potvrdilo o kome se radi. Odj izdajico.opel je napisao/la:Pa što mu uprava dade klauzulu u ugovoru i time Geceu prepusti da odlučuje o svemu. Da mu nisu dali klauzulu, otišao bi kao i Lewat za 0 Eura. Pričate o profesionalnom fudbalu kao da je neka ljubavna veza, a ne stvar interesa i profita.kraljttbvb je napisao/la:Podrzavam ja![]()
I pored mene im ne treba niko vise![]()
Tesko je kad ti zabiju noz u ledja, a jos teze je kad ti zabiju hrdjav noz u ledja![]()
Otisao si supacki kod najveceg konkurenta, hinjski razgulio, transfer destabilizirao ekipu pred vaznu tekmu LP![]()
![]()
Daleko mu kuca

Protivnici povratka jude uopste negledaju interes kluba, nego se vode emocijama. Koliko je to pametno je pitanje. Slucaj "Götze" ima mnogo vecu sirinu nego tu emotivnu pricu. Nadam se da ce uprava hladne glave sve prokontat sta se dobija sa jednim takvim transferom. Napr. dali ce jednom Hummelsu biti veci motiv da produzi sa BVB ako zna da klub dovodi kalibre poput jude (njemacki Jahrhundertalent, bla bla) ili ako je politika kluba Tielemansa, Werner i ostali klinci. Drugo, po pitanju sponzora, marketinga i medijskog prostora transfer jude bi bio pun pogodak (pogotov zbog evropskog prvenstva). Treca stvar, sto bi sa ovakvim potezom definitivno zacementirali drugu poziciju u svabskoj (signal za buduce zvijezde koje nadolaze u drugim klubovima). Cetvrto, sa sportske strane juda je vanserijski dobar, ofanzivno polivalentan (moze igrat sve) i uz perspektivu i podrsku Tuchela (slucaj miki) bi se vratio 100% u formu.
Sem te izdaje per exallance, ja vidim samo poztivne argumente.
Ybga, nekad moras progutat krastastu zabu da bi otisao korak naprijed.
Sva sreca pa se svabo nevodi ko mi balkanci emocijom nego racunicom.
Mislim da za nekih 20-25 mio odstete i platom od 8-10 mio (reus kategorija) bi napravili extra dobar posao.
Sva sreca pa se svabo nevodi ko mi balkanci emocijom nego racunicom.

Mislim da za nekih 20-25 mio odstete i platom od 8-10 mio (reus kategorija) bi napravili extra dobar posao.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
-
- Kontakt:
A zašto ne dati tu ili malo veću lovu za neku drugu zvijerku tipa Yarmolenko umjesto za ovog izdajicu upitne perspektive koji sigurno neće imati podršku navijača? Kad već dovodiš u opreku Tielemansa i Judu, ja bih povukao paralelu sa Sahin-Weigl, gdje je drugi koji je doveden kao anonimus danas za momčad bitniji od ovog prvog.Lokos19 je napisao/la:Protivnici povratka jude uopste negledaju interes kluba, nego se vode emocijama. Koliko je to pametno je pitanje. Slucaj "Götze" ima mnogo vecu sirinu nego tu emotivnu pricu. Nadam se da ce uprava hladne glave sve prokontat sta se dobija sa jednim takvim transferom. Napr. dali ce jednom Hummelsu biti veci motiv da produzi sa BVB ako zna da klub dovodi kalibre poput jude (njemacki Jahrhundertalent, bla bla) ili ako je politika kluba Tielemansa, Werner i ostali klinci. Drugo, po pitanju sponzora, marketinga i medijskog prostora transfer jude bi bio pun pogodak (pogotov zbog evropskog prvenstva). Treca stvar, sto bi sa ovakvim potezom definitivno zacementirali drugu poziciju u svabskoj (signal za buduce zvijezde koje nadolaze u drugim klubovima). Cetvrto, sa sportske strane juda je vanserijski dobar, ofanzivno polivalentan (moze igrat sve) i uz perspektivu i podrsku Tuchela (slucaj miki) bi se vratio 100% u formu.
Sva sreca pa se svabo nevodi ko mi balkanci emocijom nego racunicom.![]()
Isčekujemo povratak Klopponje s velikim nestrpljenjem.Hendo je napisao/la:Kakva je situacija za četvrtak?
Ima li bujruma na temi?

Pa naveo sam ti razlog zasto. Yarmolenko nije ni blizu kvaliteta pomenutog shupka. Za 25 mio nema tog igraca. Sa upitnom perspektivom se nezslazem ni sekunde. Govancetu samo treba 5,6 utakmica u nizu da sastavi i trener koji ce mu dati absolutno podrsku i imas worldclass igraca.KayserSose je napisao/la:A zašto ne dati tu ili malo veću lovu za neku drugu zvijerku tipa Yarmolenko umjesto za ovog izdajicu upitne perspektive koji sigurno neće imati podršku navijača? Kad već dovodiš u opreku Tielemansa i Judu, ja bih povukao paralelu sa Sahin-Weigl, gdje je drugi koji je doveden kao anonimus danas za momčad bitniji od ovog prvog.
Weigl je upravo iznimka koja potvrdjuje pravilo. Zasto nepovuces paralelu Sahin-Jojic iili Kagawa-Ji?
Ybga, ako zelimo u taj evropskih vrh, top8, cremedelacreme, onda netreba voditi politiku koja bazira na sreci i "mozda opali" nego treba zavuc rukav u prvu rafu na regalu. Weigl treba biti tek propratna "filozofija", ako se pokaze kao igrac za prvih11 jos bolje.
O podrsci Judi je bezze trabunjat. Pogledaj Westline Forum i vidjet ces da je Fifti-Fifti. Ja ga prvi nemogu organski, jer nije samo da je zabio noz nego je jos, kao sto neko spomenu, koristio hrdjav. Ali zarad sportskog uspjeha i perspektive kluba ja bi ga vratio ako je vec moguce za te novce koje se spominju.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"
-
- Kontakt:
Znači ti si siguran da je Juda bolja opcija za nas od Yarma? A jel po tebi Miki trenutno bolji igrač od Jude? Jel taj Judin potencijal baš toliko jamstvo njegove eksplozije?
Sigurno ima dovoljno kvalitetnih igrača koji bi došli u Dortmund u transferu vrijednom 25-35m Eura i uz plaću i manju od ovog okvira koji ti spominješ za Judu, a koji NISU IZDALI OVAJ KLUB. Uvijek ima takvih. Takav je bio Griezmann kad je dolazio u Atletico ili Dybala kad je dolazio u Juventus. Zašto davati lovu za ovog propaliteta koji nazaduje zadnje 3 sezone i čiju priču dobro znamo ako možeš dovesti bolje?
Ovo za anonimuse neću reći da si u krivu, ali mi smo baš znali ubadati brutalne anonimuse tako da takva politika svakako nije promašaj. Nemoj zaboraviti da smo osim Weigla na tu šemu našli i Hummelsa, Lewu, Gunda, Kagawu... Za Joju i Korejca ne bih rekao da su dovedeni da bismo od njih dobili neke zvijerke, već više kao pokušaj širenja kadra. Bittencourt ili Leitner su primjeri ovog što ti navodiš.
Ja se svakako nadam nekom jakom pojačanju ovo ljeto, pogotovo pošto bi od Gunda trebala stići neka lova, ali isto tako nemam ništa protiv da popunimo kadar nekim Tielemansom ili Suleom koji su potencijalne bombe.
Sigurno ima dovoljno kvalitetnih igrača koji bi došli u Dortmund u transferu vrijednom 25-35m Eura i uz plaću i manju od ovog okvira koji ti spominješ za Judu, a koji NISU IZDALI OVAJ KLUB. Uvijek ima takvih. Takav je bio Griezmann kad je dolazio u Atletico ili Dybala kad je dolazio u Juventus. Zašto davati lovu za ovog propaliteta koji nazaduje zadnje 3 sezone i čiju priču dobro znamo ako možeš dovesti bolje?
Ovo za anonimuse neću reći da si u krivu, ali mi smo baš znali ubadati brutalne anonimuse tako da takva politika svakako nije promašaj. Nemoj zaboraviti da smo osim Weigla na tu šemu našli i Hummelsa, Lewu, Gunda, Kagawu... Za Joju i Korejca ne bih rekao da su dovedeni da bismo od njih dobili neke zvijerke, već više kao pokušaj širenja kadra. Bittencourt ili Leitner su primjeri ovog što ti navodiš.
Ja se svakako nadam nekom jakom pojačanju ovo ljeto, pogotovo pošto bi od Gunda trebala stići neka lova, ali isto tako nemam ništa protiv da popunimo kadar nekim Tielemansom ili Suleom koji su potencijalne bombe.
Buraz haj mi samo reci na osnovu cega bi mu dao platu od 8-10 miliona? Na osnovu stare slave? Taj igrac tri godine tone, znaci nije ni stagnirao vec propadao, ni sjenka od onog igraca prije tri godine. Zasto da se kockas i rizikujes hoce li ikad dostici staru formu? Jer to su za BVB ogromne pare u pitanju. Bolje dovedi nekog ko je na pocetku karijere, koji puca od snage i koji ce gristi, a ne da mi ovaj debeljko seta po terenu i popravlja siske.Lokos19 je napisao/la:Protivnici povratka jude uopste negledaju interes kluba, nego se vode emocijama. Koliko je to pametno je pitanje. Slucaj "Götze" ima mnogo vecu sirinu nego tu emotivnu pricu. Nadam se da ce uprava hladne glave sve prokontat sta se dobija sa jednim takvim transferom. Napr. dali ce jednom Hummelsu biti veci motiv da produzi sa BVB ako zna da klub dovodi kalibre poput jude (njemacki Jahrhundertalent, bla bla) ili ako je politika kluba Tielemansa, Werner i ostali klinci. Drugo, po pitanju sponzora, marketinga i medijskog prostora transfer jude bi bio pun pogodak (pogotov zbog evropskog prvenstva). Treca stvar, sto bi sa ovakvim potezom definitivno zacementirali drugu poziciju u svabskoj (signal za buduce zvijezde koje nadolaze u drugim klubovima). Cetvrto, sa sportske strane juda je vanserijski dobar, ofanzivno polivalentan (moze igrat sve) i uz perspektivu i podrsku Tuchela (slucaj miki) bi se vratio 100% u formu.
Sva sreca pa se svabo nevodi ko mi balkanci emocijom nego racunicom.![]()
Jesu li mu Balkanci zvizdali kad god je gostovao u Dortmundu? Je li Balkanci okacise onaj transparent zadnju tekmu?
I na kraju kako ali kako moze neko preci preko onoga sto je uradio klubu? Bio si Bog u raju, idol, imao sve, tvoj klub, tvoji navijaci, tvoj trener, navijaci davali djeci imena po njemu, klub razvaljivao, perspektiva sve stimalo. Na ovoj planeti su postojala samo dva kluba u koja nije smio preci, mogao je bilo gdje otici i niko mu ne bi zamjerio, ostao bi idol i dalje ali jok on bira bas jedan od ta dva kluba. Kakav to covjek moras biti, kakvo smece od covjeka da odes u tom trenutku kod najveceg rivala, s kojim se boris za titule? I sad kad si propo, sad bi da se vratis. Mnogo bi me razljutilo ako ga vrate. Da je na nivou Mesija, ne bih ga doveo a nekamoli u ovom stanju.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.