FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Okolele
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Okolele » 21 sep 2015, 10:00

U ovoj ekipi jedino sto Đelmić valja,ovo ostalo goli prosjek..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 sep 2015, 10:02

Nema opravdanja za ponašanje navijača na jugu.
Jasno je da toj grupi nije klub u fokusu. I nisu tu zbog kluba. Tu su zbog sebe,zbog svog interesa, ega, ceifa...
Postavljaju stvari ovako:sve je ok dok nama odgovara. Ništa nije ok ako nama ne odgovara.
To nije navijanje za klub. To je zadovoljavanje svojih interesa i ceifova. To je svođenje kluba na nečiju igračku. Srozavanje vrijednosti koje se grade devet ipo decenija.
Nikad u tih devet ipo decenija navijači ovog kluba nisu na takav način vrijeđali igrače. A znamo,ko ne zna neka pročita, da je klub prolazio periode uspona i padova. Kao i svaki klub na zemaljskoj kugli. Dosta nas pamti kraj sedamdesetih i ispadanje u tadašnju drugu ligu.To je bila sportska tragedija.I zviždalo se i negodovalo se... Ali,nikad se nije išlo ispod linija koje znače dostojanstvo i koja znači iskrenu ljubav prema klubu. I išlo se na utakmice druge lige, u nesrazmjerno većem broju nego sad kad se osvajaju titule.
Klub nikako ne smije dozvoliti da bude taoc par desetina ljudi.Ma ko oni bili i ma kakva sredstva se trebala upotrijebiti da se to spriječi.
Reakcija sjevera na neka događanja na jugu daje mi za pravo da ovo ovako napišem.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 21 sep 2015, 10:13

Sramota je izgubiti od Radnika kuci od Maldsti u gostima i primiti od neke Drine dva komada kuci,nek nam je Bog na pomoci
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 21 sep 2015, 10:30

Ne sjecam se da smo na jednoj tekmi stvorili vise sanse, trebalo je biti jos 4-5 golova. Ofsajd nam je svirnut svaki put kad je bilo bare-bare, te sninke vjerovatno necemo vidjeti. Ipak, Drina nam je dala dva gola u Dolini i to nikako nije pozitivno. Ima prostora za napredak.

Plus za Djelmica, minus Antolovic i Mladenovic, ovaj drugi nije kalibar Zelje definitivno.

Iduce kolo Travnik uzet kako bilo, oni su u seriji od 3 poraza, ne igra im Hasanhodzic, pritisak im je, pametnom i borbenom igrom po cijeli plijen. A poslije Travnika derbi, jesmo tanki, al od onih tanji nismo, radujem se pobjedi vec sad.

U Kupu odradit Krupu sa izmjesanim sastavom, nadam se nizim cjenama ili nekoj akciji za navijace.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

chupachups
Kontakt:

Post Postao/la chupachups » 21 sep 2015, 10:32

Okolele je napisao/la:U ovoj ekipi jedino sto Đelmić valja,ovo ostalo goli prosjek..
Istina ziva. Jedini koji nema ugovor nazalost. Jedva Veleza uzeli, s Olimpicom muka ziva. Protiv Drine spasavas bodove. Svaka ti ekipa zabije gol, pitam se kad Ogi ode ko ce nam igrati ****.te

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 21 sep 2015, 10:32

cala je napisao/la:
KeepTheBlueFlag je napisao/la:
Sema1988 je napisao/la:Al cudno nam neko razdoblje i na tribinama - nakon 2. Gola Drine , Jug pjeva - igrajte pickice , a Sjeverom se odjekuje - Zeeeljo :) Obrnule se uloge skroz

Sent from my iPhone using Tapatalk
A druze bruka raje je napustila jug i presla na sjever upravo iz tih razloga
Ne seri ziv bio. Zna se ko je i sta na sjeveru. Ako je ikad iko psovao i pljuvao nase igrace to su onda oni sa sjevera.
Nije tacno,ja sam citav zivot na jugu,ali sam juce igrom slucaja bio na sjeveru,ono sto sam vidio na "lj" i "o" je 99% nekadasnja raja sa juga.

Jug se treba usaglasiti,ako bodris ekipu,onda to radi kako treba od pocetka do kraja,ako pljujes,onda pljuj pocetka do kraja. Na sinocnjoj utakmici su bodrili jedino kasu saveza za nekih minimalno 3-5000km,ako uzmemo one bas nepotrebne petarde,dimljadu,bakljadu(sto mogu opravdati s obzirom na rođendan kluba) i poruke savezu na utakmici koju maltene niko ne snima.
Sjecaju se ovdje neka raja kako je bilo kad primimo go,pa odma pocnemo da grmimo i tako do kraja,to je podrska,majka mu stara.

Ali kad pogledas predhodne utakmice i navijanje,ovo je makar mali pomak i nadam se jos vecem u narednim tekmama :!:

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 21 sep 2015, 10:34

Pa dobro, gubili smo bodove od Radnika, Rudara i ostalih 'amatera' i kod Amara pa nije bio skandal, ne treba previše srati, igrali smo dobro, momci su pod pritiskom i mi ako nastavimo ovako oni će popucati, tako da mi prvo trebamo promijeniti pristup pa tek oni...
Izgleda da dolazi jedno veliko pojačanje ubrzo, samo ne znam koliko će to biti pametno jer neće biti nimalo jeftin...

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 21 sep 2015, 10:35

Treba im utuviti u glavu da trebaju da grizu nakon svakog gola kojeg zabijemo..Lakse cu podnijeti ako kojim slucajem zijanimo bodove kad vidim da imaju zelju da zabiju jos koji gol,da dotuku protivnika nego kad se onako povuku pa primis bezveze golove..Najgore sto se to vecinom dogadja na Grbavici gdje mi treba da zadamo ritam i da pritiscemo protivnika..U svakoj utakmici dosad na Grbavici smo dopustali da nam protivnik stigne prednost i onda na vrat na nos se muci da zabijes da pobjednicki gol ili u najgorem slucaju zijanis kao protiv Radnika..Mi se kuci branimo protiv nekih Drina,Radnika,prije takve ekipe nisu mogle kako treba pritisak da naprave na Grbavici a sad po 2 gola nam zabijaju..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

chupachups
Kontakt:

Post Postao/la chupachups » 21 sep 2015, 10:37

Meni je juce muka bila kad Ogi onu loptu cuva kid korner zastavice. Kontam u sebi dokle si ti Zeljo dogurao protiv Drine.

seherli
Kontakt:

Post Postao/la seherli » 21 sep 2015, 10:39

Igra je katastrofalna jos od evropskih utakmica, ali je najlakse srati, traziti krivce i pljuvati.. Tu smo najbolji. A kada treba doci na stadion i obiljeziti rodjendan kluba svi imaju neke izgovore. Mene je stid bilo jucerasnje posjete, bez obzira na igru i rezultate. Mi k'o da smo godinama trpali 5 komada svima pa nas minimalne pobjede tjeraju sa stadiona.
Treba se samo prestati baviti supljiranjem, u kojem smo prvaci svijeta, i dati svoj doprinos kao onih cca 1000 "bolesnika" koje svaku tekmu vidim pred stadionom..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Zadnja izmjena: seherli, dana/u 21 sep 2015, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 21 sep 2015, 10:40

A niko ne spominje majstorije kod drugog gola. Lijeva strana nam je dosta tanka, mislim da je tu napravljena najveca greska ovu sezonu. Dosta dobra utakmica koju moras rijesiti s vise od dva razlike jer ekipe poput Drine kad su u zaostatku dva razlike one moraju krenuti na sve ili nista, i jucer su izjednacili i imali sansu da povedu. Mora nam ovo dobra lekcija biti jer sezona odmice, bodovi protiv ovakvih ekipa su obaveza. Kao sto rekoh brine me Mladenovic jer je njegova strana jucer bila prometna. Antolovic vise ne ulijeva sigurnost a kao kapiten bi morao da bude uzor mladjima. U srijedu ocekujem da odmore Amira, Memiju, Dadu i Dzelmica. Ne bi lose bilo bidjeti mladog Hadzovica na lijevom beku i Vedrana na golu.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 21 sep 2015, 10:41

pinki je napisao/la:Pa dobro, gubili smo bodove od Radnika, Rudara i ostalih 'amatera' i kod Amara pa nije bio skandal, ne treba previše srati, igrali smo dobro, momci su pod pritiskom i mi ako nastavimo ovako oni će popucati, tako da mi prvo trebamo promijeniti pristup pa tek oni...
Izgleda da dolazi jedno veliko pojačanje ubrzo, samo ne znam koliko će to biti pametno jer neće biti nimalo jeftin...
Mislim da je taj u Čukarickom zavrsio....

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 21 sep 2015, 10:44

O pojacanjima se trebalo na vrijeme misliti a ne sad.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 21 sep 2015, 10:47

themaniaks je napisao/la:O pojacanjima se trebalo na vrijeme misliti a ne sad.
A gdje gori?
Šta je to tako katastrofalno da se takav defetizam širi?

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 21 sep 2015, 10:47

Okolele je napisao/la:U ovoj ekipi jedino sto Đelmić valja,ovo ostalo goli prosjek..
Pa da, Hadziahmetovic, Blagojevic, Memija, Stokic, Sadikovic, Kosoric su mrtvi prosjek za ovu ligu...Nevjerovatno...

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 21 sep 2015, 10:51

FKZ1921 je napisao/la:Nema opravdanja za ponašanje navijača na jugu.
Jasno je da toj grupi nije klub u fokusu. I nisu tu zbog kluba. Tu su zbog sebe,zbog svog interesa, ega, ceifa...
Postavljaju stvari ovako:sve je ok dok nama odgovara. Ništa nije ok ako nama ne odgovara.
To nije navijanje za klub. To je zadovoljavanje svojih interesa i ceifova. To je svođenje kluba na nečiju igračku. Srozavanje vrijednosti koje se grade devet ipo decenija.
Nikad u tih devet ipo decenija navijači ovog kluba nisu na takav način vrijeđali igrače. A znamo,ko ne zna neka pročita, da je klub prolazio periode uspona i padova. Kao i svaki klub na zemaljskoj kugli. Dosta nas pamti kraj sedamdesetih i ispadanje u tadašnju drugu ligu.To je bila sportska tragedija.I zviždalo se i negodovalo se... Ali,nikad se nije išlo ispod linija koje znače dostojanstvo i koja znači iskrenu ljubav prema klubu. I išlo se na utakmice druge lige, u nesrazmjerno većem broju nego sad kad se osvajaju titule.
Klub nikako ne smije dozvoliti da bude taoc par desetina ljudi.Ma ko oni bili i ma kakva sredstva se trebala upotrijebiti da se to spriječi.
Reakcija sjevera na neka događanja na jugu daje mi za pravo da ovo ovako napišem.
Prijatelju sve si u pravu i tacno po meni napisao , ono je bruka ne samo juce nego mjesecima i mogu reci i godinu unazad a ko ne i vise nazalost. Igrali smo slabo i prije i bilo je svega i svasta pa nije bilo onakvog navijanja kao protiv Olimpica i Drine , borili se za opstanak u bivsoj drzavi pa svi disali ko jedan. A ovo sad, i ja sam ljut i tuzan sto smo ovako losi i svako od nas nekad i opsuje i svasta kaze ali onako maloumno navijanje ja jos nisam vidio i dozivio.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 21 sep 2015, 10:53

Kakav atak na forum, ne pamtim ovakav pritisak i pokušaj razdora, ali čini mi se da samo postižu kontra efekat, raja ih je provalila...

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 21 sep 2015, 10:55

FKZ1921 je napisao/la:Nema opravdanja za ponašanje navijača na jugu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Potpisujem od do. Dodao bi da je najlakše iz grupe psovati nekome. Oni koji imaju mu.da idu 1 na 1.

Baklje ne treba ni komentarisati. Već se po tome može vidjeti šta su ciljevi i šta se želi paljenjem baklji.

Nedavno sam čuo dobru izreku da patriotizam, a u ovom slučaju ljubav, nije vikanje / zviždanje / paljenje baklji. Počistiti, popraviti, uraditi, napraviti, to je prava ljubav i patriotizam.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 21 sep 2015, 10:56

u ovom društvu svi hoće para bez rada. il da se ekstra plati redovni rad. to hoće i vlast, i profesori, i doktori, i policajci, i menadžeri, i vjerski službenici, ukratko svi. pa se ne treba nimalo čuditi što to hoće i navijači.

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 21 sep 2015, 11:00

teteac8684 je napisao/la:
Pa da, Hadziahmetovic, Blagojevic, Memija, Stokic, Sadikovic, Kosoric su mrtvi prosjek za ovu ligu...Nevjerovatno...
Mislio sam na trenutno stanje,nisam se dobro izrazio..Đelmić je jedini igrac koji je odrzao formu od onih utakmica sa Ferencom i Standardom,ostalih nema nigdje..I ne vidim razlog zasto si Stokica naveo medju spomenutim igracima,taj otkako je dosao nista nije napravio za Želju..Doveden je kao veliku pojacanje a on u dosadasnjih 9 kola nije bio u stanju nijedan gol da zabije..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: imekorisnicko i 24 gosta.