BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Vec smo ovdje par puta pisali kako se nogomet ne igra zbog odsteta. Recimo kod Lewe smo po meni imali vise koristi od njegova ostanka do kraja ugovora nego da smo ga prodali da izvucemo neku odstetu. Mi ovisimo prvenstveno o rezultatu, a za rezultat treba sto jaca momcad.
Gubitak igraca nije nikakvo cudo jer si trenutno samo 4-5 momcadi na svijetu moze priustiti to da ne strahuje od gubitka svojih igraca.
Gubitak igraca nije nikakvo cudo jer si trenutno samo 4-5 momcadi na svijetu moze priustiti to da ne strahuje od gubitka svojih igraca.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Ne znam na osnovu cega donosis takve zakljucke po pitanju Levata, ali ajde.KayserSose je napisao/la:Vec smo ovdje par puta pisali kako se nogomet ne igra zbog odsteta. Recimo kod Lewe smo po meni imali vise koristi od njegova ostanka do kraja ugovora nego da smo ga prodali da izvucemo neku odstetu. Mi ovisimo prvenstveno o rezultatu, a za rezultat treba sto jaca momcad.
Slazem se da je veoma mali broj ekipa koji ne strahuje od gubitka igraca, to su ekipe koje su se etablirale u sami svjetski vrh fudbala.
Medjutim, ekipe koje svoje igrace vezu sa finim ugovorima, ni oni takodjer ne strahuju. Jer ukoliko ih igrac napusti, masno ce ga naplatiti.
Imate ocigledan primjer u BvB-u u vidu Aube. Boli vas racku ako ode, jer ce doci astronomska odsteta sa kojom se mozete ukljuciti u borbu za skoro pa svakog igraca.
To je uglavnom poenta moje priče.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens
Taj lagani pad je nikakav u odnosu kakve padove su doživljavali Wolfsburg i ostali koji su nakon osvajanja BL već naredne sezone rapidno padali, to je problem o kojem se raspravljalo na pdf BL. Na kraju krajeva i FCB je u LP doživio dvije uzastopne blamaže, što im se nikako nije smjelo desiti, obzirom na kadar kojim raspolažu, A što se tiče Gundogana i njegovog razmišljanja, nisu ni drugi bolji, Šahin i Kagawa su htjeli više, pa su na kraju shvatili da im je klupa u BvB plafon, da ne nabrajam druge primjere. BvB je tog istog Šahina i Kagawu prihvatio nazad umjesto da daje šansu nekom drugom, što bi možda bilo bolje rješenje, ali to je stvar uprave i realne finansijske moći kluba.proFCB je napisao/la:
Pogresno si me shvatio, nisam ja rekao da je BvB grohnuo, dozivio pad ili neshto. Mada ako se gleda na duze staze, uslijedio je lagani pad od vezanih titula do jedva izborene evrope. Od finala lige prvaka do igranja liga uefa.
Posebno naglasavam primjer Gundogana. Rijesiti ga se trebalo prosle godine, ili produzi na5 godina.
Kad je vidio da mu ni Barcelona ni Bayern ni City nece dati platu o kojoj je sanjao, onda je dobar i Dortmund.
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: BV Borussia Dortmund
Pa Lewa nam je bio ekstremno bitan za rezultat u toj sezoni, tj. s Reusom je bio najbitniji. Prodati ga Bayernu za neku potcjenjivačku svotu bi bio grijeh.proFCB je napisao/la:
Ne znam na osnovu cega donosis takve zakljucke po pitanju Levata, ali ajde.
Slazem se da je veoma mali broj ekipa koji ne strahuje od gubitka igraca, to su ekipe koje su se etablirale u sami svjetski vrh fudbala.
Medjutim, ekipe koje svoje igrace vezu sa finim ugovorima, ni oni takodjer ne strahuju. Jer ukoliko ih igrac napusti, masno ce ga naplatiti.
Imate ocigledan primjer u BvB-u u vidu Aube. Boli vas racku ako ode, jer ce doci astronomska odsteta sa kojom se mozete ukljuciti u borbu za skoro pa svakog igraca.
To je uglavnom poenta moje priče.
Inače, glede gubitka igrača kod Dortmunda se puno pretjeruje. Najavljivale su se masovne seobe glavnih igrača svake sezone otkad smo se vratili na vrh, a to se baš i nije desilo. Recimo Atletico je u jednoj sezoni izgubio Courtoisa, Costu i F. Luiza, a oni su nam slični po financijskoj moći i trenutnoj reputaciji.
@opel
Ne znam zasto ubacujes Wolfsburg u pricu. Ne mogu se te ekipe porediti sa BvB-om. To su ekipe koje su znale osvojiti bulli, ali nikad nista u evropi nisu mogli napraviti. Ja ih nazivam vještačkim ekipama, a najveci primjer takve jeste City.
Bayern jest dozivio blamaže, ali ne mogu tvrditi da je doslo do pada kvalitete ili grohnuca. Splet okolnosti, nedostatak srece u odredjenim momentima i filozof koji nema veze sa fudbalom su rezultat tih blamaza.
@KayserSose
Ako uzmes u obzir da si vratio dva igrača onda i nije doslo do rasprodaje. No ako pogledas da su Sahin, Kagawa, Gotze i Lewat napustili klub onda je vrlo blizu toga. U svakom slučaju doveli su se neki novi igraci, neki su upgrade neki i nisu. Po meni bvb ima jaci sastav sada nego kad su osvajali vezane titule, samo sto je Bayern za mrvicu jači.
Ne znam zasto ubacujes Wolfsburg u pricu. Ne mogu se te ekipe porediti sa BvB-om. To su ekipe koje su znale osvojiti bulli, ali nikad nista u evropi nisu mogli napraviti. Ja ih nazivam vještačkim ekipama, a najveci primjer takve jeste City.
Bayern jest dozivio blamaže, ali ne mogu tvrditi da je doslo do pada kvalitete ili grohnuca. Splet okolnosti, nedostatak srece u odredjenim momentima i filozof koji nema veze sa fudbalom su rezultat tih blamaza.
@KayserSose
Ako uzmes u obzir da si vratio dva igrača onda i nije doslo do rasprodaje. No ako pogledas da su Sahin, Kagawa, Gotze i Lewat napustili klub onda je vrlo blizu toga. U svakom slučaju doveli su se neki novi igraci, neki su upgrade neki i nisu. Po meni bvb ima jaci sastav sada nego kad su osvajali vezane titule, samo sto je Bayern za mrvicu jači.
Stern des Südens
Nije samo Wolfsburg pao nakon titule, pali su i Werder i Štutgart, govorim o zadnjih 15 godina, a nisu to umjetni klubovi već klubovi s tradicijom u BL, ali džaba, to je tema koju sam davno načeo zašto BL nema konstantu po pitanju barem 2 ili 3 podjednako konkuretna kluba i u BL i u Evropi.proFCB je napisao/la:@opel
@KayserSose
U BVB do rasprodaje u konačnici nije došlo ako se uzmu u obzir prvenstveno rezultati, a ova sadašnja ekipa nije jača od one koja je osvajala titule i igrala finale LP,možda ima veću širinu, ali nema individualno jake igrače kao ona i sada sumnjam da bi protiv npr. Reala imali neke šanse. Da li je možda Real sada jači nego onda, to je pitanje.
Po sport bildu Mikyev agent Riola traži do 10 milki po sezuni za novi ugovor 

Dobro je da se prica o novcima...zelja za produzenjem je tu.Sad se nadati da Raiola nece pretjerati sa svojim igricama i da ce se dogovoriti na 7,5-8 miliona sto je neka realna cifra.
Sto se tice Gotzea,dosta stvari ide ka tome da nece produziti sa Bayernom i da su moguce destinacije Liverpool i Dortmund...vjerujem da u tom slucaju imamo bolje argumente od Engleza ali vidjet cemo jos...mozda ga Ancelotti nagovori i da ostane u Minhenu.
Sto se tice Gotzea,dosta stvari ide ka tome da nece produziti sa Bayernom i da su moguce destinacije Liverpool i Dortmund...vjerujem da u tom slucaju imamo bolje argumente od Engleza ali vidjet cemo jos...mozda ga Ancelotti nagovori i da ostane u Minhenu.
-
- Kontakt:
Ovo o povratku Jude se sve više i više spominje.
Ni sam ne znam šta bih o tome mislio. Pozitvna strana toga je da bi dobili igrača od samo 23 godine koji je kod nas već funkcionirao i čiji bi povratak dobro sjeo senatorima svlačionice. Ako bi eventualno eksplodirao i ako ipak nije toliko **** koliko mislim da je (pa bi opet bježao za lovom kad mu se ukaže nova prilika), mi bi dobili bombu od igrača za narednih 7-10 godina. Negativne strane ne treba ni nabrajati, dovoljno je reći da mi je njegov transfer teže pao i od poraza u finalu LP.

Što se tiče povratka Fotzea ja sam za... Neznam kakva su vaša mišljenja...
Jer za kako se govori po medijima između 20 i 25 milki je cijena đabe.... Dobijamo igrača koj je več igrao kod nas, koj je riješio finale sp-a itd,itd...
Na tržištu za tu lovicu nema takvog.... A sad bude problema malo s navijačima a što je neko rekao čim zavalja par golova to bude zaboravljeno...
Jedini problem je za koliko bude pristao igrati jer tamo dobija 12 milki
... Ali ili on ili Yarmolenko samo nek se priča o velikim ribicama 

Jer za kako se govori po medijima između 20 i 25 milki je cijena đabe.... Dobijamo igrača koj je več igrao kod nas, koj je riješio finale sp-a itd,itd...
Na tržištu za tu lovicu nema takvog.... A sad bude problema malo s navijačima a što je neko rekao čim zavalja par golova to bude zaboravljeno...
Jedini problem je za koliko bude pristao igrati jer tamo dobija 12 milki

S ovim se slažem u potpunosti i otkud sad rezerve prema Geceu kad su i Šahin i Kagawa dočekani sa oduševljenjem nakon njihovih propalih avantura van BL. I da smo njihovim povratkom dobili nešto puno, baš i nismo.Borusse00 je napisao/la:Što se tiče povratka Fotzea ja sam za... Neznam kakva su vaša mišljenja...![]()
Jedini problem je za koliko bude pristao igrati jer tamo dobija 12 milki... Ali ili on ili Yarmolenko samo nek se priča o velikim ribicama
-
- Kontakt:
Problem je u tome što je ovaj kao zadnje smeće otišao u ljutog suparnika. Znači i način i odabir kluba. Kagawi se u tom pogledu ne može ništa zamjeriti, Sahinu donekle način.
Otišao za 37 miliona na koliko je imao klauzulu i bilo je izvjesno da je pitanje dana kada će klauzula biti aktivirana, a sad od strane FCB ili nekog drugog, to je manje važno. I bez Gecea FCB bi dominirao koliko je dominirao. Bez klauzule nije htio ni produžiti ugovor, a on je ipak neko ko je odlučio finale SP i s te strane za Kagawu i Šahina je top klasa.
A Sahin nije otišao kao pussy...? Trkeljo je da bude ostao i da mu je Bvb više od kluba i bla bla bla... I onda je to počeo ponavljati kada se vratio... Povratak njega tako proalog mi nikad nije sjeo.... A što se tiče Kagawe moglo se i više zaraditi na njemu... Na Gotze-u se bar zaradilo i kao što @ opel kaže ma da Gotze trenutno baš ne igra ali za ovu dvojicu gledajuči predstave u zadnjih god dana je izmislio igranje lopte 

Velika steta za Subotica
Stern des Südens
-
- Kontakt:

No vidjecemo do sada mu je sve prolazilo.
Koliko mi sansi kreiramo po tekmi. Da popravimo malo završnicu i gdje ce nam kraj biti.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Igra se sa 50-60% snage...i pored toga trebalo je dati 1-2 gola ali su bili poprilicno nespretni i nestandardno sebicni,posebno Auba i Durm.
Low tradicionalno isforsirao Hummelsa u prijateljskim pa ga mora Tuchel odmarati al' svakako ova utakmica je bitna kao i te prijateljske.
Low tradicionalno isforsirao Hummelsa u prijateljskim pa ga mora Tuchel odmarati al' svakako ova utakmica je bitna kao i te prijateljske.
-
- Kontakt:
Kakav gol Werdera.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.