BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

KayserSose
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la KayserSose » 23 mar 2016, 08:14

Gunda bih odmah šutnuo kad bi birao između njega i Hummyja ili Mikija. Hummy ovakav kakav je trenutno je nezamjenjiv i najbolji CB na svijetu, a Miki je energetski pokretač momčadi i odličan scorer. Gundo je imao ozbiljnih zdravstvenih problema, a Castro i Sahin uopće nisu loše unutarnje rezerve (plus što bi se možda doveo netko novi).
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 mar 2016, 11:04

Vidim da ovdje još uvijek postoje stari problemi i rane. Tu se svaki "Bayin" post prvo studira, pa se šalje na analizu, diskutira se iza zatvorenih vrata i pokušava se nači koju je to otrovnu sakrivenu poruku "Bayo" htio poslati :mrgreen:

Od ovdje prisutnih članova ja spadam među one koji najduže prate BUNDESLIGU i gaje određene simpatije prema njoj. To ne znači da ja neke stvari znam bolje, nego sam to naveo samo da vam kažem da ja neke stvari doživljavam drugačije nego vi.

Ja za razliku od vas navijam za BUNDESLIGU - znači kad BvB hala u Europi ja za njih navijam, ko za Kusen i ostale pizdarije - uz to što sam navijač Bayerna sam i navijač BUNDESLIGE.

I onda kad vidim nešto što me smeta, tipa odlaženje **** igrača iz BvB-a samo zato kaj imaju još jednu godinu ugovora, me smeta i žiPcira, kao što me žiPcira odlaženje nekih drugih ŠPEK igrača iz drugih klubova BUNDESLIGE, zato me žiPcira kaj će Hertha u LP, jer smatram da je to loše za BUNDESLIGU.

Zato Vas molim da prestanete sa debilnim komentirima, koje u prenesonom značenju govore - ti ne navijaš za BvB ti nemaš pravo ovdje pisati jer provociraš ;)

Nije problem što oni odlaze, nego način. Značikada bi oni odlazili na način kako je otišao KDB - znači da BvB diktira cijenu i uslove prodaje, e onda je to SEX - onda nek BvB uzme 150-180 za njih trojicu, jer onda znam da to nije problem, nego je dapače SEX! :cool:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 23 mar 2016, 11:12

Jel to Reus opet povrijeden svega vam ?
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 23 mar 2016, 14:13

Antone stvar je u tome da se recimo meni bljuje kad pročitam kako se Baye brinu za dobrobit Bundeslige, a znamo kako je Bayern kroz bližu povijest uvijek svjesno čerečio i slabio konkurenciju otimačinom igrača, a još je k tome financijski guran od vodećih njemačkih privrednih giganata (otud ono "državni klub"). Da Pale ili Amer to kažu tu ne bi bilo nimalo ljigavosti, kad to kaže Bayo (koji btw istovremeno baca drkizzu na transfere Lewe i Jude) sve zaudara ljigavošću.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 23 mar 2016, 14:32

KayserSose je napisao/la:Antone stvar je u tome da se recimo meni bljuje kad pročitam kako se Baye brinu za dobrobit Bundeslige, a znamo kako je Bayern kroz bližu povijest uvijek svjesno čerečio i slabio konkurenciju otimačinom igrača, a još je k tome financijski guran od vodećih njemačkih privrednih giganata (otud ono "državni klub"). Da Pale ili Amer to kažu tu ne bi bilo nimalo ljigavosti, kad to kaže Bayo (koji btw istovremeno baca drkizzu na transfere Lewe i Jude) sve zaudara ljigavošću.
Kao što sam i reko, tu još uvijek postoje stari problemi i rane kod forumaša u BvB forumu. Za to vam ziher nisam ja kriv. Ništa lošega ili nešto sa negativnim predznakom ja nisam niti mislio niti rekao.

Druga je stvar što se ti recimo trudiš to shvatiti negativno.

Zaš bi ja sad tebi na **** koja si napisao u kontekst Bayerna išao pobijat? Neda mi se ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 23 mar 2016, 15:15

Kakva je ovo šiptarka došla u klub da ko fol uređuje nokte igračima ? To je vjerovatno samo paravan, sigurno je svi guze u svlačionici :mrgreen:
Agieren statt reagieren

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 23 mar 2016, 18:08

Pale_Companion je napisao/la:Kakva je ovo šiptarka došla u klub da ko fol uređuje nokte igračima ? To je vjerovatno samo paravan, sigurno je svi guze u svlačionici :mrgreen:

Pa pišu da su igrači dolazili kod nje u salon... Valjda su ljeni stalno ići u salon i naredili da je zaposle :D
Ako zbog toga bolje igraju nego prošle sezone neka nje u svačionici :D

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 23 mar 2016, 20:14

Borusse00 je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:Kakva je ovo šiptarka došla u klub da ko fol uređuje nokte igračima ? To je vjerovatno samo paravan, sigurno je svi guze u svlačionici :mrgreen:

Pa pišu da su igrači dolazili kod nje u salon... Valjda su ljeni stalno ići u salon i naredili da je zaposle :D
Ako zbog toga bolje igraju nego prošle sezone neka nje u svačionici :D
Slažem se drug neka nje , ako treba jos jednu. zaposliti da prošišamo bayu i bundesku ćapimo!! :rol:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 24 mar 2016, 22:59

Dragi moji bvb-ci, uzeo sam za shodno da kazem , odnosno napisem jer se to vec ponavlja kad god je stavka u bundeski nas forum je skoro pa prazan, sto se tice tema, postova. :hmmmmm:
A pogledajte bayin forum aktivan je 24/7 , i to zaista cijenim kod njihovih forumasa aktivni su bila stavka ili ne veliki respect za njih.
Pa toliko tema ima , i kad se tekme ne igraju uvjek se nesto lijepo i interesantno moze pisati o nasem BvB.
Primjera milion , napr.koga biste voljeli vidjeti od novih igraca sad na ljeto , ili temu o narednoj ligi prvaka , gdje ce nas BvB biti aktivni ucesnik.
Onda tko najvjerovatnije odlazi , tko bi bile najbolje zamjene ili zamjena znaci ima toga dosta da se pise.
To je samo moj prjedlog, a da li ce se on ispostovati pred nama je.
Sellam i pozzdrav svim simpatizerima naseg BvB-a :wave:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 25 mar 2016, 11:14

jamesrodriguez je napisao/la:Dragi moji bvb-ci, uzeo sam za shodno da kazem , odnosno napisem jer se to vec ponavlja kad god je stavka u bundeski nas forum je skoro pa prazan, sto se tice tema, postova. :hmmmmm:
Istina :salut:
jamesrodriguez je napisao/la:Primjera milion , napr.koga biste voljeli vidjeti od novih igraca sad na ljeto , ili temu o narednoj ligi prvaka , gdje ce nas BvB biti aktivni ucesnik.
Onda tko najvjerovatnije odlazi , tko bi bile najbolje zamjene ili zamjena znaci ima toga dosta da se pise.
Ali zasto uopste raspravljat o odlascima i dolascima, kad ce to nasa mega-top-giga-ultra-uprava isvakako odradit majstorski. Zasto uopste trositi energiju kada je svaka kritika ili diskusija suvisna. Svaka odluka Fatzketa i Susija je zlata vrijedna, tako da nema potrebe za sopstvene misli, prijedloge ili zelje. Zato opusti se i uzivaj :thumbup:

PS: Reklo (veliki vodja) na teveu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 mar 2016, 15:16

Bravo. Drago mi je da si shvatio. :mrgreen:

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 25 mar 2016, 15:37

KayserSose je napisao/la:Bravo. Drago mi je da si shvatio. :mrgreen:
Ma jok. Nego vidim da je pozeljnije biti kao i svi ostali bezkicmenjak, dupelizac, glavoklimac i derati se u sav glas "tako jeeeee, zivio drug presjednik, zivioooo...". Svako dobro :wave:

O ovim spekulacijama uvezi povratka Judasa nemam misljenje. Cekam saopstenje Fatzketa pa da znam jesam ili protiv ili za. Imateli vi kakvih informacija? Kakvo je stanje? Naginjel se na lijevi ili na desni guz :hmmmmm:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 25 mar 2016, 16:14

A je. Klub nikad nije bio na nižim granama, a dupelisci veličaju upravu.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 26 mar 2016, 00:05

KayserSose je napisao/la:A je. Klub nikad nije bio na nižim granama, a dupelisci veličaju upravu.
Jok eto toliki smo giganti da igramo EL. :opaopa:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 26 mar 2016, 11:48

Lokos19 je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:A je. Klub nikad nije bio na nižim granama, a dupelisci veličaju upravu.
Jok eto toliki smo giganti da igramo EL. :opaopa:
:facepalm:

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 26 mar 2016, 16:01

jamesrodriguez je napisao/la:.
Primjera milion , napr.koga biste voljeli vidjeti od novih igraca sad na ljeto , ili temu o narednoj ligi prvaka , gdje ce nas BvB biti aktivni ucesnik.

E sad pitanje je tko od trojca ne bude produžio ugovor.... Gundogmaz sigurno ne bude.... A za nadati se da Hummy i Miki to budu napravili....
Kao zamjena za turskog cigu bi mi najbolje sjeo Dahoud iz Gladbacha a ma da ni Tielemans iz Anderleckta ne bi bio loša opcija, mada je i doveden i mali Merino iz Španije....
Mišljenja sam ba bi izgledali monstruozno s oba nova beka... Svaka čast Schmeleu na defenzvi ali prema napred je i više nego limitiran..... A za drugu stranu Pishu više nije što je nekad bio, Gintera se više ne koristi na beku a Durm bi možda i mogao proći..... Ima dosta opcija na tržištu pa se nadam da budemo barem jednog kvalitetnog beka uboli........
Vjerovatno se bude doveo i jedna zvijerka jel Lp je sljedeče godine tu...... Naj izgledniji je Yarmolenko ali njega treba hapiti prije eura mada ni povratak Fotzea nije loša opcija, svi znamo kakav mu je karakter ali jbg to je današnji nogomet i ako bi pristao za manje lovice igrati tamo dobiva 12 milki godišnje, što da ne.......
Znači po meni bi bilo idealno... Jetro Wiillems ili Guerreiro, Dahud, Yaro ili Fotze i Batshuayi onda bi imali momčad za napasti bundesku i polufinale lp-a :salut:
A odlazci Subota nas sigurno napušta isto tako i Ramos, Kagawa vjerovatno nema mjesta u prvih 11 kod TT-a, Pitanje je kom budu utopili Kubu A Sahin koj se po meni nije trebao upče vračati, šta se s njim planira.....

Tm piše da se Fotze htijeo vratiti još prošle godine a da su ovi tražili previše lovice...
A navodno Bayern traži 20 milki a on ne želi ni u Arsenal ni u Lpoll tako da je veoma izgledan povratak...

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 26 mar 2016, 16:21

:thumbup: U
Borusse00 je napisao/la:
jamesrodriguez je napisao/la:.

E sad pitanje je tko od trojca ne bude produžio ugovor.... Gundogmaz sigurno ne bude.... A za nadati se da Hummy i Miki to budu napravili....
Kao zamjena za turskog cigu bi mi najbolje sjeo Dahoud iz Gladbacha a ma da ni Tielemans iz Anderleckta ne bi bio loša opcija, mada je i doveden i mali Merino iz Španije....
Mišljenja sam ba bi izgledali monstruozno s oba nova beka... Svaka čast Schmeleu na defenzvi ali prema napred je i više nego limitiran..... A za drugu stranu Pishu više nije što je nekad bio, Gintera se više ne koristi na beku a Durm bi možda i mogao proći..... Ima dosta opcija na tržištu pa se nadam da budemo barem jednog kvalitetnog beka uboli........
Vjerovatno se bude doveo i jedna zvijerka jel Lp je sljedeče godine tu...... Naj izgledniji je Yarmolenko ali njega treba hapiti prije eura mada ni povratak Fotzea nije loša opcija, svi znamo kakav mu je karakter ali jbg to je današnji nogomet i ako bi pristao za manje lovice igrati tamo dobiva 12 milki godišnje, što da ne.......
Znači po meni bi bilo idealno... Jetro Wiillems ili Guerreiro, Dahud, Yaro ili Fotze i Batshuayi onda bi imali momčad za napasti bundesku i polufinale lp-a :salut:
A odlazci Subota nas sigurno napušta isto tako i Ramos, Kagawa vjerovatno nema mjesta u prvih 11 kod TT-a, Pitanje je kom budu utopili Kubu A Sahin koj se po meni nije trebao upče vračati, šta se s njim planira.....

Tm piše da se Fotze htijeo vratiti još prošle godine a da su ovi tražili previše lovice...
A navodno Bayern traži 20 milki a on ne želi ni u Arsenal ni u Lpoll tako da je veoma izgledan povratak...
Drug potpisujem, svaku rijec to su ujedno i moje zelje, misljenja sam da se radi obostrano i bvb i bayo rade na povratku gofance..gotze.
Ako se vrati bice par puta izvizdan na startu i idemo dalje.
Jos kad ga bayi zavuce bice opresteno.
Pozzdrav drug !

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 mar 2016, 13:46

Anton je fino naveo primjer KDB-a. Dortmund kad bude u toj situaciji pri prodaji Gundogana, Reusa, Hummelsa e onda je to savrseno.

Recimo ja bih zamjerio upravi produzavanje ugovora Gundi po godinu. Ajd prvi put, bio je povrijedjen klub mu nije htio okrenuti ledja. Mada i prije povrede znalo se da on hoce da ide... Ali sada kad je vec bio na korak od City-a Barcelone, mozda cak i Bayerna i on se vraca. Ma potpisi na 5godina il se goni odmah u city il gdje vec.

Ne znam koliko je realno da se Gotze vrati u BvB. Uzmite sve u obzir i na kraju presudni faktor, PLATU.
Koliko bi bilo ispravno ponuditi platu, a za koju bi on pristo igrat???

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 29 mar 2016, 14:44

[quote="proFCB"]Anton je fino naveo primjer KDB-a. Dortmund kad bude u toj situaciji pri prodaji Gundogana, Reusa, Hummelsa e onda je to savrseno./quote]

Ne znam otkud Reus u ovoj priči, čovjek je tek produžio ugovor i o njegovoj prodaji nema nikakvih naznaka. KDB je u Wolfsburgu odigrao samo jednu sezonu /za razliku od Hummelsa i Gundogana koji su itekako klubu valjali i zaradili i para i ugleda/, pa je taj KDB otišao za velike pare, a Wolfsburg je sad za klasu slabiji nego prošle sezone i na putu su da opet padnu u prosječnost ili barem da opet godinama čekaju na LP. A BVB eto džaba daje igrače, a opet su ubjedljivo najjači klub u BL poslije FCB, pa malo se presaberite i baratajte činjenicama, a ne po principu šta bi bilo kad bi bilo.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 mar 2016, 17:41

Ma nako sam naveo par imena, naravno da Reus nema veze sa transferom.

Pogresno si me shvatio, nisam ja rekao da je BvB grohnuo, dozivio pad ili neshto. Mada ako se gleda na duze staze, uslijedio je lagani pad od vezanih titula do jedva izborene evrope. Od finala lige prvaka do igranja liga uefa.

Ne mozes poreci cinjenicu da svake godine strahujete hoce li vam neki igrac okrenuti ledja zbog neke nemoralne ponude...
Posebno naglasavam primjer Gundogana. Rijesiti ga se trebalo prosle godine, ili produzi na5 godina.
Kad je vidio da mu ni Barcelona ni Bayern ni City nece dati platu o kojoj je sanjao, onda je dobar i Dortmund.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.