FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 15 sep 2015, 15:57

sergejevic je napisao/la: I mene bas zanima zasto igraci ne ginu kao prosle godine i volio bih da znam odgovor. Onda ova uprava uopste nije donjela taj novac nego Amar i onda bi normalno bilo, naravno po vasem misljenju, da Amar i potrosi taj novac. Znaci za sve sto nije dobro su krivi, Amar, Dzelo, Zujo, Buki i neke prosle uprave, a za sve sto je dobro ova sada. Zasto nikada niko nije naveo imena ? Ako je neko ostetio Zelju zasto se ne kaze taj i taj je to uradio, zasto se spominju neki nebitni likovi za koje je pitanje da li i postoje uopste ?
Koje je to pravo mjesto na koje ce otici novac ? Izgleda da nesto znas sto drugi ne znaju.
Ma pisao sam ne da mi se milion puta nemamo igraca za rotacija veliki broj igraca je umoran od Memije do Amira obojica bi trebali pauzu sa strogim mirovanjem a igraju zato sto nema niko drugi. Amar se i sada pita u klubu jako mnogo.
Uzecu za primjer znas li kada je igrao Keno Hasagic kod nas prosle su mu godine vratili dug ovo ti je pokazatelj ko je pravio dugove a ko ih vraca.
Pravo mjesto za pare koje dodju su dogovi i bolji uslovi za mladje kategorije nista od toga nema niti bolje niti prece za nas.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 15 sep 2015, 15:58

za_zivot_cijeli je napisao/la:ako nekoga treba prozivati to je uprava a ne igraci i pravi navijaci.

upravu treba pitati zasto je otisao Mensur Dogan?-Nije htio uvažiti odluke Uprave kluba (izvještavanja, centralizacija naplate članarina itd)
upravu treba pitati zasto u prvim ekipama mladjih selekcija mjesta dobijaju novopridosli djecaci ciji roditelji voze skupa auta a iz istih ekipa se istiskuju prvotimci siromasnijih roditelja? Daj neki primjer navedenog!
upravu treba pitati zasto je tek tako pustila Stanica, Colica i Tomica? -Jedan tražio puno, drugog nisu htjeli zadržati, treći nije htio.
upravu treba pitati zasto placa reket onima koji sebe nazivaju navijacima?-Navedi primjer ovoga što tvrdiš!
upravu treba pitati zasto je dopustila da se igraci reketiraju i sta su uradili po pitanju zastite i kluba i igraca?-Navedi primjer ovoga što tvrdiš!
upravu treba pitati zasto Misimovic uzima 10% od svake prodate karte?- Prvi put čujem. Možda je dogovor da se tako vrate pozajmice koje je Misimović dao Želji.
upravu treba pitati sta radi Misimovicev sin u Zelji za ogromnu platu?- Čista laž, Misimović mlađi je član UO i volonter je. Ko ti je rekao slagao te je.
upravu treba pitati zasto samo jedan clan upravnog odbora od njih 16 koliko ih ima, vodi glavnu rijec? sa koliko je para on to zaduzio Zelju i na koji nacin?-Nije ih 16 nego 20 + predjsdnik, da si pročitao statut ili nekad posjetio zvaničnu stranicu znao bi to. Onaj na kojeg ti aludiraš nije član UO.
upravu treba pitati zasto nista nije uradila po pitanju ciscenja stolica, WCa, obnovi krova zapadne tribine i generalno poboljsanju uslova na stadionu? - Slažem se, treba ih pitati. Odgovor možemo svi pretpostaviti.
upravu treba pitati zasto smo izasli iz sistema Kupikartu? - Zato što su se prodavale 3 karte putem tog sistema.
upravu treba pitati zasto se dozvoljava preprodaja karata dva metra od regularnog standa za prodaja karata? - Ovaj problem postoji već 20 godina tj kako idem na utakmice. Ne kupuješ kod njih i nema problema.
upravu treba pitati zasto se dozvoljava prodaja suvenira za imenom FK Zeljeznicar dva metra od sluzbenog Fan Shopa?- Zato što klub nije inspekcija koja inače ne radi svoj posao.
upravu treba pitati zasto samostalno ne vode Fan Shop?- Zato što moraš imati nekog ko će ti praviti artikle, štampati dresove itd. Da spriječimo daljnja pitanja, omjer je 70-30 u korist kluba. Zarade naravno.
upravu treba pitati zasto se svake godine izdaju/prinataju nove clanske karte? - Zato što je sistem koji se koristio prethodnih godina propao. Radi „velikih navijača“ koji su vodili projekat. I zato što je isplatnije svake godine naručiti 2000 novih kartica nego kupovati sistem koji podržava kartice sa čipom ili trakom.
upravu treba pitati zasto pregovore o kupovini igraca vodi covjek koji misli da moze dovesti igraca recenicom "dajte nam ga, dacemo vam sta para"- Nagađanja, nije vrijedno komentara.
upravu treba pitati zasto je u svakoj prilici kada se mogu prodati znatne kolicine dresova i drugih navijackih stvari uvijek nestasica istih? - Dobavljač zakazao ove godine. A i nisu očekivali. Prošle godine prodali ukupno 100 dresova.
upravu treba pitati sta je, koliko i kome je tacno vraceno duga i koliko i kome jos ima da se vrati? - Postaneš član skupštine ili UO (prevedeno daš 20.000 KM godišnje i znaš ove informacije). Svi bi za 20 KM (ako i to daju) da sve znaju.
upravu treba pitati zasto igraci nose dres bez ikakve reklame?- Objašnjeno 1000 puta.
upravu treba pitati zasto su reklame na stadionu za koje su dobili novac praljave, blijede i neuredne? - Tvoj utisak, ja lično to nisam primjetio. Ne idem na utakmice radi reklama već radi onih 11 momaka na terenu.
upravu treba pitati zasto je jedini marketing koji imamo onaj koji navijaci organizuju putem drustvenih mreza? - Nije istina, tvoje lično mišljenje.
upravu treba pitati zasto ulaze u direktne sukobe sa Savezom putem medija umjesto da stvari rjesavaju za stolom sa ljudima iz Saveza?- Možda je to jedini način.

bezbroj je pitanja...
nastavi niz!

puna podrska igracima i velikoj vecini navijaca!
Evo ja ću ti odgovoriti na pitanja iako nisam u upravi kluba niti imam nekog tamo. Na većinu ovih pitanja si dobio odogovore na ovoj temi unazad 50-60 stranica.
Također neću ti postavljati nikakva pitanja jer znam da nećeš odgovoriti.
I neću ti više odgovarati, da se ne trudiš nešto obrazlagati.
P.S. Izvinjavam se što nije pregledno ali mrsko mi odvajati, boldirati. Kome nije mrsko snaći će se :D
Zadnja izmjena: vrbanjusa, dana/u 15 sep 2015, 16:00, ukupno mijenjano 2 puta.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

SvePlavo
Kontakt:

Post Postao/la SvePlavo » 15 sep 2015, 15:58

Jaozinho22 je napisao/la:Izvini, možeš li samo reći na šta tačno misliš kad kažeš višak?
Ismijat će te,reći će da si budala i još mnogo toga. Mi koji hoćemo da pomognemo nit smo kriminalci nit milijarderi ni ništa samo želimo dobrobit klubu i tribini tako završimo kod njih, 'ta ćeš ti ba papak itd :nene: Valjda me sad razumiješ brate
I na orgu su se momci obraćali po tom pitanju rekli su da će volontirat i za tribinu i za sve al niko to ne **** ni 2 %.[/quote]

Nažalost, ali nadajmo se da će stvari nekad biti bolje i da neće biti razlike među nama na tribini.
A evo @bagrcavi kaže da ovo nije forum za takve teme, pa evo odustajem. Nismo baš svi u prilici da ostvarimo kontakt s tim ljudima, ali mislim da je svaki prijedlog dobrodošao za razmatranje. Ako je loš, lako ga je odbaciti.

U svakom slučaju, pozdrav plavoj raji, nadam se da će sve i na terenu i na tribini biti bolje.
Uživajte

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2015, 16:00

Hadzijalagic je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:@Hadzijalagic prije povrede mu nuđen ugovor, on nije htio, vjerovatno mislio da će naći bolji klub negdje vani. Povrijedio se i onda promjenio priču, ali kasno. Ja bih volio da je on tu, ali šta je tu je. Po klubovima u koje odu nakon Želje se pokaže dosta toga.
Pa Benjo je i sad jedan 3-4 bolja beka u ligi. Ne kazem da je to tesko biti u ovoj ligi.. I stana ce biti ako bude imao volje da igra za Olimpik.. Nije isto igrati bilo gdje i u Zelji pogotovo njima koji su prakticno citav sportski zivot proveli u nasem klubu..

S druge strane u ovoj godini i zbog njihovih odlazaka imamo puno oskudniji igracki kadar.. Haj sto su ih i otjerali ali ne dovesti im dostojne zamjene je greska koja ce nas puno kostati..
Benjo je reko da neće da bude rezerva Memiji...
DRUG NEBI TI PUNCA

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 15 sep 2015, 16:02

pile87 je napisao/la:
sergejevic je napisao/la: I mene bas zanima zasto igraci ne ginu kao prosle godine i volio bih da znam odgovor. Onda ova uprava uopste nije donjela taj novac nego Amar i onda bi normalno bilo, naravno po vasem misljenju, da Amar i potrosi taj novac. Znaci za sve sto nije dobro su krivi, Amar, Dzelo, Zujo, Buki i neke prosle uprave, a za sve sto je dobro ova sada. Zasto nikada niko nije naveo imena ? Ako je neko ostetio Zelju zasto se ne kaze taj i taj je to uradio, zasto se spominju neki nebitni likovi za koje je pitanje da li i postoje uopste ?
Koje je to pravo mjesto na koje ce otici novac ? Izgleda da nesto znas sto drugi ne znaju.
Ma pisao sam ne da mi se milion puta nemamo igraca za rotacija veliki broj igraca je umoran od Memije do Amira obojica bi trebali pauzu sa strogim mirovanjem a igraju zato sto nema niko drugi. Amar se i sada pita u klubu jako mnogo.
Uzecu za primjer znas li kada je igrao Keno Hasagic kod nas prosle su mu godine vratili dug ovo ti je pokazatelj ko je pravio dugove a ko ih vraca.
Pravo mjesto za pare koje dodju su dogovi i bolji uslovi za mladje kategorije nista od toga nema niti bolje niti prece za nas.
A znam ja to sve, ali kazes lijepo dug je toliko i toliko, napravio je taj i taj. Nadji neki dokaz, idi na sud, barem da raja sta i kako. Sutra ce doci neki novi i reci pa eto ona prosla uprava je sve to lose uradila. Vala ako su mogli zamjeniti Memica Odovicem, mogli su i Hareta nekim drugim. Pa stvarno je katastrofa da imas 5 veznjaka u ekipi, od kojih samo jedan ima vise od 20 godina, i s takvim kadrom najavis titulu.

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 15 sep 2015, 16:06

Da li ce jug biti kao sto je nekad bio...juce jug protiv zapad za...ruzno vidjeti....realno samo treba govoriti a to je da stana ovako rovit bolji je od livaje i mladenovica...benjo kakav god da je valjao nam je...eldar je tip koji ti treba radi sirine kadra i defanzive...zeljkovic uh s njim ekipa 30 posto jaca garantujem...btw sta je sa Nedom Enisom Uzelcem povrijwdjenim igracima zna li ko ?

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 sep 2015, 16:08

bagrcavi je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:@Hadzijalagic prije povrede mu nuđen ugovor, on nije htio, vjerovatno mislio da će naći bolji klub negdje vani. Povrijedio se i onda promjenio priču, ali kasno. Ja bih volio da je on tu, ali šta je tu je. Po klubovima u koje odu nakon Želje se pokaže dosta toga.
Pa Benjo je i sad jedan 3-4 bolja beka u ligi. Ne kazem da je to tesko biti u ovoj ligi.. I stana ce biti ako bude imao volje da igra za Olimpik.. Nije isto igrati bilo gdje i u Zelji pogotovo njima koji su prakticno citav sportski zivot proveli u nasem klubu..

S druge strane u ovoj godini i zbog njihovih odlazaka imamo puno oskudniji igracki kadar.. Haj sto su ih i otjerali ali ne dovesti im dostojne zamjene je greska koja ce nas puno kostati..
Benjo je reko da neće da bude rezerva Memiji...
Ne vidim smisla da se mjesecima vuce ta prica o bivsim igracima Zelje. Tim prije sto se radi o igracima koji su vrlo cesto kritikovni,ali ne normalno kritikovani,nego nenormalno,kako mi inace znamo. Do te mjere da im se toplo preporucivalo da se ostave nogometa...Licno sam se svadjao ovdje u vise navrata zbog takvog odnosa,posebno prema Benji i Eldaru. I sad se neki sjetili da su dobri igraci,koriste ih kao argument za nesto,nekome,nemam pojma...Oni jesu dobri igraci,da nisu,ne bi godinama bili uZelji. Ali,ljudi moji,oni su,kao i stotine drugih,otisli iz Zelje. Asurdno je vracati se na tu pricu. Imamo igrace koji su tu,nose dres naseg kluba. Neki su dobri,neki manje dobri,neki losi,ustvari ne losi,nego nisu za Zelje...
Tako je uvijek bilo i bice...

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 15 sep 2015, 16:11

Sljedeca, jako bitna, utakmica protiv Drine. Pobjedom cemo dobiti malo zraka i, nadam se, krenuti u pozitivnu seriju. Podrska Strucnom stabu, igracima, svima u klubu. Svi kiksaju, bit ce jako zanimljivo prvenstvo do kraja. Bit ce vremena za analize, sad nam dolazi jako bitan period u ovoj sezoni. Period u kome se mozemo (i moramo) malo trznuti, uvezati dobre rezultate i primaknuti se vrhu tabele. Pricati o tome kome je kriv Gredic, kome Odovic, kome ovaj ili onaj je sada zaista irelevantno. Bitan je jedino Zeljo!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 sep 2015, 16:11

ukratko rečeno koriste ih kao argument protiv onih koji im se lično ne sviđaju. pa o benji u prošloj sezoni nisi mogao normalnog komentara pročitati osim poslije onog famoznog gola. i tad je većina podcrtavala da je svejedno kloc. pljuvao se i kad je trebalo i kad nije.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 15 sep 2015, 16:12, ukupno mijenjano 1 put.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 15 sep 2015, 16:12

tmtmtmtm je napisao/la:Da li ce jug biti kao sto je nekad bio...juce jug protiv zapad za...ruzno vidjeti....realno samo treba govoriti a to je da stana ovako rovit bolji je od livaje i mladenovica...benjo kakav god da je valjao nam je...eldar je tip koji ti treba radi sirine kadra i defanzive...zeljkovic uh s njim ekipa 30 posto jaca garantujem...btw sta je sa Nedom Enisom Uzelcem povrijwdjenim igracima zna li ko ?
Vjerovatno lakše povrijeđeni, osim Nede, Enis jučer bio na jugu.
Zadnja izmjena: shzna, dana/u 15 sep 2015, 16:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 sep 2015, 16:12

sergejevic je napisao/la: A znam ja to sve, ali kazes lijepo dug je toliko i toliko, napravio je taj i taj. Nadji neki dokaz, idi na sud, barem da raja sta i kako. Sutra ce doci neki novi i reci pa eto ona prosla uprava je sve to lose uradila. Vala ako su mogli zamjeniti Memica Odovicem, mogli su i Hareta nekim drugim. Pa stvarno je katastrofa da imas 5 veznjaka u ekipi, od kojih samo jedan ima vise od 20 godina, i s takvim kadrom najavis titulu.
Sad krajem godine bice ponovo sazvana skupstina i bice izvjestaj gdje ce biti konacno stanje kako stojimo sa dugovima. Zna se ko je sta radio zna se iz kojeg perioda datiraju dugovi. Nedavno je bila fin iskpekcija u klubi iz mandata ove uprave nije nadjena ni marka duga. Nakon toga je pozvana revizorska kuca da se po prvi put nakon rata dobije jasna slika koliki su ti dugovi. I sve ce biti na kraju godine. Meni najvise smeta sto nismo tuzili neke ljude za nesavjesno poslovanje ali onda skontas da bi morao tuziti skoro sve koji su bili tu eto i u novi statut je uvrsteno i to do tada nije moglo.
Harisa bi otjerao jos prije Ode jer je on kriv za jako puno stvari kada je igracki kadar u pitanju.
Nekada kada svima dojadi traziti stvari koje nas razjedinjuju i pocnu razmisljati o stvarima koja nas ujedinjavaju i koje su nam zajednicke tada ce i biti bolje.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

KGB
Kontakt:

Post Postao/la KGB » 15 sep 2015, 16:17

Zna li neko ko je ovaj mali, u prvom redu cetvrti sa lijeve strane? visok, korpulentan za svoje godine, iskreno se nadam da je stoper i da je blizu prvog tima.

slika

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 15 sep 2015, 16:32

Nisam nesto optimistican sto se tice Vlade, igraci juce crkavaju od umora tacno se vuku po terenu. Evo posebno, Kokot ,Amir,Sadikovic.
Ovaj samo zamjeni Sadikovica.
Tiagu nije minute dao.
Formacija? Ma daj kakva formacija , igraci nisu znali svoju poziciju. Izgledalo ko 442 pa onda negdje oko 25 min se vratili na 451.

Nek nam je dragi Bog na pomoci.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 sep 2015, 16:39

KGB je napisao/la:Zna li neko ko je ovaj mali, u prvom redu cetvrti sa lijeve strane? visok, korpulentan za svoje godine, iskreno se nadam da je stoper i da je blizu prvog tima.

slika
Aldin Sarač, nije stoper. Igra veznog. Stoperi su pored Ćutahije, Osmanković i Ćubara.
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 15 sep 2015, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 15 sep 2015, 16:39

KGB je napisao/la:Zna li neko ko je ovaj mali, u prvom redu cetvrti sa lijeve strane? visok, korpulentan za svoje godine, iskreno se nadam da je stoper i da je blizu prvog tima.

slika
Ćubara, stoper. Ima nastup u Premijer ligi za Olimpic kada su sa kadetima izašli na Koševo i Zeba pogodio pred kraj za bod.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 15 sep 2015, 16:40

MuhamedTM je napisao/la:Nisam nesto optimistican sto se tice Vlade, igraci juce crkavaju od umora tacno se vuku po terenu. Evo posebno, Kokot ,Amir,Sadikovic.
Ovaj samo zamjeni Sadikovica.
Tiagu nije minute dao.
Formacija? Ma daj kakva formacija , igraci nisu znali svoju poziciju. Izgledalo ko 442 pa onda negdje oko 25 min se vratili na 451.

Nek nam je dragi Bog na pomoci.
Inače je Vlado uspio da pohvata sve konce za 2 dana i skonta ko je kakav igrač....
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 sep 2015, 16:42

Kako su me navijaci samo podsjetili na Pitare i njihov odnos prema klubu... i nakon tekme protiv Slobode i jucer. Fuj :puke:

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 15 sep 2015, 16:42

sarac sta jede on hahah :lol: :lol: :lol:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 sep 2015, 16:55

Koliko je samo negativne enrgije prisutno oko kluba i među navijacima, valjda cemo se izvuci iz krize.

Volio bih vidjeti Tiaga svih 90' i Joci dati sansu da prorade.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 15 sep 2015, 17:06

Ipee je napisao/la:

slika
Ćubara, stoper. Ima nastup u Premijer ligi za Olimpic kada su sa kadetima izašli na Koševo i Zeba pogodio pred kraj za bod.
EDIT: greška moja, Aldin Sarač je u pitanju, ovaj iznad njega je Ćubara.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 38 gostiju.