Bar čitati znam,ako ništa drugo,po tvojoj stručnoj procjeni niko ne valja,Rustem ti nije najgori igrač,mi boljeg na toj poziciji trenutno nemamo,prestanite maštati,bice vam lakše,vratite se u stvarnost...MortemHz je napisao/la:Ne treba jer ne citas kako treba, nemoj mene kriviti za to. Nije me nista prenijelo nit sam otisao negdje, vozdra.PAPE1 je napisao/la:Po tebi nama treba 9 igraca,samo Crnkic i donekle Duljevic su sigurni,otisao si ti malo predaleko,prenijelo te...MortemHz je napisao/la:Veoma lijepa predstava najveceg bh. kluba, naseg Sarajeva. Pred 5.000 ljudi nasi momci su ostvarili i sestu pobjedu zaredom te se dodatno ucvrstili na drugoj poziciji te smanjili zaostatak sa 11 na samo 4 boda, ovome se niko nije nadao pa ni ja. Steta je sto nisu otvorili vise ulaza i vrata pa da se ne guzvamo toliko, bila je ok posjeta. Horde danas bolje nego ikada, izuzetak je derbi, strasno mi se svidjelo ono navijanje od danas kao i popratni dodaci. Posebno bi pohvalio onaj prelijepi gest za onaj brazilski klub. Jedan od nacina kako smo i dalje najbolji navijaci iako nam je brojka znatno opala. Odlicnu smo uvertiru napravili pred drugi dio sezone, 6 pobjeda zaredom nije malo, 5 u ligi. Htio sam o Hurticu veoma lose stvari napisati ali sad sam presretan pa cu samo reci da bude sto dalje od naseg kluba, i za nas a boga mi i za njega. Cala je jedan veliki gospodin koji je od nicega napravio nesto i veoma respektabilu ekipu. Tim je iskreno i dalje los ali bolji x100 puta u odnosu na pocetak sezone sto i bodovi govore. Uz 3 pojacanja mi smo jedan od glavnih kandidata za duplu krunu. Eh sad da predjem na igrace, dat cu svoje misljenje samo o onima koji su igrali vise od par utakmica.
Pavlović - Prosle sezone je bio bolji ali i ove je solidan. Za njega sam uvijek mislio da je pravi primjer osrednjeg golmana, odbranit ce sta moze svaki put ali ne treba ocekivati nivo Delaca, sasvim pristojan iako ponavljam, bio je malo bolji prosle sezone.
Bekić - Licno za mene jedno od vecih razocarenja, ispodprosjecan igrac koji ne posjeduje neko fudbalsko znanje, ipak, ok igrac za 4-5 tim u nasoj ligi.
Balić - Poceo je sezonu odlicno ali kako je sezona odmicala postajao je nesigurniji i sve nervozniji, dokaz su i oni silni kartoni u zadnjih par utakmica, pa i 2 crvena. Sve u svemu, ok igrac.
Novaković - Dosta osporavan na pocetku od strane mnogih navijaca ali je pruzao dosta solidne partije tokom citave sezone. Sigurno nije neki visok nivo ali ja sam iskreno zadovoljan, nemam problem sa njim.
Hodžić - Za mene jedan od losijih igraca Sarajeva. Na stranu sto se odvaljuje i sto zoru ceka u pojedinim klubovima, igre na terenu sa dosta lose. Ispadao je mnogo puta k'o iz tramvaja a prema naprijed ne pokazuje nikakvu vjestinu. Nije najveci problem Sarajeva ali definitivno jedan od losijih igraca.
Kadušić - Nista specijalno ali momak je jako mlad. Bolji je od Dušana toj poziciji ali u odbrani je malo talasika. Prema naprijed je dobar i veoma brz mada je on bek, mora se popraviti malo i u odbrani i imat cemo odlicnog beka iz nase akademije, definitivno ga treba malo ''istrpiti''.
Radovac - Isto tako, jedan od losijih igraca Sarajeva, nije ni sjena onog Radovca od prije 2 godine, veoma los igrac u katastrofalnoj formi.
Rustemović - Najgori igrac Sarajeva. Jedina prednost je sto se trudi ali momak ne posjeduje osnovno fudbalsko znanje i veoma je glup. Suta loptu sa 40 metara i ona odleti na Ciglane, pa prestani je sutati ako vec ne ide slonu jedan. Zahvaliti se vec sutra.
Sarić - Veoma cudan igrac. U pojedinim mecevima je bukvalno covjek odluke, razigrava, zna zabiti ali u nekim je ispod svakih granica. Nije los ali mu fali konstantnost neka i bio bi jos bolji.
Hebibović - Iako zna zabiti gol, meni licno nije bas drag. Jako je spor za krilo i definitivno nam tu treba pojacanje.
Crnkić - Jedan od najboljih igraca Sarajeva. Momak se trudi i bori te pogadja i asistira, shvata Sarajevo jako ozbiljno i zahvalan sam mu na tome, svaka mu cast na dosadasnjoj igri.
Duljević - Sta reci za Duljevica? Kada hoce, on je najbolji pojedinac na terenu ali ima problema sa realizacijom. Imao je jako jako losu statistiku ali ona se malo popravila u zadnjih par kola. U 15 meceva je imao 1 gol i 1 asistenciju sto je jako ponizavajuce. Nakupio je asistencija ali je po meni precijenjen igrac, nije on nivo Cimirota pa da ga prestigne u visini transfera. Potencijal ima, vidjet cemo hoce li se snaci i da li ce ga iskoristiti u boljoj ligi. Svaka cast za zadnjh par kola, jedan od najboljih.
Ivetić - Ni tamo ni vamo, nesto slicno kao Pavlović ako se uopste to moze porediti. Ne treba nista spektakularno ocekivati ali moze zadovoljiti i posluziti svrsi.
Četković - Malo je igrao ali nije nista pokazao, za njega je Stojčev druga dimenzija. Raskinuti ugovor i dovesti drugu desetku.
Bekić - Los igrac, nadam se da vise nece igrati u Sarajevu. Nema neke koristi od njega, jedino je solidan protiv losih klubova.
Ahmetović - Najbolji strijelac Sarajeva ubjedljivo. Iskreno mislim da nam u igri treba jos jedan napadac koji zna nogom igrati. Ahmetoviću sam zahvalan do boga ali on ne zna nogom igrati. Od 9 golova 8 je zabio glavom. Na stranu ta jedna mana, on je izuzetno jak i cvrst, otrese svakog igraca i trudi se k'o niko u timu. Jedan od najboljih ''glava'' Sarajeva od rata, definitivno. Pohvalno je i to sto se vraca u odbranu i sto moze skociti k'o Ronaldo. Svaka cast na igrama i neka samo nastavi ovako.
HOĆEMO TITULU, TITULU NA KOŠEVU!
VOLIM TE SARAJEVO!
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Covjek 100 % upravu sto se tice igrackog kadra treba nam pojacanja i to dobrih.Cala je preokrenuo dosta toga al nemojmo se zavaravati pogledajte ovih zadnjih 5 tekmi s kim smo igrali to nisu neke ekipe.Nikako ne umanjujem ove pobjede i veliki napredak u igri od kako je cala stigo ali treba ostati na zemlji jer sada u ligi za prvaka imat cemo sve teske tekme tako da su nam pojacanja potrebnija nego ikad.Ne moramo promijeniti 9 igraca naravno nego trebamo upgrade za neke kljucne pozicije.
Za drugi žuti karton(crveni) jedna utakmica suspenzije.Sarajlijica1946 je napisao/la:Znaci nema Mihojevica, moze li kako da Radovac odradi 3 tekme suspnzije za njegaBalica isto
Nekako mi djeluje dobar slobodin stoper Mehmedagic, samo kazem
Treci zuti još jedna.
Znaći Mihojević i balić akone ode mogu igrati protiv Širokoguzih.

Pjevala se danas bgmiBordomen je napisao/la:Ako ove sezone ne bude onog "pada" u proljece mi cemo biti prvi i do lige 6.
Ovo danas je bilo fantasticno i sa terena i sa tribina![]()
odavno nije bilo "formiranog" dijela navijaca i na sjeveru i na istoku(javljaj te se cesce)
Zijo samo zapecatio dan
Samo moju najdrazu pjesmu nismo ispostovali danas kuknjava kuknjava
Zaklet na Bordo bijele boje.....![]()

-
- Kontakt:
Definitivno nam trebaju pojacanja na bekovskim I krilnim pozicijama. Statistika zavarava. Treba desetka koja ce biti zamjena duljevicu, I kad bi imalo bar jednog krilnog igraca da malo odskace to bi bilo top sami.
UPRAVA NAPOLJE!
Iskrene čestitke stručnom štabu na čelu sa Čalom i igračima koji su se ipak malo prodrmali i popravili situaciju na ipak zadovoljavajuću u odnosu na već poznati zaostatak i pad u igri. Mogu samo reći da sam jako ponosan činjenicom da se možemo pohvaliti 100% domaćom strukom koja sigurno ima viziju budućeg boljeg Sarajeva kojeg sa nestrpljenjem očekujemo već od danas. Osjećaj mi govori da su pred nama lijepi dani u pogledu slaganja kockica na Čalin način

NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!
Valjda smo nesto naucili iz predhodnih sezona i prelaznih rokova gdje smo se "pojacavali" a dovodili igrace koji su losiji od onih koje smo otjerali, zato ne bih nikoga tjerao (pa ni Rustema) dok ne dovedemo kvalitetnijeg igraca.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Dode mi cvike, glasao sam sa dvije ip adrese za njega

ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Majkl je napisao/la:

- FrancescoTotti
- Kontakt:
Amin. Kako sam propustio ovaj post.. Sve si rekao.jurisicduska je napisao/la:Moglo je bolje od ovog i Sarajevo mora bit puno bolje od ovog u budućnosti.
Rezime sezone stane u rečenicu da ovaj klub mogu voditi samo ljudi koji ga vole i koji razumiju šta je Sarajevo, jednostavno plaćenici sa strana nisu dorasli tome i ne mogu se nositi s tim nit prenijeti igračima ljubav i borbu što je Čala sa saradnicima uspio. Isto tako i da nam igrači potiču malo više iz naše škole još bi više to došlo do izražaja. Za to je potrebna kvalitetna selekcija na 90% pozicija da bi se onih 10% moglo istrpiti juniora.
Stručni štab + za prenesnu ljubav, za motivaciju, za neke taktičke i tehničke nadogradnje, fino je to išlo, također pohvale za vraćanje povezanosti sa navijačima, te volje i želje za boljim sutra. - Za minimum obazrivosti na Hadžića, morao je dobit minute u kupu i u gotovim utakmicama. Ovako neće ni debitovati za prvi tim i iskren da budem ostat ću ga željan. Gledao sam ga par puta za juniore ali nije to taj osjećaj.
Nadam se dobrom prelaznom roku gdje nam treba 4/5 igrača :
Defanzivni vezni, trkač, radilica. Srce ekipe koje smo kad god smo bili prvaci imali. Marsijano, Cimirot pravi primjeri za to.
Centralni vezni/ Ofanzivni vezni, igrač ofanzivno orijentisan, sa dobrim šutem sa distance.
Krilo bolje od Hebibovića.
Napadač različitih karakteristika od Ahmetovića. Najbolje Velkoski ali da obeća minimum mahale koja se veže za njeg. Nek pošteno odradi samo onoliko koliko mu je plaćeno i nek se ponaša profesionalno odličan igrač.
Opcionalno treba dovesti igrača tipa Balić jer on sigurno ode kao i Ćetković . Dakle neki štoper koji je lijevak i borac, volio bih nekog malo manje agresivnog ali dobro je imati i takve. Nadam se da će Kovačević biti pravi i da će rotacija Miha, Kovačević i Novaković biti dovoljna. Po potrebi može Ahmet.
Jako smo blizu da dovedeno Pirića iz Slobode. Ostaje samo opcija da nađe vani angažman u suprotnom pojačat će nas. Bili su dogovori i oko plate i sve je to u domenu naših mogućnosti.
Odlasci: Ćetković (već završeno) , Husejinović (ako ne može ne može i nema smisla ga držati) , Balić (izgleda već završeno), Radovac posudba, najbolje u Krupu, Starčević zna sa mladim igračima. Vidjeti kakav bi bio sa Redžićem u paru.
Nemojte se dijeliti na pljuvače i pozitivce, dobar je taj balans na ovom forumu. Ne možemo biti zadovoljni kad nam bježi neko 4 boda nit smijemo nit trebamo mi smo Sarajevo. Ipak kako je krenula sezona neke stvari su se poklopile. Prije svega odlazak Dine Kusturice i golmana to nam je uveliko olakšalo sezonu. Ima još par izmjena u upravi da se napravi prije svega Elvir da ode. Slaviša Vukičević je jako blizu da pojača naš sportski segment i da bude u sportskom komitetu koji se jedni pita za transfere po novom uređenju i u njemu su šef akademije trenutno Sanjin, šef trenutno Čala sa svojim saradnicima, predstavnik Tana - trenutno Ken, i šef skauting službe trenutno Faruk Ihtijarević. Slaviša bi nam značio puno zbog konekcija i mogućnosti pregovora drugačije je kad on ode a drugačije kad ode ovaj iz Visokog na pregovore. Dalje dobili bi malo samostalnosti kao za vrijeme Ibraka, budžet bi se unaprijed odobrio i ne bi se svaka odluka morala se Kenom provjeravati. Dakle značila bi nam puno ta funkcija.
Sistem je uspostavljen jako dobro i jako dobro je odvojeno sve jedno od drugog. Samo prave ljude postavit. Slaviša Čala Alagić i ako bi tu dodali nekog Tipa Husref mi se ne bi morali sekirati za pranje para, otimanje, krađe, jer ti ljudi redom vole klub kao i mi. Tako da svim srcem navijam za taj scenarij.
Stvarno se svim srcem nadam da nece biti kiksa sa ta tri nova igraca (dva vezna i napadac), previse smo se puta dosad razocarali, vakat je da nas krene.

Neko napisa danas 'Zasto skandiraju uprava napolje'. Zato jer je u klubu i dalje Ibrakova desna ruka zvana elvir kantardzic koji je kriv koliko i dino selimovic!
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Nisam gledao ponovno tekmu na tvu, ali koliko sam upratio bio je drugi žuti, a ne direktan crveni, ako se ne varam.. Ako je tako, onda ide samo jedna utakmica suspenzije.aleksandar_veliki je napisao/la:Ne zna se to. Sjednica ce biti vjerovatno u nadolazecoj sedmici.BosnianKingdom je napisao/la:Neko napisa Mihojevic 3 utakmice, odakle vam to hljeba vam?
Sabrine mi moje!
Konacno se i tribine bude, danas sjever odlican, istok takodjer, mi na zapadu najtanji po pitanju navijanja. 

Ja sam danas pitao, treba imenom prozivat krivce, steta bi bilo da se kvari raspolozenje medu igracima i strucnom stabu.FrancescoTotti je napisao/la:Amin. Kako sam propustio ovaj post.. Sve si rekao.jurisicduska je napisao/la:Moglo je bolje od ovog i Sarajevo mora bit puno bolje od ovog u budućnosti.
Rezime sezone stane u rečenicu da ovaj klub mogu voditi samo ljudi koji ga vole i koji razumiju šta je Sarajevo, jednostavno plaćenici sa strana nisu dorasli tome i ne mogu se nositi s tim nit prenijeti igračima ljubav i borbu što je Čala sa saradnicima uspio. Isto tako i da nam igrači potiču malo više iz naše škole još bi više to došlo do izražaja. Za to je potrebna kvalitetna selekcija na 90% pozicija da bi se onih 10% moglo istrpiti juniora.
Stručni štab + za prenesnu ljubav, za motivaciju, za neke taktičke i tehničke nadogradnje, fino je to išlo, također pohvale za vraćanje povezanosti sa navijačima, te volje i želje za boljim sutra. - Za minimum obazrivosti na Hadžića, morao je dobit minute u kupu i u gotovim utakmicama. Ovako neće ni debitovati za prvi tim i iskren da budem ostat ću ga željan. Gledao sam ga par puta za juniore ali nije to taj osjećaj.
Nadam se dobrom prelaznom roku gdje nam treba 4/5 igrača :
Defanzivni vezni, trkač, radilica. Srce ekipe koje smo kad god smo bili prvaci imali. Marsijano, Cimirot pravi primjeri za to.
Centralni vezni/ Ofanzivni vezni, igrač ofanzivno orijentisan, sa dobrim šutem sa distance.
Krilo bolje od Hebibovića.
Napadač različitih karakteristika od Ahmetovića. Najbolje Velkoski ali da obeća minimum mahale koja se veže za njeg. Nek pošteno odradi samo onoliko koliko mu je plaćeno i nek se ponaša profesionalno odličan igrač.
Opcionalno treba dovesti igrača tipa Balić jer on sigurno ode kao i Ćetković . Dakle neki štoper koji je lijevak i borac, volio bih nekog malo manje agresivnog ali dobro je imati i takve. Nadam se da će Kovačević biti pravi i da će rotacija Miha, Kovačević i Novaković biti dovoljna. Po potrebi može Ahmet.
Jako smo blizu da dovedeno Pirića iz Slobode. Ostaje samo opcija da nađe vani angažman u suprotnom pojačat će nas. Bili su dogovori i oko plate i sve je to u domenu naših mogućnosti.
Odlasci: Ćetković (već završeno) , Husejinović (ako ne može ne može i nema smisla ga držati) , Balić (izgleda već završeno), Radovac posudba, najbolje u Krupu, Starčević zna sa mladim igračima. Vidjeti kakav bi bio sa Redžićem u paru.
Nemojte se dijeliti na pljuvače i pozitivce, dobar je taj balans na ovom forumu. Ne možemo biti zadovoljni kad nam bježi neko 4 boda nit smijemo nit trebamo mi smo Sarajevo. Ipak kako je krenula sezona neke stvari su se poklopile. Prije svega odlazak Dine Kusturice i golmana to nam je uveliko olakšalo sezonu. Ima još par izmjena u upravi da se napravi prije svega Elvir da ode. Slaviša Vukičević je jako blizu da pojača naš sportski segment i da bude u sportskom komitetu koji se jedni pita za transfere po novom uređenju i u njemu su šef akademije trenutno Sanjin, šef trenutno Čala sa svojim saradnicima, predstavnik Tana - trenutno Ken, i šef skauting službe trenutno Faruk Ihtijarević. Slaviša bi nam značio puno zbog konekcija i mogućnosti pregovora drugačije je kad on ode a drugačije kad ode ovaj iz Visokog na pregovore. Dalje dobili bi malo samostalnosti kao za vrijeme Ibraka, budžet bi se unaprijed odobrio i ne bi se svaka odluka morala se Kenom provjeravati. Dakle značila bi nam puno ta funkcija.
Sistem je uspostavljen jako dobro i jako dobro je odvojeno sve jedno od drugog. Samo prave ljude postavit. Slaviša Čala Alagić i ako bi tu dodali nekog Tipa Husref mi se ne bi morali sekirati za pranje para, otimanje, krađe, jer ti ljudi redom vole klub kao i mi. Tako da svim srcem navijam za taj scenarij.
Stvarno se svim srcem nadam da nece biti kiksa sa ta tri nova igraca (dva vezna i napadac), previse smo se puta dosad razocarali, vakat je da nas krene.![]()
Neko napisa danas 'Zasto skandiraju uprava napolje'. Zato jer je u klubu i dalje Ibrakova desna ruka zvana elvir kantardzic koji je kriv koliko i dino selimovic!
- FrancescoTotti
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Jeste ali naspram drugih ovu smo podbaciliZip je napisao/la:Pjevala se danas bgmiBordomen je napisao/la:Ako ove sezone ne bude onog "pada" u proljece mi cemo biti prvi i do lige 6.
Ovo danas je bilo fantasticno i sa terena i sa tribina![]()
odavno nije bilo "formiranog" dijela navijaca i na sjeveru i na istoku(javljaj te se cesce)
Zijo samo zapecatio dan
Samo moju najdrazu pjesmu nismo ispostovali danas kuknjava kuknjava
Zaklet na Bordo bijele boje.....![]()
od 0-100%
jacina 20% bila
dobili smo opomenu na sredini pjesme

MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: feniksptica, miguelramos, nedimmmm1337, rimljanin90, Venom, Zagor i 52 gosta.