FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 04 dec 2016, 19:30

Moglo je bolje od ovog i Sarajevo mora bit puno bolje od ovog u budućnosti.

Rezime sezone stane u rečenicu da ovaj klub mogu voditi samo ljudi koji ga vole i koji razumiju šta je Sarajevo, jednostavno plaćenici sa strana nisu dorasli tome i ne mogu se nositi s tim nit prenijeti igračima ljubav i borbu što je Čala sa saradnicima uspio. Isto tako i da nam igrači potiču malo više iz naše škole još bi više to došlo do izražaja. Za to je potrebna kvalitetna selekcija na 90% pozicija da bi se onih 10% moglo istrpiti juniora.

Stručni štab + za prenesnu ljubav, za motivaciju, za neke taktičke i tehničke nadogradnje, fino je to išlo, također pohvale za vraćanje povezanosti sa navijačima, te volje i želje za boljim sutra. - Za minimum obazrivosti na Hadžića, morao je dobit minute u kupu i u gotovim utakmicama. Ovako neće ni debitovati za prvi tim i iskren da budem ostat ću ga željan. Gledao sam ga par puta za juniore ali nije to taj osjećaj.

Nadam se dobrom prelaznom roku gdje nam treba 4/5 igrača :

Defanzivni vezni, trkač, radilica. Srce ekipe koje smo kad god smo bili prvaci imali. Marsijano, Cimirot pravi primjeri za to.

Centralni vezni/ Ofanzivni vezni, igrač ofanzivno orijentisan, sa dobrim šutem sa distance.

Krilo bolje od Hebibovića.

Napadač različitih karakteristika od Ahmetovića. Najbolje Velkoski ali da obeća minimum mahale koja se veže za njeg. Nek pošteno odradi samo onoliko koliko mu je plaćeno i nek se ponaša profesionalno odličan igrač.

Opcionalno treba dovesti igrača tipa Balić jer on sigurno ode kao i Ćetković . Dakle neki štoper koji je lijevak i borac, volio bih nekog malo manje agresivnog ali dobro je imati i takve. Nadam se da će Kovačević biti pravi i da će rotacija Miha, Kovačević i Novaković biti dovoljna. Po potrebi može Ahmet :P.

Jako smo blizu da dovedeno Pirića iz Slobode. Ostaje samo opcija da nađe vani angažman u suprotnom pojačat će nas. Bili su dogovori i oko plate i sve je to u domenu naših mogućnosti.

Odlasci: Ćetković (već završeno) , Husejinović (ako ne može ne može i nema smisla ga držati) , Balić (izgleda već završeno), Radovac posudba, najbolje u Krupu, Starčević zna sa mladim igračima. Vidjeti kakav bi bio sa Redžićem u paru.

Nemojte se dijeliti na pljuvače i pozitivce, dobar je taj balans na ovom forumu. Ne možemo biti zadovoljni kad nam bježi neko 4 boda nit smijemo nit trebamo mi smo Sarajevo. Ipak kako je krenula sezona neke stvari su se poklopile. Prije svega odlazak Dine Kusturice i golmana to nam je uveliko olakšalo sezonu. Ima još par izmjena u upravi da se napravi prije svega Elvir da ode. Slaviša Vukičević je jako blizu da pojača naš sportski segment i da bude u sportskom komitetu koji se jedni pita za transfere po novom uređenju i u njemu su šef akademije trenutno Sanjin, šef trenutno Čala sa svojim saradnicima, predstavnik Tana - trenutno Ken, i šef skauting službe trenutno Faruk Ihtijarević. Slaviša bi nam značio puno zbog konekcija i mogućnosti pregovora drugačije je kad on ode a drugačije kad ode ovaj iz Visokog na pregovore. Dalje dobili bi malo samostalnosti kao za vrijeme Ibraka, budžet bi se unaprijed odobrio i ne bi se svaka odluka morala se Kenom provjeravati. Dakle značila bi nam puno ta funkcija.

Sistem je uspostavljen jako dobro i jako dobro je odvojeno sve jedno od drugog. Samo prave ljude postavit. Slaviša Čala Alagić i ako bi tu dodali nekog Tipa Husref mi se ne bi morali sekirati za pranje para, otimanje, krađe, jer ti ljudi redom vole klub kao i mi. Tako da svim srcem navijam za taj scenarij.
Zadnja izmjena: jurisicduska, dana/u 04 dec 2016, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 04 dec 2016, 19:31

Bravo Čala, bravo momci, ali bravo i za nas navijace koji smo svaku na Kosevu ili gostovanjima, drago mi je sto smo danas onako Čalu ispratili na kraju jer je fkt zasluzio zajedno sa ostalim saradnicima u strucnom stabu. Mogu samo misliti koje ce iscekivanje biti utakmice protiv Viteza. I sto neko napisa hajde sada "insajderi" sa incijalima tipa Nj. Lj. ili slicno :D
MI SMO PITARI NAJJAČI SMO NAJJAČI !!!

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 04 dec 2016, 19:32

slika

:cool:

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 04 dec 2016, 19:34

PeppermintSA je napisao/la:slikaupload gambar

Što mu spusti :lol: :lol: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zijo pejgamberu :tokralju: :tokralju:
ZZ

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 04 dec 2016, 19:35

:bow: :bow: :bow:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 04 dec 2016, 19:36

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 04 dec 2016, 19:44

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: PLODITELJ!
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 04 dec 2016, 19:45

Zijo ne vadi :tokralju: :tokralju: :tokralju:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 04 dec 2016, 19:54

slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 dec 2016, 20:00

Ponosan na momke, Calu i sve koji doprinose jakom Sarajevu. Sta reci o tekmi, kad ekipu sa kojom si u bod rastavis na proste faktore, zabijes dva gola i promasis jos PET zicera... :tokralju: :tokralju: Mozemo samo biti bolji. Ihtijarevicu, dovedi dva vezna igraca da se ganjamo sa Vasom i Zrinjskim. :tokralju:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 04 dec 2016, 20:08

Lakoste je napisao/la:slika
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Biti talom vezan"
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 04 dec 2016, 20:14

Bjezi ba Dino fukaro, sitna duso. Samo sto dalje od Sarajeva sa haverima svojim :stop:

KenChoo
Kontakt:

Post Postao/la KenChoo » 04 dec 2016, 20:14

Može li mi neko napisati kratku analizu današnje tekme, pozitivne i negativne strane današnje utakmice. Nešto mi je iskrslo pa nisam gledao, nažalost, ali kada sam saznao za rezultat, srce k'o munara.

Čestitam prije svega Čali, Zijadu, Senadu i Slobodanu, posebno našem Mehmedu kojeg volim kao da mi je rod rođeni, čovjek je prije svega veliki čovjek, dobričina i čovjek koji treba biti uzor mladima, pa onda sjajan trener. Priznajem bio sam strašno razočaran nakon što nije došao Slavko, ali sada mi nimalo nije krivo. Samo priča i priča, a Željo jedva Čelika pobjedi.

Znači duška istina je za Pirića, takvu sam i ja info imao. Ajmo Slaviša oko naše dolazi. I upamtite, ako ovaj prijelazni rok ne bude perfektan i kvalitetno odrađen, pljunite me. Nema više zajebancija, dugo jr trebalo Upravi da skonta da je ovo formula uspjeha. I čestitke i pohvale za Ihtijara, jer je i on napravio dosta dobrih poteza. :opaopa: :opaopa:

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 04 dec 2016, 20:18

Ako ove sezone ne bude onog "pada" u proljece mi cemo biti prvi i do lige 6.

Ovo danas je bilo fantasticno i sa terena i sa tribina :salut:
odavno nije bilo "formiranog" dijela navijaca i na sjeveru i na istoku(javljaj te se cesce :pray: )
Zijo samo zapecatio dan :angel:

Samo moju najdrazu pjesmu nismo ispostovali danas kuknjava kuknjava
Zaklet na Bordo bijele boje..... :opaopa: :opaopa:
Zadnja izmjena: Bordomen, dana/u 04 dec 2016, 20:22, ukupno mijenjano 1 put.
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 04 dec 2016, 20:22

Vitez H
Olimpic A
Siroki H
Sloboda A

Sta reci na raspored, nego nastavak niza bez poraza. Bio bi zadovoljan sa 10 bodova i da Zrinjski jednu kiksa. Pa u ligi za prvaka sta bude. A kup nezapostavljati.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 dec 2016, 20:23

Da je odraditi dobar prelazni rok i iskoristiti pozitivnu atmosferu + marketing pa da nas dođe

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 04 dec 2016, 20:24

Amca007 je napisao/la:Vitez H
Olimpic A
Siroki H
Sloboda A

Sta reci na raspored, nego nastavak niza bez poraza. Bio bi zadovoljan sa 10 bodova i da Zrinjski jednu kiksa. Pa u ligi za prvaka sta bude. A kup nezapostavljati.

Ako se Sloboda ne raspe
inace 12 bodova 100%

Olimpic H
Zadnja izmjena: Bordomen, dana/u 04 dec 2016, 20:24, ukupno mijenjano 1 put.

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 04 dec 2016, 20:24

hebo te deset bodEva, tako ste prizivali i 8 a mi hladno 12. Hocu JJopet dvane's aBd. S bar 3 pojacanja ne sumLJam u to...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 dec 2016, 20:26

Bordomen je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:Vitez H
Olimpic A
Siroki H
Sloboda A

Ako se Sloboda ne raspe
inace 12 bodova 100%

Olimpic H
Sad 3 mjeseca kalkulacije praviti i cekati zrijeb kupa :opaopa:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 04 dec 2016, 20:26

MortemHz je napisao/la:Da je odraditi dobar prelazni rok i iskoristiti pozitivnu atmosferu + marketing pa da nas dođe

slika
Taman protiv Sirokog
Vitez ce biti oko 6/7 milja

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Burberry46 i 46 gostiju.