100% si u pravu, grehota je na klupu poslati a ne bi se naigrao kod nas. Nama treba ajkula u oceanu koja terorise odbrane, treba taj killer u napadu. Ja sam rekao za malog da nema veze sto je slavio gol ako je dobar kod nas ali ne bi se naigrao tako da mislim od njega nema nista. Samo se nadam da ce na vrijeme dovesti napadaca da se moze uigrati kako Bog zapovijedaDenchi je napisao/la: ↑28 okt 2020, 14:47Apsolutno, povukla se prica o najboljem mladom napadacu pa se iskrivilo malo, nijedan mladji ne bi bio nista drugo nego investicija koja nazalost bi slabo igrala tekme u ovakvom klubu kao sto smo mi danas....grehota je zeznut razvoj mladog igraca klupom....
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- forza_juve
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Na tronu može biti samo jedan
- SarajevoJeBordo
- Kontakt:
Šta kažu, mlad Jovo Lukić, razvijaće se pravilno kod nas. Pa gospodo jedini projekti koji trebaju postojati kod nas u prvih 11 su akademci i to na pozicijama koje nisu osjetljive da se trpe. Đe ćeš na špicu imat projekta. I za Zinedina su skršene pare jer se mislilo da imamo mlad, a gotov proizvod. Može Jovo Lukić na klupu, a u prvih 11 skrhat fine pare za formiranog iskusnog špica. Postoje pozicije koje ne trpe projekte.Pantelija je napisao/la: ↑28 okt 2020, 15:37SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑28 okt 2020, 15:35Kriterij pojedinih forumaša za dobrog špica i stopera: 1,90cm+ i 60cm+ preko ramena.
Da dodam još da je ovaj kriterij drugi najdebilniji nakon onog "poznaje klub i ligu"
![]()
![]()
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!
Nisam na to mislio kad sam govorio o njegovom razvoju, mislio sam bilo bi dobro da smo ga doveli prije u Akademiju jer on nije igrac Borca nego su ga i oni doveli sa strane, pa bi mu moguce razvoj jos bolje isao kod nas, to je samo pretpostavka naravno, ali opet on igra redovno u spicu jednog dobrog Borca okruzen dobrim igracima i to je bolje za njega nego kod nas klupa i na kapaljku minutaza....SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑28 okt 2020, 15:48Šta kažu, mlad Jovo Lukić, razvijaće se pravilno kod nas. Pa gospodo jedini projekti koji trebaju postojati kod nas u prvih 11 su akademci i to na pozicijama koje nisu osjetljive da se trpe. Đe ćeš na špicu imat projekta. I za Zinedina su skršene pare jer se mislilo da imamo mlad, a gotov proizvod. Može Jovo Lukić na klupu, a u prvih 11 skrhat fine pare za formiranog iskusnog špica. Postoje pozicije koje ne trpe projekte.Pantelija je napisao/la: ↑28 okt 2020, 15:37SarajevoJeBordo je napisao/la: ↑28 okt 2020, 15:35Kriterij pojedinih forumaša za dobrog špica i stopera: 1,90cm+ i 60cm+ preko ramena.
Da dodam još da je ovaj kriterij drugi najdebilniji nakon onog "poznaje klub i ligu"
![]()
![]()
Nama definitivno prvi izbor spica mora biti klasa a i rezerva mora moci donijeti promjenu na terenu...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- AlfredNobel
- Kontakt:
Samo igrače koji znaju poznaju našu ligu. Ovi dok dođu izvana, dok se adaptiraju, prođe ugovor. Nemojte mi replicirati, imate primjer Tine Sušića koji igra katastrofalno. Uzmeš njega i Semira Pezera i ne vidiš razliku. Hvala i doviđenja.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
Nema Lukić ama baš nikakvih atributa koji će ga odvesti do nekakvog top napadača za naše prilike, po onome što sam do sada vidio. Odgledao sam svaku utakmicu Borca ove sezone, dečko je ok, radnik i trudi se, ali me nije impresionirao nikakvim mega giga talentom.
Sidraš koji je korisniji bez lopte nego s njom, kojeg trebaš pitati loptama da bi bio efikasan, koji će se nekad zagraditi, skočiti, ostaviti loptu na krilo i sl. Tanak u posjedu, tehnika šuta skromna, teško se riješava čuvara, nema igre licem prema golu... sve u svemu ništa za šta bi se trebalo trčati. Najveći kvalitet i jest to što je mlad, a bogami nismo merhamet, i nemamo vremena čekati njegov razvoj.
Nama treba devetka koja zna lopte, brz, prodoran, dobar s kombinatorikom jer je to ono što Vinko zahtjeva u svojoj filozofiji, manite više sidraša po 1.90+ koji su okretni ko traktor. Plus na sve to neko ko je dokazan na višem nivou od naše lige, i ko će nas voditi u pohod na grupe iduće ljeto. Do zime ne bih nikog dovodio, Handžić i Velkoski nek se rotiraju, a u januaru baciti sve karte na kvalitetnog stranca.
Sidraš koji je korisniji bez lopte nego s njom, kojeg trebaš pitati loptama da bi bio efikasan, koji će se nekad zagraditi, skočiti, ostaviti loptu na krilo i sl. Tanak u posjedu, tehnika šuta skromna, teško se riješava čuvara, nema igre licem prema golu... sve u svemu ništa za šta bi se trebalo trčati. Najveći kvalitet i jest to što je mlad, a bogami nismo merhamet, i nemamo vremena čekati njegov razvoj.
Nama treba devetka koja zna lopte, brz, prodoran, dobar s kombinatorikom jer je to ono što Vinko zahtjeva u svojoj filozofiji, manite više sidraša po 1.90+ koji su okretni ko traktor. Plus na sve to neko ko je dokazan na višem nivou od naše lige, i ko će nas voditi u pohod na grupe iduće ljeto. Do zime ne bih nikog dovodio, Handžić i Velkoski nek se rotiraju, a u januaru baciti sve karte na kvalitetnog stranca.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
- Kontakt:
to sto je neko proso, dva metra od tebe, ko ima virus nema sanse da ce te zaraziti, imo il nemo maskef0rest1946 je napisao/la: ↑28 okt 2020, 13:39Sad vidjoh Oremuša i Pejovica na Ilidzi u aleji piju kafe sa Ženama.
Ne znam braco sto im ovo treba, bez maske su..
Sto je jos gore Migranata koliko hoces i ljudi bez maske hodaju alejom..
Kako bi ovo za Mersu, moze li mi neko reci ko je zadnji igrac koji se kao nas igrac oprostio od fudbala, ja ih se ne sjecam nesto pretjerano. 

,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
- ElCartel11
- Kontakt:
Jes gust kad pratis tekmu konkurenata i skroz te boli qrac jer u svakom slučaju si ti na dobitku 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
-
- Kontakt:
Zašto?, još ima pun k bodova u igri, ovdje bi za nas naj bilo da bude xElCartel11 je napisao/la: ↑28 okt 2020, 16:39Jes gust kad pratis tekmu konkurenata i skroz te boli qrac jer u svakom slučaju si ti na dobitku![]()
- BordoSarajevo
- Kontakt:
Ma dvica nam najviše paše, Zrinjski je baš predaleko od nas.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
-
- Kontakt:
dvica ipak bolja
Dvica bolja sigurno
Tino katastrofalan?AlfredNobel je napisao/la: ↑28 okt 2020, 16:18Samo igrače koji znaju poznaju našu ligu. Ovi dok dođu izvana, dok se adaptiraju, prođe ugovor. Nemojte mi replicirati, imate primjer Tine Sušića koji igra katastrofalno. Uzmeš njega i Semira Pezera i ne vidiš razliku. Hvala i doviđenja.
Boze ti sacuvaj, momak sve bolje i bolje igra a da ne spominjem tekmu sa Celticom kada je bio briljantan
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
BordoSarajevo je napisao/la: ↑28 okt 2020, 16:43Ma dvica nam najviše paše, Zrinjski je baš predaleko od nas.
Po meni x pa dvica.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Naravno da je bitno da igrač poznaje ovu hrkljuš ligu. Onaj s vana kad dođe, pogotovo ovi što su igrali po jakim ligama, pa vidi infrastrukturu, terene i lakrdiju, syebe se, pa dok se upozna sa saigračima, terene i trenera, prođe polusezona cijela. Nekim igračima kod nas je i cijela jedna sezona trebala, tek u drugoj proigraju.
Zadnja izmjena: Stroj1946, dana/u 28 okt 2020, 16:53, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Brate koja brzina ? Jel me zezaš ?Denchi je napisao/la: ↑28 okt 2020, 12:20Brzina, igra glavom, visina, nosenje s pritiskom uprkos godinama...ajdohordas je napisao/la: ↑28 okt 2020, 12:06Čime vas je oduševio mali Lukić iz Borca ? Onako pitam...
Momak je kao usporeni snimak a radijus kretanja mu je katastrofalan. Vrh karijere će mu biti Borac i to je to.
Niti je neki golgeter, ja kad god sam ga gledao mašio je neke nemoguće situacije, tako i u repci isto.
Igra glavom hajde tu i tamo...
Nekad fakat mislim da ideš u kontru svih nas i naših mišljenja, ali okej to je tvoj stav, poštujem.
Za mene lično nikakav igrač, masu igrača od njega imaš korisnijih u ligi, Bekić, Karić Hadžić mali itd itd.
- JohnKeynes97
- Kontakt:
Utakmica izmedju nas i Zrinjskog je definitivno najbolja u dosadasnjem dijelu prvenstva. Evo gledam sad ovu i nemam komentara fakat.
PSPHM
Najbolje da Zrinjski ovdje dobije.To bi za Zelju bio veliki sok i ne bi me onda iznenadilo da kiksaju protiv Radnika.Zrinjski je svejedno daleko od nas
Dobra je i nasa protiv Borca, 6 golova.JohnKeynes97 je napisao/la: ↑28 okt 2020, 16:53Utakmica izmedju nas i Zrinjskog je definitivno najbolja u dosadasnjem dijelu prvenstva. Evo gledam sad ovu i nemam komentara fakat.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO
SAMO SARAJ'VO
Loš Željo baš, 0 bodova. Štilić je grohno najviše u odnosu na prošlu sezonu.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: HyperOS, perodeformero, rimljanin90 i 62 gosta.