FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Guvo88
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:07

Daj Boze da ovaj ostane na klupi do kraja polusezone.

Harisharis
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Harisharis » 14 sep 2015, 23:10

FKZ1921 je napisao/la:Nevjerovatno je kako nemamo mjere,ni u cemu.
Pravi se nepotreban a nevjerovatan pritisak na ekipu i klub opcenito. Od,donedavno dobrog tima,napravismo grupu neznalica,igraca prevara,foliranata,...
Je li realno da jedan isti igrac bude do nedavno odlicno pojacanje,a evo danas se pise:koja je to prevara od igraca. Je li to normalno? Ne moze biti normalno nikako.
Evidentno je da je ekipa u krizi. Uzroci krize uopce nisu nedokucivi. Prvenstveno leze u velikom broju utakmica koje je odigrao vrlo mali broj igraca.I to je to. Mnogi klubovi u Evropi su prosli ili prolaze slicnu krizu. Mislim na klubove koji su kao i Zeljo igrali od drugog ili treceg predkola.
Kad je u krizi neko ko ti je drag,logicno je da mu pokusas pomoci. Nama je Zeljo kao drag. I sta mi radimo? Guramo ga svim silama da ga potopimo sto dublje. Razvali sve,mijenjaj sve,srusi sve,**** mater svakom i svemu...
Evidentno je da smo skloniji da mrzimo nego da volimo. Evidentno je da cemo za saku licnog interesa,pogaziti inters kluba. Nevjerovatno.
Danas sam slucajno zavrsio na jugu.Kamo srece da nisam. Jedva sam izduro prvo poluvrijeme...Zalosno je kako dvojica,trojica nakih bosova tamo maltretiraju tu djecu i tjeraju ih da navijaju protiv svog kluba. Strasno je to.
A sta je problem i koliki je ustvari nas problem? Sta je to sto izaziva to nezadovoljstvo i histeriju kaja se pojavila? Je li plasman na tabeli? je li broj bodova? Je li to gotovo prvenstvo? Haman samo mi navijaci mislimo da je gotovo.Predali smo se. Kad pogledas tabelu vidis da nista nije dramaticno. Bjezi Sarajevo dva boda,Siroki tri,Sloboda sest...Umjesto da se skupimo sad kad smo u krizi,poguramo ekipu,pokusamo im pomoci da se dignu...mi radimo sve suprotno. Na nesta i na nekog se furamo. Glumimo nake zajebane face...Neko kao ima naka prava na nesto,neko bi da ucjenjuje,neko bi postavljao neke ultimatume... S kojim pravom? Koje su to zasluge?
Kolicina i intezitet destrukcije su nevjerovatni. Ne vidim realne osnove za to.Nemam nikakve dileme da se radi o organizovanoj i osmisljenoj kampanji protiv kluba. Odakle dolazi,koji su razlozi...,ne znam. Ali je evidentna.
Ma mi smo ko narod najveca pogan na svijetu!
Pa jbm majku zar ne treba najvise navijat i gurat klub kad ne ide?!Sta imas navijat koji k.... kad je 5-0?????
Nikakvog mi mentaliteta nemamo za pracenje utakmica,jer svejedno nista ne znacimo na stadionu,vise bi valjali kad ne bi bilo nikoga.
Al jbg,frustriran i siromasan narod bi najvise volio da sve potone s njim,nazalost...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 14 sep 2015, 23:12

starigrad je napisao/la:sve vise sam siguran da ipak imamo limitiran igracki kadar i, polagano, pripremam se na cinjenicu da cemo tesko izboriti evropu ove godine. nakon ovih 8 kola, i prikazane igre, ja sam se psihicki pripremio na scenarij da cemo zavrsiti izmedju 5. i 8. mjesta na tabeli. niko sretniji od mene da me situacija na tabeli demantuje na kraju sezone, ali, daj Boze. nije ovo ni do ode, ni do sablje, niti sada do capljica... da se ferguson vrati iz penzije i dodje sada u Zelju, tesko bi napravio znacajniji pomak u igri i rezultatu. nek nam je Bog na pomoci. proljetni dio, kada bi sa kvaltetnim pripremama i, eventualnim, pojacanjima mogli nesto i pokusati je kratak. nemojte mi sada prisivati epitet pljuvaca, zlonamjernika, ubacenog pitara... demantujte me cinjenicama, ako to mozete. prodjosmo one amatere sa malte i, na guzove ferenc, (realno, ljudi nas trebali oderati prvo poluvrijeme u gostima), pa dodje standard (opet na guzove pozitvan rezultat prve utakmice, nakon ogromne srece u prvom poluvremenu), pa se tjesimo da nas je dadina stativa kostala prolaska u plej of. u medjuvremenu nas uzme raspali borac, koji je jucer, vise nego, smjesno i nemocno izgledao na kosevu. jedina utakmica ove sezone, gdje smo, kao, imali neki inicijativu, bila je ona u vitezu. sve ostalo ni glave ni repa. i siroki nije bila losa predstava i osteceni smo za gol i pobjedu, ali, tu smo igrali tu "evropsku" taktiku, nemoj da ga primim, a naprijed sta uradim. nemamo igre, bas nikako. blagojevic, dado i amir dave i peljaju loptu do iznemoglosti. bekovi ne ucestvuju u fazi napada. napadaci vise i ne znaju kako, gdje i kada da se postave. ne znam, opet kazem, daj Boze na dobro i hajr.
Nemamo mi ogranicenu ekipu nego umornu Dado i Amir ne mogu da hodaju Memija se vraca. Oni su zadnji put odmarali prosle sezone na zimskoj pauzi i dodatno su se potrosili u evropskim utakmicama. Mi imamo kratku klupu ustvari nemamo je da napravimo rotaciju da odrzimo ritam utakmice niti ga mozemo promjeniti. Ne mozemo ni kreirati sansu za napadaca jer sve izgleda sporo tromo. Sve lici na nesto prvih pola sata dok ima svjezine onda izbi nabi pa sta bude. Kriv je neko ko dovodi igrace vec sam pisao o tome ko je god radio na tome taj nas je nagrdio ove godine. Nadati se samo da Vlado ima neke veze i poznanstva da dovede igrac dva da ima neke rotacije.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:15

Kakav god mi imamo mentalitet, ova losa igra nije od juce, prekjuce, vec traje skoro 5 godina. Logicno je da ce na tribinama biti 500-1000 ljudi od smjene Ode.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 14 sep 2015, 23:18

:wtf: :wtf: :wtf:
Guvo88 je napisao/la:Kakav god mi imamo mentalitet, ova losa igra nije od juce, prekjuce, vec traje skoro 5 godina. Logicno je da ce na tribinama biti 500-1000 ljudi od smjene Ode.
jesi mi dobar,de odvadi malo puno ti je :shock: :shock: :shock:

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 sep 2015, 23:19

Baš.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Harisharis
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Harisharis » 14 sep 2015, 23:22

struja je napisao/la::wtf: :wtf: :wtf:
Guvo88 je napisao/la:Kakav god mi imamo mentalitet, ova losa igra nije od juce, prekjuce, vec traje skoro 5 godina. Logicno je da ce na tribinama biti 500-1000 ljudi od smjene Ode.
jesi mi dobar,de odvadi malo puno ti je :shock: :shock: :shock:
Tacnije ova igra traje od 1921 :D hahah

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:23

Ne kazem ja to, pogledati samo posjetu na utakmicama do sada sve ce se samo reci. Gdje to ima da neko igra dobro i lijepo a da publike nema, to kod Manijaka ne moze. Navijaci su jedino mjerilo.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 sep 2015, 23:27

I nadam se da ce shvatiti da ih raja nece gotiviti ako se svadjaju s cetvrtim sudijom, ako bez razloga laktom udaraju igrace Mladosti i slicno. Podrsku ce imati kad budu srcem igrali 90minuta. Glupo je da svaku drugu tekmu nam pauzira jedan igrac. Ne bi ja zalio zutog kartona i pauze al brate mili napravi faul, otkini nogu protivniku, ali ne, Mi cemo se svadjat sa sudijama, publikom, tange nosit iznad dozvoljene mjere i ta s.r.anja.. Kosoric zasluzuje kapitensku traku. A sto se posjete tice, nadjite tekmu u kojoj smo dali vise od dva gola i sve ce vam biti jasno...
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 14 sep 2015, 23:28

kad sve saberem i oduzmem, u vremenu kroz koje pratim Zelju, daleko je vise bilo ovakvih trenutaka nego onih u kojima smo nesto blistali.
to je Zeljo. nasa ljubav, nasa patnja.

iako sam prvi u redu kada treba ruziti zbog ovoga ili onoga, mislim da je nasim momcima danas podrska potrebnija nego ikada. previse je toga na njih natovareno. svi problemi koje imamo od navijaca do uprave slili su se njima na teren. njihove igre na terenu, nase su ogledalo. u njemu se ogleda uprava, mi kao navijaci i drzava u kojoj jesmo svi zajedno. licemjerno je napadati igrace koji igraju u takvoj kaljuzi.
da smo sredjen klub, da smo normalni kao navijaci, da je ovo normalna drzava i oni bi bili takvi.

ovo i nije bilo tako davno...
https://www.youtube.com/watch?v=Nn6dnf8jFz4
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 14 sep 2015, 23:28

Ništa ne brinite, glat ligu osvajamo :mrgreen:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 sep 2015, 23:29

Nemamo mi tu povezanost sa klubom. Dođu momci iz Gračanice, iz Brčkog, Konjica i da ne nabrajam sve gradove jer ću nekoga izostaviti, a mrsko doći ljudima sa Otoke, Malte, Skenderije... E to je fazon.
DRUG NEBI TI PUNCA

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 14 sep 2015, 23:29

Jel može neko da navede te igrače koji su konkretno bili nama nuđeni,koje je čak i Hare mogao dovest samo Oda nije htio osim Govedarice,evo kad je već sad završeno mislim da nema potrebe da se krije više o tom ?
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

terrorist
Kontakt:

Post Postao/la terrorist » 14 sep 2015, 23:29

Kjosevski flauta nargilu prije par sati, i vi se pitate sto nema raje na utakmicama ?
Nece niko gledati bogalja od kojeg makar 100 ljudi sa tribina moze bolje odigrati, a ovaj pare prima !

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 14 sep 2015, 23:32

bagrcavi je napisao/la:Nemamo mi tu povezanost sa klubom. Dođu momci iz Gračanice, iz Brčkog, Konjica i da ne nabrajam sve gradove jer ću nekoga izostaviti, a mrsko doći ljudima sa Otoke, Malte, Skenderije... E to je fazon.
:thumbup:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:32

Ma generalno kod nas je problem kad je lose raja se s tim slozi i odmah nade 100 opravdanja da tako treba da bude i cuj tako nam je kroz historiju vise negativnih stvari nego pozitivni, Boze me sacuvaj. :urnebes:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 14 sep 2015, 23:36

terrorist je napisao/la:Kjosevski flauta nargilu prije par sati, i vi se pitate sto nema raje na utakmicama ?
Nece niko gledati bogalja od kojeg makar 100 ljudi sa tribina moze bolje odigrati, a ovaj pare prima !
Naravno pa da se primjetit kako cijela tribina hvala bogu je uspjela u fudbalu pa svi igraju bar et u zelji, a ne gdje još bolje u inostranstvu, al jbg uvijek amo mi **** bolji igrači od igrača, bolji treneri od trenera, bolji predsjednici od predsjednika itd... a bas se pitam kako ti pametni nisu to uspjeli u životu kao npr. Ti da te gledamo sad da igraš u želji, vjerovatno jisi htjeo da amiru, kerimu, dadi i ostalima uzimas mjesto merhametli bio ;)

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 14 sep 2015, 23:37

Guvo88 je napisao/la:Ma generalno kod nas je problem kad je lose raja se s tim slozi i odmah nade 100 opravdanja da tako treba da bude i cuj tako nam je kroz historiju vise negativnih stvari nego pozitivni, Boze me sacuvaj. :urnebes:
ti kao da Zelju pratis od 2009. godine
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

terrorist
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la terrorist » 14 sep 2015, 23:40

JoseMourinho je napisao/la:
terrorist je napisao/la:Kjosevski flauta nargilu prije par sati, i vi se pitate sto nema raje na utakmicama ?
Naravno pa da se primjetit kako cijela tribina hvala bogu je uspjela u fudbalu pa svi igraju bar et u zelji, a ne gdje još bolje u inostranstvu, al jbg uvijek amo mi **** bolji igrači od igrača, bolji treneri od trenera, bolji predsjednici od predsjednika itd... a bas se pitam kako ti pametni nisu to uspjeli u životu kao npr. Ti da te gledamo sad da igraš u želji, vjerovatno jisi htjeo da amiru, kerimu, dadi i ostalima uzimas mjesto merhametli bio ;)
Ogranicen si ko balkon. Vjerovatno si srednjoskolac koji nije ne zna ni sta je fakultet, a ne traziti posao.
Eto ove mlade nade, igracine sve posteno dosli do ugovora. Jesu, isto ko sto se ljudi posteno zaposle u ministarstva. Imas primjer KK Sparsa gdje je javna tajna da je para vrtila gdje burgija nije htjela. Tako je i u Zelji, i u svakom klubu. Ako mislis drugacije, ne odgovaraj na moj post jer nemamo o cemu pricati.

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 23:43

Trenutno i ono najvaznije o cemu se pise to je igra na terenu. Igramo ocajno godinama, sto govori posjeta. Opcenito opet nije bilo toliko negativnih stvara ako se gleda u globalu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, Google Adsense [Bot], Hilmo123, MrkiMedo, Paromlinac i 31 gost.