FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 14 sep 2015, 19:00

Ovdje smo bili losiji nego proslu protiv Slobode. Stvarno prava patnja. Djelmic i Memija, te stoperski par odradili svoj posao kako treba, a ovo ostalo patnja, jad i cemer. Nisu bitna ni tri boda, bitno je da ce i Vlado i kao i oni prije njega odgovarati i biti potrosen i smijenjen. S ovakvom selekcijom igraca trebamo dobro spustiti ocekivanja. Dado, Amir, Jovan losi, a nemas koga ubaciti, jedina zamjena je Dino Hasanovic koji je danas debitovao. Onda udje Beganovic koji mora igrati nekog veznjaka, ma lose pravo. Dobili smo danas, a dobli smo i Velez i Vitez, tako da ova pobjeda ne moze ukazivati na neke bolje stvari pred nama. Opet Kokot glumi neku bitangu i seosku lolu, bruka dres i grb koji je na njemu, a bez njega ne mozemo zamisliti nasu ekipu. Od svega vise boli sto onakvi igraci uopste igraju u Zelji. Svaka cast Djelmicu, Kosoricu i Bogdanovicu koji svoj posao odrade kako treba, samo moliti Boga da ne bude povreda i kartona, jer bez njih nemamo sta traziti na terenu.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 19:01

DooVe je napisao/la:Deremo ih 0:1 :opaopa:

[youtube][/youtube]
:kafa:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 19:02

sergejevic je napisao/la:Ovdje smo bili losiji nego proslu protiv Slobode. Stvarno prava patnja. Djelmic i Memija, te stoperski par odradili svoj posao kako treba, a ovo ostalo patnja, jad i cemer. Nisu bitna ni tri boda, bitno je da ce i Vlado i kao i oni prije njega odgovarati i biti potrosen i smijenjen. S ovakvom selekcijom igraca trebamo dobro spustiti ocekivanja. Dado, Amir, Jovan losi, a nemas koga ubaciti, jedina zamjena je Dino Hasanovic koji je danas debitovao. Onda udje Beganovic koji mora igrati nekog veznjaka, ma lose pravo. Dobili smo danas, a dobli smo i Velez i Vitez, tako da ova pobjeda ne moze ukazivati na neke bolje stvari pred nama. Opet Kokot glumi neku bitangu i seosku lolu, bruka dres i grb koji je na njemu, a bez njega ne mozemo zamisliti nasu ekipu. Od svega vise boli sto onakvi igraci uopste igraju u Zelji. Svaka cast Djelmicu, Kosoricu i Bogdanovicu koji svoj posao odrade kako treba, samo moliti Boga da ne bude povreda i kartona, jer bez njih nemamo sta traziti na terenu.
Sve si u pravu, ne valja ovo 5 banki.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 14 sep 2015, 19:05

AsharaK je napisao/la:Da igramo svaku ovako i upisujemo pobjede, moze.
Igramo mi svaku ovako, ali to nije nacin da se upisuju pobjede. Nekad dodje Mladost DK, Borac, Radnik, Sloboda pa ne mozes pobjediti.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 19:11

I da ne zaboravim, dobili smo još jednog igrača na kojeg možemo računati, Dino Hasanović. :kafa:

pirlo10
Kontakt:

Post Postao/la pirlo10 » 14 sep 2015, 19:13

Bruka i sramota na sta je Zeljo spao ko igra i kakav "strucni" stab ima!!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 14 sep 2015, 19:15

Hasanovic sasvim korektno odigrao i mislim da treba dobijati vise sansi za igru.. Treba neko u sredini ko moze konstantno trcati i praviti pritisak na protivnicku sredinu i time stvarati vise prostora kreativcima..
BUDI ŽELJO !!!

Rios

Post Postao/la Rios » 14 sep 2015, 19:15

Iskreno ja sam,a vjerujem i svi ostali,ocekivao samo 3 boda a igra mi je bila u drugom planu,iako sam se i plasio da mozda necemo uspijeti do njih doci.Srecom,bojao sam se bez razloga i bodovi su tu,bili su jednostavno imeprativ pod cijenu da i odigramo lose,ne gledljivo za oko i sta ti ja znam..
O igri se nema sta dobro napisati.Lose,bez ideje,nekako na horuk sve islo,posebno drugo poluvrijeme je bilo nista ni sa cim.Odbrana sa Kosoricem izgleda puno sigurnije,posebno mi nekako Bogdanovic izgleda sigurnije u tandemu s njim.Stokic nastavio gdje je i stao,nista..Blagojevic je u padu forme,covjek iz utakmice u utakmicu gubi sve vise lopti,to se mora promjeniti jednostavno.Bilo mi je pomalo tuzno gledati skoro pa nas bunker u drugom poluvemenu protiv Olimpica,ali dobro,kao sto gore rekoh sve zarad bodova.Islo nam je na ruku i to sto je Olimpic takodjer u nikakavoj formi pa nisu uspijevali stvoriti duzi pritisak i naparaviti veci broj dobrih sansi.
Ne razumijem zasto Tiago danas nije dobio nikakavu minutazu,covjek nas vuce u ofanzivi u posljednje 3 utakmice i danas nista!? Posebno me zacudilo da ga Vlado nije ubacio u drugom,kad se vec odlucio zatvoriti utakmicu,da trci kontre koje su haman pa nudili igraci Olimpica..Trebao je i poceti po meni prije Stokica,ali dobro..
Elem,pobjedili smo i to je najbitnije..Sad ovjeriti pobjedu pobjedom kuci aBd i uploviti apsolutno u mirnije vode :salut:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 14 sep 2015, 19:18

Kako je odigrao Dino? Ja sam bas otisao kad je on trebao uci?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 14 sep 2015, 19:18

Ne može Joco zabiti gol osim iz nekog šuta sa distance jer u 90% slučajeva nije dobio pravovremen pas kada god utrčavao iza zadnje linije. I Amir i Blagojević su tu zatajili. Baš sam obratio pažnju na taj segment igre, veznjaci vode loptu i u trenutku kada Stokić kreće u prazan prostor oni šalju loptu na drugu stranu ili nazad. Dva puta su poslali loptu i oba puta smo gol zabili. Doduše jedan je neopravdano poništen.
DRUG NEBI TI PUNCA

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 14 sep 2015, 19:19

AsharaK je napisao/la:Kako je odigrao Dino? Ja sam bas otisao kad je on trebao uci?
Za debi sasvim korektno, trči, radilica je velika na sredini terena.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 14 sep 2015, 19:21

Sve je ok al jug je dotakao dno. Tuga

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 19:21

šta reći kokotu kad drugi ne mogu ni u šansu da uđu. osim đelmića prvih 30-35 minuta.

ja bih pozitivno mogao izdvojiti samo stopere i đelmića dok i on nije crk'o. kad je crk'o vidjelo se koliko memija ostaje 2 na 1 kad on nije cijelu utakmicu na nivou. mali dino bi imao asistenciju da imamo psihofizički zdravog napadača, i to je to. sreća pa se ovo dobilo i da je sljedeća sa drinom, mada se ja uopšte ne pouzdam i njih da ćemo dobiti. tu ćemo još malo više vidjeti, nijedan trener ne može provesti zamisli za dva dana, pa ni pogrešne.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 14 sep 2015, 19:22

DooVe je napisao/la:I da ne zaboravim, dobili smo još jednog igrača na kojeg možemo računati, Dino Hasanović. :kafa:
to je ono što sam ja i govorio,ova troijca što bi rekao amar mlohavi valjda potrošeni šta li

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 19:27

amir lošiji nije bio ni kad je debitovao. jel umor ili šta je, ne znam.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 14 sep 2015, 19:29

Sljedece dvije mi MORAMO dobiti, jer onda idu tri veoma teske utakmice.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 14 sep 2015, 20:02

[youtube][/youtube]

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 14 sep 2015, 20:06

zabiješ gol za pobjedu od 1-0 i budeš izviždan na kraju. šta reći osim kokot... :mrgreen:

Guvo88
Kontakt:

Post Postao/la Guvo88 » 14 sep 2015, 20:09

ChWilla je napisao/la:amir lošiji nije bio ni kad je debitovao. jel umor ili šta je, ne znam.
Amir je u posljednje vrijeme los, ali sto je ovaj Blagojevic prevara od igraca to je strasno. On proda preko 10 lopti i velika je sreca sto ovaj Olimpic nema pojma.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 14 sep 2015, 20:09

Kao što neko napisa, spustiti očekivanja, odnosno podrediti ih kvalitetu i širini ekipe i sve će ovo biti manje više uredu.
Igra može i mora biti bolja, ali i to za nijansu, dvije, ne mnogo. Ova ekipa je za klasu slabija od one prošlogodišnje i očekivanja trebaju takva biti.
Ovogodišnja očekivanja (ambicije) smo podredili igrama u Evropi, što je pogrešno. To su dvije različite ekipe, različite utakmice i taktički i kvalitetom (zbog Bajića i Kvesića) i motivaciono. Ne samo mi, već i ljudi u upravi su pogriješili kad su najavili titulu ili borbu za titulu.

Ruku na srce, ova ekipa kvalitetom i širinom zaostaje za Sarajevom, Zrinjskim i Šriokim.

Utakmica ko utakmica loša, negledljiva. Prvo poluvrijeme, tačnije pola sata, prolazno, ostalo jako loše.
Memija i Đelmić dobri. Stoperi tu i tamo, moglo je i bolje, ispali su par puta. Mladenović može dobiti prolaznu ocjenu na osnovu onoga što pokazuje, tj. igra nazad. Veza jako loša u oba smjera, nazad i nekako, ali naprijed nikako.
Stokić meni nije toliko loš, loš jeste, ali nije toliko loš koliko mi malo previše očekujemo i koliko malo lopti ima. Sačekati ga još par utakmica jer boljeg nemamo, nakon toga ne znam ni sam.
Hasanović pokazao da ne smeta na treninzima, što bi Amar rekao. Nije loš.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin, MoSaZeLjo1921 i 32 gosta.