Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

Bundesliga
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bundesliga » 18 jan 2020, 19:47

Lik se tjesi sto ce mu igraca pokupiti United ili PSG a ne Bayern :rol: Pa jadovi zuti, zato cete uvijek i biti jadovi jer ne mozete sacuvati igraca. Ko god ga uzme zuti jadnici ga puse :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jan 2020, 20:26

Razlika izmedju pušenja za velike pare i pusenja dzaba je u tome da je rezultat ovog prvog - velike pare u džepu koje se dalje mogu ulagati u ekipu.

Znam ja da boli što se više ne mogu igrači uzimati dzaba, ali šta da se radi :wave:

Ispade da ga trenutno Bajern najviše puši :silent:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 jan 2020, 21:15

Pa sta ako imate velike pare i ulazete kada cete i te nove igrace opet prodati. Nikada necete imati konstantu, a ona se postize kada isti igraci ostaju na okupu duze vremena. Kod vas ne mogu uvezati 2 sezone kako treba, i vi cete nekome biti konkurenti :rol:

Mene da se pita ne bi dosao niti jedan igrac iz Dortmunda, ne trebaju nam ti luzeri.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2020, 22:08

Dortmund je postao razvojni klub za Bayern i ostale evropske klubove to je valjda vizija Watzkea, jer ne može nijednog igrača zadržati na duže staze.Tješiti se prodajom najboljih igrača bez obzira na sumu je glupost vijeka.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jan 2020, 22:14

Da se za Levata uzelo 50 ili 100 miliona od Reala, za te pare se mogao kupiti npr. mladi i talentovani Mbape i još par velikih talenata. Mogao se obnoviti igrački kadar. Ovako je supacki otišao, jedinu korist je imao Bajern. Baš je Levat luzer (kako ti reče luzeri iz BVB-a ti ne trebaju), a boljeg napadača Bajern nije imao ima 50 godina. Ne lupaj živ bio.

Za lovu od Pulisica se kupio Brandt i Hazard, sadašnji prvotimci.
Ako će se za lovu od Sancha kupiti Hakimi i još neki top igrač, halal mu bilo neka ide. Sa širokim igračkim kadrom dolazi i konstanta, ništa ne dolazi preko noći...

Ne dati igrača Bajernu je ubijanje dvije muhe jednim udarcem ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 18 jan 2020, 22:16

"Ne dati" igrača Bayernu je još jedina satisfakcija koju imate. Sve dok vas to zadovoljava, i ja sam sretan. :kafa:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 18 jan 2020, 22:17

Sa tim igračima koje su doveli su napravili bukvalno ništa.
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 18 jan 2020, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 18 jan 2020, 22:53

S-Y-L-A-R je napisao/la:
18 jan 2020, 22:16
"Ne dati" igrača Bayernu je još jedina satisfakcija koju imate. Sve dok vas to zadovoljava, i ja sam sretan. :kafa:
Luzeri teski.

Sto se tice Levata, zna se sta mislim o njemu. Jako mi je drag igrac i navijam za njega u svemu ali njega krasi epitet trpaca Majncova. Sve dok ne krene rjesavati vece timove, nije to to. Nadam se da je ova sezona prekretnica i da ce se pokazati.

Sto se tice Dortmunda, mislio sam na trenutni kadar. Niti jedan igrac trenutno nije kalibar Bayerna sem Reusa i mozda Sancha. Nikada nisam bio za dovodjenje zutalja, jer se stvorio nekakav mit da Bayern ne moze bez njihovih igraca, a razbucali smo ih kad su bili najjaci na svim frontovima bez ijednog "njihovog" igraca.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 jan 2020, 00:18

Bundesliga je napisao/la:
18 jan 2020, 22:53

Sto se tice Dortmunda, mislio sam na trenutni kadar. Niti jedan igrac trenutno nije kalibar Bayerna sem Reusa i mozda Sancha. Nikada nisam bio za dovodjenje zutalja, jer se stvorio nekakav mit da Bayern ne moze bez njihovih igraca, a razbucali smo ih kad su bili najjaci na svim frontovima bez ijednog "njihovog" igraca.
Ma Dortmund je taj koji je znao s igračima "mutiti" i imali su oni svojih prljavih igrica. Pa Kehl je imao potpisan predugovor s Bayernom i na kraju je potpisao za Dortmund. To je tada obznanjeno u javnosti i Uli je tada od Kehla tražio da to prizna i uputi izvinjenje, što je ovaj i učinio. Često se to zaboravi. Od ovih manjih klubova u BuLi redovno uzimaju igrače, oni to sada redovno rade. Ali ovaj gore primjer je klasični primjer neigranja fer sredstvima i jedan vid prevare. I tu se može govoriti da se do transfera došlo nelegalno. Nego naravno da se sve smirilo i nije dobilo neki dalji epilog. I bio je naravno period u 90-tim godinama, kada je Dortmund zaredao s titulama, pa osvojio i tu Ligu prvaka 1997. godine i kada su bili jako poželjna adresa, pa u tom jednom periodu i poželjnija od Bayerna, tu koju godinu su djelovali i atraktivnije. A isto početkom 2000-tih su se razbacivali parama. Tako to što je sada i unazad zadnjih 15 i više godina Bayern puno moćniji i sportski i finansijski, to je naravno trn u oku Dortmundovim navijačima, a pogotovo boli ih to izgubljeno finale 2013. godine. Ove sitne provokacije i argumenti bez podloge i nisu vrijedni nekog velikog komentarisanja, ali treba ih samo ponekad podsjetit na neke stvari. :D ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jan 2020, 10:26

@effe
Ma naravno, mutikaše prave. Ko o čemu, k.urva o poštenju. Činjenica je da su njihovi igrači previše mlaki za Bayern, mnogi od njih. I da smo izgubili na toj čvrstini i prgavosti njihovim dolascima.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 jan 2020, 11:16

kraljttbvb je napisao/la:
18 jan 2020, 18:12
Osim13 je napisao/la:
18 jan 2020, 17:14
Kako će samo dobro leć Bayernu kad Lewat ode u penziju
Raiola voli raditi sa Juventusom i Unitedom, tako da će on ako ovako nastavi završiti u nekom od ta dva kluba.
Ili ako PSG, City, Real ili Barselona ponude ogromnu lovu, onda bi mogao u neku od te 4 ekipe.
Nema Bajern tu lovu da ga može dovesti, oni mogu hinjski pokušati preko klauzula ili velikim handgeldom, ali Raiola je namazan, otpepat će ih i prije nego i upute ponudu.

Inace do klauzule ima još 2.5 godine, tako da uživajmo u predstavama novog Ibrahimovica, pustimo se prazne price :salut:
Po kojoj to statistici bayern nema lovu ko psg i city.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 jan 2020, 11:18

Vidjet ćemo halanda protiv mudrijih ekipa, augsburg jučer prenaivan. Vode 3 1 a Dortmundu prepuste more prostora a zna se da su oni tu najjaci.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 19 jan 2020, 11:32

schickeria je napisao/la:
19 jan 2020, 11:16
Osim13 je napisao/la:
18 jan 2020, 17:14
Kako će samo dobro leć Bayernu kad Lewat ode u penziju
Raiola voli raditi sa Juventusom i Unitedom, tako da će on ako ovako nastavi završiti u nekom od ta dva kluba.
Ili ako PSG, City, Real ili Barselona ponude ogromnu lovu, onda bi mogao u neku od te 4 ekipe.
Nema Bajern tu lovu da ga može dovesti, oni mogu hinjski pokušati preko klauzula ili velikim handgeldom, ali Raiola je namazan, otpepat će ih i prije nego i upute ponudu.

Inace do klauzule ima još 2.5 godine, tako da uživajmo u predstavama novog Ibrahimovica, pustimo se prazne price :salut:
Zurim pa samo na brzinu - PSG platio Neymara 222 miliona, City se razbacuje lovom, Bajernu do prošlog ljeta najveći transfer bio 40 miliona. Inače trenutno im najveći transfer 80 milki.
Plus mudri svabo, ne razbacuje se parama ko ostali. Kladim se da Bajern nikad ne bi dao 150 miliona za Sancha, iako im krilo treba kao hljeb, dok će ovi drugi sigurno dati ;)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 19 jan 2020, 11:55

Pa Bayern ne bi dao toliko love za neki cijeli tim, tipa žutu Prusiju.
Bayern je brend, identitet SR Njemačke. Nešto k'o Mercedes, Allianz,Lufthansa. Potpuno je prirodno da se takvima posvećuje najviše i resursa i pažnje. Žuti ti u toj konstalaciji snaga dodju k'o Opel. Nebitni su i ne znače ništa.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 19 jan 2020, 11:56

19 jan 2020, 11:32
19 jan 2020, 11:16

Zurim pa samo na brzinu - PSG platio Neymara 222 miliona, City se razbacuje lovom, Bajernu do prošlog ljeta najveći transfer bio 40 miliona. Inače trenutno im najveći transfer 80 milki.
Plus mudri svabo, ne razbacuje se parama ko ostali. Kladim se da Bajern nikad ne bi dao 150 miliona za Sancha, iako im krilo treba kao hljeb, dok će ovi drugi sigurno dati ;)
Zasto bi dali 150 za sanchoa ako ćemo uzeti sanea za 80-100 a u najmanju ruku je jednako kvalitetan
Po kojoj logici city uz sva ta silna pojacanja ima bolji kadar od bayerna a nemaju ni bolje euro rezultate.
Mi imamo ogromnih problema s ozljedama u zavrsnici lige prvaka već par godina i to je glavni faktor što se nije igralo još koje finale

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 jan 2020, 18:25

19 jan 2020, 11:56
Zasto bi dali 150 za sanchoa ako ćemo uzeti sanea za 80-100 a u najmanju ruku je jednako kvalitetan
Po kojoj logici city uz sva ta silna pojacanja ima bolji kadar od bayerna a nemaju ni bolje euro rezultate.
Mi imamo ogromnih problema s ozljedama u zavrsnici lige prvaka već par godina i to je glavni faktor što se nije igralo još koje finale
Kad imaš tanku klupu onda ti je svaka povreda problem, a za veću širinu se mora više iskeširat.
Još je problem u tome što je Bundesliga zadnjih godina počela debelo kaskati za Englezima i Špancima pa je i ta baza kvalitetnih igrača u Bundesligi manja, što je za Bayern zajebana stvar.
Prije su mogli pljunuti neku siću za relativno kvalitetnog igrača, a sad se i za nekog sumnjivog talenta izvaljuju basnoslovne cifre. Ni ostale ekipe u BL vam više nisu naklonjene što se tiče transfera, a pogotove jedna Borussija koja se previše puta opekla.
Novo je vrijeme šefe i polako je vrijeme da se prilagođavate i da otvorite novačanik.
I priznao ti to ili ne, odvratni Man City je trenutno daleko ozbiljnija ekipa od Bayerna.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jan 2020, 19:00

Ti si djecko izgleda zalutao ovdje :rol:
City ozbiljniji od nekog :rol:

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 19 jan 2020, 19:03

Bundesliga je napisao/la:
19 jan 2020, 19:00
Ti si djecko izgleda zalutao ovdje :rol:
City ozbiljniji od nekog :rol:
City trenutno ima ozbiljniju ekipu od Bayerna, šta ti tu nije jasno?
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 19 jan 2020, 19:53

Što se tiče igračkog kadra kod engleza i njemaca treba istači da Bundes ima samo dvojicu kvalitetnih napadača dok ih englezi imaju more realno govoreći.
Wir leben dich Schalke 04!

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 19 jan 2020, 19:57

Da je rečeno početkom sezone da je City bolji od Bayerna složio bih se, međutim, u ovom trenutku nažalost City ide silaznom, a Bayo se opet vraća na uzlaznu putanju. A šta će tek biti sa Citya poslije Guardiole to ne smijem ni zamislit.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.