Guvo88 je napisao/la:Ni nasi mladi kosarkasi nisu imali nista pa su osvojili svjetsko prvenstvo. Ako smo daleko od ostalog i ako imamo lose uslove sad treba da budemo 10 na tabeli. Moguce je vratiti dug koji je 2 miliona ako uzmes da se sad od prodaje igraca i evrope zaradilo 3 miliona. Imaju sponzori za neke redovne obaveze, i to imamo dobru cifru solidnih sponzora. Takoder bez te neke infrastrukture, hrane i ostalog mi smo napravili toliki broj igraca, pa smo cak nedavno jednog prodali za 1 milion. Sto znaci da se moze i ako se radi na pravi nacin sve uraditi. Samo kod nas prolaze godine a sve tapka u mjestu to je jedini problem.
1) Totalno pogrešna poredba sa košarkašima. To su KADETI (DJECA) u takvim uzrastima moguće je napraviti iznenađenja mnogo lakše nego seniorske ekipe. Razmisli da Željo osvoji Ligu prvaka, ne možeš zamisliti dok bi čak nekim čudnim spletom okolnosti kadeti to mogli.
2) Jake mi poredbe i transfera od 500 000 eura. Nama je liga tako smiješna da niti jedan klub do nedavno Sarajeva nikada nije ostvarila transfer od 1 mil eura...
Koliko je naših igrača otišlo u Tursku itd. i ostali su samo prosječni igrači tih liga. Osim Turske, Austrija, Izrael, Iran itd. daleko je to od evropskog standarda. Ko u Turskoj valja zna se gdje igra...ja nez da je neko od naših igrao u Galati, Feneru ili Bešikatašu