FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la YNWA » 01 dec 2016, 21:58

Evander je napisao/la: Ko ce ti ba otici u nedjelju na minus 5 da gleda Rustemovica i Novakovica?
Ja cu doci :kafa:
Preci cu 300 kilometaar taj dan, da gledam zadnju utakmicu Sarajeva ove polusezone, i naravno necu doci sam, a vjerujem da ce dobar broj navijaca Sarajeva sa TK-a biti taj dan na Kosevu.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 01 dec 2016, 22:00

YNWA je napisao/la:
Evander je napisao/la: Ko ce ti ba otici u nedjelju na minus 5 da gleda Rustemovica i Novakovica?
Preci cu 300 kilometaar taj dan, da gledam zadnju utakmicu Sarajeva ove polusezone, i naravno necu doci sam, a vjerujem da ce dobar broj navijaca Sarajeva sa TK-a biti taj dan na Kosevu.
:salut: :salut: :salut:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 dec 2016, 22:01

hapuc je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
:salut: :salut: :salut: :salut: :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2016, 22:03

YNWA je napisao/la:
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 01 dec 2016, 22:06

YNWA je napisao/la:
Svaka cast. Ali ja bih vise volio da dodje 10 000 nego ti jedan da dolazis.
Ako razumijes sta zelim reci.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2016, 22:10

TobeYarabi je napisao/la:dupla kruna nam se smjesi :rol: :rol:
Moguca solucija. :mrgreen:

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 dec 2016, 22:13

YNWA je napisao/la:
Tako to rade pravi navijaci,za sve se ima para a kad treba na tekmu nema se tj traze se neki glupi izgovori,i uvijek sam cijenio vise ljude iz drugih gradova nego ove nase manekene kojo biraju tekmu,to nije nikakva ljubav nego eto razonoda,meni nije vazno jel Simin Han na Kosevu il Real ja sam tu zbog Sarajeva

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 dec 2016, 22:16

Evandere ostani kuci kao i do sad,nadji dobar stream sta ces se koji djavo mrznut? Ti zbog uprave nisi na tekme iso kao da si tu zbog uprave a ne zbog FK Sarajeva

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 dec 2016, 22:19

Islo se kad su Baljak i ekipa vodili klub u provaliju,kad su godine i godine prolazile bez titula,pa se islo i onda kad se na sjever nije islo,pa po raznim.zabitima radnim danom u kupu ne mogu se sjetiti tom timu ni imena a sve zbog Rajvosa a ne zbog uprava,finansija i sl. i ici ce se uvijek u Svedsku se islo zadnje pare odvajale a ne na Kosevo

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 dec 2016, 22:25

Sabinho je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Mozda glupo pitanje, ma nije mozda garant. Koliko Sarajevo danas ima navijaca u Sarajevu, koliko je imalo prije agresije? Sta mladje narastaje tjera da se indentifikuju s klubom. Koliko je za vrijeme agresije i poslije agresije gradjana napustilo Sarajevo, a koliko je nas "dosla". Bilo bi lijepo znati odgovore na ova pitanja kada diskutujemo o posjeti, pracenju bh. klupskog fudbala i slicno.
Halo kralju, 80% omladine se identifikuje sa Bayernom, Barcelonom i Realom, o cemu pricamo mi? Sta ih tjera da se identifikuju sa tim klubovima (iako je to drama smijesno), i kakve dodirne tacke imaju? Ovdje je stvar jasna, raji je mrsko otici na tekmu i seru kako im je sve drugo krivo osim njih samih.
Poslije rata a i za vrijeme rata smo imali radio il tv prikopcan na akumulator,islo se na tekme nije bilo mobitela i streamova pa smo skorp sve tekme pratili,danas sjednu kuci i lagano stream il fb il upale da gledaju Romu i sl eto to je problem sto je vecina omladine kao zombiji tv,mobitel internet i sl

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la YNWA » 01 dec 2016, 22:25

Evander je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
Svaka cast. Ali ja bih vise volio da dodje 10 000 nego ti jedan da dolazis.
Ako razumijes sta zelim reci.
Da sad imamo 10 bodova vise od drugog, da nam je sreda Cimi-Mate-Milos, na krilima Dulja i Said, a u napadu Benko, toliko navijaca ne bi bilo na Kosevu protiv Radnika, osim ako nije finale kupa ili utakmica za titulu. Ovo zelim reci da nije samo problem u onome sto su uradili amateri iz kluba, i da nije toliko ni do igraca na terenu, nego jednostavno uzeo si kup, titulu, imas PO EL u zadnje 3 godine, i nema vise euforije koja bi dovela 10k navijaca na stadion protiv Radnika.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 dec 2016, 22:39

zagor1987 je napisao/la:Evandere ostani kuci kao i do sad,nadji dobar stream sta ces se koji djavo mrznut? Ti zbog uprave nisi na tekme iso kao da si tu zbog uprave a ne zbog FK Sarajeva
Stari branioce uprave, navijacu na baterije, koji vjerovatno gostovanja nikad nije vidio, hvala na savijetu ali ipak sam cu o tome odluciti neces mi ti govoriti sta da radim.

A sto se utakmica tice, imam sigurno vise euro gostovanja, nego ti ovih domacih (kad ne racunas Otoku i Grbavicu).
Nakon onanisanja na Dinu i Kusturicu, ne znam kako imas obraza vise A pisati ovdje.

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 01 dec 2016, 22:47

fico je napisao/la:Problem danasnje omladine je sto nemaju nikakvu zelju da grade nesto. Uostalom od koga ce to nauciti kada se od 92' do danas unistava sve sto je nekad imalo neku vrijednost. Ista ta omladina vise voli kladaru, shishu, kafu, sportklub i sl. Nije istina da se bas nema para, ako se ima para za gore pobrojane stvari, samo je stvar prioriteta. Ja kad platim godisnju clanarinu u Klubu, kad platim ulaznicu to smatram nekim mojim doprinosom ovom Klubu. Jednostavno zelim da nesto gradimo, jer ne moze gore od ovog i mora biti bolje. Ne moramo mi igrati grupe LP, al daj da se ne brukamo protiv seoskih ekipa i da probamo makar izboriti grupu EL. Imate masu raje koja kaze "joj braca jest dosadno" a nisu mjesec dana izasli iz svog kvarta/mahale i zivot im se svodi na sokeranu i kladaru. Naravno da ce im biti dosadno. Sto se starijih tice, imas masu raje koja ostane gledat Zvezde granda, umjesto da dodje na tekmu. Naravno treba poboljsati infrastrukturu i korigirati cijene karata, ali mislim da je problem u ljudima. Jer imate i losih utakmica u Seriji A i engleskoj Premijer i dosadnog fudbala, ali to nece niko priznati.
samo cijene fakat nemaju vise gdje osim da sve budu 3-5-8
mozda da probaju jednom ali sto je neko ranije rekao zatupljen narod i kraj
sad u prosjeku nase domace su oko 4 milje (odokativno)
izgleda da se ovdje treba doci do nekog "zida" poput KK Bosne i onda se fol raja probudi ali vidjet cemo u subotu da li se moze ponoviti posjeta u manjoj dvorani

jbt opet smo u depri :tralala:
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 01 dec 2016, 22:53

Umjesto da se manje pametuje po forumima, fb Itd a vise podrzi klub na stadionu automatski bi veca posjeta bila.

A ovako imas ljudi koji pametuju po forumu daj ovo daj ono a mrsko im na tekmu, nadje se 1000 razloga da ne ode.
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 dec 2016, 22:58

Ko bude pucao penale na nagradnoj igri, neka puca Adilovicu u njegovu lijevu stranu i po zemlji.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 01 dec 2016, 22:58

I trenutno je mozda i smjena generacija
sjever otisao na istok i zapad i sad ide na novo trenutno je prosjek godina na sjeveru oko 18 godina ima previse djece od 10-15 god mozda ima 10/15 momaka preko 25 ostalo bukvalno djeca
sve ovo bi trebalo sacekati aBd (moramo) igre u evropi vidjet kako ce tad izgledati
jer kad pogledate protiv Zete je bilo slicno ili vise navijaca nego protiv Atromitosa i Haugesunda
sad nakon godinu pauze (I protiv Leha je slicno bilo) kakva je situacija da li je zaista u q ili je "samo" bilo do uprave odluka i slicnih tema (ja se nadam da je ovo zadnje jer se polako oporavljamo pa ce biti ok)

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 01 dec 2016, 23:02

joker90 je napisao/la:Ko bude pucao penale na nagradnoj igri, neka puca Adilovicu u njegovu lijevu stranu i po zemlji.. :kafa:
Saplet ce se neki ljevak :urnebes:

Istok i zapad neka pocnu vjezbati imaju dva dana da se ustele

PS Zna uprava koji ljudi ih mogu kisobranom pogodit pa sve stele istoku i zapadu :angel:

19FKS46
Kontakt:

Post Postao/la 19FKS46 » 01 dec 2016, 23:04

Bordo braci pozdrav. Ne kontam raju koja zivi u Sa, a nece na tekmu da ide, a deklarise se kao ultra, giga, mega navijac.
Braco ja dolazim, 150 km, prevalio bih i vise za voljeni klub, kad finansije i slobodno vrijeme dozvoljavaju. Nakon Travnika, posjecujem i glavni grad, da u nedjelju ispratimo nove sampione, na zasluzenu pauzu :)

STRAŠNO ĆEMO NAVIJATI OPET!
Zadnja izmjena: 19FKS46, dana/u 01 dec 2016, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.

hzzavidovici
Kontakt:

Post Postao/la hzzavidovici » 01 dec 2016, 23:05

Rasprava o navijačima ne vodi nigdje, svima nam je ista ljubav a to je FK Sarajevo. Prije rata moj rahmetli djed sa svojim društvom (Zavidovići Sarajevo 120 km u jednom pravcu) iznajmljivali bus i išli na tekme. Ja sam ratno dijete to znam po pričama, vremena poslije rata se sjećam svaki vikend uz tranzistor i slušao prenose. Žalim samo što zbog njegovog zdravstvenog stanja nisam nikad otišao sa njim na utakmicu Sarajeva, umro je 2005. Nakon informacije da su dresovi Nike došli u fan Shop nana (žena od tog djeda) kupila mi je dres od svojih 326 KM penzije, kada mi ga je davala djed i ja smo najsretniji što ste pametni i još navijate za Sarajevo. A ja sada idem na ova bliža gostovanja i to ako usparam džeparca od staraca, student, 5 nas u porodici, stari radi za 500 KM ali bar 5 utakmica se odgleda u polusezoni. Ali Sarajeva je bilo, Sarajeva će biti, i uvijek je 1 grad 2 kluba, jedan špica drugi truba.
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu

Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 dec 2016, 23:07

Momci, ponosan sam na vas. :salut: :tokralju:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, broj6, Dave, desnibocni, Kabinet1987, mosarajvosa83, USB i 49 gostiju.