Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
23
24%
3) 15 ili više
42
44%

Ukupno glasova: 95

ledar
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la ledar » 12 jan 2020, 01:06

kraljttbvb je napisao/la:
11 jan 2020, 16:55
Jedino ih Brexit moze unazaditi...
Brexit ih može samo unaprijediti.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jan 2020, 10:52

ledar je napisao/la:
12 jan 2020, 01:06
11 jan 2020, 16:55
Jedino ih Brexit moze unazaditi...
Brexit ih može samo unaprijediti.
Ja negdje pročitah da bi sa Brexitom mogao stupiti na snagu stari zakon o ograničenju broja stranaca.
Ako klubovima ograniče broj stranih igrača i stave letvicu na 5 ili 7, neće više moći kupovati koliko hoće.
Jedino sta će dobiti je da će domaći igrači biti jako na cijeni, a za kupovinu stranog igrača će morati dobro razmisliti. Jer ako samo 5 stranaca možeš imati u timu, nećeš ih dovoditi kao do sad pun autobus, nego ćeš morati dobro procijeniti ko je baš pojačanje...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 jan 2020, 11:58

Konigsblau je napisao/la:
11 jan 2020, 13:08
schickeria je napisao/la:
11 jan 2020, 00:15
Čini se da je i trend beskonačnog rasta Engleza zaustavljen
Dovoljno su se odmakli da ih niko zadugo neće moći sustići..
Zavisi kako gledaš...Marketinški i u tv pravima svakako. Ali evo i ovo je zanimljivo:
slika

I pored svega ovaj trio dominira...I faktički u prošloj dekadi najviše puta i činili polufinale LP. A ovaj prikaz je realan zato što su ova 3 kluba po mnogim segmentima i odmakli drugima. I po pitanju sportskog uspjeha, zadržavanja igrača (jedini koji nikad ne moraju prodati), kontinuiteta. I eto među ta prva 3 nema Engleza.
Na ovom prikazu jedino ovaj plasman PSG visok, jer očigledno su oni dosta osvojili onih "jalovih" bodova, jer u K.O. fazi su rano ispadali. Juve visoko plasiran, a svakako ne samo da su osvajali bodove nego nerijetko dolazili do kraja.
I u PL se isto jasno pokazuje, da i pored toga što svi imaju pare (velike pare, jer i u drugim ligama petice ima para :D ), opet na kraju pobjeđuje sistem, pravi paket, kao što je trenutno kod Liverpoola, osvojili LP pa će sada 99 % i prvenstvo. Znači paket koji se sastoji od dugoročnih rješenja, kako s trenerom, tako i kompletnom ostalom strategijom od planiranja kadra pa nadalje.

U Bundesligi je kod mnogih klubova neka vrsta kratkoročnog planiranja, a isto tako brzo se mijenjaju treneri. A sve više je talentovanih mladih trenera, ali i trenera koji previše eksperimentišu i često ofulaju. A i ne pravi se od strane određenih uprava prava procjena što se tiče dugoročnog rješenja sa trenerima. Ne prati se određena filozofija, nego ono ide hajd da imamo neki momentalni uspjeh pa ćemo poslije vidjeti dalje..
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 12 jan 2020, 13:22

12 jan 2020, 10:52
Ja negdje pročitah da bi sa Brexitom mogao stupiti na snagu stari zakon o ograničenju broja stranaca.
Ako klubovima ograniče broj stranih igrača i stave letvicu na 5 ili 7, neće više moći kupovati koliko hoće.
Jedino sta će dobiti je da će domaći igrači biti jako na cijeni, a za kupovinu stranog igrača će morati dobro razmisliti. Jer ako samo 5 stranaca možeš imati u timu, nećeš ih dovoditi kao do sad pun autobus, nego ćeš morati dobro procijeniti ko je baš pojačanje...
Koliko znam prijedlog FA je bio da se broj "stranih" (non-homegrown) igrača smanji sa 17 na 12, ali to su u Premier Ligi odlučno odbacili. Motivacija FA je bila da se potakne razvoj domaćih selekcija, ali Premierligaši su rekli da nema nikakvih evidencija da takav koncept stvarno funkcionira. O tome se može raspravljati jer imaju argumenti i za i protiv. No, poanta je da je Premier liga postala svjetski brend (asset) i da nitko u njoj neće dopustiti da joj se na bilo koji način umanji vrijednost, a pogotovo da se klubovi koji su uložili dosta novca moraju rješavat igrača.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 12 jan 2020, 15:11

Jedna od legendarnih utakmica. Izgubili 3:1 prvu utakmicu pa dočekuju u revanšu tadašnjeg lidera španskog prvenstva.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 12 jan 2020, 17:12

ledar je napisao/la:
12 jan 2020, 13:22
12 jan 2020, 10:52
Koliko znam prijedlog FA je bio da se broj "stranih" (non-homegrown) igrača smanji sa 17 na 12, ali to su u Premier Ligi odlučno odbacili. Motivacija FA je bila da se potakne razvoj domaćih selekcija, ali Premierligaši su rekli da nema nikakvih evidencija da takav koncept stvarno funkcionira. O tome se može raspravljati jer imaju argumenti i za i protiv. No, poanta je da je Premier liga postala svjetski brend (asset) i da nitko u njoj neće dopustiti da joj se na bilo koji način umanji vrijednost, a pogotovo da se klubovi koji su uložili dosta novca moraju rješavat igrača.
Nisam to znao :!: Onda je do mene ;)

Volim citati tvoje postove, uglavnom potkovane cinjenicama :thumbup:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 12 jan 2020, 19:49

effe_sa je napisao/la:
12 jan 2020, 11:58

Ne prati se određena filozofija, nego ono ide hajd da imamo neki momentalni uspjeh pa ćemo poslije vidjeti dalje..
Možda i najveći razlog. :thumbup:
Wir leben dich Schalke 04!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 15 jan 2020, 18:31

Vidim pocela se lova pumpati u drzavni projekat, ocito na ljeto treba obnavljati igracki kadar...

Ocekujemo sad jos poneku firmu i osiguravajucu kucu da ko biva obnavljaju i potpisuju ugovore sa Bajernom :roll:

Pumpaj lovu u drzavni projekat, da se opet igra polufinale LP :opaopa:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 16 jan 2020, 00:03

15 jan 2020, 18:31
Vidim pocela se lova pumpati u drzavni projekat, ocito na ljeto treba obnavljati igracki kadar...

Ocekujemo sad jos poneku firmu i osiguravajucu kucu da ko biva obnavljaju i potpisuju ugovore sa Bajernom :roll:

Imas li dokaze za to što pricas

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jan 2020, 07:22

16 jan 2020, 00:03

Imam :!:

Pogledaj kroz historiju da svaki put kad ekipa oslabi i ima slabe rezultate, odredjene kompanije povecavaju upumpavanje love u klub.
Zadnji put kad je trebalo love, cini mi se Adidas i Audi su preko noci odlucili da kupe po 10% dionica kluba :salut:

Otkud sad odjednom da Audi potpisuje novi ugovor sa Bajernom i da im godisnje daju 15 miliona eura vise, iako je ovaj stari ugovor trebao biti jos par godina aktuelan :?:
Ocito treba kupiti nova krila na ljeto i jos malo obnoviti kadar ;)

Bajern ko Real i Barsa u Spaniji, drzavni projekat ;)

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 16 jan 2020, 10:10

16 jan 2020, 07:22

Pogledaj kroz historiju da svaki put kad ekipa oslabi i ima slabe rezultate, odredjene kompanije povecavaju upumpavanje love u klub.
Zadnji put kad je trebalo love, cini mi se Adidas i Audi su preko noci odlucili da kupe po 10% dionica kluba :salut:

Otkud sad odjednom da Audi potpisuje novi ugovor sa Bajernom i da im godisnje daju 15 miliona eura vise, iako je ovaj stari ugovor trebao biti jos par godina aktuelan :?:

Ja bi prije rekao da be bayern zanimljiviji sponzorima od recimo jednog bvb jer mi kupimo igraca da bi bili bolji i potukli se racnoptavno sa tim istim realom i barcom dok vi kupite igraca i stavite klauzulu da bj kad bude dovoljno dobar mogao otici negdje drugo da uzima trofeje.... E bajo moj vidis tu ti je razlika u tih 15 mil ili vise jer nece audi doci i dati vama 50 milki jer imate halanda na dvije godine taman da se razvije pa ode u real city a audi ostane onda da sponzorise larsena i burkija jel

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jan 2020, 11:17

Bayern111 je napisao/la:
16 jan 2020, 10:10
16 jan 2020, 07:22

Ja bi prije rekao da be bayern zanimljiviji sponzorima od recimo jednog bvb jer mi kupimo igraca da bi bili bolji i potukli se racnoptavno sa tim istim realom i barcom dok vi kupite igraca i stavite klauzulu da bj kad bude dovoljno dobar mogao otici negdje drugo da uzima trofeje.... E bajo moj vidis tu ti je razlika u tih 15 mil ili vise jer nece audi doci i dati vama 50 milki jer imate halanda na dvije godine taman da se razvije pa ode u real city a audi ostane onda da sponzorise larsena i burkija jel
Pa i Borusiju ili bilo koju drugu ekipu da sponzorisu najvece firme, mogli bi igracima davati veliki handgled i ogromne plate i bili bi najbolji.
Isti taj Haland bi dobio 15 milja po sezoni i ako treba potpisao ugovor za narednih 20 godina.

Bajern je isto sto i City ili PSG, htjeli vi to priznati ili ne :wave:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 jan 2020, 11:39

Drzavni projekat kuknjava kuknjava
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jan 2020, 12:34

Bayern ko City i PSG. :rol: :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 16 jan 2020, 14:10

[/quote]

[/quote]

Pa i Borusiju ili bilo koju drugu ekipu da sponzorisu najvece firme, mogli bi igracima davati veliki handgled i ogromne plate i bili bi najbolji.
Isti taj Haland bi dobio 15 milja po sezoni i ako treba potpisao ugovor za narednih 20 godina.

Bajern je isto sto i City ili PSG, htjeli vi to priznati ili ne :wave:
[/quote]

Bajo ti mozes pisati sta hoces ali to ti ga dodje isto da sad navijac augsburga dodje i kaze bvb je isto sto i city zato sto imate vise novca od augsburga.... A bajo moj nije na bayernu da lose posluje da bi vi bili konkurentni vec na vama da napokon odlucjte i ulozite pare u provjerene igrace pa cete biti konkurentniji.... A bayern nije kao psg i city Bayern je daleko ispred njih i ovo stobayern gradi vise od 100 godina nemoze pokvariti nijedan lkubomitni navijac bvb a ili neki seik jer mu je jedan dan bili dosadno pa odluciio uzivo igrati footbal menagera...vi ste stavili sebi pravilo nema klauzula vise i i sami ga pogazili sa halandom a ev cist primjer ozbiljnosti i kako se gradi reputacjja leipzig nije dao vise ni centa od onoga sto mogu po svojim prvilima a imaju novac pa makar to bio i haland ili neznam ko.... Vi ste s tom klauzulom pokazali asvoju neozbiljnost i nema vadjenja a tu nece pomoci nikakva kritika na bayern.... A zar niste i vi neki mega ugovor s pumom dogovorili

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 jan 2020, 17:00

Pa sad nije baš u bayi sve išlo po zakonu. Koga zanima može pročitati sljedeće članke:

Die «kriminelle Kehrseite» des FC Bayer ... deponiert» iz Neue Zürcher Zeitunga i

https://www.abendzeitung-muenchen.de/in ... 4f098.html iz München Abendzeitunga.

Bilo je to prije dosta godina, a radilo se o skrivanju novaca od poreznika, švercu gotovine preko grane i sličnim rabotama. Ovo današnje poslovanje sa ogromnim taschgeldom ispod stola je isto siva zona, ali zato se tu nalaze umreženi istaknuti CSU-ovci, koji osim toga i vrlo vjerojatno trguju svojim utjecajem kod velikih korporacija da se dodatno popravi financijska krvna slika, bilo ulaganjem u vlasničku strukturu bilo ishođenjem lukrativnih sponzorskih ugovora. Iako, veza fcb i csu je dvostrana, imaju i političari koristi od tog braka.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jan 2020, 18:34

Ne mogu oni to skontati...

Najbogatija regija Evrope i da nema najjači klub u svojoj državi. Još se i zove kao i regija :!:

Fakat je simptomaticno da svaki put kad treba obnavljati ekipu, neko ulozi veliku lovu u Bajern. Pravi državni projekat.

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 16 jan 2020, 18:52

Ma definicija državnog projekta. :rol:
Bayern ništa ne može sam, sreća cijela Njemačka je iza. Šta je slijedeće čime ćete pravdati nemoć i nesposobnost vlastite uprave? Živo me zanima.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jan 2020, 19:11

Kraljttbvb je pravi Watzkeovac, jer ovakvu Watzke priču plasira stalno navijačima, samo malo uobliči. :D Uvijek je Watzkeu priča kako su BVB-ove mogućnosti ograničene i kako su oni zspravo Robin Hood. 😀Vješto Watzke prikrije da kod njih finansijske mogućnosti nisu ni loše. Zapravo jako dobre.

Ali da kod Bayerna nije sve u finansijama pokazala je i 2001. godina, kada je Bayern pored najmanje 7-8 finansijskih moćniji klubova osvojio LP...Pa neka to neko "prepiše" ko može. ;)

Watzke je uradio dosta dobrog posla, ali da je pi.zdohan to svi znaju, jer zato vješto i huška navijače protiv ovih klubova koji se pojave s investitorima, kao što su primjeri Hoffenheima i sada posebno RB Leipzig. I dok je prolazio understatement osvojila se po koja titula. :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jan 2020, 20:48

16 jan 2020, 18:34
Ne mogu oni to skontati...

Najbogatija regija Evrope i da nema najjači klub u svojoj državi. Još se i zove kao i regija :!:

Fakat je simptomaticno da svaki put kad treba obnavljati ekipu, neko ulozi veliku lovu u Bajern. Pravi državni projekat.
Jok eto uložiće u Dortmund.

Jedan od top 5 najpopularnijih klubova svijeta i zamisli neko ulaže lovu u Bayern. :rol:

BMW i Audi se bukvalno otimaju ko će biti sponzor i tebi čudno, @kralju nije ti dobro legao onaj put u Egipat neka čudna vibra kod tebe. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.