Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Tacno nam je falio ozbiljniji selektor i predaniji igraci...30 poena nas je na kraju kostalo (1. - u rusiji se moglo izgubiti 10-15 poena manje da nisu onako bole.kurcevacki i ubosnjo stilu prepustili utakmicu niz vodi , ko veli kad gubimo, je.baji ga , isto je 5,10 il 30 razlike. E pa vidis da nije ! 2. Kuci protiv rusije ako se vec gubi , ne moras izgubiti sa maksimalnom prednoscu protivnika i prvim vodstvom tek u 26. Min meca. Dakle moglo je 5-6 poena manje. 3. Svedsku kuci, ubijedjen sam da bi nekad prije dobili bar 10, ako ne i 20+ razlike kuci... Dakle na kraju vidimo da je plasman na EB sa 2 pobjede protiv svedske bio itekako realan !
Ja sam cjelo vrjeme to govorio, ali mi nije palo na pamet da cemo imati ovakvu kos razlikuboomerang5 je napisao/la:Tacno nam je falio ozbiljniji selektor i predaniji igraci...30 poena nas je na kraju kostalo (1. - u rusiji se moglo izgubiti 10-15 poena manje da nisu onako bole.kurcevacki i ubosnjo stilu prepustili utakmicu niz vodi , ko veli kad gubimo, je.baji ga , isto je 5,10 il 30 razlike. E pa vidis da nije ! 2. Kuci protiv rusije ako se vec gubi , ne moras izgubiti sa maksimalnom prednoscu protivnika i prvim vodstvom tek u 26. Min meca. Dakle moglo je 5-6 poena manje. 3. Svedsku kuci, ubijedjen sam da bi nekad prije dobili bar 10, ako ne i 20+ razlike kuci... Dakle na kraju vidimo da je plasman na EB sa 2 pobjede protiv svedske bio itekako realan !
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Mi nemamo mentalno razvijenu svijest koš/gol razlike. Nebrojeno puta nas je to koštalo plasmana ili dobrog konačnog rezultata.
Evo da se sjetimo Eurobasketa 2013 godine i kada nas je Latvija u prvom kolu pobijedila 86:75.
2min do kraja mi smo na 7 razlike i umjesto da zapnemo i smanjimo na 4-5 mi gubimo utakmicu 11 razlike koja nas je koštala drugog kruga jer smo morali Litvance dobiti i ganjati koš razliku, umjesto da nam treba samo bilo kakva pobjeda.
Ista priča se i sada ponavlja, nakon egala u prvom poluvremenu raspadamo se od Rusije i gubimo haman 30 razlike, nadajući se da ćemo u Tuzli dobiti i svoje probleme riješiti, umjesto da su zapeli i smanjivali razliku da što pristojnija bude. Ista priča i u Tuzli, umjesto da izgubiš 4-5 ti gubiš 11 i na kraju te koš razlika izbacuje iz igre. Da si zijanio u Rusiji 15, kod kuće 5, dobio Švede ozbiljnim pristupom u Sarajevu 10, i gore 5, mi bi bili na Eurobasketu. Hvala lijepo doviđenja!
Ovo su najgore kvalifikacije koje smo ikad odigrali i čestitke igračima na pristupu i stručnom štabu na neznanju. Da je riječ o plasmanu u 16 najboljih kao nekad, pa bih i rekao - tankim smo. Ali pošto je format 24, mi nismo u stanju biti 24-ta repka na Eurobasketu. Sjajno!
Fuuuuj
Evo da se sjetimo Eurobasketa 2013 godine i kada nas je Latvija u prvom kolu pobijedila 86:75.
2min do kraja mi smo na 7 razlike i umjesto da zapnemo i smanjimo na 4-5 mi gubimo utakmicu 11 razlike koja nas je koštala drugog kruga jer smo morali Litvance dobiti i ganjati koš razliku, umjesto da nam treba samo bilo kakva pobjeda.
Ista priča se i sada ponavlja, nakon egala u prvom poluvremenu raspadamo se od Rusije i gubimo haman 30 razlike, nadajući se da ćemo u Tuzli dobiti i svoje probleme riješiti, umjesto da su zapeli i smanjivali razliku da što pristojnija bude. Ista priča i u Tuzli, umjesto da izgubiš 4-5 ti gubiš 11 i na kraju te koš razlika izbacuje iz igre. Da si zijanio u Rusiji 15, kod kuće 5, dobio Švede ozbiljnim pristupom u Sarajevu 10, i gore 5, mi bi bili na Eurobasketu. Hvala lijepo doviđenja!
Ovo su najgore kvalifikacije koje smo ikad odigrali i čestitke igračima na pristupu i stručnom štabu na neznanju. Da je riječ o plasmanu u 16 najboljih kao nekad, pa bih i rekao - tankim smo. Ali pošto je format 24, mi nismo u stanju biti 24-ta repka na Eurobasketu. Sjajno!
Fuuuuj
Ne bismo bili na EB. To je -5 kos razlika a 4. Ukrajina je imala -3. Mi smo trebali ostvariti 3 pobjede i ici na EB, ali ne znam da je iko napisao da smo imali ubjedljivo najtezu grupu. Medjutim, dosli smo sa dva legitimna NBA igraca i nismo se plasirali.hz1987 je napisao/la:Mi nemamo mentalno razvijenu svijest koš/gol razlike. Nebrojeno puta nas je to koštalo plasmana ili dobrog konačnog rezultata.
Fuuuuj
Ništa mi nismo "najteže" imali. Kakve 3 pobjede. Nama je dovoljno bilo dobiti Švede ukupno 20 razlike a mi jedva 5 i izgubiti od Rusije 15 razlike a mi zijanili skoro troduplo vise. I eto ti mudrolije i jes nam teško bilo nema šta. Al kilavoj babi sve je tesko, pa i ustat vode se napit. Tako je inama teško dobt juniore Švedske i normalno izgubit od ojađenog tima Rusije (par bitnih karika im je falilo a i sa njima nisu nesto). Kad malo bolje skontam trebali smo i Rusiju dobit kući - da je sve kao što nije.
Klassement nummers twee:
1. Montenegro * 4- 7 (+65)
2. IJsland * 4- 7 (+24)
3. Gr.Brittannië * 4- 6 (+17)
4. Oekraine * 4- 6 (- 3)
5. NEDERLAND 4- 6 (-16)
6. Bosnië Herzegov. 4- 6 (-35)
7. Estland 4- 5 (-42)
* naar EK van 2017
1. Montenegro * 4- 7 (+65)
2. IJsland * 4- 7 (+24)
3. Gr.Brittannië * 4- 6 (+17)
4. Oekraine * 4- 6 (- 3)
5. NEDERLAND 4- 6 (-16)
6. Bosnië Herzegov. 4- 6 (-35)
7. Estland 4- 5 (-42)
* naar EK van 2017
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Dokle je zapravo trajao ugovor sa Mulaomerovićem?
Nisam vidjela da se savez oglasio vezano za njegovu ostavku (osim dijeljenja saopćenja).
Nisam vidjela da se savez oglasio vezano za njegovu ostavku (osim dijeljenja saopćenja).
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Pa Savez se nije izjasnio ni za incidente na utakmici da ne pricamo za ostavku Mulaomerovica, jedino za sta se oglasio je bila izjava Barbarica da ce biti sankcija i kazni za uposlenika saveza nakon snimka sa derneka...naravno nicega od toga nije bilo.BaDa12 je napisao/la:Dokle je zapravo trajao ugovor sa Mulaomerovićem?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ali necemo ih kritikovati,ni ovdje, niti bilo gdje drugo.Ethel je napisao/la:Pa Savez se nije izjasnio ni za incidente na utakmici da ne pricamo za ostavku Mulaomerovica, jedino za sta se oglasio je bila izjava Barbarica da ce biti sankcija i kazni za uposlenika saveza nakon snimka sa derneka...naravno nicega od toga nije bilo.BaDa12 je napisao/la:Dokle je zapravo trajao ugovor sa Mulaomerovićem?

Lako je racunati nakon sto se sve zavrsilo i reci trebali smo dobit tom i tom razlikom. To se lako oklizne. Za EB je trebalo ostvarit 3 pobjede u ovoj grupi i to je to. Da Mirza nije svaku loptu sutirao sa svoje polovice van balansa i igrao u svim utakmicama racionalno (mislim i na one u gostima sto nije igrao) mi bismo se prosetali sa 4 pobjede.jasta je napisao/la:Ništa mi nismo "najteže" imali. Kakve 3 pobjede. Nama je dovoljno bilo dobiti Švede ukupno 20 razlike a mi jedva 5 i izgubiti od Rusije 15 razlike a mi zijanili skoro troduplo vise. I eto ti mudrolije i jes nam teško bilo nema šta. Al kilavoj babi sve je tesko, pa i ustat vode se napit. Tako je inama teško dobt juniore Švedske i normalno izgubit od ojađenog tima Rusije (par bitnih karika im je falilo a i sa njima nisu nesto). Kad malo bolje skontam trebali smo i Rusiju dobit kući - da je sve kao što nije.
Naravno svi su krivi, a on nije i pobogu sto su ljudi osjetljivi na izdaju, duboko se nadam da te BiH nikada vidjeti nece
http://sportske.jutarnji.hr/kosarka/bba ... i/4707299/
On je dao ostavku i otisao barem, veci je problem sta cemo sa ostalima?nerminh74 je napisao/la:Naravno svi su krivi, a on nije i pobogu sto su ljudi osjetljivi na izdaju, duboko se nadam da te BiH nikada vidjeti nece
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sa ostalim nećemo ništa, oni će tu ostati gdje jesu. Nisu ludi da odmah odustanu, tek se uhljebili i da idu odmah, nema šanse.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pa ne znam konakovic je upro da kosarkaski savez kantona smjeni bukvu jer su ga oni postaviliUnofficialpage je napisao/la:Sa ostalim nećemo ništa, oni će tu ostati gdje jesu. Nisu ludi da odmah odustanu, tek se uhljebili i da idu odmah, nema šanse.
To bi mu bio jedan od vrlo rijetkih pozitivnih poteza.nerminh74 je napisao/la:Pa ne znam konakovic je upro da kosarkaski savez kantona smjeni bukvu jer su ga oni postaviliUnofficialpage je napisao/la:Sa ostalim nećemo ništa, oni će tu ostati gdje jesu. Nisu ludi da odmah odustanu, tek se uhljebili i da idu odmah, nema šanse.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kod: Označi sve
w
Ne mora znaciti, zavisi koga bi onda stavio tuEthel je napisao/la:To bi mu bio jedan od vrlo rijetkih pozitivnih poteza.nerminh74 je napisao/la:Pa ne znam konakovic je upro da kosarkaski savez kantona smjeni bukvu jer su ga oni postaviliUnofficialpage je napisao/la:Sa ostalim nećemo ništa, oni će tu ostati gdje jesu. Nisu ludi da odmah odustanu, tek se uhljebili i da idu odmah, nema šanse.
Kakva ljiga covjece, nevjerovatan lik. Neka ti kuca bude sto dalje od BiH.nerminh74 je napisao/la:Naravno svi su krivi, a on nije i pobogu sto su ljudi osjetljivi na izdaju, duboko se nadam da te BiH nikada vidjeti nece
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Dobro onda potencijalno rijetko pozitivan potez 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
a i to sa ostavkom nulaomerovica je pitanje koliko mu je ugovor trajao. ako je samo do kraja kvalifikacija, onda je svejedno jel dao ostavku. cesto budu takvi ugovori sa klauzulom, ako se kvalifikujes na prvenstvo onda se produzi do kraja prvenstva.
Zato postoji tajnik u Savezu koji da izjavu povodom ostavke i ostalih dogadjaja generalno. Usutili se i cekaju da se smiri sve, jer su svi dobro prozvani tokom svih ovih desavanja. Mediji da imalo rade svoj posao bi trebali napraviti pritisak na Savez, ali to je kod nas nemoguce.dino-92 je napisao/la:a i to sa ostavkom nulaomerovica je pitanje koliko mu je ugovor trajao. ako je samo do kraja kvalifikacija, onda je svejedno jel dao ostavku. cesto budu takvi ugovori sa klauzulom, ako se kvalifikujes na prvenstvo onda se produzi do kraja prvenstva.
KSBiH je inace urbana legenda, svi misle da ti ljudi postoje, a ustvari oni uopste ne postoje, osim Barbarica tu i tamo. Bukva je uspio sastaviti tri prosto-prosirene recenice u kojem je objasnio da postoji hijerarhija u Savezu

Sto se tice Fulurije, policiji treba prijaviti njegov nestanak. Vise se puta Gospa ukazala nego on u medijima s izjavom.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.