La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

FRANK RIBERY
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 nov 2010, 01:20

juznjak> je napisao/la:: Kako deru :shock: Barca redovno u zavrsnicama LP , dok od Njemackih klubova jedino Bayern i to nakon 8 godina napravio nesto znacajno, a u Evropa ligi u zadnjih 6-7 sezona 4 trofeja otisla u Spaniju koliko u Njemacku :? :roll:
to nezanimljiva kako kome , ja radije uzivam u tekmama Espaynola nego nekakvog Mainca ili Hanovera .
Engleska i Spanija po koficjentu dosta bjeze ostalima dok si u pravu za Seriu A 8-)
BArsa redovno završava, a gdje su ostali.

2 Spain 19.000 13.875 13.312 17.928 7.214 71.329
3 Germany 9.500 13.500 12.687 18.083 8.833 62.603

Kad se odbije prva sezona, već sljedeće godine Španija ide iza Njemačke.Šta kažeš na ovo optimisto?
Portillo je napisao/la:Kao prvo taj Getafe kojeg Ribery komparira sa Stuttgartom ce sutra biti vjerovatno 15 na tabeli, ako ne i ispod. Ono sto je Flores napravio, Michel je sjebo, i to je cinjenica. Mislim, glupost je poredit jednog Njemackog giganta sa klubom iz Spanije koji je osnovan 1982. Poredi Stuttgart sa Atleticom pa vidi razlike, drasticne razlike. Mislim, opcenito je smjesno poredit Bundesligu sa Primerom, jedino sto u Bundesligi ima na svakoj tekmi po 50 000 navijaca, i svaka cast na tome. Sto se Primere tice, ostali klubovi su poprilicno jaki kada treba igrati sa nekim drugim timom izvan drzave, ali jednostavno nemaju tu konstantu u nacionalnom takmicenju, realno gledajuci Atletico je po svemu jaca ekipa od svih ostalih ekipa u Primeri sem Reala i Barce naravno, ali prekratak igracki kadar, budzet kluba, ne omogucavaju mu da se zadrzi u samom vrhu, tj. da se bodovno skoro pa izjednaci sa Realom i Barcom, jer kad pobjede jednog Intera, onda to govori mnogo. Sevilla je takodjer prije par godina bila dobra, ali im je na klupu dosao Alvarez i sve sjebo, Villareal igrao polufinale LP i mogao biti u finalu da Riquelme ne promasi penal, Barca je konstantno u vrhu, Atletico tare Engleze, jedino sto Reala nema, ali i on se lagano vraca u vrh Europskog nogometa i ove sezone ocekujem polufinale. U Primeri igra 6 ili 7 od 10 najboljih igraca na svijetu, i mislim da ce to dovoljno reci o kvalitetu te lige. Malo sam izgubljen, jbg, 1 sat je, ali eto, nesta san ko naskrabo.
Mislim da si precijenio kvalitete lige koju pratiš.Na stvari gledaš previše subjektivno.Da li je moguće da jedan klub iz HNL pobjedi bundesligaša.Teško!Trenutno najači španski klub poslije opjevanog dvojca je Villareal.I kakvi su njegovi rezultati u Evropi.Svako može naći argumente za svoju stranu, ali je realnost da je liga u velikom padu.Postavi samo jedno pitanje: Da li je Bundesliga jača nego prije tri godine i da li je Primera slabija nego prije 3-4 godine? Inače ja sam veliki zaljubljenik španskog nogometa i uvijek sam sa oduševljenjem gledao Primeru na Hayatu.Nažalost od kako je spala knjiga na dva slova nije ni medijski popraćena na ovim prostorima.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 21 nov 2010, 03:51

miky_hz je napisao/la:slika

Barci je otvoren put do finala ako prodje Bilbao ne vidim ovdje jos neku ekipu koja ih moze ugrozit,eventualno Mallorca ako nalete na njih....Real ako prodje sad moze ici na gradskog rivala,pa onda opet na jedno od ekipa iz vrha Spanskog fudbala

Ko zna vrlo moguce da u finalu gledalmo El Clasico
ti si bolestan fkt ! Kako je moguce da je hebena Mallorca jaca od Seville villareala ili Valencije sa kojima ce Barca u koliko prodje Atletic i Getafe igrat ????Atletic je jaci od Espanyola 3 puta ? Atl. Madrid kao nekad bio pretnja Realu ????? Vauuuu inace su strasna ekipa , ne budi smjesan , pogledaj 1 zrijeb i ekipe i pogledaj 2gi zrijeb i iekipe pa ce ti biti jasno !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 nov 2010, 14:13

Dajte Argumente **** vas svak !! Real i Barca su 2 najjaca svjetska kluba i kada poderu tamo nekog odma Primera slaba ofo ono :evil:
31. kolo: Portsmouth - Chelsea 0:5
32. kolo: Chelsea - Aston Villa 7:1
36. kolo: Chelsea - Stoke 7:0
38. kolo: Chelsea - Wigan 8:0

10/11
1. kolo: Chelsea - WBA 6:0
2. kolo: Wigan - Chelsea 0:6

Jel iko napisao da je EPL slaba kada se ovo desilo :evil:
Spanski srednji klubovi ce poderati bilo koje klubove iz bilo koje zemlje i to dokazuju svake godine 8-)
Mislim da si precijenio kvalitete lige koju pratiš.Na stvari gledaš previše subjektivno.Da li je moguće da jedan klub iz HNL pobjedi bundesligaša.Teško!Trenutno najači španski klub poslije opjevanog dvojca je Villareal.I kakvi su njegovi rezultati u Evropi
Kakvi su rezultati trenutno najjace ekipe Bundes lige ? :roll:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 nov 2010, 14:50

Andres je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:slika

Barci je otvoren put do finala ako prodje Bilbao ne vidim ovdje jos neku ekipu koja ih moze ugrozit,eventualno Mallorca ako nalete na njih....Real ako prodje sad moze ici na gradskog rivala,pa onda opet na jedno od ekipa iz vrha Spanskog fudbala

Ko zna vrlo moguce da u finalu gledalmo El Clasico
ti si bolestan fkt ! Kako je moguce da je hebena Mallorca jaca od Seville villareala ili Valencije sa kojima ce Barca u koliko prodje Atletic i Getafe igrat ????Atletic je jaci od Espanyola 3 puta ? Atl. Madrid kao nekad bio pretnja Realu ????? Vauuuu inace su strasna ekipa , ne budi smjesan , pogledaj 1 zrijeb i ekipe i pogledaj 2gi zrijeb i iekipe pa ce ti biti jasno !

WTF :roll: o cemu pricas,ko je spomenuo da je Mallorca jaca od te tri pomenute ekipa,i vidi se da neznas skontati ovaj grafikon,jel Barca nece ici na te tri pomenute nego Real...

Haj jos jednom pregledaj ovo i vidi ko se moze sastati s kim...ili si nesto lose pojeo pa nisi dobar :|
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 nov 2010, 15:05

Oprosti mu,nije se snasao na grafikonu kao ni ja prvi put. :) uvek je bilo da je leva strana jedan zreb a desna drugi,kad kod ovih likova gornji i donji zreb.
Svakako da je Barca upala u mnogo laksu grupu nego Real gde su i Valencia i Villarreal i Atletico i Sevilla.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 21 nov 2010, 18:53

Nista od ove Malage , evo popusili od Depora 3-0 lafo Pelegrini. Kazem ja da njih vodi Mourinho djaba im kada im je igracki kadar zreo za Segunde ,jedino da ovaj kako kazu najbogatiji covjek Qatara Abdulah il kako se vec zove dovede neke igrace u Januaru pa se mozda spase .

Drago mi je zbog Deportiva velikan koji se polako dize. Espaynol najugodnije iznenadjenje do sada ,ako se dobro sjecam njih sam upravo i najavio prije pocetka sezone kao moguce iznenadjenje ove sezone, 8-) 8-) volio bi bar da odu u Ligu Evrope pa da ponove uspjeh od prije 3 god. Mallorca pobjedi Sevillu na Picujanu :o definitivno ubica velikih,Igrali su nerjeseno sa Realom i Barcom ,pobjedili Sevillu i Valenciu na gostovanjima. :shock:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 nov 2010, 19:38

1. FC Barcelona (ESP) 2.459,0
.2. Manchester United (ING) 2.436,0
.3. Liverpool FC (ING) 2.362,0
.4. Arsenal (ING) 2.348,0
.5. Inter Milán (ITA) 2.275,0
.6. Milan AC (ITA) 2.237,0
.7. FC Bayern Múnich (GER) 2.231,0
.8. Real Madrid (ESP) 2.168,0
.9. Chelsea (ING) 2.165,0
10. AS Roma (ITA) 1.959,0
12. Valencia (ESP) 1.855,0
18. Sevilla (ESP) 1.621,0
23. Villarreal (ESP) 1.496,0
25. Deportivo (ESP) 1.473,0

Najbolji klubovi desetljeca ,cudi me slab plasman Valencie :? Patetico na 53 mjestu :mrgreen: 8-)

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 27 nov 2010, 00:36

juznjak> je napisao/la:1. FC Barcelona (ESP) 2.459,0

Najbolji klubovi desetljeca ,cudi me slab plasman Valencie :? Patetico na 53 mjestu :mrgreen: 8-)

Englezi ocekivano 4 tima medju prvih deset...Da se nadovezem za one prosle postove,EPL je najjaca svjetska liga zadnjih 5-6 godina i tu niko ne moze prismrdit...Barcelona jeste pri vrhu posljednjih nekoliko godina,ali nije to ni blizu dovoljnog...Engleski "srednji klubovi"su jaci od Spanskih i bilo koji drugih liga...Engleski timovi na zacelju su jaci od Spanskih i bilo koji drugih (mislim na uobicajeno stanje) mozda trenutno su Nijemci gdje je suludo stanje na dnu...Engleski timovi na vrhu su jaci iz razloga sto tu nema 2 tima vec postoje:velika trojka>trenutno(Chelsea,Arsenal,Manchester.Utd) kao i City,Tottenham ne puno slabiji,dok se u Spaniji moze to reci za Barcu i Real.M samo!!
Chelsea F.C.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 nov 2010, 14:35

Cisto sumnjam da su ASton Villa ,Boltin,Everton jaci od Villareala,Seville,Athletica, ili WBA ,Blackoop jaci od Zaragoze ili Sportinga .

Ovog vikenda su na programu utakmice 13. kola španske Primere, a u ponedeljak je na programu 'el klasiko' – na Kamp nou sastaju se Barselona i Real.

Viljareal igra sa Saragosom u gostima, Sevilja dočekuje Hetafe, a u subotu se još igra imali derbi izmedju Atletika i Espanjola.
Izgleda da ima neka svadja izmedju Domingueza i Qiketa :| Dominator uopste nije uvrsten u sastav .
Ocekujem pobjedu protiv stare musterije Espaynola mada nece biti lako , pericitosi igraju vrlo dobro ove sezone .

Valensija u nedelju igra sa Almerijom na Mestaji, mislim da ''sismisi '' nebi trebali imati problema sa Almerijom koju ce predvoditi novi trener José Luis Oltra, Sporting u Hihonu dočekuje Real Sosijedad, veoma bitan mec za Sporting, nadam se da ce slaviti zbog najkarizmaticnijeg i meni licno najdrazeg trenera Manoloa Preciada . još igraju Majorka – Malaga, Rasing – Deportivo, Herkules – Levante i Atletik – Osasuna.

subota:
Saragosa – Viljarreal 18h
Sevilja – Hetafe 20h
Atletiko – Espanjol 22h
nedelja:
Majorka – Malaga 17h
Sporting – Real Sosijedad 17h
Rasing – Deportivo 17h
Herkules – Levante 17h
Atletik – Osasuna 19h
Valensija – Almerija 21h
ponedeljak:
Barselona – Real Madrid 21h
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 27 nov 2010, 17:27, ukupno mijenjano 5 puta.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 27 nov 2010, 14:48

juznjak> je napisao/la:1. FC Barcelona (ESP) 2.459,0

Realno stanje sigurno...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 nov 2010, 20:22

Zaragoza 0 - 3 Villarreal
0-1
Senna Min 8

0-2
Cazorla Min 17

0-3
Nilmar Min 65

Ne sali se ovaj Villareal :? samo -4 boda u odnosu na Barcu odnosno -5 za Realom .

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 28 nov 2010, 01:37

[quote="juznjak>"]Cisto sumnjam da su ASton Villa ,Boltin,Everton jaci od Villareala,Seville,Athletica, ili WBA ,Blackoop jaci od Zaragoze ili Sportinga .

Aston Villa se nalazi na 15.mjestu dok je Villareal odmah iza Barcelona-e i Real Madrid-a,opet da odmjere snage ova dva tima ne bi se znao unaprijed pobjednik...Bolton je ove sezone u nekakvoj "formi"ali mislim da ce s vremenom preci u donji dio tabele i nasao si ga poredit sa Sevillom !!...Lahko je napisati:"Cisto sumnjam da je Espanyol jaci od Manchester Citya,Getafe od Liverpoola,Villareal od Chelsea-ja...Moras prihvatiti da postoji kvalitetnije liga od vase,solidno kvalitetnija...!
Chelsea F.C.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 nov 2010, 16:15

Subota:

Zaragosa – Viljarreal 0:3
Sena 9, Kazorla 18, Nilmar 65
Sevilja – Hetafe 1:3
Kanute 30 – Manu 57 (pen), Miku 59, Rios 77
Atletiko Madrid – Espanjol 2:3
Tijago 45, Kun Aguero 66 - Luis Garsija 22 (pen), Verdu 54, Osvaldo 78

Sevilla opet neugodno iznenadila svoje navijace ,Nakon sto je Mallorca odnjela bodove sa Picujana to je uradio i slabasni Getafe. Nemaju srece Andaluzani bili su dosta bolji , imali dosta prlika kontrolisali utakmicu bas kao i protiv Mallorce ali na kraju upisali poraz.

Villareal nastavlja sa sjajnim igrama , ovog puta na La Romaredi savladali su domacu Zaragozu sa visokih 0-3 i tako domaci sastav zakovali za samo dno Primere .

a Patetico ko Patetico slikaslika

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 28 nov 2010, 20:01

Evo popusi M.Preciado kod kuce i proslu je u Pamploni (Osasuni)..
Sp.Gijon-R.Sociedad 1-3

Da da toje onaj sto prije 3 kola proziva Mourinha i gadja bus RM sa flasom nakon sto je zasluzeno izgubio :mrgreen: a lik je toliko ispao smijesan nabrijao se tako protiv kluba koji je 1 na tabeli, dok je na Camp Nou izveo rezrv, ostavio je 8 igraca iz prve postave kod kuce ( nisu bili povredjeni, nisi imali kartone) umijesto da ekipu nabrije protiv Real.S, Almerije, Levantea, Racinga, Herculesa, Malage, Osasune, R.Zaragose..

Ehhhh bas mije drago volio bi da uskoro dobije odkaz, ali da Sp.Gijon ostane u 1 ligi 8-)
slika genije :mrgreen:
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 nov 2010, 21:21

Meni je to licno nadrazi trener u Spaniji !! Brko sa najvecom karizmom u Spaniji ,Mourinho je mala maca za njega ... Sportingove presice su pravi dernek kada on daje izjave . 8-) 8-) Zaznao sam da mu je prije nekog vremena u vrlo kratkom vremenu od raka umrla zena a 15-godišnji sin poginuo :cry: :cry: ali lik i dalje radi kao da se ništa nije dogodilo. kakav firgos Morunho !!

Nakon sto je gadjao Bus Reala postao mi je jos drazi :mrgreen:

Evo par njegovih izjava:
-Ovo (Sporting) je mozda jeftina ekipa ali ima muda kao konj generala Espartera :o :lol:
-nakon utakmica a Valencijom: Joaquin je bio opasan otprilike kao majmun sa pištoljem (sta god to znacilo) :?
-mozda u ovom trenutku nismo bas Bayer Leverkusen, ali nismo ni zadnje **** koje je israo Poncije Pilat. :lol:
-(o smrti zene i sina) mogao sam se ili ubiti ili nastaviti dalje.

slikaslikaslika

Nosio sam jedno vrijeme njegovu sliku na avataru , toliko ga cjenim ;) vjerujem da ce sa Sportingom ostati u ligi .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 28 nov 2010, 21:29, ukupno mijenjano 2 puta.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 28 nov 2010, 21:27

Mahh ebes ti njega on samo sto nije dobio nogu,
hljeba i igara :mrgreen:
nece proci vise..Zabolilo ga je sto Mou rekao istinu, posle nije znao sta ce od muke pa flasicom, bolje da ju je pojeo lakse bi mu bilo??
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 nov 2010, 21:39

On je vratio Sporting u ligu i sa relativno smjesnim igrackim kadrom ih odrzao evo 3 sezona u prvoj ligi . Nisu valjda ludi da ga otpuste :? ako bude otisao mislim da ce sam dati otkaz ,vjerujem da nece dugo biti bez posla, kako bi ja volio da preuzme Atletico :mrgreen: ako nista nebi bilo dosadno sa njim na Calderonu . slika

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 28 nov 2010, 22:02

Jao Bilbaa, jesu sreckovici, u 90-toj ko United :P Gurpegi ga zabio i u istoj minuti dobio zuti, vjerovatno zbog proslave, nisam gledo tekmu.
Institucija Athletic!
Big club, great history, Nottm Forest.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 nov 2010, 22:06

Poslije gola Gurpegia u 92 min, koja ludnica na Katedrali :lol: velika je to tekma u Pais Vasco ;)

onoffon
Kontakt:

Post Postao/la onoffon » 28 nov 2010, 22:09

Zasto ova Sevilla ovako pada :|
Big club, great history, Nottm Forest.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.