Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la daffy » 09 feb 2010, 19:37

htio sam reci 'defanzivno' se igra citav zivot, a ne na to da se ubijaju igraci.. od Juventusovih igraca ja znam da Chiellini voli udarit Ibrahimovica.. kako su se oni tukli, pa to je bilo drama :mrgreen:

u Italiji se igra puno cvrsce i zato se dogadjaju povrede manekenima poput Quaresme.. zasto Diego nije imao povreda do sada? zato sto nije maneken, a Diego je doktor za Quaresmu.. igraci koji su navikli na balet nikad nece uspjeti u Italiji..

@horde sam sebe demantujes.. promjenio se fudbal u Italiji mnogo.. pogledaj Fiorentinu, Napoli, Genovu.. ekipe koje igraju uvijek za gol vise.. realno, svi mi ( Talijanski ljubitelji ) vise volim ovaj fudbal nego engleski ili spanski :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 09 feb 2010, 19:41

@gunner ma ja opet uopšteno, to ti i govorim-znači igra se grubo i tačka ti u to slijepo vjeruješ, to je božije slovo, a čak i ne pratiš sam priznaješ al ipak znaš da se igra grubo, pa ti sam sebi proturječiš al nema veze.
a za ibro-etoo raspravu, po meni je bolji ibrakadabra, al nije bolji od eta, pandeva i milita koje je inter dobijo za njega, nije ni blizu, znači od tog transfera inter puno više profitirao od barse
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 10 feb 2010, 11:04

tony-mortale je napisao/la:@gunner ma ja opet uopšteno, to ti i govorim-znači igra se grubo i tačka ti u to slijepo vjeruješ, to je božije slovo, a čak i ne pratiš sam priznaješ al ipak znaš da se igra grubo, pa ti sam sebi proturječiš al nema veze.
a za ibro-etoo raspravu, po meni je bolji ibrakadabra, al nije bolji od eta, pandeva i milita koje je inter dobijo za njega, nije ni blizu, znači od tog transfera inter puno više profitirao od barse
Pa jadan nebio nemam ja 2 godine, nego 21.. Pratim fudbal od svoje 13-14 godine... A koliko znam tad je Milan harao Europom i svijetom, zajedno sa Realom. Tako da, nemoj meni pričat da ja ne pratim, ustvari pratio i vidio šta se dešava. To je cijeli svijet vidio. Znači, kad kaže cca 100 miliona ljudi da je tako, a 20 miliona da nije treba vjerovat ovih 20 ?! Ne dipr i jedan i drugi, da se u Italiji ne igra grubo i u kost nebi bila gdje jest, nebi bila ovako nisko, bar za Seria A nisko... Boli mene qrac stvarno i za Italijom i Milanom i Juveom, da propadnu meni nebi bilo krivo, ja govorim samo kako ja vidim i kako se priča...

Vi imate svoje i vi gurajte....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 10 feb 2010, 12:45

GunnerS je napisao/la:Iskreno, Ade i Talyor su poznati slučajevi jer se EPL više gleda i zato se to više zna al, khm, ja pojma nemam šta se dešava u Italiji u zadnje 2 sezone jer ne gledam ni ejdnu tekmu, ne pamtim kad sam pogledao, nemam volje, zato što niti ima glave nit repa samo udaranje, ustvari sad se sjeti, da gledao sam Atalanta u gostima igrala, samo ne znam protiv koga, da Bog sačuva... Dosadno mi bilo pa sam morao gledat... al... Udaranja, svađe, sekund za incident... ležanje po travi, bacanje, dirneš ga on padne u 16-tercu itd itd..
pa sam si rekao da ne pratiš, al bitno je da nekako znaš kakva je situacija, znači rekla-kazala, ja pratim sve moguće i nemoguće lige, i kažem ti ponovo da je engleska liga trenutno grublja i sa puno više teških povreda, ništa drugo. al je i dosta kvalitetnija i jača, možda baš zbog toga jer se tako igra, italija je nekad bila najgrublja liga, al tad i jest bila najjača, al sad će svi pričati italija je gruba do 2050 godine iako to uopšte nije više tako. Taj tvoj argument gdje se igra grubo liga je loša uopšte ne stoji jer je čak dijametralno suprotno, grublja i čvršća liga=veći kvalitet.
znači još jednom ne kažem ja da ti ne pratiš fudbal uopšte , već ne pratiš seriju a, sam si to rekao al eto opet imaš nešto "pametno" za reći iako od 2008. nisi pogledo niti jednu jedinu utakmicu, svaka čast :D
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 10 feb 2010, 12:54

Kako se usuđujete da nesto kazete protiv Serie A? :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 10 feb 2010, 14:14

ajde bolan šta se prepirete... neki dan gledao tekme everton-livpool i manchester-pmouth... katastrofa od fudbala. nigdje ni jednog lijepog poteza, pogibeljnih startova koliko hoćeš za crveni i onda se čudite što svako malo neko gore na otoku nekome slomi nogu lol. gore nego da gledam bih premier ligu tu se bar nasmijem kad je gledam. ama nijednog proigravanja nikakve imaginacije ko da gledam 22 atletičara na terenu koji znaju samo trčati bez glave bez ikakve igre... uostalom zna se ko su najbolji fudbaleri na svijetu a to su brazilci naravno. koji je to brazilac uspio gore na otoku? nijedan! zato što se gore ne igra fudbal nego atletika s loptom. ja se ne sjećam zadnjih 10 godina kada je igrač u seriji a nekome drugome slomio nogu a seriju a pratim bar 12 godina... u engleskoj je to normalno izgleda. ako ništa italijani se nisu prodali ko englezi, svi su klubovi u domaćem vlasništvu i nisu u dugovima ko engleski. united 750m eura, livpool pola milijarde itd itd.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 feb 2010, 15:12

Thuram: U Italiji postoji problem rasizma

O problemu rasizma koji se svakoga kola spušta s tribina talijanskih stadiona na travnjake progovorio je bivši branič francuske nogometne reprezentacije, umirovljeni Lilian Thuram (38)...

Sam Thuram iz prve ruke govori ono što je i sam iskusio igrajući u Italiji od 1996. do 2006. za momčadi Parme i Juventusa, a u čijem se epicentru trenutačno nalazi Interov Mario Balotelli, tamnoputi Talijan ganskih korijena, koji je redovita meta rasističkih uvreda.

- U Italiji postoji problem rasizma i nikako ne smije ostati nezamijećeno da navijači Juventusa tvrde kako tamonoputi nogometaš ne može biti Talijan. Rasizam u talijanskom nogometu kreće iz klubova - veli Thuram i zabrinuto upozorava:

- Uloge su se zamijenile i Balotellija se tjera na ispriku kada ljutito reagira nakon ispada koji su usmjereni protiv njega. A, zapravo je on taj kojeg bi trebalo braniti.
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 10 feb 2010, 15:14

daleko se najljepsi fudbal igra u spaniji a engleska je precjenjena po tom pitanju gledajte uporedite veceras liverpoola vs arsenal i inter v parma cak se mozda ljepsi igra u seriji A ;)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 feb 2010, 15:19

ne znam ja jednostavno ne volim taj engleski stil, upravu si za to da se u spaniji igra najljepse, slazem se, ja isto volim da gledam i holandsku ligu, kao i juznoamericki fudbal, a utakmicu premiershipa nisam pogledao ima i 5 godine...jednostavno svako ima svoj ukus ;)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 10 feb 2010, 15:21

U Italiji će se dijeliti crveni kartoni zbog psovanja

Talijanski nogometni savez (FIGC) prihvatio je korake koji će sudijskoj organizaciji dati mnogo veće ovlasti, pa će dijelitelji pravde igraču moći pokazati direktan crveni karton zbog psovanja.

One, pak, koji se bez kazne izvuku za prostačenje moći će se kazniti naknadno nakon pregleda video zapisa sa utakmice, potvrdio je predsjednik krovne organizacije talijanskog nogometa Giancarlo Abete.

Ima još najavljenih i prihvaćenih noviteta što se talijanskog nogometaša tiče. Prvi se odnosi na naknadno kažnjavanje nogometaša nakon pregleda snimke. Važeće vrijeme u kojem je Disciplinska komisija mogla prikupljati snimke s utakmica bilo je podne dan nakon što je susret odigran, što će se produžiti za četiri sata.

Također, sudije će imati pravo kažnjavati nogometaše zbog podizanja dresova i pokazivanja poruka na majicama koje nose ispod njih za vrijeme utakmice.

"Logika tog poteza je poboljšanje ponašanja. Igrači ne mogu izlagati lične, političke ili vjerske poruke", objasnio je Abete.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 10 feb 2010, 17:40

Pod znakom pitanja De Rossi-jev nastup u subotu protiv Palerma,kako navodi corriere dello sport,vezni igrac Rome tijekom jutarnjeg treninga zadobio udarac u donji dio desne noge,zbog cega je privremeno napustio trening!!!

Cicinho,je i definitivno prestavljen kao novo pojacanje Sao Paula,nakon dugih pregovora Rome i Sao Paula postignut je dogovor,Roma ce isplacivati samo 20% plate ostatak ce isplacivati Sao Paulo!!!
-----------------------------------------------------------------

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 10 feb 2010, 17:48

plus vucinic nije treniro nikako danas a juan i totti trening napustili ranije :roll:
brighi umjesto ddr-a, menez umjesto mirka, burdisso-mexes stoperi a za tottija ce izgleda julio 'nemojte mu dodavat matere ti' baptista
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 10 feb 2010, 18:07

da se nadovezem na ovu raspravu o italijanskoj Seriji A i EPL. Englezi ko fol nesto igraju lijepo fudbal,ali meni ono vise lici na atletiku nego na fudbal. Samo trka,daj krkane tipa Ballacka i eto ti. Serija A jes na slabijem nivou al najveca je tragedija da TOP 4 tima ( timovi iz velike cetvorke) jedva da imaju titula LP kao sam Milan. I jos vidim rasprava Ibrahimovic - Eto. Pa ljudi gdje cete to poredit. Realno Ibra je najkompletniji igrac danasnjice zna sve sa loptom jedina prednost Etoa je sto je brzi i nista vise.

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 10 feb 2010, 19:06

ja engleze zovem "silovatelji fudbala" :D :D ...sta cu kad ih ne volim!!

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 feb 2010, 20:10

derpe, imao je sve u Juventusu i niko nu nikad nista nije rekao.. nikad.. sad nesto prica.. ma neka ide u tri pm zajedno sa Zambrottom.. prodane duse!!
nevjernik je napisao/la:Thuram: U Italiji postoji problem rasizma

O problemu rasizma koji se svakoga kola spušta s tribina talijanskih stadiona na travnjake progovorio je bivši branič francuske nogometne reprezentacije, umirovljeni Lilian Thuram (38)...

Sam Thuram iz prve ruke govori ono što je i sam iskusio igrajući u Italiji od 1996. do 2006. za momčadi Parme i Juventusa, a u čijem se epicentru trenutačno nalazi Interov Mario Balotelli, tamnoputi Talijan ganskih korijena, koji je redovita meta rasističkih uvreda.

- U Italiji postoji problem rasizma i nikako ne smije ostati nezamijećeno da navijači Juventusa tvrde kako tamonoputi nogometaš ne može biti Talijan. Rasizam u talijanskom nogometu kreće iz klubova - veli Thuram i zabrinuto upozorava:

- Uloge su se zamijenile i Balotellija se tjera na ispriku kada ljutito reagira nakon ispada koji su usmjereni protiv njega. A, zapravo je on taj kojeg bi trebalo braniti.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 10 feb 2010, 20:30

daffy je napisao/la: realno, svi mi ( Talijanski ljubitelji ) vise volim ovaj fudbal nego engleski ili spanski :mrgreen:

Tako je! Zato ce svi biti za Inter kontra Chelsea to ti je odg :-D

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 10 feb 2010, 20:35

cappy je napisao/la:
daffy je napisao/la: realno, svi mi ( Talijanski ljubitelji ) vise volim ovaj fudbal nego engleski ili spanski :mrgreen:

Tako je! Zato ce svi biti za Inter kontra Chelsea to ti je odg :-D
Cak i Juventini? :mrgreen:
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 10 feb 2010, 21:07

Da, al to ti nece priznati...

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 feb 2010, 22:50

:mrgreen:

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 feb 2010, 02:04

Pa eto, ja bi s perspektive Serie A koju pratim 13 godina bio za Juventus protiv Chelsea... :lol:
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 2 gosta.