BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Gori su ovi sto misle da ce biti zatvoreni u hotelu i dvorani cijelo vrijeme. Pa veci autoritet ima Nurkic nego Beciragic. Stisni pa ga zatvori 
Dok ne idu po kafanama kao fudbaleri, sasvim mi je svejedno gdje provode slobodno vrijeme u reprezentaciji. Mislite da Grci, Spanci i ostali nemaju slobodne aktivnosti?

Dok ne idu po kafanama kao fudbaleri, sasvim mi je svejedno gdje provode slobodno vrijeme u reprezentaciji. Mislite da Grci, Spanci i ostali nemaju slobodne aktivnosti?
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Dok odrade 2 treninga ujutro i navece,ne znam sto bi bio problem da sredinom dana popiju kafu u centru Sarajeva
-
- Kontakt:
pije kafu covjek hajmo mu psovati familiju , jes eto trenirat ce 24 sata , kakav polusvijet na ovom pdfu hahaha
Najmanji je problem hoce li hodati ili biti u hotelu... Problem je sto dođu nespremni kao i fudbaleri.To ne može popravit ni jedan hotel a ni pokvariti bilo koji izlazak...u oba slučaja ostaju nespremni..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
Nisu nasi jedini sa tim problemima. Vecina iz NBA je nespremna. Vec protiv Belgije i VB su bar meni nasi izgledali koliko toliko spremnije u odnosu na pocetak. Eto jos za vikend utakmica plus Kipar, naravno uz treninge i vjerujem da cemo spremni docekati bitne utakmice.
Vise me brine Beciragicev stav da rotira 7-8 igraca. Nema teorije da uspijemo nesto uraditi u grupi. Morat ce ih svih 10 ukomponovati (ne racunam Hrelju i Arslanagica, svakako nece vidjeti terena osim protiv Kipra mozda).
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
DamirT je napisao/la: ↑21 avg 2025, 12:54Gori su ovi sto misle da ce biti zatvoreni u hotelu i dvorani cijelo vrijeme. Pa veci autoritet ima Nurkic nego Beciragic. Stisni pa ga zatvori
Ovaj nivo "slobodnih aktivnosti" ne da mislim, nego sam siguran da nemaju.
Smiješno je opravdavati klocinu. Koliko glup moras biti da u ovakvoj situaciji odlucis izaći u šetnju SFF-om... ni grama mozga. Vidjet ćemo sve na prvenstvu...biće jasno da je lupanje u prsa sa floskulama da se momci bore, da košarkaši ginu za repku samo priča za laku noć. Volio bih više nego bilo šta na svijetu da griješim ali sumnjam.
Čovjek kojem je 15.10.2013. najsretniji dan života.
Ljubitelj kontrole lopte Andreasa Inieste i šuta od tabletu Tim Duncana.
Ljubitelj kontrole lopte Andreasa Inieste i šuta od tabletu Tim Duncana.
Eh da je samo kafica i poziranje na crvenom tepihu, ali rasporedom su predviđeni i ostali promotivni događaji u okviru Sarajevo Film Festivala, poput egzibicionih mečeva na ulici, 5 dana prije početka Eurobasketa.Viking4 je napisao/la: ↑21 avg 2025, 13:19DamirT je napisao/la: ↑21 avg 2025, 12:54Gori su ovi sto misle da ce biti zatvoreni u hotelu i dvorani cijelo vrijeme. Pa veci autoritet ima Nurkic nego Beciragic. Stisni pa ga zatvori
Smiješno je opravdavati klocinu. Koliko glup moras biti da u ovakvoj situaciji odlucis izaći u šetnju SFF-om... ni grama mozga. Vidjet ćemo sve na prvenstvu...biće jasno da je lupanje u prsa sa floskulama da se momci bore, da košarkaši ginu za repku samo priča za laku noć. Volio bih više nego bilo šta na svijetu da griješim ali sumnjam.
"Sarajevo se ovih dana priprema za nesvakidašnji događaj - ulica Franca Lehara pretvara se u teniski teren na kojem će legendarni Goran Ivanišević zaigrati egzibicioni meč zajedno s poznatim košarkaškim reprezentativcima Jusufom Nurkićem i Kenanom Kamenjašem.
Meč je zakazan za četvrtak, 21. augusta u 16:00 sati, a ulaz je slobodan za sve građane i posjetitelje glavnog grada BiH. Organizatori, Sarajevo Film Festival i UNIQA osiguranje, najavljuju pravi sportsko-umjetnički show na otvorenom, kakav Sarajevo do sada nije vidjelo.
Ivanišević, osvajač Wimbledona i trener najvećih svjetskih tenisera, danas i brend ambasador UNIQA osiguranja, na terenu će udružiti snage s košarkaškim reprezentativcima Nurkićem i Kamenjašem."

Jasta, oni su samo u hotelu. De dozovi se...Viking4 je napisao/la: ↑21 avg 2025, 13:19DamirT je napisao/la: ↑21 avg 2025, 12:54Gori su ovi sto misle da ce biti zatvoreni u hotelu i dvorani cijelo vrijeme. Pa veci autoritet ima Nurkic nego Beciragic. Stisni pa ga zatvori
Eto ti pa procitaj.U reprezentaciji slobodne aktivnosti su vrijeme i sadržaji koje igrači imaju van službenih obaveza poput treninga, sastanaka, terapija ili utakmica. To je dio rasporeda koji se ostavlja igračima da se odmore i opuste, jer boravak u reprezentaciji traje danima ili sedmicama i nije samo neprekidan rad.
Obično podrazumijevaju:
Odmor u hotelu – spavanje, opuštanje, čitanje, gledanje filmova.
Društvene igre ili druženje – kartaške igre, bilijar, PlayStation, zajedničko gledanje utakmica.
Šetnje i lagane aktivnosti – izlazak u šetnju, kafa s ekipom, ponekad i obilazak grada ako raspored dozvoljava.
Rekreativne sportske aktivnosti – košarka “za opuštanje”, stolni tenis, teretana u laganom režimu.
Individualne rutine – neki igrači koriste slobodno vrijeme za masažu, istezanje, meditaciju, telefoniranje s porodicom ili video–pozive.
Zadnja izmjena: DamirT, dana/u 21 avg 2025, 13:31, ukupno mijenjano 1 put.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Gruzija danas igra "generalku" protiv Češke za očekivati je da prvi put na pripremamabudu kompletni.
Ma sve to stoji,mi smo i bez ovih povreda bili ono knap,sad nas jos vise unazadilo... Ali opet nikad se ne zna,nekad šut zna krenuti i ode sve u drugom smjeru.DamirT je napisao/la: ↑21 avg 2025, 13:18Nisu nasi jedini sa tim problemima. Vecina iz NBA je nespremna. Vec protiv Belgije i VB su bar meni nasi izgledali koliko toliko spremnije u odnosu na pocetak. Eto jos za vikend utakmica plus Kipar, naravno uz treninge i vjerujem da cemo spremni docekati bitne utakmice.
Vise me brine Beciragicev stav da rotira 7-8 igraca. Nema teorije da uspijemo nesto uraditi u grupi. Morat ce ih svih 10 ukomponovati (ne racunam Hrelju i Arslanagica, svakako nece vidjeti terena osim protiv Kipra mozda).
Arslanagić će vjerovatno dobiti sansu protiv Kipra a ovo ostalo mozda minut - dva...
Arslanagica sam pratio jos dok je bio u Orloviku,u nasoj ligi je on vise nego korektan bio..20-30 poena je znao zabit,ali ne znam da li moze i trećinu od toga zabit nekoj ozbiljnijoj ekipi.. I opet te povrede mogu natjerat da on mora igrat.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
-
- Kontakt:
Gruzija ce prije zadnjeg kola imati najmanje dvije pobjede tako da se ne smijemo pouzdati samo u to iako je mudjusobni omjer kljuc.
Ne smatram da se prvoklasni stranci laktaju, ali bilo je dovoljno vremena da se u tišini pokuša riješiti jedan igrač kao back-up za Castanedu, koji neće možda biti njegovog kvaliteta, ali će biti znatno bolji od Robersona (kojem skidam kapu za dolazak u ovim okolnostima). Castaneda se povrijedio prije 6 mjeseci i umjesto da pokušaju nešto, oni sjeli i molili Boga da se oporavi, što je apsurdno. Svjestan sam da postoje te antidržavne struje, ali tek kad uradiš sve što je do tebe možeš da ih kriviš.TripleThreat je napisao/la: ↑21 avg 2025, 01:40O kojem rješavanju stranca pričamo? Novom Amerikancu? Zar se stvarno i dalje smatra da se prvoklasni stranci laktaju da nastupaju za državicu kao što je BiH? Takvi slučajevi su poprilično rijetki, eto jedino što mi McCalebb za Makedoniju naumpada u zadnjih 20-ak godina. A tek da ne spominjemo razne antidržavne struje u UO saveza koje su vrlo vjerovatno kočile administrativne procedure da Castanedini papiri ne budu spremni pred dvomeč protiv Hrvatske. Pa kasnije i VM. Nažalost, te stvari ne idu glatko kod nas zbog same koncepcije države i nemalog procenta ljudi koji bi najviše voljeli da je i nema, i odmah si u startu zbog toga u hendikepu. Tako naravno i svaki savez zbog nacionalnog ključa, kao posljedica te stavke.
Ako je zaista istina da je sve bilo tako kako su nam Bećiragić i savez rekli, onda je do Sulejmanovićevog ega. Međutim, nikad nismo imali priliku čuti drugu stranu (Sulejmanovića), pogotovo jer mi pojedini detalji u zvaničnoj priči nemaju smisla... Ali nejse, mi navijači ne možemo i ne trebamo razbijati glavu takvim stvarima. Šteta je što ga nema, ali ako je on kriv, imat će se kad kajati...Koje konkretno nesuglasice? Sulejmanović? Pa koliko puta se ta tema uzduž i poprijeko obradila. Pozvan više puta, pričali sa njim od pomoćnih trenera, tadašnjeg predsjednika UO, kapitena, nagovaran bio da igra... pa šta se više očekuje? Ja ne znam koje to još nesuglasice postoje mimo te?izgladi nesuglasice u ekipi
Pod ovim nisam mislio samo na slučaj Đedović, već i na slučaj Garza koji se godinama vuče. Da ne pričam da bi savez trebao imati nekoliko ljudi od povjerenja koji će nezavisno od stručnog štaba pratiti naše momke po dijaspori kako nam ponovo ne bi promakao neki Pjanić.Da se riješe pasoši?riješi pasoše...
To jedino za Đedovića što se može reći, a i tu je ogromno pitanje šta je prava tu istina, jer oko toga je napretek raznih teorija prisutno. A i tu, recimo, da je sve čisto i da je sve na VM i savezu da riješe, opet je upitno koliko su naši političari zagrijani da se te stvari ekspeditivno rješavaju. Pa i uplate za sama takmičenja su se čekale do zadnjih rokova od strane VM, kada je savez bio u žestokim finansijskim problemima u toj mjeri da nisu mogli sami namiriti te pare. Tako je bilo pred EuroBasket 2022., koji je bio neizvjestan iz tog razloga.
Slažem se da su povrede dio sporta, i ja se bavim istim otkad znam za sebe. Međutim, stava sam da su se ove pripreme mogle i morale maksimalno iskoristiti, pogotovo jer nikad nismo imali ovakve. Skoro svi smo svjesni da je ovo možda i posljednja prilika da ova generacija izađe iz grupne faze. I umjesto da fokus bude na tome, da se igrači dobrovoljno izoluju od vanjskog svijeta i uđu u vojni režim, jedan od glavnih igrača zakaže vjenčanje. Stava sam da je to u najmanju ruku poprilično neozbiljno. Ne samo sa fizičkog, već i psihološkog aspekta. Ne mogu se oteti dojmu da bi Musa znatno smanjio šanse da se povrijedi da je bio tu od početka. Naravno, ne možeš izbjeći povredu, ali možeš učiniti šta je do tebe da reduciraš šanse da se to dogodi.Kako je zbog toga fasovao povredu? Dobio je udarac tokom utakmice protiv CG kojeg je bukvalno bilo kada mogao dobiti. Odigrao prethodnu utakmicu u Srbiji regularno.Od Muse koji se baš ove godine odluči oženiti, okasni na pripreme i fasuje povredu zbog toga...
Ghuraba je u nekoliko navrata prije mjesec dana govorio "samo da ostanemo zdravi kroz pripreme". Nažalost, mi nismo ostali zdravi (kao ni hrpa drugih reprezentacija), Musa se povrijedio i Castaneda se ispostavio "nedovoljno zdrav" ipak. To su okolnosti zbog kojih nije kriv ni jedan ni drugi i dio su ovog sporta, dešavaju se.
Možda sam i ja budala jer sam očekivao neku dobrovoljnu izolaciju, ali moramo shvatiti da u okolnostima gdje dobar dio struktura unutar same države podmeće noge na svakom ćošku svi moraju biti maksimalno ozbiljni i investirati više truda i rada kako bi ostvarili uspjeh.
Ovo Nurkićevo je kao kad luftaš i ne izlaziš na ispite cijeli semestar i onda se zaključaš u kuću u augustu kako bi u septembru sve položio... Nije nemoguće, ali se bezveze uvališ u belaj kojeg si mogao izbjeći.Nurkić diže formu, što je bilo vidljivo u utakmici protiv VB, a i sam Adis je to potvrdio u intervju na Novoj.
Šta je tu je, borit se sa onim što imaš i to je to. Ovaj kolektiv je prethodnih godina dokazao da ne podvija rep u nepovoljnim i teškim situacijama.
Sa posljednjim pasusom se apsolutno slažem. Šanse nam jesu reducirane na minimum, ali ne sumnjam u to da će ekipa pružiti maksimum. Samo se sjetiti utakmice protiv Hrvatske kad su se skoro svi navijači poselamili sa Eurobasketom, uključujući i mene.
Samo je žalosno da se uvijek oslanjamo na neki inat, emociju i voljni moment pored zdravog razuma... Ali eto, izgleda da je naš modus operandi u svakoj situaciji ići glavom kroz zid.
Daj gol Saraj'vo, nama više ne treba!
L : ⭐×7
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂
K : ⭐𝘅𝟴
Bit će Bosna opet šampion!
EL : ⭐
K : ⭐×6
𝕸𝖆𝖌𝖎𝖘𝖈𝖍𝖊𝖗 𝕾𝕮𝕽, 𝖉𝖚 𝖇𝖎𝖘𝖙 𝖆𝖑𝖑𝖊𝖘 𝖚𝖓𝖉 𝖓𝖔𝖈𝖍 𝖛𝖎𝖊𝖑 𝖒𝖊𝖍𝖗!
L : ⭐×32++
K : ⭐x14++
𝑨𝒄𝒕𝒂 𝒏𝒐𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒃𝒂

La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
Ne govori mi to sad

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Zasto ste takvi pesimisti pa idemo u drugi krug a u jednoj utakmici je sve moguce.
Arslanagic - nivo aba2 lige
Hrelja - upitno ima li kvalitet i za aba2
Penava - nivo aba2 lige
Vrabac - nivo aba2 lige. Kao igrac zadatka ok, ali s nekom vecom ulogom u okolnostima gdje nema Musa - ni slucajno. Nazalost, to ce se na prvenstvu ocito desiti. Pricati da je popravio sut i bacanja mogu samo oni koji ga nisu gledali u KK Bosni protekle sezone.
Halilovic - upitno u kakvoj ce biti formi, buduci da pola godine nije igrao, a i trenutno je povrijedjen.
Roberson - upitno koliko je fizicki spreman (vjerovatno nije), u ozbiljnim je godinama i vjerovatno nije na nivou od prije 4 godine.
Ostala sestorica bi insallah trebali biti spremni i na dobrom nivou. Od njih se ocekuje da ponesu najveci teret. Gegic i pogotovo Atic moraju pokazati vise hrabrosti, jer mora neko bar pokusati da nadomjesti Musu. Ne smiju biti u fazonu 'pa ok je da imam 8 poena u prosjeku', nego da idu na 13-14 ppg. Vrabac se ni u snovima ne smije zamisljati kao Musina zamjena, ali ga vec vidim kako dribla i predugo drzi loptu u rukama. Roberson ce aBd uhvatiti ritam i formu do Gruzije, koja ce biti odlucujuca utakmica. Od Halilovica takodjer ocekujem da bude dobar za 10-15 minuta. Ne mogu zamisliti da mi ili Gruzija do tog medjusubnog susreta dobijemo dvije od tri utakmice protiv Grcke, Italije i Spanije, jer samo u tom slucaju ta zadnja utakmica ne bi odlucivala. Mi u svaki mec trebamo uci s namjerom da ga dobijemo, jer bismo s 3 pobjede mogli biti treci. Tad ostaje neka nada da mozemo dobiti nekog od Slovenije, Poljske ili Izraela, a ako budemo 4. - nema teorije da mozemo dobiti Francusku bez Muse. Tako da, ulaziti u mec s bijelom zastavom protiv ove 3 top reprezentacije, samo da bi se moglo reci da smo prosli grupu i odmah ispali od Francuza ne moze biti pametna odluka. Mnogim od igraca ce te tri utakmice biti mozda najjace koje ce odigrati u karijeri i ne vrijedi se sutra kajati sto si u njih usao sa 70%.
Kako god bilo, sretno momcima; da nas obraduju i iznenade!
Hrelja - upitno ima li kvalitet i za aba2
Penava - nivo aba2 lige
Vrabac - nivo aba2 lige. Kao igrac zadatka ok, ali s nekom vecom ulogom u okolnostima gdje nema Musa - ni slucajno. Nazalost, to ce se na prvenstvu ocito desiti. Pricati da je popravio sut i bacanja mogu samo oni koji ga nisu gledali u KK Bosni protekle sezone.
Halilovic - upitno u kakvoj ce biti formi, buduci da pola godine nije igrao, a i trenutno je povrijedjen.
Roberson - upitno koliko je fizicki spreman (vjerovatno nije), u ozbiljnim je godinama i vjerovatno nije na nivou od prije 4 godine.
Ostala sestorica bi insallah trebali biti spremni i na dobrom nivou. Od njih se ocekuje da ponesu najveci teret. Gegic i pogotovo Atic moraju pokazati vise hrabrosti, jer mora neko bar pokusati da nadomjesti Musu. Ne smiju biti u fazonu 'pa ok je da imam 8 poena u prosjeku', nego da idu na 13-14 ppg. Vrabac se ni u snovima ne smije zamisljati kao Musina zamjena, ali ga vec vidim kako dribla i predugo drzi loptu u rukama. Roberson ce aBd uhvatiti ritam i formu do Gruzije, koja ce biti odlucujuca utakmica. Od Halilovica takodjer ocekujem da bude dobar za 10-15 minuta. Ne mogu zamisliti da mi ili Gruzija do tog medjusubnog susreta dobijemo dvije od tri utakmice protiv Grcke, Italije i Spanije, jer samo u tom slucaju ta zadnja utakmica ne bi odlucivala. Mi u svaki mec trebamo uci s namjerom da ga dobijemo, jer bismo s 3 pobjede mogli biti treci. Tad ostaje neka nada da mozemo dobiti nekog od Slovenije, Poljske ili Izraela, a ako budemo 4. - nema teorije da mozemo dobiti Francusku bez Muse. Tako da, ulaziti u mec s bijelom zastavom protiv ove 3 top reprezentacije, samo da bi se moglo reci da smo prosli grupu i odmah ispali od Francuza ne moze biti pametna odluka. Mnogim od igraca ce te tri utakmice biti mozda najjace koje ce odigrati u karijeri i ne vrijedi se sutra kajati sto si u njih usao sa 70%.
Kako god bilo, sretno momcima; da nas obraduju i iznenade!