LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

adnan24
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la adnan24 » 23 mar 2010, 20:22

majestic24 je napisao/la:Izgleda da igraci Lakersa citaju ove moje kritike. Za sada pobjede samo nizaju,samo da tako i nastave.

P.S Mislim da Kobe nemoze prestici Jordana a kamoli Malonea na ovoj listi. To je gotovo 10 000 poena. Znaci 5 sezona po 2000,hmmm...moguce,al jako tesko.

Malone-a tesko da ce prestici ali vjerujem da Jordana hoce ako mu se poklopi par stvari u nastavku karijere(prije svega sa povredama)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2010, 21:30

Ako ne bude nekih povreda, i ako Koby bude nastavio da jako trenirao kao sada, što da ne. No, ipak mislim da Koby igra samo tek tako, te da se "naloži" protiv određenih ekipa, te da se čuva za playoff, gdje će pokazati sav svoj repertuar znaja u ovoj umjetnosti zvanoj košarka.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 24 mar 2010, 23:14

Veceras utakmica protiv Spursa u San Antoniu, i imam osjecaj da je veceras doslo vrijeme za novi poraz, i katastofalnu igru igraca Lakersa. Kobe-u nedostaje jedan poen da na vjecnoj listi najboljih strijelaca prestigne prestigne Alexa Englisha.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 24 mar 2010, 23:25

amerosm je napisao/la:Veceras utakmica protiv Spursa u San Antoniu, i imam osjecaj da je veceras doslo vrijeme za novi poraz, i katastofalnu igru igraca Lakersa. Kobe-u nedostaje jedan poen da na vjecnoj listi najboljih strijelaca prestigne prestigne Alexa Englisha.

Nemoj da budes pesimista :D ...u zadnje vrijeme tamo cesto gubimo(mislim 4 od 5 zadnjih) i sad igramo bez Bynum-a ali ipak ove sezone igramo najbolje kad se najmanje ocekuje

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 24 mar 2010, 23:27

Pa upravo to, Lakersi ce totalno rastereceni uci u tekmu, nemaju sta izgubiti. S obzirom da prvi pratioci na Zapadu (Denver i Dallas) igraju po principu toplo-hladno, prva pozicija u konferenciji nece doci u pitanje. Cleveland je ionako nedostizan za ukupno prvo mjesto. Tako da je bolje ne trositi previse baterije, nego uci lagano u tekmu, pa sta bude.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 mar 2010, 15:01

Serija se nastavlja...sedma pobjeda u nizu i to sad na veoma teskom gostovanju kod Spursa.Kobe predvodio tim sa 24 poena uz sut 11-16(2-2 za 3 poena) i sto je jos vaznije 6-7 je sutirao u drugom poluvremenu.Gasol nije briljirao u napadu ali je zato zaustavio Duncana. Artest odigrao nevjerovatno dobru odbranu,posebno u drugom poluvremenu

P.S. Bynum se osjeca bolje i mozda se cak vrati i do kraja ove serije utakmica u gostima

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2010, 00:34

adnan24 je napisao/la:Serija se nastavlja...sedma pobjeda u nizu i to sad na veoma teskom gostovanju kod Spursa.Kobe predvodio tim sa 24 poena uz sut 11-16(2-2 za 3 poena) i sto je jos vaznije 6-7 je sutirao u drugom poluvremenu.Gasol nije briljirao u napadu ali je zato zaustavio Duncana. Artest odigrao nevjerovatno dobru odbranu,posebno u drugom poluvremenu

P.S. Bynum se osjeca bolje i mozda se cak vrati i do kraja ove serije utakmica u gostima
Slazem se s tobom, mada sam ja licno nakon prvog poluvremena ocekivao da ce igraci pasti i da ce SAS se odlijepiti kao proslu utakmicu u San Antoniu, no dogodilo se suprotno i Lakersi su zaigrali bolje u odbrani sto se odmah odrazilo na poenima.
Sutra slijedi gostovanje u Oklahomi i nadam se da ce oni pobjeci s te osme pozicije, meni svejedno u kojem pravcu jer protiv njih uvijek igramo teske utakmice, jednostavno nam neodgovaraju kao ekipa isto kao i Charlotte.
Sto se Bynuma tice ja da sam na mjestu Phila Jacksona ne bih nista rizikovao i preostalih 12 utakmica bih odradio bez njega da bude potpuno spreman u play-off-u kada je najpotrebnije. Mislim da ovo mogu odigrati i Odom i Gasol do kraja.

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 26 mar 2010, 09:29

amerosm je napisao/la:
Slazem se s tobom, mada sam ja licno nakon prvog poluvremena ocekivao da ce igraci pasti i da ce SAS se odlijepiti kao proslu utakmicu u San Antoniu, no dogodilo se suprotno i Lakersi su zaigrali bolje u odbrani sto se odmah odrazilo na poenima.
Sutra slijedi gostovanje u Oklahomi i nadam se da ce oni pobjeci s te osme pozicije, meni svejedno u kojem pravcu jer protiv njih uvijek igramo teske utakmice, jednostavno nam neodgovaraju kao ekipa isto kao i Charlotte.
Sto se Bynuma tice ja da sam na mjestu Phila Jacksona ne bih nista rizikovao i preostalih 12 utakmica bih odradio bez njega da bude potpuno spreman u play-off-u kada je najpotrebnije. Mislim da ovo mogu odigrati i Odom i Gasol do kraja.
Ma ja se ne slazem, kad dodje play off, tu se ekipe koje "ne odgovaraju" Lakersima mogu slikati. Osim toga, ove sezone Lakersi imaju 3:0 sa Oklahomom, tako da se nadam da ce biti metla. U play-offu na Zapadu mislim da jedina opasnost prijeti od Denvera, mada nisu ni oni u formi u zadnje vrijeme.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2010, 02:16

Kako smo samo ocajnicki odigrali prvo poluvrijeme nije humano. Ovu utakmicu vec pisi izgubljeno i naravno nekad je morao doci kraj toj seriji, nadam se da ce ekipa shvatiti da je ovo izgubljeno i kocentrisati se na sutrasnji dvoboj protiv Rocketsa. Lakersi poceli izgleda opet po starom. Umoran sam i nemam vise zivaca gledati drugo poluvrijeme.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 mar 2010, 02:19

Oklahoma ih svela na 34 poena u prvom poluvremenu. To su rijetki uspjevali. Još ništa nije izgubljeno. Ekipe su stizale i po 35 poena :mrgreen:

Nadam se da će ovo noćas ako Bog da Oklohama uzeti. Zanimljivo je ovo gledati ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2010, 13:04

Evo citam sada razne postove, i kako se na svakom forumu sinocnji praz Lakerska dozivljava kao smak svijeta, to dovoljno govori koliko smo jaki. Poraz je vec bio siguran nakon prve cetvrtine i sinoc je bila noc kaa ti nista ne ide, imam osjecaja da ne bih sinoc bazen pogodili, a kosu i da ne pricam. Veceras novi pokusaj da se vratimo na stari kolosijek i novi izazov protiv Houstona gdje ocekujem da ce igraci odigrati na visokom nivou kako samo oni to znaju i zapoceti neku novu seriju pobjeda.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 mar 2010, 13:06

Moraš ipak razumjeti da je neobično gledati kako neko "demolira" Lakerse. To je za mene nešto novo. Da su htjeli mogli su ih dobiti 30+, možda čak 40 razlike.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 27 mar 2010, 13:41

Neutral je napisao/la:Moraš ipak razumjeti da je neobično gledati kako neko "demolira" Lakerse. To je za mene nešto novo. Da su htjeli mogli su ih dobiti 30+, možda čak 40 razlike.
Ma razumjem ja to sve i nisam mislio na tebe. Vec izvjestaj Njemackih reportera, pa isto tako i za Americke, pa razni forumi koji imaju veze s kosarkom i NBA ligom, pa i forum Lakersa.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 mar 2010, 13:48

Ma svi će na to zaboaviti već noćas kada pobjede Rocketse i to je to. Desi se svakome black out.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 27 mar 2010, 15:57

amerosm je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Moraš ipak razumjeti da je neobično gledati kako neko "demolira" Lakerse. To je za mene nešto novo. Da su htjeli mogli su ih dobiti 30+, možda čak 40 razlike.
Ma razumjem ja to sve i nisam mislio na tebe. Vec izvjestaj Njemackih reportera, pa isto tako i za Americke, pa razni forumi koji imaju veze s kosarkom i NBA ligom, pa i forum Lakersa.

Ma samo neka pisu-bilo bi dobro kada bi i protivnicki treneri i igraci stekli utisak da su Lakersi oslabili i da nisu vise sampionski tim. Srecom nisam gledao mec od sinoc ali kako vidim ovo je ubjedljivo najslabiji mec u sezoni. Veceras ocekujem reakciju tima na ovaj debakl jer sigurno nije prijatno kada gubis sa 30+ razlike...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 mar 2010, 03:40

35-11 Lakersi dobili 2\4 i otišli su na poluvrijeme sa vodstvom od +17. Gasol se probudio, i odmah se osjeti na igri.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2010, 13:05

Kao sto sam i predpostavljao, u Petak navecer je bila samo jedna losa noc, i sinoc smo se vratili na stari kolosijek. Zasluzena pobjeda u Houstonu koju smo ostvarili u poljednjih sest minuta prvog poluvremena serijom od 20-0, i na kraju utakmicu rutinski priveli kraju. Najbolji u redovima Lakersa je bio Pau Gasol s 30 postignutih poena i 8 skokova i naravno Kobe Bryant je postigao 17 poena, imao 10 skokova i 9 asistencija.

Ipak nakon utakmice Phil Jackson je na konferenciji za novinare rekao da je rekao igracima da nije zadovoljan posljednjom cetvrtinom koja je izgubljena s 12 razlike, i da ekipa kvaliteta kao sto su Lakersi to sebi vise ne smije dozvoliti. Izgleda ono o cemu smo pricali pocetkom Marta se dogodilo, jer Lakersi polahko dizu svoju formu iz utakmice u utakmicu kako bi bili najbolji kada je najpotrebnije. Isto tako pri kraju trece cetvrtine Artest je imao malu povredu clanka u duelu s arizom, no nije bilo nista strasno i nakon malog odmora na klupi ponovo se vratio u igru. Sutra navecer slijedi gostovanje kod New Orealnsa gdje ocekujem pobjedu i onda kao slag na tortu u Srijedu duel protiv Atlante, gdje su sanse 50-50 %.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 mar 2010, 14:18

amerosm je napisao/la:Kao sto sam i predpostavljao, u Petak navecer je bila samo jedna losa noc, i sinoc smo se vratili na stari kolosijek. Zasluzena pobjeda u Houstonu koju smo ostvarili u poljednjih sest minuta prvog poluvremena serijom od 20-0, i na kraju utakmicu rutinski priveli kraju. Najbolji u redovima Lakersa je bio Pau Gasol s 30 postignutih poena i 8 skokova i naravno Kobe Bryant je postigao 17 poena, imao 10 skokova i 9 asistencija.

Ipak nakon utakmice Phil Jackson je na konferenciji za novinare rekao da je rekao igracima da nije zadovoljan posljednjom cetvrtinom koja je izgubljena s 12 razlike, i da ekipa kvaliteta kao sto su Lakersi to sebi vise ne smije dozvoliti. Izgleda ono o cemu smo pricali pocetkom Marta se dogodilo, jer Lakersi polahko dizu svoju formu iz utakmice u utakmicu kako bi bili najbolji kada je najpotrebnije. Isto tako pri kraju trece cetvrtine Artest je imao malu povredu clanka u duelu s arizom, no nije bilo nista strasno i nakon malog odmora na klupi ponovo se vratio u igru. Sutra navecer slijedi gostovanje kod New Orealnsa gdje ocekujem pobjedu i onda kao slag na tortu u Srijedu duel protiv Atlante, gdje su sanse 50-50 %.

Rutinska pobjeda,steta sto Kobe nije imao jos jednu asistenciju :D
Jackson se najvise ljutio zbog lose igre klupe u posljednjih nekoliko utakmica pa tako i sinoc...kada oni udju ne uspjevaju da odrze prednost,sreca pa je sinoc bila ogromna pa je nisu uspjeli prokockati...Ocekuje se povratak Waltona koji ce dobro doci da predvodi igrace sa klupe...
Do kraja imamo jos 9 utakmica-moja procjena je 7-2

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 28 mar 2010, 14:31

Moja procjena je 8-1. Iskreno,ova Atalanta ce biti najtezi protivnik. Denvera cemo razbiti. Ja jos vjerujem u to da mozemo doci do 1 mjesta,mislim do najboljeg skora. Sta se gleda ako budemo izjednaceni s Cavsima??? Imaju oni mnogo tezi raspored. olaze im Toronto,Orlando i Atalanta,a idu u goste Bostonu,Atalanti,Bullsima...
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2010, 14:56

majestic24 je napisao/la:Moja procjena je 8-1. Iskreno,ova Atalanta ce biti najtezi protivnik. Denvera cemo razbiti. Ja jos vjerujem u to da mozemo doci do 1 mjesta,mislim do najboljeg skora. Sta se gleda ako budemo izjednaceni s Cavsima??? Imaju oni mnogo tezi raspored. olaze im Toronto,Orlando i Atalanta,a idu u goste Bostonu,Atalanti,Bullsima...
Gleda se medjusobni omjer u utakmicama, no ta prednost je najmanje bitna, to su pokazali Cavsi prosle godine, ili Dallas prije nekoliko godina, kada su odigrali sve savrseno i kada je bilo najpotrebnije zakazali. Vazno je da Lakersi polahko ulaze u formu i da ce odigrati play-off na vrhunskom nivou, tada tek do izrazaja dolaze veliki igraci, tj. gdje je svaka utakmica odlucujuca.

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.