Mladi košarkaški talenti

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

edinjo-vg
Kontakt:

Re: Mladi košarkaški talenti

Post Postao/la edinjo-vg » 28 jul 2010, 00:22

najtalentiraniji nasi igraci su po meni:

vrabac
glogovac
petrovic
bulic
mujic
residovic

mazic (jos nije zaigrao za nas, ali ima zelju)
gacic (1995. godiste-nadam se da ce aBd vec sledece godine biti u nasoj juniorskoj reprezentaciji)

neka neko ko bas zna doda jos mozda koga.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 28 jul 2010, 02:21

sancho21 je napisao/la:sto se tice mladih talenada Mujicu svaka cast, momak je vise nego strasan, jednostavno zvjer, a sto se tice Vrabca nije mu ni do koljena, sto se pokazuje iz utakmice u utakmicu, a malo bolji poznavatelji kosarke znaju zasto je Vrabac ovdje gdje jeste, kosarkas ravan nuli
Vrabac je tu gdje jeste zato so je trenutno nas najperspektivniji i najtlentovaniji igrac. Decko je 94.godiste, a igra sa 92 i pozvan je na siri spisak seniorske repke.

kod njega su spojeni talenat, zelja za radom, a sreca je da je u organizovanom Klubu i ima bolje trenere nego ovi u Bosni (nazalost)
FKS❤️1946

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 28 jul 2010, 12:43

djokica je napisao/la:
sancho21 je napisao/la:sto se tice mladih talenada Mujicu svaka cast, momak je vise nego strasan, jednostavno zvjer, a sto se tice Vrabca nije mu ni do koljena, sto se pokazuje iz utakmice u utakmicu, a malo bolji poznavatelji kosarke znaju zasto je Vrabac ovdje gdje jeste, kosarkas ravan nuli
Vrabac je tu gdje jeste zato so je trenutno nas najperspektivniji i najtlentovaniji igrac. Decko je 94.godiste, a igra sa 92 i pozvan je na siri spisak seniorske repke.

kod njega su spojeni talenat, zelja za radom, a sreca je da je u organizovanom Klubu i ima bolje trenere nego ovi u Bosni (nazalost)
eto molim te ako se razumijes u kosarku i A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, samo mi reci zasto je Vrabac pozvan na siri spisak A reprezentacije

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 28 jul 2010, 14:01

ja nerazumijem kako na hrvatskim, srpski, slovenskim,.. kosarkaskim forumima bude rasprave preko 150 stranica thread-a, i nigdje nema svadje...mi ovdje nemozemo skupiti par stranica i na njima bude 70% svadje...to je sramota! jel problem hvaliti i vrabca i mujica, budimo sretni da smo sacuvali obadvojicu, ili hvaliti samo jednog bez blacenja drugoga itd itd....na drugom thread-u neki se satrase da blate teletovica, koji jedini tadasnji talenat (1984. i 1985. godiste) koji nije otisao da igra za sloveniju (rizvic, begic,...) hrvatsku (omerhodzic, barac,...) itd. sto teletovica nepustimo na miru a ako vec zelimo da kritikujemo to mozemo sa igraciima koji su nam okrenuli ledja..??
ja dodjem da thread da procitam nesto novo o nasim igracima, njihovim jacinama, slabim stranama....a ne da citam neke nevazne stvari i ne samo ja, vec i ostali. niko nepise sta napr. odlikuje jednog bulica, na cmeo mora da radi napr. petrovic, i i i ... neznam..gubim zelju da dolazim na ovaj kao forum... :S
pozz

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 28 jul 2010, 17:37

Ja znam ponesto jer se bavim kosarkom i zivim od kosarke, pa cu ti reci da su ti momci talentovani i dobri samo zato sto nemamo boljih. Svaka njima cast, ali sam imao priliku da pricam sa nekim trenerima i menadzerima koji spadaju madju bolje u Europi i znam kakvo vlada misljenje o tim igracima. Vrabac je dobio pozi´v kao nagradu za rad i talenat, isto kao i Halilovic npr. A cinjenica je da se od svih koje ste nabrojili samo Vrabac moze u ovom treenutku prodati, acijena je kako sam cuo, oko 500 000 eura. Pa sad ti vidi je li njegov talenat ravan nuli???
FKS❤️1946

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 28 jul 2010, 18:36

djokica je napisao/la:Ja znam ponesto jer se bavim kosarkom i zivim od kosarke, pa cu ti reci da su ti momci talentovani i dobri samo zato sto nemamo boljih. Svaka njima cast, ali sam imao priliku da pricam sa nekim trenerima i menadzerima koji spadaju madju bolje u Europi i znam kakvo vlada misljenje o tim igracima. Vrabac je dobio pozi´v kao nagradu za rad i talenat, isto kao i Halilovic npr. A cinjenica je da se od svih koje ste nabrojili samo Vrabac moze u ovom treenutku prodati, acijena je kako sam cuo, oko 500 000 eura. Pa sad ti vidi je li njegov talenat ravan nuli???
:o :o :o :o :roll:
Pa toliko je partizan dobio za Pekovića , a kamoli da neki A2 ligaš dobije za svog igrača , pa ne bi da je talent u razini Ricky Rubija a ne neki solidni klinac iz nekog drugo/trećeligaša .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

sancho21
Kontakt:

Post Postao/la sancho21 » 28 jul 2010, 22:43

da jednom zauvijek stavimo tacku na "i" izmedju Adina Vrabca i Ernada Mujica. dovoljno je da pogledate EP u kosarci 2010 koje se trenutno igra u Izraelu, Adin Vrabac za kojeg govorite da je toliko talentovan i da je igrac sa velikim potencijalom, pa ljudi sta vi gledate i sta vi pratite na ovom EP odigrao je svih pet utakmica koje je Bosna i Hercegovina do sad odigrala i samo je na dvije utakmice bio strijelac a najvise je dao 7 poena (nista specijalno) sto je 2.2 poena po utakmici, sa druge strane kada uzmete Ernada Mujica u razmatranje u pet odigranih utakmica momak je postigao poene u svakoj utakmici i to najmanje 8 poena (a pogledajte sta sam gore napisao koliko je dao Vrabac u najboljoj svojoj utakmici na EP-vise nego zalosno) dok je u ostalim utakmicama brojka dostizala i 18 poena, sto je dovoljno za prosje od 14.6 poena po svakoj utakmici, ako poene zanemarimo na red dolaze skokovi Vrabac koji igra istu poziciju kao Mujic ima prosjek od 1.0 skoka po utakmici dok Mujic ima 4.8 skokova po svakoj utakmici itd. nadam se da smo konacno rijesili dilemu oko ova dva igraca ...

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 28 jul 2010, 22:55

Kojih 500 000,pa Sloboda dobila 110 000 za Halilovića,o čemu pričaš ta ošteta se rijetko plaća i za igrače iz Eurolige

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 29 jul 2010, 00:00

U redu intelektualci,ovako stvari stoje iako nisam imao ni najmanju namjeru da poredim Vrabca, Mujica i Halilovica, samo sam rekao svoje misljenje. Ali kad vec hocete evo vam ga:

Mujic i Vrabac ne igraju ni priblizno istu poziciju, Vrabac sa 202 visine igra sve od 1-3, a Mujic sa 206 igra centra.
Mujic je 2 godine stariji sto je u tim godinama ogromna razlika. Vrabac ima jos 2 godine igranja za juniore. Kad vec pisete o statistici (poeni, skokovi...) zasto ne napises da Mujic igra 30 i nesto, a Vrabac 10 minuta po utakmici.

Sto se Halilovica tice, ovaj decko je talentovaniji i napredniji duplo vec sada, a godine su pred njim a ne sum njam da ce ih dobro iskoristiti, jer ima najbolje trenere u BiH za mlade igrace.

Cijena- niko njega nije procjenjivao na osnovu seniorske kosarke, on je bio na najprestiznijim okupljanima mladih igraca zadnju godinu dana i svuigdje je odusevio- zivi bili pa vidjeli.

Ko je Slobodi kriv sto je Halilovica dala dzaba, ja samo kazem ono sto sam za Vrabca cuo od jednom od 3 najbolja evropska menadzera, ta cijena ce biti realna ako bude sve po planu
FKS❤️1946

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 29 jul 2010, 00:42

djokica je napisao/la:U redu intelektualci,ovako stvari stoje iako nisam imao ni najmanju namjeru da poredim Vrabca, Mujica i Halilovica, samo sam rekao svoje misljenje. Ali kad vec hocete evo vam ga:

Mujic i Vrabac ne igraju ni priblizno istu poziciju, Vrabac sa 202 visine igra sve od 1-3, a Mujic sa 206 igra centra.
Mujic je 2 godine stariji sto je u tim godinama ogromna razlika. Vrabac ima jos 2 godine igranja za juniore. Kad vec pisete o statistici (poeni, skokovi...) zasto ne napises da Mujic igra 30 i nesto, a Vrabac 10 minuta po utakmici.

Sto se Halilovica tice, ovaj decko je talentovaniji i napredniji duplo vec sada, a godine su pred njim a ne sum njam da ce ih dobro iskoristiti, jer ima najbolje trenere u BiH za mlade igrace.

Cijena- niko njega nije procjenjivao na osnovu seniorske kosarke, on je bio na najprestiznijim okupljanima mladih igraca zadnju godinu dana i svuigdje je odusevio- zivi bili pa vidjeli.

Ko je Slobodi kriv sto je Halilovica dala dzaba, ja samo kazem ono sto sam za Vrabca cuo od jednom od 3 najbolja evropska menadzera, ta cijena ce biti realna ako bude sve po planu
Majstore ja tog dečka nisam nikada gledao i iskreno nemam pojma koliko vrijedi ali da netko ponudi pola milje € za klinca koji igra treću ligu BH i nemože se nametnuti u U18 b divizije je suludo onda recimo naš Barać 92 god. koji ima 11,5 pts i 5 reeb na EU prvenstvu A divizije bi vrijedio 5 ooo ooo € .
Što se Halilovića tiče , živi bili pa vidjeli ali (taman za godinu dvije ja rekao da nemam pojma o košarci )mislim da je Zagreb i previše dao , jer taj mali je bio čudo dok je bio kadet jer je tada dominirao i u kadetskoj ali i juniorskoj ekipi (gledao ga par puta ) ali kako je vrijeme prolazilo on je svaki dan padao u kvalitetu ( primje T.Prostran MVP SP u N.Zelandu ali kako vrijeme prolazi on sve lošiji ) i mislim da mu je max. solidan klubski igrač ako i ne manje od toga .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Dabamaiden
Kontakt:

Post Postao/la Dabamaiden » 29 jul 2010, 12:11

Kojih 110k eura za Halilovica? To sto u tuzli znaju dobro napuhati stvari je njihov problem. Zagreb im je dao 2 opcije:
-20k eura(10k odmah, i 10k nakon 6 mjeseci) i % od buduce prodaje;
-30k eura odmah;

Sloboda je izabrala drugu opciju. Ovo je 100% tako.

wade
Kontakt:

Post Postao/la wade » 29 jul 2010, 12:42

ne znam za vrabca,ali tog mujica sam gledao prosle godine na jednom turniru u basketu...decko je fizicki spreman i tad bio jako,sad je vjerovatno jos bolji...meni nije neka posebna klasa,ali to je samo moje laicko misjenje,nista vise..neko rece jednom da taj mujic ima puno problema s povredama,ne bi valjalo da je tako.. ;)
naglasak je ost'o makar nisam ovdje gojen, jer ništa nije jače nego hercegovački korjen, kažem hercegovački, to nije pridjev nego epitet, shvatit ćeš zašto haramo kad skontaš mentalitet...

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 29 jul 2010, 16:34

Dabamaiden je napisao/la:Kojih 110k eura za Halilovica? To sto u tuzli znaju dobro napuhati stvari je njihov problem. Zagreb im je dao 2 opcije:
-30k eura odmah;

Kako si ti jarane opterecen 105 hiljada eura ya Halilovica otislo , dobila Sloboda i % od iduce prodaje ajde ne lupetaj majke ti haos kakvi ljudi dodju ovdje prvi post pa lupanje XD i nemoj se truditi citirati me jer nisi ti na mom nivou da raspravljamo XD a ti si Sarajlija jeli XD
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Dabamaiden
Kontakt:

Post Postao/la Dabamaiden » 29 jul 2010, 17:41

TaRgEt_ je napisao/la:
Dabamaiden je napisao/la:Kojih 110k eura za Halilovica? To sto u tuzli znaju dobro napuhati stvari je njihov problem. Zagreb im je dao 2 opcije:
-30k eura odmah;

Kako si ti jarane opterecen 105 hiljada eura ya Halilovica otislo , dobila Sloboda i % od iduce prodaje ajde ne lupetaj majke ti haos kakvi ljudi dodju ovdje prvi post pa lupanje XD i nemoj se truditi citirati me jer nisi ti na mom nivou da raspravljamo XD a ti si Sarajlija jeli XD
Prva ruka iz KK Zagreba...a ti vjeruj u sta hoces, ja ZNAM.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 jul 2010, 21:12

Adin Vrabac je talentovan decko, to stoji, ali covjek u zivotu jos nije nista odigrao, o cemu onda mi pricamo ovdje...Dok npr. njegovi vrsnjaci igraju superjake turnire za mlade, prolaze vrhunske pripreme i slicno...

P.S.Barem kako sam ja cuo da bi trebao preci u KK Bosna, mada znajuci ovu upravu i mesetarenje tesko ce da bude ista od toga..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 29 jul 2010, 21:29

neno#4 je napisao/la:Adin Vrabac je talentovan decko, to stoji, ali covjek u zivotu jos nije nista odigrao, o cemu onda mi pricamo ovdje...Dok npr. njegovi vrsnjaci igraju superjake turnire za mlade, prolaze vrhunske pripreme i slicno...

P.S.Barem kako sam ja cuo da bi trebao preci u KK Bosna, mada znajuci ovu upravu i mesetarenje tesko ce da bude ista od toga..
Cuo sam za tu ponudu bosne. Realno kome da dodje. Mladje selekcije nemaju ozbiljnog trenera, a u prvom timu rasulo. A mali je u dobrim rukama trenutno. Ja samo kazem da je grehota i sramota da se bolje radi sa djecom u Sparsu nego u Bosni. Pa moze li Bosna dovesti nekog treera i imati neku strategiju za mlade igrace???

Evo prosle 2 godine otkad je izasla talentovana generacija (tako oni kazu), pa gdje su? ko je dobio sansu?
FKS❤️1946

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jul 2010, 21:37

neno#4 je napisao/la:Adin Vrabac je talentovan decko, to stoji, ali covjek u zivotu jos nije nista odigrao, o cemu onda mi pricamo ovdje...Dok npr. njegovi vrsnjaci igraju superjake turnire za mlade, prolaze vrhunske pripreme i slicno...

P.S.Barem kako sam ja cuo da bi trebao preci u KK Bosna, mada znajuci ovu upravu i mesetarenje tesko ce da bude ta od toga..
80% da ce otici u bosnu jer je sada vlasnik sparsa u upravi bosne, zna da ce ga bolje tusnut odatle i samim tim imati veci procenat
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 29 jul 2010, 21:41

Vjeruj mi nema sanse, posebno dok Bosna ima ove trenere u mladjim selekcijama i ovu politiku sa mladim igracima.
Nekad mozda ali do toga se vsvasta nesto mora promjeiti. Pa ljudi u Sparsu su ulozili i novac i vrijeme i zivce i znanje u te igrace, ne mislite valjda da ce ih tek atako dati losijima od sebe
FKS❤️1946

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 29 jul 2010, 21:56

ja ga licno znam i sigurni budite da nece sljedecu godinu dvije u bosnu prec,ima trrenera dobrog(pomocni u slovenskoj mladoj) i dobre saigrace i sta ce mu vise
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 jul 2010, 21:58

elninho_resTO je napisao/la:ja ga licno znam i sigurni budite da nece sljedecu godinu dvije u bosnu prec,ima trrenera dobrog(pomocni u slovenskoj mladoj) i dobre saigrace i sta ce mu vise
tek kada napuni 18 mu je dobra opcija, sada ni za zivu glavu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.