Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Možda bi ipak bilo pametnije upisati nešto drugo. Situacija nije idealna ni s jednim fakultetom, ali činjenica je da je zaista mnogo pravnika na fakultetu. Osim, ako te pravo zaista zaista zanima, onda bi možda trebao pokušati.xaves je napisao/la:Znam da je takvo stanje bilo prije nekolike godine, ucinilo mi se da raja prestaje upisivati to pa se ponad'oalacious je napisao/la:mali milion ih na birou
LUHG!
- masteRofPoker
- Kontakt:
Ako mozes progutati tehnicke nauke, masinstvo ti nudi posao odmah po zavrsetku. Ima posla za masince.xaves je napisao/la:Raja sta da radimo mi koji ne znamo sta cemo upisati, zna li ko kakvo je stanje s pravnicima
Ovi ostali fakulteti koji nisu orijentisani ka matematici, svejedno ti je, nekog posla bas i nema.
Etf smjer racunaratvo, posao odmah na trecoj godini ako si zainteresovan.
Saobracaj, smjer telekomunikacije, da napucas prosjek i uzmes stipendiju telekoma, posao zagarantovan.
Eto neke male smjernice.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
Moj savjet za sve brucoše je da se držite predavanja i vježbi, pokušajte ostvariti što više kontakata sa kolegama s faksa (ja kad sam upisao faks sam našao listu svih studenata, tj. u mom slučaju 80% studentica
koji su upisali moj studij i sve ih našao na fejsu i dodao
) i pitajte šta je bilo na vježbama ili predavanjima koje propustite, na predavanjima i vježbama ili pišite sve živo što profesori kažu ili ako ste lijeni ko ja kopirajte svaku vježbu i svako predavanje, istina da je veliki udar na džep, ali vjerujte mi da se isplati. Pokušajte se dočepati ispitnih listi od prije, saznajte šta koji profesor najčešće pita i obavezno izađite na prvi rok čak i ako niste učili ništa živo (ja takve izlaske zovem turistički izlasci
).
Da sumiram, budite u toku sa zbivanjima na faksu, jednom kad izađete iz kolotečine i reknete da ćete ionako sve sami naučit pa na ispit počinje vaša propast. Hmm za vanredne studente nemam savjet jer po mojoj definiciji oni su u problemima čim upišu faks
Piše vam osoba koja upisuje 5. godinu bez ijedne obnove do sada iako ne uči ni 20% koliko prosječan student koji redovno polaže uči, a to je sve zbog dobre taktike, većina na faksu mi govori da sam sretniji nego sam teži, ali ja kažem nikog sreća ne prati 4 godine, sve je do dobrog plana i strategije

Da sumiram, budite u toku sa zbivanjima na faksu, jednom kad izađete iz kolotečine i reknete da ćete ionako sve sami naučit pa na ispit počinje vaša propast. Hmm za vanredne studente nemam savjet jer po mojoj definiciji oni su u problemima čim upišu faks

Piše vam osoba koja upisuje 5. godinu bez ijedne obnove do sada iako ne uči ni 20% koliko prosječan student koji redovno polaže uči, a to je sve zbog dobre taktike, većina na faksu mi govori da sam sretniji nego sam teži, ali ja kažem nikog sreća ne prati 4 godine, sve je do dobrog plana i strategije

Ja se dvoumim između farmacije i medicine kuknjavalikusa je napisao/la:Farmacija je zakon
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Politicke nauke su za tebe!Kawhi je napisao/la:Ja se dvoumim između farmacije i medicine kuknjavalikusa je napisao/la:Farmacija je zakon
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
Nema tu dvojbe, pucaj na medicinu.
ovo je u mom slucaju 100% tacno biloGalion je napisao/la: Da sumiram, budite u toku sa zbivanjima na faksu, jednom kad izađete iz kolotečine i reknete da ćete ionako sve sami naučit pa na ispit počinje vaša propast.

dok sam isao na vjezbe prije svega, predavanja sam uglavnom izbjegavao ili bi budi po 1 cas, rjesavao sam ispite bez ikakvih problema (prvu godinu ocistio bez problema, u trecem semestru vec pocelo previse zajeb.ancije).
jednostavno sam pametnije trosio vrijeme, nije bilo praznog hoda.
i onda jednostavno prestao ici na faks ili odem samo krug napravim

je.bena ljenost.
U spominjanju najboljih srednjih škola u BiH nemojte zaboraviti zeničku Prvu gimnaziju, bar do ove moje generacije
Na pripremnoj na ETF sam se najbolje uvjerio kolko smo jaki iz matematike zahvaljujući prof. Jasminki Stjepović, prof. Dunji Hadžiselimović i prof. Ešefu Hrnjiću 

- tuzlak1987
- Kontakt:
Hahaha istina, ja sad na fax navratim samo 

@Epi
koje si ti godište
koje si ti godište

95Belmin6 je napisao/la:@Epi
koje si ti godište
- masteRofPoker
- Kontakt:
Zenicka gimnazija je posamarala ETF ali i moja Tehnicka skola isto tako. Ima u Zenici dobrih profesora, zenicka Gimnazija ima bas dobru podlogu. Ako nista, utjera ti radnu naviku.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
U mom slucaju i nije bas tako bilo. Meni cim asistent pokusa ubit volju sa famoznom recenicom "Sta ja vama imam ovo objasnjavat, svi cete vi past" ogadi mi se i fax i sve. To sam od ove godine skontao, sto bi se maltretirao po vjezbama kad mogu dat cvaju liku koji je prekucao fax i covjek mi objasni sve to 3 puta bolje od asistenta i brze.Galion je napisao/la:Moj savjet za sve brucoše je da se držite predavanja i vježbi, pokušajte ostvariti što više kontakata sa kolegama s faksa (ja kad sam upisao faks sam našao listu svih studenata, tj. u mom slučaju 80% studenticakoji su upisali moj studij i sve ih našao na fejsu i dodao
) i pitajte šta je bilo na vježbama ili predavanjima koje propustite, na predavanjima i vježbama ili pišite sve živo što profesori kažu ili ako ste lijeni ko ja kopirajte svaku vježbu i svako predavanje, istina da je veliki udar na džep, ali vjerujte mi da se isplati. Pokušajte se dočepati ispitnih listi od prije, saznajte šta koji profesor najčešće pita i obavezno izađite na prvi rok čak i ako niste učili ništa živo (ja takve izlaske zovem turistički izlasci
).
Da sumiram, budite u toku sa zbivanjima na faksu, jednom kad izađete iz kolotečine i reknete da ćete ionako sve sami naučit pa na ispit počinje vaša propast. Hmm za vanredne studente nemam savjet jer po mojoj definiciji oni su u problemima čim upišu faks![]()
Naravno ko ima tu opciju, ko nema **** ga, suti i trpi.
Takodjer ako su vjezbe bas lose kao sto su meni bile na oblastima mehanika (statika, elasto) onda bas ne idem na ta sranja, jos pogotovo ako nema bodova na prisustvo.
Tog asistenta prijavi, koji kreten, 

tuzlak1987 je napisao/la:Tako to bude, a onda kad dodje vrijemw parcijala u novembru padnes jednu, padnes drugu. Padne ti moral i polahko se zakuha hahah

Danas mi je bio najgori dan u ove 2 godine studiranja. Nakon 2 mjeseca padnem tu parcijalu iz mate koja mi je trebala za uslov, odem na uvid ma zena nece ni da pogleda rad a kamoli da makar pokusa izaci u susret. Dolazim kuci sav popisan, stara odmah zna o cemu se radi. Tjesi me, al dzaba. Danas sam grijeha zaradio k'o nikad u zivotu **** ti fakultet i sve.
U cetvrtak zadnji dan za upis a u pon pocinje nastava. **** im strajk majke svima redom, da Bog da plate ne dobili u narednih godinu dana. Jos pozivali studente na proteste pizda im materina.
U cetvrtak zadnji dan za upis a u pon pocinje nastava. **** im strajk majke svima redom, da Bog da plate ne dobili u narednih godinu dana. Jos pozivali studente na proteste pizda im materina.
Vremenom ćeš se navić na padove i shvatit ćeš da uvijek ima gore od onog što si ti mislio da je najgore.
A.F.C. Bournemouth!
- Unknown Genius
- Kontakt:
Može mi neko od ovih sa ETF-a reći kako da pristupim ZAMGER-u?
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
- hule_barca
- Kontakt:
Uh. Kakav stresan dan. Konačno sam uspio skinuti ludog Fatkića sa vrata i dati uslov za treću godinu 

Mes Que Un Club
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, kraljttbvb, lol89 i 387 gostiju.