EURO 2016 - Francuska - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Za koga ćete navijati na EP?

Belgija
5
2%
Engleska
45
15%
Francuska
21
7%
Hrvatska
49
17%
Italija
47
16%
Njemačka
48
16%
Portugal
12
4%
Španija
15
5%
Turska
26
9%
Ostali
24
8%

Ukupno glasova: 292

SiamoNoi
Kontakt:

Re: EURO 2016 - Francuska

Post Postao/la SiamoNoi » 12 dec 2015, 19:42

Ovi Turci su simpaticna ekipa...Arda,Calhanoglu,nekadasnji FM talent Colak,Terim,fanatizam...kako da ti,uz Španjolce,ne budu pick u grupi za prolaz?!

Izbori :kafa:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 dec 2015, 19:43

Unofficialpage je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Kako mozete neku reprezentaciju simpatisati jer je ta drzava dobra BiH, Srbiji, Hr u nekim drugim stvarima

Ja to ovako gledam. Npr. Spanija dala Bosni milijardu eura ali Busquets je opet *ovnar pa cu navijati uvijek protiv Spanije u fudbalu :D
Dok ja ovako gledam: Busquets jest to što ti kažeš ali igra za Barcu pa su još tu i Iniesta, Alba i tako da za njih navijam. :mrgreen: Tako isto i za Turke, Arda za Barcu igra i to je veliki plus, i ima još Calhanoglu... :D

Ali žao mi Čeha, svi ih optisali i kad oni završe prvi u grupi :rol:

hrvatima ne ide ni raspored na ruku:

1. protiv Turaka
2. Češka
3. Španija,

kao po običaju mi balkanci se vadimo u zadnjoj tekmi uvijek i to protiv najjačeg tima :mrgreen:
Ima istine to sto kazes, uvijek se covjek prikloni reprezentaciji u kojoj ima igraca iz ekipe koju simpatise..

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 12 dec 2015, 19:46

Zadovoljan sam ždrijebom Mamićeve prćije II. Ispada se u skupini. :lolno:

Nadam se da ću prije Eura stići promijeniti mišljenje i odnos prema istoj - sve je na državnim institucijama. Ako se desi ono što očekujem, imat će unisonu podršku svakog Hrvata. :kafa:

Zanimljiv ždrijeb, generalno, a skupine A i B se bore za status najlošije u povijesti Eura. :mrgreen: Moj darkhorse, Austrija, ne bi trebala imati problema s prolaskom, čak s prvog mjesta, a mislim i da bi Santos mogao ostvariti lijep rezultat s Portugalom.
Hayley <3

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 dec 2015, 19:51

dean33 je napisao/la:
Da i u fudbalu Česi neće biti kobni za Hrvate kao i u košarci? Mislim da će se između ove dvije ekipe vodit bitka za tu treću poziciju, smatram da su Španci i Turci jači od obe ove ekipe.
na koju su to foru Turci jači od Hrvatske? igrački, rezultatski?

što se tiče čeha mislim da nam oni leže, a u košarci smo mi sami sebe izbacili...

ali inače nisam baš zadovoljan grupom...moglo je to i lakše
Sve nekvalitete koje imaju vrhunskim fanatizmom prekriju. Imaju oni odličnih pojedinaca, imate i vi ali dosta manji fanatizam.

Češka je bila prva u grupi sa Islandom i Turskom. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 12 dec 2015, 19:53

Captain4 je napisao/la:
dean33 je napisao/la:
Da i u fudbalu Česi neće biti kobni za Hrvate kao i u košarci? Mislim da će se između ove dvije ekipe vodit bitka za tu treću poziciju, smatram da su Španci i Turci jači od obe ove ekipe.

što se tiče čeha mislim da nam oni leže, a u košarci smo mi sami sebe izbacili...

Po luđačkom mentalitetu.
taj mentalitet češće radi protiv njih
ma nisu oni loša ekipa i mogu pobijediti mnoge ekipe, ali nisu favorit protiv Hrvatske

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 12 dec 2015, 19:54

dean33 je napisao/la:

Sve nekvalitete koje imaju vrhunskim fanatizmom prekriju. Imaju oni odličnih pojedinaca, imate i vi ali dosta manji fanatizam.

I Holandijom. :kafa:

Češka prolazi, što se prije Hrvati i Turci pomire s tim bit će im bolje :kafa:

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 12 dec 2015, 19:55

Unofficialpage je napisao/la:Ali žao mi Čeha, svi ih optisali i kad oni završe prvi u grupi :rol:
Prvi tesko,ali da ispresavijaju ove druge dvije reprezentacije uopce ne bi trebao biti iznenađujući scenarij.Ide Cech po veliki rezultat s reprezentacijom u smiraj karijere...

Izbori :kafa:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 12 dec 2015, 19:56

fanatizam im neće pomoći ako Hrvatska odigra dobro i raspoloženo.....i taj njihov fanatizam je precijenjen

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 12 dec 2015, 19:56

Baksuzni su i Turci dosta ali eto imaju dobar mentalitet kada ih Terim trenira.. Nisu sada niti sa Terimom nesto briljirali kao u proslim mandatima kada je bio. Prosli tek kao najbolji treci..

Znaci Hrvatska je kvalitetnija sigurno igracki. Sada sta ce biti do Eura ko zna ali uvijek su te utakmice 50-50 iako je neka reprezentacija kvalitetnija ako se ova druga vise zalaze

Generalno treba sebe sagledati. Sto ce Hrvatska failati? Zato jer imaju najslabijeg trenera.. Ja ne znam kako ove budale iz njihovog saveza ne shvataju kako je trener bitan. Isto kao mi sa Papetom..nije mogao covjek pariati niti jednon solidnon treneru
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 12 dec 2015, 19:59, ukupno mijenjano 3 puta.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 dec 2015, 19:57

Captain4 je napisao/la:
dean33 je napisao/la:

Po luđačkom mentalitetu.
taj mentalitet češće radi protiv njih
ma nisu oni loša ekipa i mogu pobijediti mnoge ekipe, ali nisu favorit protiv Hrvatske
Taj mentalitet im je donio polufinale Eura i sad kvalifikaciju za Euru.
"We need to suffer. And we need to fight."

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 12 dec 2015, 20:04

Captain4 je napisao/la: Taj mentalitet im je donio polufinale Eura i sad kvalifikaciju za Euru.
možemo napisati i šta im je sve "odnio"

doduše treba priznati da su bljesnuli 2002 iako ih prije toga nije nigdje bilo...nakon toga su propustili 2 takmičenja, pa su opet bljesnuli na euru 2008...eto, sad su propustili zadnja 3 takmičenja i plasirali su se na guzove, ali možda opet "polude" na velikom takmičenju...

kako god, vidjet ćemo, ali svakako nisu jača ekipa od Hrvatske.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 12 dec 2015, 20:05

Haj sto sam prezalio sto je prvenstvo prosireno sa 16 na 24 i ono retardirao krizanje kad je bolji bit treci ,nego prvi..ali kakve su satnice u tri sata ,vazda je bilo u 18.00h i 21.00 h.. :crazy: :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 dec 2015, 20:06

dean33 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la: Taj mentalitet im je donio polufinale Eura i sad kvalifikaciju za Euru.
možemo napisati i šta im je sve "odnio"

doduše treba priznati da su bljesnuli 2002 iako ih prije toga nije nigdje bilo...nakon toga su propustili 2 takmičenja, pa su opet bljesnuli na euru 2008...eto, sad su propustili zadnja 3 takmičenja i plasirali su se na guzove, ali možda opet "polude" na velikom takmičenju...

kako god, vidjet ćemo, ali svakako nisu jača ekipa od Hrvatske.
U ovoj grupi je sve moguće , i Češka može proći ako npr Čech poludi :kralj:

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 12 dec 2015, 20:12

Captain4 je napisao/la: U ovoj grupi je sve moguće , i Češka može proći ako npr Čech poludi :kralj:

Česi su simpatičan narod i reprezentacija...nemaju baš razvikane igrače u dobrim klubovima, ali znaju igrati jako lijepo..

ma svakako nezgodna grupa za Hrvatsku

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 dec 2015, 20:31

KpbKaka22 je napisao/la:Haj sto sam prezalio sto je prvenstvo prosireno sa 16 na 24 i ono retardirao krizanje kad je bolji bit treci ,nego prvi..ali kakve su satnice u tri sata ,vazda je bilo u 18.00h i 21.00 h.. :crazy: :rol:
Meni će faliti 00:00 iz Brazila :yawn:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 12 dec 2015, 20:33

Captain4 je napisao/la:
KpbKaka22 je napisao/la:Haj sto sam prezalio sto je prvenstvo prosireno sa 16 na 24 i ono retardirao krizanje kad je bolji bit treci ,nego prvi..ali kakve su satnice u tri sata ,vazda je bilo u 18.00h i 21.00 h.. :crazy: :rol:

I 03.00 h OBala Slonovace sa Japanom,kad se i to pratilo ,Al suti ne spominji mi Sp 2014,nostalgija me jos puca. :plac:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 dec 2015, 20:36

KpbKaka22 je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:

I 03.00 h OBala Slonovace sa Japanom,kad se i to pratilo ,Al suti ne spominji mi Sp 2014,nostalgija me jos puca. :plac:
Ubjedljivo najbolje prvenstvo u zadnjih 20 godina :urnebes:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 dec 2015, 20:41

To su satnice bile, ionako nemaš pojma šta ćeš radit od 18h pa dok ne kreneš spavat a ne da tekma bude u 15h. Plus što je grupna faza bila fantastična, baš kao što kaže @captain4 najbolje prvenstvo, da li je to zbog nas, ne znam ali je bilo odlično. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 dec 2015, 20:43

Unofficialpage je napisao/la:To su satnice bile, ionako nemaš pojma šta ćeš radit od 18h pa dok ne kreneš spavat a ne da tekma bude u 15h. Plus što je grupna faza bila fantastična, baš kao što kaže @captain4 najbolje prvenstvo, da li je to zbog nas, ne znam ali je bilo odlično. :D
Ovo prvenstvo ako bude 60% Brazila ja prezadovoljan :thumbup:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 12 dec 2015, 20:45

AnelZ je napisao/la:U subotu, 12. decembra, u 18:00h (CET) u Parizu izvlacenje grupa za EURO 2016. u Francuskoj. Cisto da vas podsjetim da ne zaboravite :)

Sve o izvlacenju na narednoj poveznici:

http://www.uefa.com/uefaeuro/draws/inde ... aw+details

Neke vazne stvari:

- cetiri jakosne skupine sa po sest reprezentacija osim prvog jakosnog sesira koji sadrzi pet reprezentacija posto je Francuska automatski u grupi A kao prva reprezentacija (A1)
- reprezentacije ce biti izvucene u sest grupa od po cetiri reprezentacije
- izvlacenje krece od prvog jakosnog sesira tako sto se izvuce reprezentacije i uvrsti u grupu B kao prva reprezentacija (B1) i tako do kraja za prvi jakosni sesir (C1, D1, E1 i F1)
- drugi na redu za izvlacenje je cetvrti jakosni sesir gdje se izvlaci reprezentacija i za razliku od prvog jakosnog sesira reprezentacija nece automatski biti cetvrta reprezentacija vec ce se pocetna pozicija u grupi takodjer izvlaciti (pocetna pozicija u grupi je vazna jer se na osnovu njih napravljen raspored utakmica), a nakon toga po istom principu ide treci jakosni sesir pa drugi jakosni sesir
- u narednu fazu prolaze prve dvije reprezentacije u svakoj grupi i najbolje cetiri treceplasirane reprezentacije

Ovako izgledaju jakosni sesiri:

slika

Ovako ce izgledati Round of 16 gdje je jasno da najbolje biti u grupi A, B ili C, onda D, onda F, a najgora grupa za biti je E:

Utakmica 1: drugoplasirani grupa A v drugoplasirani grupa C
Utakmica 2: prvoplasirani grupa D v treceplasirani grupa B/E/F
Utakmica 3: prvoplasirani grupa B v treceplasirani grupa A/C/D
Utakmica 4: prvoplasirani grupa F v drugoplasirani grupa E
Utakmica 5: prvoplasirani grupa C v treceplasirani grupa A/B/F
Utakmica 6: prvoplasirani grupa E v drugoplasirani grupa D
Utakmica 7: prvoplasirani grupa A v treceplasirani grupa C/D/E
Utakmica 8: drugoplasirani grupa B v drugoplasirani grupa F

Dan te yebo logike i krizanja sa osminu finala, :hmmmm:

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.