Izet Hajrovic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Izet Hajrovic

Post Postao/la Cartman » 02 jul 2013, 20:48

mirza_it je napisao/la:
lumani je napisao/la:
qurle je napisao/la:@lumani
ima li video koji to dokazuje, mislim na hasana..?

nemam pojma kolega,davno je to bilo ;) nije ga bacio sto mrzi drzavu,svi mi imamo svoje razloge.
To je bilo prije 100 god :D utakmica se igrala u Tel Avivu poslije crvenog kartona hasan skida dres i baca ga naravno mi smo izgubili kako meni se cini sa 3-0 :roll:
3-1, znam da je Bruno Akrapovic dao gol sa centra. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

MaliPrinc
Kontakt:

Post Postao/la MaliPrinc » 02 jul 2013, 20:50

Miske je igro za Jugoslaviju
"Furaj mali sam sredinom furaj mali tom dolinom"

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 02 jul 2013, 22:57

Na forumu ništa novo. Blate se pojedini igrači (među najvećim legendama reprezentacije) da bi se dokazale neke činjenice (?), stvari vezane za druge igrače.

Nikad mi neće biti jasno zašto se mora raditi komparacija nekad da bi se izmjerio patriotizam. Je li se to može ikako?
Zašto govorimo da je Pjanić veći patriota jer se prošetao i okupao u Panonskom, a Edin skače po Maldivima? Zašto je Miske ništa jer je nastupao za mlađe selekcije Jugoslavije, a kasnije postao među najcjenjenijim igračima BiH, i dolazio kad mnogi nisu htjeli? Kad Miske pošalje svoju loptu jasnim smjernicama do mreže, onda ga cijenimo i stavljamo u rang Zidanea, a dok se pojavi neka priča o igračima i njihovim prošlostima, on je prvi na tapeti. I iznova se ispituje da li je on odbijen, da li je sam izašao iz reprezentacije Jugoslavije, da li ga je Hasan pozvao ovamo dok su bili u teretani, džakuziju, ili su tad pak jeli tradicionalno bosansko jelo, pa se probudila želja. :roll:
Hiljadu zašto, hiljadu zato.

On topic: Izete, bujrum nama. Svaki igrač je dobrodošao da se vidi odgovara li zahtjevima. Sretno ti i u klubu!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 02 jul 2013, 23:05

BaDa12 je napisao/la:Na forumu ništa novo. Blate se pojedini igrači (među najvećim legendama reprezentacije) da bi se dokazale neke činjenice (?), stvari vezane za druge igrače.

Nikad mi neće biti jasno zašto se mora raditi komparacija nekad da bi se izmjerio patriotizam. Je li se to može ikako?
Zašto govorimo da je Pjanić veći patriota jer se prošetao i okupao u Panonskom, a Edin skače po Maldivima? Zašto je Miske ništa jer je nastupao za mlađe selekcije Jugoslavije, a kasnije postao među najcjenjenijim igračima BiH, i dolazio kad mnogi nisu htjeli? Kad Miske pošalje svoju loptu jasnim smjernicama do mreže, onda ga cijenimo i stavljamo u rang Zidanea, a dok se pojavi neka priča o igračima i njihovim prošlostima, on je prvi na tapeti. I iznova se ispituje da li je on odbijen, da li je sam izašao iz reprezentacije Jugoslavije, da li ga je Hasan pozvao ovamo dok su bili u teretani, džakuziju, ili su tad pak jeli tradicionalno bosansko jelo, pa se probudila želja. :roll:
Hiljadu zašto, hiljadu zato.

On topic: Izete, bujrum nama. Svaki igrač je dobrodošao da se vidi odgovara li zahtjevima. Sretno ti i u klubu!
X ko vrata.Sve receno.Izete,dobro dosao,za poziciju se moras izborit sam.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 jul 2013, 23:16

lumani je napisao/la:Miske je igrao za Srbiju ;)Hasan je nakon zamjene skinuo drzavni dres i fino ga bacio na pod ;)
" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledaj i reci ko jedini pjeva himnu. I to 96 godine. Poenta mog posta je, ako neko ponovo želi da se raspravlja, u tome da svakome možemo pronaći neke stvari koje su patriotske i isto tako nisu, ali npr Džeki je sve oprošteno a eto npr Hasanu nisu po meni manje sitnice od ovih Džekinih. Jer to što je bacio dres može biti izraz ljutnje u datom momentu (ne opravdavam ali ni ne znam da ga je bacio a pratio sam repku i to intenzivnije nego sada jer sam još luđi sportski fanatik bio tad kad mi je bilo 20 i koja godina) i to se često dešava mnogima, a uzimati pare od države a imaš milione to je po meni dosta gore. Miske bi trebao da je pojam patriote jer je i dan danas jedini fudbaler, košarkaš ili sportista koji je mogao igrati za Srbiju hladno tj imao je mjesta, imao je kvalitet, a nije nego je igrao za nas. Ko je lobirao, Hasan, preteča ovih sad lobista koji su to skontali nakon godina i godina. Vlatka Glavaša da ne spominjem šta je sve čovjek predeverao. I Miske je sigurno imao mnogo prijetnji i svega ali jok on je nama vakav nakav. Čovjek osvoji sa Džekom prvenstvo Njemačke, Džeko dobije 100 nagrada a Miske nijedne ili je možda jednu uzeo. Nije DŽeko kriv uvlače mu se u pakaš, ali bolan ja da sam na mjestu Misketa poslao bi sve u pm. Umjesto da iskoriste to da propagiraju da svi igramo za BiH, svih nacionalnosti, mi ga blatimo. Svi mi imamo grešaka ali hoću da kažem nemamo iste aršine prema svima. Vi se svi ufatili Maldiva kud ih spomenuh. Izete dobro došao.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 jul 2013, 08:27

Ovog posljednjeg treba objesiti za muda kao primjer nadolazecim generacijama!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 jul 2013, 08:30

Ma zna se kojoj vrsti ljudi ne valjaju ljudi tipa Salihamidzic, Miske, Dzeko. Dosta prosto za shvatiti.

A sto se tice Hajrovica, neko ovdje davno rece i predvidi, kao mnoge druge stvari do sada, da ce igrati za nas i da ce se dobro lizati, pa bi popljuvan, jer kao stiti dijasporca. No nema veze. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jul 2013, 09:23

Cartman je napisao/la:
mirza_it je napisao/la:
lumani je napisao/la:

nemam pojma kolega,davno je to bilo ;) nije ga bacio sto mrzi drzavu,svi mi imamo svoje razloge.
To je bilo prije 100 god :D utakmica se igrala u Tel Avivu poslije crvenog kartona hasan skida dres i baca ga naravno mi smo izgubili kako meni se cini sa 3-0 :roll:
3-1, znam da je Bruno Akrapovic dao gol sa centra. :lol:
Nije tacno da je bilo protiv Izraela kada je Bruno zabio sa centra pred tu tekmu su se potukli Barbarez i Bolic na treningu. Bruno je tada izjednacio na 1-1 cini mi se.
Hasan je bacio dres nakon poraza od Ceske na Kosevu 1-3 jer je zamijenjen a ganjali smo rezultat. Nije bacio dres sto ne voli drzavu vec zbog strategije tadasnjeg selektora (Musovic je bio u pitanju ili Hadzibegic). Ovdje je Marko Topic dao pocasni pogodak za nas.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 09:37

Kvalifikacije za euro 2000. Utakmica se igrala na Koševu 10.10.1998 godine. BiH - Češka 1:3. Hasan Salihamidžić je zamjenjen u 64 minuti. Trener je bio Džemaludin Mušović.

U trenutku zamjene Mušović je dobio pljesak, prije toga se zviždalo Hasanu najvjerovatnije radi dresa, no on se snašao tako što je poklonio dres gledatelju u invalidskim kolicima pored staze. Tada je i on dobio pljesak.

I da, 3:1 od Izraela. Utakmica se igrala 11.10.2000 godine, Akrapović je postigao gol u 48 minuti za poravananje na 1:1. Prije toga gol za Izrael je postigao Berković ? u 12 minuti, te poslije 1:1 Abukasis u 62 za 2:1 i Katan u 76 minuti za konačnih 3:1. Tadašnji trener je bio Drago Smajlović.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 jul 2013, 09:40

@neutral, hvala ti sto me podsjeti na to davanje dresa invalidu. ;)
Tih godine je bila konfuzija Muzurovic, pa je oteo Musovic fotelju, pa nakon njega kratko Hadzibegic pa dosao Miso Smajlovic koji je imao prelaganu grupu za baraz ali nije nista napravio. Tu su bili Spanija, Austrija, BiH, Izrael i Lihtenstajn.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 09:58

Ništa drug, no hajmo prebaciti ovu diskusiju na temu o BiH ili napraiti temu ako je već nema o starijim utakmicama.

Izet najskuplji igrač svoga tima. Uzimajući u obzir kako se razvija Švicarska liga ovo je za svako pohvalu. Dobili smo igrača sa velikim potencijalom.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 03 jul 2013, 11:28

Neutral je napisao/la:Kvalifikacije za euro 2000. Utakmica se igrala na Koševu 10.10.1998 godine. BiH - Češka 1:3. Hasan Salihamidžić je zamjenjen u 64 minuti. Trener je bio Džemaludin Mušović.

U trenutku zamjene Mušović je dobio pljesak, prije toga se zviždalo Hasanu najvjerovatnije radi dresa, no on se snašao tako što je poklonio dres gledatelju u invalidskim kolicima pored staze. Tada je i on dobio pljesak.

I da, 3:1 od Izraela. Utakmica se igrala 11.10.2000 godine, Akrapović je postigao gol u 48 minuti za poravananje na 1:1. Prije toga gol za Izrael je postigao Berković ? u 12 minuti, te poslije 1:1 Abukasis u 62 za 2:1 i Katan u 76 minuti za konačnih 3:1. Tadašnji trener je bio Drago Smajlović.
I da jest tako bilo to samo dokazuje da se inzervirao u datom momentu i onda skontao šta je uradio i krivina mu bilo. Opet ću reći ali ne kontate izgleda i nastavljate po svome. Džeki je sve oprošteno a Hasanu se broje krvna zrnca kao što meni neko reče za Džeku. Naravno možda i ti misliš kao i ja i samo si naveo Hasanove grijehe da ih tako nazovem ali naravno niko ne reče da sam ja u pravu. Neko se i složio da sam u Pravu za Hasana ali DŽeko je nedodirljiv, Tito, bezgrešan. Joj jbm ti narod koji samo medijima vjeruje i formira mišljenje a ne razmišlja svojom glavom. Ovo sve pričam zbog toga što Izeta razapinjete bezveze (ne ti @neutral) i to zbog sitnice, a sve ostalo je napuhano medijski. Od kad je odlučio da dobije bh pasoš Izet je za mene isti kao i DŽeko i sve ostalo je glupo pričati. MOžda sam i ja pretjrao ali novinari su pretjerali i više nego ja.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jul 2013, 15:54

Jeste navalili ovdje,umjesto da gledamo u buducnost mi stalno u proslost,bilo sta je bilo momak ima potencijal i dobro je sto igra za nas,to sta je se izdesavalo ima donekle i nase i njegove krivice..Nasa krivica lezi u tome da niko nije otisao da poprica sa momkom pa su kasnije intervenisali SPahic i Dzeko kad je vec lik bio u Tunisu,njegova greska je sto je igrao na dvije stolice,mogao je biti heroj da je pristao igrati za nas prije 6mj ovako bice drag ali ostat ce ta mrlja..Medjutim on nije prvi slucaj u nasoj reprezentaciji i Mujdza i Medunjanin i Begovic su mijenjali reprezentacije,a danas su standardni kod nas tako da ne trebamo posipati drvlje i kamenje po momku..Treba staviti tacku na ovu pricu inace psominje se interes Bazela za njega...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 jul 2013, 21:05

A sta kazete na ovo?

[youtube][/youtube]
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 21:08

Ne kontam. To je bilo prije pola godine :)

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 03 jul 2013, 21:15

Neutral je napisao/la:Ne kontam. To je bilo prije pola godine :)
Pa naravno, prihvatio poziv ali je vec tada rekao da ce igrati za BiH, znaci istina je ipak drugacija nego kako smo je mi sebi stvorili, kao nema mjesta u svici i ond eto ga nama, izgleda da je ipak koliko toliko razmisljao kad je nastupao za svicu u prijateljskoj.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 jul 2013, 21:32

Pa da.

Isto je rekao i Kolašinac kada su ga zvali da tribinu da prati rekpu u Sloveniji. On je odigrao utakmica za mlađe kategorije Njemačke.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 jul 2013, 22:16

zaboljisportuBiH je napisao/la:
lumani je napisao/la:Miske je igrao za Srbiju ;)Hasan je nakon zamjene skinuo drzavni dres i fino ga bacio na pod ;)
" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledaj i reci ko jedini pjeva himnu. I to 96 godine. Poenta mog posta je, ako neko ponovo želi da se raspravlja, u tome da svakome možemo pronaći neke stvari koje su patriotske i isto tako nisu, ali npr Džeki je sve oprošteno a eto npr Hasanu nisu po meni manje sitnice od ovih Džekinih. Jer to što je bacio dres može biti izraz ljutnje u datom momentu (ne opravdavam ali ni ne znam da ga je bacio a pratio sam repku i to intenzivnije nego sada jer sam još luđi sportski fanatik bio tad kad mi je bilo 20 i koja godina) i to se često dešava mnogima, a uzimati pare od države a imaš milione to je po meni dosta gore. Miske bi trebao da je pojam patriote jer je i dan danas jedini fudbaler, košarkaš ili sportista koji je mogao igrati za Srbiju hladno tj imao je mjesta, imao je kvalitet, a nije nego je igrao za nas. Ko je lobirao, Hasan, preteča ovih sad lobista koji su to skontali nakon godina i godina. Vlatka Glavaša da ne spominjem šta je sve čovjek predeverao. I Miske je sigurno imao mnogo prijetnji i svega ali jok on je nama vakav nakav. Čovjek osvoji sa Džekom prvenstvo Njemačke, Džeko dobije 100 nagrada a Miske nijedne ili je možda jednu uzeo. Nije DŽeko kriv uvlače mu se u pakaš, ali bolan ja da sam na mjestu Misketa poslao bi sve u pm. Umjesto da iskoriste to da propagiraju da svi igramo za BiH, svih nacionalnosti, mi ga blatimo. Svi mi imamo grešaka ali hoću da kažem nemamo iste aršine prema svima. Vi se svi ufatili Maldiva kud ih spomenuh. Izete dobro došao.

Poenta moga posta je :arrow: niko nije savrsen,pa ni taj Izet...Svako ko obuce BH dres, ima isti respekt sa moje strane.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 04 jul 2013, 02:35

Puno ste vi meni sitničavi. Ne valja to tako. :)

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 09 jul 2013, 02:17

Prema Transfermarktu Hull City zeli Izeta. :D
Ovo bi u dobro doslo, ako ode, pa se dobro pokaze, mogao bi i u veci engleski klub. :D
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.