Smesno je kad neko poput tebe umisli da nesto zna, jer onda oni koji ne misle kao ti - ne znaju nista, izgleda. Jos je smesnije kad se neki zanesu tvojim opojnim recima, pa pomisle da je to istina.

Naravno da se ne gubim i naravno da ja sve to razumem sto vi pisete, ali vi ne razumete/ne zelite da razumete ono sto druga strana govori.
L.Toni je rekao sta je rekao. Igrao je za oba kluba, poznaje situaciju i u jednoj i u drugoj ligi, to je valjda jasno. Ali, u njegove reci da je Juventusu "potrebno 10 godina da stigne BM" u igrackom smislu, ne u organizaciono-finansijskom je moguce poverovati samo onome ko je izrazito glup ili je poceo da prati fudbal juce.
A sve vreme se ovde o tome govori. I konstantno se mesa organizacija lige sa kvalitetom timova. I meni, kao i svima verujem, je jasno da HSV ima bolji stadion od Fiorentine, koja iznajmljuje uruseni A.Franchi. Ali, ima li HSV jaci tim od Fiorentine u ovom momentu? Tesko. A to necemo saznati, jer je nemoguce da se ta dva kluba sastanu. Mozda ce to biti moguce iduce sezone, ali sada to nije slucaj. A u odgovorima na ta hipoteticka pitanja lezi i konacni odgovor na temu ovog topica. Ovom analogijom dade se uporediti po 18 klubova i iz jedne i iz druge lige. Ali, do njih je nemoguce doci. Susreti vodecih timova lige, koji se desavaju u LS/LE su samo ogledi vrha tabele jedne i vrha tabele druge lige. Nema tu punoce duela, jer se za Evropu plasira 1/3 lige, a 2/3 lige ostaju van nje. I to je tako. E sad, sto Italijani godinama ne pruzaju u LE nista sem obaveznog pojavljivanja, a Nemci se "prze" na istu, to je problem Italijana i otuda realno i razlike o koeficijentima. To je ta prica o koeficijentima, koja lako moze da postane i krucijalna (sto vi zelite), ali i lako da obmane (sto vam mi sugerisemo).
Idemo dalje. U LS si zaboravio/izostavio npr. 2007u godinu a znas i sam zasto.

Te godine je recimo 1 Milan bio sampion Evrope i na tom putu izbacio 1og Bayerna, pa su 2 italijanska kluba igrala 1/4 finale LS, 3 su bila u 1/8 finala, a samo je tu bio BM od nemackih. To je samo odgovor na pitanje, koje se ovde provlacilo: zasto se uzimaju neke godine/izjave u razmatranje, a ne neke druge? Zato sto je to stvar subjektivnosti i svako ce ih uzimati onako kako mu godi.
Sad se vidim hvali Bayern iz 2009-10. na taj nacin sto se podize i Juventus koji je tada bio klasicna kanta i koji je zavrsio tu sezonu na (za njih) skromnom mestu u sampionatu, uz more trzavica i potresa u klubu. Tako ce se hvaliti i uzdizati nemacki klub koji bude stamanio ovakvog Milana na primer, a ovaj Milan je objektivno gledajuci najlosiji Milan u Berlusconijevoj eri. Isto tako ce se zaboraviti cinjenica da su nemacki klubovi u LS dobili 5-6 velikih meceva tj. dvomeca protiv Italijana u poslednjih 10ak sezona a sve ostalo pogubili.

I taj Bayern, koji je igrao finale LS, do kog je dosao golom iz ofsajda velicine sifonjera, je na kraju polozio oruzje pred italijanskim timom. Ali, hajde da pricamo o tome kako je u Torinu "puk'o poker", jer to je veselo po forumsku diskusiju. To sto Nemci gube skoro sve velike meceve sa Italijanima - nema veze. Vazno je samo ono kad Schalke unakazi loseg Intera ili Bayern kad se "popisa" po nikad "raspadnutijem" Juventusu. How yes no...
E sad, traziti izjave da je neko nekad rekao kako je "Serie A>BuLi", nemam nameru. Ko ima, siroko mu polje. Znam da su mnogi u Italiji upozoravali na losu infrastrukturu i to da je BuLi>>>>Serie A u tom pogledu. A sad sto ljudi vole da tumace to kao i kvalitativni odnos timova, sta da se radi. Najpoznatiji svetski sajt za procenu vrednosti igrackog kadra, koji je ujedno i nemacki sajt, rangira Serie A isped BuLi u tom segmentu. Ne mora da znaci da je to tacno i realno, ali ne vidim da je to ista drugacije od izjava nekih fudbalskih radnika. Misljenje je pravo svakoga, pa i nas ovde, kao i Mourinha, Prandellija ili nekog petog.
Oko trenera si uleteo u silogisticku gresku. Ali, nema veze, jer je 1 trener los kad izgubi od Tottenhama, a dobar kad porazi Arsenala. To se, makar, dade zakljuciti na osnovu tvog pisanja.

Nema veze sto neko prati lige petice, pa oceni da je takticki Serie A>BuLi ili Serie A>EPL, sto uglavnom oni koji prate i komentarisu i cine. Cak i jedan Mourinho, na kog se pozivas misli tako. Ali, sada taj isti Mourinho nece biti dobar za citiranje, pretpostavljam.

Neces ti mene da oteras iz rasprave, niti cu se ja uvrediti ako je ista zdrava, ali ne mozes me preveslati jeftinim apologijama.