NBA History
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA History
jeste witl dominantan bio, ali hocete reci da je i Robertson bio dominantan, pa belezio onakve brojke?
MickoSAS je napisao/la:jeste witl dominantan bio, ali hocete reci da je i Robertson bio dominantan, pa belezio onakve brojke?
pa zar nije robertson bio dominantan,ili najbolji u svom vremenu?,da ne spominjemo stalno riječ dominantan
hocu reci nije imao nekakvu prednost, kao Witl visinu, niko slican njemu... dok kod Robertsona nemoguce da u PG, ili SG bili po 150cm pa ih je ovaj je... kako stigne.... Uostalom po meni dva najjaca igraca koja su krocila NBA ligom...filip13 je napisao/la:MickoSAS je napisao/la:jeste witl dominantan bio, ali hocete reci da je i Robertson bio dominantan, pa belezio onakve brojke?
pa zar nije robertson bio dominantan,ili najbolji u svom vremenu?,da ne spominjemo stalno riječ dominantan
i da Russell je bio cista petica, posto vidim da kod nekih postoji sumnja da je bio centar

MickoSAS je napisao/la:hocu reci nije imao nekakvu prednost, kao Witl visinu, niko slican njemu... dok kod Robertsona nemoguce da u PG, ili SG bili po 150cm pa ih je ovaj je... kako stigne.... Uostalom po meni dva najjaca igraca koja su krocila NBA ligom...filip13 je napisao/la:MickoSAS je napisao/la:jeste witl dominantan bio, ali hocete reci da je i Robertson bio dominantan, pa belezio onakve brojke?
i da Russell je bio cista petica, posto vidim da kod nekih postoji sumnja da je bio centar
sve ok,nisam te najbolje razumio
ma opusteno pricamo samo... 

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Russell je PF ako nisi znao!Raspitaj se malo!filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
a šta je russell nego centar?

NEZALAGANJE je napisao/la:Russell je PF ako nisi znao!Raspitaj se malo!filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
a šta je russell nego centar?
ja prvi put čujem za to,u celticsima preko dva metra je tad bilo dvoje,troje igrača,on najviši,šta je mogao igrati nego centra,gdje god sam se na netu raspitao piše da je on bio centar
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tako pise na netu,ali ja sam negdje gledao jedan intervju gdje je on sam rekao kako se osjecao,ali i da mu pozicija nije bila, ustvari, ni bitna,jer je mogao igrati svih 5,po njegovom misljenju... 

Druga je stvar sta je on mislio a druga sta je on igrao kroz citavu karijeru. Znaci on je centar ma sta god mislio, tako je igrao kroz karijeru. Da je igrao nekolko sezona PF onda bi se moglo nesto reci ovako nije i to je to.NEZALAGANJE je napisao/la:Tako pise na netu,ali ja sam negdje gledao jedan intervju gdje je on sam rekao kako se osjecao,ali i da mu pozicija nije bila, ustvari, ni bitna,jer je mogao igrati svih 5,po njegovom misljenju...
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
BIHfan je napisao/la:Druga je stvar sta je on mislio a druga sta je on igrao kroz citavu karijeru. Znaci on je centar ma sta god mislio, tako je igrao kroz karijeru. Da je igrao nekolko sezona PF onda bi se moglo nesto reci ovako nije i to je to.NEZALAGANJE je napisao/la:Tako pise na netu,ali ja sam negdje gledao jedan intervju gdje je on sam rekao kako se osjecao,ali i da mu pozicija nije bila, ustvari, ni bitna,jer je mogao igrati svih 5,po njegovom misljenju...
tačno,igrao je na poziciji centra
i james igra sve ali je njegova pozicija "trojka"
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ja samo kazem ono sto je Bill rekao,a napisao sam u svom prvom postu i ja da je igrao C! 

NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
u ovom postu?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
U postu poslije.Uostalom,ako cemo bas detaljisati u vrijeme kad je Russell igrao nije bilo mnogo igraca koji su imali LEGITIMNU visinu da igraju C i tako je on poceo igrati to za BOS,jer je najvise skakao i igrao najbolju odbranu.Vec sam ranije objasnio da se on SAM smatrao PF,a to sugerise i njegova visina. Znaci,da zaokruzim:Jedini razlog zbog kojeg je igrao C je nedostatak istih u njegovo vrijeme,a kad su vidjeli da je mnogo brzih od ostalih poceli su ga koristiti na vise pozicija,te nije ISKLJUCIVO,igrao C!Ja sam i pogledao nekoliko njegovih utakmica,pa znam sta pisem,za razliku od mnogih ,bez uvrede,koji citaju tekstove i gledaju njegove klipove.Pogledajte cijelu utakmicu ,pa da onda raspravljamo malo o njemu. P.S.Ti izgleda volis da izvlacis detalje iz posta i pises po jednu recenicu?Ne govorim samo o ovom primjeru,vec inace....filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
u ovom postu?
NEZALAGANJE je napisao/la:U postu poslije.Uostalom,ako cemo bas detaljisati u vrijeme kad je Russell igrao nije bilo mnogo igraca koji su imali LEGITIMNU visinu da igraju C i tako je on poceo igrati to za BOS,jer je najvise skakao i igrao najbolju odbranu.Vec sam ranije objasnio da se on SAM smatrao PF,a to sugerise i njegova visina. Znaci,da zaokruzim:Jedini razlog zbog kojeg je igrao C je nedostatak istih u njegovo vrijeme,a kad su vidjeli da je mnogo brzih od ostalih poceli su ga koristiti na vise pozicija,te nije ISKLJUCIVO,igrao C!Ja sam i pogledao nekoliko njegovih utakmica,pa znam sta pisem,za razliku od mnogih ,bez uvrede,koji citaju tekstove i gledaju njegove klipove.Pogledajte cijelu utakmicu ,pa da onda raspravljamo malo o njemu. P.S.Ti izgleda volis da izvlacis detalje iz posta i pises po jednu recenicu?Ne govorim samo o ovom primjeru,vec inace....filip13 je napisao/la:NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar? @BiHfan Nemoj bolan pisati nebuloze za Shaqa i njegovu snagu,pa on je mala maca za Wilta bio fizicki!Pogledaj,imas cak i na ovoj temi kakav je i koliki je Wilt bio sa svojih 40+,a kakav Shaq!;) Ne kazem da Shaq nije bio mocan,ali da se nikad nije pojavio slican je netacno...
u ovom postu?
tad kad je russell igrao legitimna visina za centra je bila nešto drukčija i niža od legitimne visine za centra danas jer je i ljudski rod bio prosječno niži nego danas,njegova visina od oko 208 cm je takva da i danas ima puno centara u nba te visine
p.s. kako kad
mozda oduvijek?NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar?

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
wilt chamberlain nije bio dominantan jer su njegove ekipe gubile od najboljeg tima koji se do tada pojavio (a mozda nikada nije ni nadmasen)BIHfan je napisao/la: A i moze se reci da nije bio toliko dominantan jer je redovno dobijao po usima od Russela i Celticsa.

pa covjece kada zabijes na jednom mecu 100 poena, kada imas prosjeke od 50 poena i 25 skokova, to se zove sta? inferiornost?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
KK_Bosna je napisao/la:mozda oduvijek?NEZALAGANJE je napisao/la:Otkad je to Bill Russell centar?
nekad se neugodno iznenadim nekim postovima
da, oscar je bio upravo - dominantan. i to na oba kraja parketa... nesto kao lebron danas. ili ces reci da lebron nije dominantan?MickoSAS je napisao/la:jeste witl dominantan bio, ali hocete reci da je i Robertson bio dominantan, pa belezio onakve brojke?
KK_Bosna je napisao/la:wilt chamberlain nije bio dominantan jer su njegove ekipe gubile od najboljeg tima koji se do tada pojavio (a mozda nikada nije ni nadmasen)BIHfan je napisao/la: A i moze se reci da nije bio toliko dominantan jer je redovno dobijao po usima od Russela i Celticsa.![]()
![]()
pa covjece kada zabijes na jednom mecu 100 poena, kada imas prosjeke od 50 poena i 25 skokova, to se zove sta? inferiornost?
ili imaš sezonu sa prosječno 24 poena,24 skoka i skoro 9 asista,centar a prvi asistent lige
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.