BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

NoName
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs...

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:24

@Arnelinho, ponavljaš neke floskule ovdje. Kao prvo, jasno je da se sa svima može igrati ali nije stvar da se samo odigra nego i da se prođe. I oni iz Burkine Faso mogu igrati protiv Brazila, zašto ne, samo što se krajnji rezultat zna. Isto tako, govoriš o paklu BP, nemojte da se provaljujemo bezveze. Kakav pakao od 15.000 ljudi, pa više smo imali navijača sinoć u sred Pariza nego ikada na BP, čisto zbog kapaciteta.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 12 okt 2011, 13:26

Hrvatsku ne bih volio samo radi politike,iako u ovom trenutku imamo bolju ekipu od njih,puno bolju! oni su u totalnom rasulu!.. ali eto zbog tih nekih tenzija u BIH ne bih njh volio,kao ni Portugal,iako mislim da oni imaju prepotentnu ekipu protiv koje se itekako moze igrati! naravno najvise bi volio Cesku i Irsku,tu bi vec bili mozda i blagi favoriti! aBd sutra cemo sve znati,ali koga god da izvucemo imam sasvim realne sanse,iz prostog razloga sto nikad nismo bili jaci! sretno Zmajevi!

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 13:31

NoName je napisao/la:@Arnelinho, ponavljaš neke floskule ovdje. Kao prvo, jasno je da se sa svima može igrati ali nije stvar da se samo odigra nego i da se prođe. I oni iz Burkine Faso mogu igrati protiv Brazila, zašto ne, samo što se krajnji rezultat zna. Isto tako, govoriš o paklu BP, nemojte da se provaljujemo bezveze. Kakav pakao od 15.000 ljudi, pa više smo imali navijača sinoć u sred Pariza nego ikada na BP, čisto zbog kapaciteta.
Na našem BP nije stvar u demotivaciji protivnika već u motivaciji naših igrača i tu nas (sem one 3 nabrojane reprezentacije) ne može niko pobjediti (osim sudije ili desetkovane BiH), a što se tiče onog "sa svima možemo igrati" ,to jeste tačno,to što tvrdiš.I ja sam iskoristio običnu otrcalu frazu, priznam, al' sam mislio na nešto drugo (što svi pod tim mislimo), a to je da "svakog možemo pobjediti."I ne srećom, nego jer ćemo u tih 90 minuta biti bolji. ;)

I da se editujem: Nije bitno koliko ljudi navija, bitno je kako navija. ;)
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 12 okt 2011, 13:35, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 12 okt 2011, 13:32

Portugal 30%
Sanse nam nisu bas velike. Portugal je iste jacine od prije dvije godine. BIH je strasno napredovala. Kkao smo igrali sinoc, ako bi ponovili istu igru, bilo bi gusto.

Hrvatska 55%
Vatreni imaju veliih problema. Zive od stare slave. U prilicno laganoj skupini su bili svega drugi. Niz losih utakmica poslednje 4 godine. Imaju 2 zvijezde, Modric i Srna ostali su cisti prosjek, a kapiten im je penzioner Simunic.
Mislim da smo trenutno u naletu i osjetno bolji od njih

Ceska 60%
Ceska nema neke zvijezde. Stilom igre nam pasu, igraju otvoreno, al nemaju neki kvalitet.

Irska 65%
Ova reprezentacija nam ne lezi. Posebno bi nam problem bio u prvom mecu, nedostatak Pandze i papca. Irci su dobri u zraku, igraju visokim loptama, imaju jaku defanzivu. Al mi smo mnogo kvalitetniji tehnicki, mislim da bi dominirlai oba meca.

Meni je najveci problem teren u Zenici, koji je oranica i na njemu se nemoze igarti lopte... :evil:

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 12 okt 2011, 13:37

Dobro filozofi, kada je izvlacenje?
G BUSSA BUSS

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 okt 2011, 13:37

NoName je napisao/la:@Arnelinho, ponavljaš neke floskule ovdje. Kao prvo, jasno je da se sa svima može igrati ali nije stvar da se samo odigra nego i da se prođe. I oni iz Burkine Faso mogu igrati protiv Brazila, zašto ne, samo što se krajnji rezultat zna. Isto tako, govoriš o paklu BP, nemojte da se provaljujemo bezveze. Kakav pakao od 15.000 ljudi, pa više smo imali navijača sinoć u sred Pariza nego ikada na BP, čisto zbog kapaciteta.
Da se jednom slozim sa tobom :mrgreen: .

Evo Francuza, nudili se kao nikad, a mi izgubili kao uvijek. Fali nam pobjednicki mentalitet, hrabrost i odlucnost da iskoristimo sanse koje nam se nude. Sinoc smo izgubili jer smo se prepali velikog uspjeha. Ja sam bio ubjedjen da cemo ispusiti gol ako se povucemo. Da smo u drugom imali isti pristup kao u prvom poluvremenu, bili bi blizi drugom nego Francuzi prvom golu. Mi jednostavno moramo biti za dvi klase bolji od velikog protivnika da bi na kraju pobjedili. Fali nam odlucnost i mentalna snaga.

Sto se tice navijaca, pa to je smijesno,.. Mogu se jedino plasiti da ne dobiju kuglu u vugla, kao svojevremeno Valeron :mrgreen: . Igrali su oni dosta puta u Grckoj i Turskoj, a tamo je navijanje 5 puta bolje nego kod nas,.. I da, to im nije smetalo da melju Grke i Turke.

Trebamo se spustiti na zemlju,.. Istina je da nismo imali nikada vece sanse protiv velikih protivnika, al' je istina da ni ovaj put nismo favoriti.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 okt 2011, 13:40

thulkazal je napisao/la:papac, pandža i rahimić imaju drugi žuti
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Bošnjanin_89
Kontakt:

Post Postao/la Bošnjanin_89 » 12 okt 2011, 13:42

Ne bih volio Portugalce i Hrvate. Ove prve zato sto su objektivno najkavlitetnija ekipa iz baraza ali i sto su mnogo vece sanse za neko hinjsko sudjenje, na nasu stetu, nego protiv ovih „manjih“ repki. Hrvate ne bih volio samo zbog nacionalnog naboja koji bi se stvorio i koji bi opet donio nove sukobe, tako da bi politika opet izbila u prvi plan, a ne sport. Sto se tice Iraca i Ceha svejedno mi je ko god da od njih dodje, siguran sam da smo, ako nista, kvalitetom jednaki sa ove dvije repke tako da cvrsto vjerujem da ih u konacnici mozemo proci. Nadam se da ce nas sutra ta nesretna sreca konacno pogledati i da cemo dobiti zeljenog protivnika..
ZAPAD JE NAJBOLJA OBMANA

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 12 okt 2011, 13:43

@Valencia: BiH se nije povukla, već je pala u nastavku. Bili su istrošeni. Pa Pjanić je bio zadihan k'o da je trč'o maraton. :shock:

A ako sam čega vidio sinoć to je bila odlučnost i mentalna snaga. Pa momci su igrali samouvjereno k'o da je Francuska FK Vratnik.

I da, pritisak Francuza na početku drugog poluvremena je bio očekivan (ne znam šta ste drugo mogli očekivati ? :? ), al' se naši nakon tih iscrpljujućih 60 minuta nisu više mogli sabrati od iznemoglosti.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 12 okt 2011, 13:46

izvlacenje cemo gledat kao u filmu GSH ono kad cekaju Millwall. Iskreno se nadam Hrvatskoj, da ih malo oderemo !

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 12 okt 2011, 13:46

Crna Gora vs Portugal
Hrvatska vs Estonija
Ceska vs Turska
Irska vs BiH

oznaceni prolaze... :mrgreen:
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 okt 2011, 13:47

Hrvatsku treba izbjeci iz puno razloga, Portugal takodje jer glavonja Ronaldo mora da bude na prvenstvu. Protiv Irske se moze igrati ravnopravno, Ceska bi nam bila najbolji izbor.

Uz malo sportske srece mozda se i uspijemo kvalificirat. 8-)
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 12 okt 2011, 13:48

Edo_77 je napisao/la:Portugal 30%
Sanse nam nisu bas velike. Portugal je iste jacine od prije dvije godine. BIH je strasno napredovala. Kkao smo igrali sinoc, ako bi ponovili istu igru, bilo bi gusto.

Hrvatska 55%
Vatreni imaju veliih problema. Zive od stare slave. U prilicno laganoj skupini su bili svega drugi. Niz losih utakmica poslednje 4 godine. Imaju 2 zvijezde, Modric i Srna ostali su cisti prosjek, a kapiten im je penzioner Simunic.

:
a koje to zvijezde ima bosna? osim edina naravno...
ja sam inače razočaran hrvatskom igrom i ne želim ih branit ali malo pretjerujete..hrvatska igra loše zbog trenera koji se pogubio i često forsira sustav koji nam uopće ne odgovara 4-2-3-1

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 12 okt 2011, 13:50

Ovo su moje želje, poredane od idealne Češke do 'molim te Bože da ne igramo sa njima' Hrvatske:
1.Češka
2.Irska
3.Portugal
4.Hrvatska

Jedno pitanjce: Da li se sutra izvlači i ko će biti domaćin/gost ili je to već unaprijed određeno u korist postavljenih timova ?
Zola in, Zola passes, Zola scores !

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 12 okt 2011, 13:50

@Valencia, očekujem snježne padavine uskoro :mrgreen:

Ma moglo bi se nas nazvati nekakvim favoritima ako nas zapadne Irska ili Češka, stvarno nisu bogzna šta. Doduše, samo u slučaju da zadržimo maksimalno ozbiljan pristup kakav imamo u posljednjih 4-5 utakmica. Što se tiče Hrvata to je 50/50 jer smo mi u naletu a oni iskusniji, i što veliš, nemaju taj kompleks manje vrijednosti kao mi. Portugal nikako ne želim, možda bi se moglo nešto napraviti ali ne želim o tome ni da mislim. Sve je bolje od njih.

Nisi ti nešto pametniji od ostalih ako primjetiš da bi bilo bolje da smo i u drugom poluvremenu nastavili u ritmu iz prvog ;) Ali, da li si razmišljao o tome da čak ni Španija ne bi mogla u onakvom presingu držati Francuze cijelu utakmicu? Da nas je sudija počeo zajebavati na pravdi Boga sa tim da je nama sve svirao i mahao a njima ništa? Meni srce plače, ali sam ponosan jer znam da su momci dali sve od sebe, da je bilo nerealno očekivati da Francuzi ništa ne urade. Ali, bolan, mi Bosna, ovakva kakva jeste, se u po Pariza nosamo sa Francuzima, hej! Ne treba biti nerealan.

Daće Bog da se i mi plasiramo kroz ovaj baraž, time bi se sve promjenilo, nestao bi taj **** kompleks koji nas uvijek drma u važnim utakmicama. Haj' priznaj jesil se i ti tresao kao Skoplje kad si prvi put guzio? Treseš li se sad? Naravno da ne.

I još jedno: Teško je bolan igrati pred onoliko protivničkih navijača, na onakvom stadionu. Kada im se himna zaorila meni zima u kosti ušla a mi još himne nikako nemamo :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 12 okt 2011, 13:52

dean_ je napisao/la:

Hrvatska 55%

:
ja sam inače razočaran hrvatskom igrom i ne želim ih branit ali malo pretjerujete..hrvatska igra loše zbog trenera koji se pogubio i često forsira sustav koji nam uopće ne odgovara 4-2-3-1

SUSTAV :lol: ...ne pravi se lud.
Znas i samo da smo kvalitetnija ekipa od kockastih u ovom trenutnu.
Uglavno vece zvijezde od vas.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Bliss
Kontakt:

Post Postao/la Bliss » 12 okt 2011, 13:52

dean_ je napisao/la:a koje to zvijezde ima bosna? osim edina naravno...
Nisu bitne zvijezde, bitan je tim, Hrvatska trenutno ne izgleda kao tim, a ima odlicnih igraca.
ROĐEN U MOSTARU U NAJLJEPŠE DOBA MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 12 okt 2011, 13:53

dean_ je napisao/la:

Hrvatska 55%

:
pa na trenera se svi izvlace, samo kod nas za dobre igre selektor nije zasluzan...a koga BiH ima jel dovoljno da nabrojim imena klubova u kojima igraju reprezentativci ili da ti ih nabrojim...Eto nema nikoga slazem se cisti prosjek je, ali i kao takav bolji je od mnogo "jacih" reprezentacija, normalno samo na papiru
15.10 - 15.06 ...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 okt 2011, 13:53

Arnelinho je napisao/la:@Valencia: BiH se nije povukla, već je pala u nastavku. Bili su istrošeni. Pa Pjanić je bio zadihan k'o da je trč'o maraton. :shock:

A ako sam čega vidio sinoć to je bila odlučnost i mentalna snaga. Pa momci su igrali samouvjereno k'o da je Francuska FK Vratnik.

I da, pritisak Francuza na početku drugog poluvremena je bio očekivan (ne znam šta ste drugo mogli očekivati ? :? ), al' se naši nakon tih iscrpljujućih 60 minuta nisu više mogli sabrati od iznemoglosti.
Pa onda je to jos veca tragedija ako se ne zna pravilno rasporediti snaga. To je nedopustivo. Mozes igrati 60 minuta kao Brazil, al' ces opet izgubiti ako ostalih 30 minuta ne mognes trcati za protivnikom. Volio bih vidjeti statistiku koliko smo pretrcali mi, a koliko Francuzi. Ne vjerujem da je razlika prevelika,,, Al' se na Francuzima ni u jednom trenutku nije primjetilo da su umorni. Jednostavno, ako nemas snage za 90 minuta, onda se nemas cemu nadati.

Ne znam sta je Susic porucio igracima na poluvremenu, al' po prikazanom izgleda da im je rekao da igraju malo povucenije i da pokusavaju na kontre. Ako je to uradio, onda je to velika greska. Ispravno bi bilo ubjediti igrace u trenutnu snagu, reci im da su u ovom trenutku bolja ekipa, da trebaju nastaviti u istom ritmu i traziti drugi gol. Baraz nam je siguran, 'ajmo odigrati opusteno do kraja i probati zabiti drugi gol. To bi igracima ulilo samopouzdanje i sigurno bi nastavili u istom ritmu. Vidjeli smo Francuze kada su izjednacili, oni se nisu povlacili nego su nastavili sa napadima,.. To je pravi pristup.

Al' slazem se da je lako biti general nakon bitke,.. Samo se nadam da je Pape nesto naucio iz ove tekme,..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 12 okt 2011, 13:53

kakvu igru pruzaju mislim da bi nam hrvati bili najbolji protivnik jer su fakat losi u posljednje vrijeme al bi opet volio da ih izbjegnem jer bi tu bilo svega sem fudbala a vjerujem da bi 7 sila voljela upravo njih jer bi imali clanke u narednih mjesec dana , mislim da mozemo igrati sa svima naravno portugal je tu na papiru najaci protivnik al nisu ni oni nesto al eto koga god izvucemo idemo na prolazzzzz

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.