slobodatuzla je napisao/la:ma u redu je to sve da je KK Sloboda Dita simbol grada, ali zbog cega ne bi dali podrsku ovim momcima.. to su sve nasi igraci, mislim sa TK , i oni koji su prosli omladinske selekcije kluba, i sam dolazak Mulaomerovica na klupu govori da se radi ozbiljno jer on sam drugacije nije navikao u Realu, Panati, Ciboni prije itd ...
licno sam isao na sve utakmice utakmice KK Slobode i zadnjih par godina mi je bilo tuzno gledat veliku dvoranu Mejdana u kojoj bude max 500 ljudi .. to je bila sramota za takav klub al sta je tu je .. gdje su bili navijaci kad je najgore da pomognu klubu, zamisli kolko bi im tad pomoglo da na svakoj utakmici domacoj dodje 2500+ ljudi i uzme tu kartu koja je bila 3KM .. sedmicno makar 7-8 hiljada.. al ni toga nije bilo, krpilo se tzv. sponzorima , ako se tako mogu nazvat :S
evo jutros su potpisali i s "Novom Bankom" Banja Luka , sponzorski ugovor, nema finansijskih detalja al vjerujem da ce to bit pokrice za plate igracima ..
Bilo je navijaca puna dvorana, i kupovale se karte, al' lopovi pokradose sve. Uprava KK Slobode je bila isto sto i uprava FK Slobode kada su bili Sabovici. Prodavali se igraci za velike pare, a nigdje para.
Razlika je sto sada u FK Slobodi imamo postenog predsjednika, koji ima i koji ne mora krasti, dok su u OKKS ostali isti lopovi koji nemaju sta da daju, nego samo da uzmu. Par opstinara koji namicu pare od opstine, a usput podmecu nogu FK Slobodi.
Najbolje ce biti da prodje neko vrijeme, ko zna mozda i ispadne dobro.
U svakom slucaju mogu doci odgledati dvije tri utakmice u sezoni i to pod uslovom da opstina vrati davanja za FK Slobodu!
I opet necu halaliti te tri marke koje ce mozda Aid i njegova klapa staviti sebi u djep.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.