Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Cartman
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la Cartman » 03 jan 2012, 02:19

Devil je napisao/la:@Adise jesi dete,ali jbm mu kevu,citanje se uci u prvom razredu osnovne.Valjda,ne znam kakav je novi plan i program. :roll:
Da se vratis na pocetak pa da vidis sta sam napisao ? :?

Gradjevina neka postoji,samo je pitanje koja,ali skoro sam siguran da ovo nije piramida.Postoji mogucnost,ali samo mogucnost da je ovo neka vrsta stepenaste piramide,kao Joserova,kao Chichen,kao Zigurat ali opet za koga bi se vezala. :? :roll:
Upravo zato mnogi upozoravaju da ovaj Osmanagic unistava to arheolosko mjesto sa svojim amaterskim iskopavanjima. Visoko je bilo srediste Bosne u srednjem vijeku koliko ja znam, ali boli njega qurac za te stvari, jer zeli publicitet i zato valja price o nekim piramidama i glupostima. "Zanimljivo" da isti lik tvrdi da je Hitler pobjegao iz bunkera i da je zivio na juznom polu. Cujem da je i adis.p bio tamo sa njim.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 03 jan 2012, 02:20, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 03 jan 2012, 02:20

Devil je napisao/la:@Adise jesi dete,ali jbm mu kevu,citanje se uci u prvom razredu osnovne.Valjda,ne znam kakav je novi plan i program. :roll:

Gradjevina neka postoji,samo je pitanje koja,ali skoro sam siguran da ovo nije piramida.Postoji mogucnost,ali samo mogucnost da je ovo neka vrsta stepenaste piramide,kao Joserova,kao Chichen,kao Zigurat ali opet za koga bi se vezala. :? :roll:

Ja ipak ostajem pri misljenju da je ovo neka druga gradjevina,koja nek se jos bar malo iskopa. ;)
Zar se mora za nekog vezat ?Za koga se to vezu onu kugle po kostarici,Stonehenge itd?

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 02:21

Ja ipak ostajem pri misljenju da je ovo neka druga gradjevina,koja nek se jos bar malo iskopa. ;)
Svako ima pravo na svoje misljenje, ja opet mislim suprotno, al o tom-potom.

Mi sad ovdje mozemo raspravljat do ujtro, al' nista necemo postic. I dosta ih je reklo, da je ovako nesto na zapadu, ovo bi vec bilo novo svjetsko cudu, i da nema piramida, oni bi je napravili. A mi balkanci smo ljubomorni jedni na druge, pa kad bi piramida i postojala, mi.. zapravo vi bi rekli da od tog nema nista.. ;)

A ako piramida vec ne bude, mi cemo ih napravit :D :D
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

Coalmanyx
Kontakt:

Post Postao/la Coalmanyx » 03 jan 2012, 02:22

@Cartman

Zašto vrijeđaš momka? Svako ima pravo na svoje mišljenje, a tebi ako smeta njegovo zaobiđi ovu temu nemoraš momka nazivati razno-raznim pogrdnim imenima. :roll:

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 03 jan 2012, 02:22

Cartman je napisao/la:

Upravo zato mnogi upozoravaju da ovaj Osmanagic unistava to arheolosko mjesto sa svojim amaterskim iskopavanjima. Visoko je bilo srediste Bosne u srednjem vijeku koliko ja znam, ali boli njega qurac za te stvari, jer zeli publicitet i zato valja price o nekim piramidama i glupostima. "Zanimljivo" da isti lik tvrdi da je Hitler pobjegao iz bunkera i da je zivio na sjevernom polu. Cujem da je i adis.p bio tamo sa njim.
Ti znas da nije :mrgreen: ?I prije ce bit da je bio juzni pol :D

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 02:27

TuborgGreen je napisao/la:

Zar se mora za nekog vezat ?Za koga se to vezu onu kugle po kostarici,Stonehenge itd?
Naravno da se mora za nekoga vezati,ha ja pa nije to niko dzabe napravio tek onako radi reda bilo mu dosadno.

Stotenhange je nastao kao jedan vid hrama za jbm li ga te "narode" koji su ziveli u vreme Neolita,ako si citao slicnu svrhu su imali i stubovi nadjeni tamo u Irskoj bese Newenge ili tako nesta zaboravih tacno.

Orijaske kugle su takodje imali neku namenu,samo za to postoje mnoge teorije sta i kako,ako se ne varam i u BIH su nadjene slicne kugle,bese Kakanj. :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 jan 2012, 02:28

Sto se tice Viskog nesto se tamo nalazi, mozda je piramia ili neki hram ili neka zemunica ili Boga pitaj sta ali NESTO jeste.

Vrijeme ce pokazati sta, a onda ce Amerikanci doci i reci "ovdje je prije 183819313 godina zivjelo americko pleme "NewYork" i ovo nama pripada".
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adis.p
Kontakt:

Post Postao/la adis.p » 03 jan 2012, 02:46

Elegant je napisao/la:Sto se tice Viskog nesto se tamo nalazi, mozda je piramia ili neki hram ili neka zemunica ili Boga pitaj sta ali NESTO jeste.

Vrijeme ce pokazati sta, a onda ce Amerikanci doci i reci "ovdje je prije 183819313 godina zivjelo americko pleme "NewYork" i ovo nama pripada".
Misljenja sam da sve ovo nama namece politika, i to americka :D mozda zvuci smijesno, al dobro je momak prije rekao da je historija napisana, i nece se mijenjat da se nadju 3 faraona :mrgreen: . Tako da.. i ako sta bude ovdje, oni ce nametnut nesto svoje.. ;) ;)
Zadnja izmjena: adis.p, dana/u 03 jan 2012, 02:48, ukupno mijenjano 1 put.
ZABORAVITI NECEMO , OPROSTITI NEMOZEMO
....:::::...SREBRENICA 11.07.1995...:::::......

TuborgGreen
Kontakt:

Post Postao/la TuborgGreen » 03 jan 2012, 02:47

Devil je napisao/la:
TuborgGreen je napisao/la:

Naravno da se mora za nekoga vezati,ha ja pa nije to niko dzabe napravio tek onako radi reda bilo mu dosadno.

Stotenhange je nastao kao jedan vid hrama za jbm li ga te "narode" koji su ziveli u vreme Neolita,ako si citao slicnu svrhu su imali i stubovi nadjeni tamo u Irskoj bese Newenge ili tako nesta zaboravih tacno.

Orijaske kugle su takodje imali neku namenu,samo za to postoje mnoge teorije sta i kako,ako se ne varam i u BIH su nadjene slicne kugle,bese Kakanj. :?
Prije ce biti da je kod Zavidovica.Stonehenge je napravio neki narod kao i kugle itd.Znaci ne zna se tacno.Ako za Stonehenge mogu rec da su napravili "neki narodi britanskih otoka"onda za ovo isto mozemo rec da je izgradjeno od nekih plemena koji su zivjeli nekad prije ilirskih plemena :roll: .Ki..tu mi znamo ista,ovo je sve suplja.Neko je nesto izgradio sto sluzi necemu,to je uglavnom definicija za vecinu svega misterioznog na zemlji.

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 03 jan 2012, 03:24

U većini se slažem sa Devilom i istomišljenicima, ali ipak, nije baš sve kristalno jasno na ovoj planeti.

Statue sa Uskršnjih otoka,blokovi Puma Punku-a,Nazca lines...
Slabo znamo ko ih je pravio i za šta je to sve služilo.Pogotovo Puma Punku.Blokovi su obrađeni skoro perfektno, a napravljeni su od granita i diorita.Jedino je dijamant tvrđi kamen od ova dva.

Inače, ja bi bio sasvim zadovoljan kad bi u Visokom bio bar neki hramčić,drevni hotel ili tako nešta. :mrgreen:

A evo i masoni su u igri. :lol:
Kako sam mogao zaboraviti na tu malu,skrivenu grupicu ljudi pod kapuljačama koja drži uzde svijeta u svojim rukama.Fuj, više nikad neću piti Coca Colu. :mrgreen:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 03 jan 2012, 13:53

GoRaN je napisao/la:U većini se slažem sa Devilom i istomišljenicima, ali ipak, nije baš sve kristalno jasno na ovoj planeti.

Slabo znamo ko ih je pravio i za šta je to sve služilo.Pogotovo Puma Punku.Blokovi su obrađeni skoro perfektno, a napravljeni su od granita i diorita.Jedino je dijamant tvrđi kamen od ova dva.

Inače, ja bi bio sasvim zadovoljan kad bi u Visokom bio bar neki hramčić,drevni hotel ili tako nešta. :mrgreen:

Kako sam mogao zaboraviti na tu malu,skrivenu grupicu ljudi pod kapuljačama koja drži uzde svijeta u svojim rukama.Fuj, više nikad neću piti Coca Colu. :mrgreen:
Naravno,sve to stoji,ali 90% da ne kazem 100% je imalo svoju namenu koja je ili do kraja otkrivena ili postoji par teza o cemu je zapravu to.
Ako je kome interesantan sav taj svet,predlazem da otvorimo jednu temu gde bi pricali o tome ? :?
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

kelner
Kontakt:

Post Postao/la kelner » 03 jan 2012, 13:56

Devil je napisao/la:
GoRaN je napisao/la:U većini se slažem sa Devilom i istomišljenicima, ali ipak, nije baš sve kristalno jasno na ovoj planeti.

Naravno,sve to stoji,ali 90% da ne kazem 100% je imalo svoju namenu koja je ili do kraja otkrivena ili postoji par teza o cemu je zapravu to.
Ako je kome interesantan sav taj svet,predlazem da otvorimo jednu temu gde bi pricali o tome ? :?
Otvaraj :D
Mene to strasno zanima,a mislim isto tako i veliki broj forumasa ovdje 8-)
Svete, vidiš li šta Srbija ima?! Ima Novaka Đokovića, najboljeg svetskog tenisera. Pokori se Rogere, pokori se Rafaele, pokori se Andy! Srbija ima šampiona i zauvek će ga imati!

GoRaN
Kontakt:

Post Postao/la GoRaN » 03 jan 2012, 14:17

Bilo je par takvih tema, ali su uvijek završavale vjerskim raspravama. :x
Nadrkan, i sam sam jednom uletio na temu startom sa dvije noge. :mrgreen:

Pokušajte.Ne sumnjam da će biti dobro posjećena.

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 03 jan 2012, 14:26

Bio sam tamo i mogu reci da je jako cudno.Kamen je stvarno uoblicavan ljudskom rukom.Mozda nisu piramide,ali tamo ima nesto arheolosko :) .
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 03 jan 2012, 14:48

5-6 godina se vrše iskopavanja?

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 03 jan 2012, 16:12

Devil je napisao/la:

Ja sve manje vjerujem u nauku, tačnije u tvrdnje da je nešto 100 posto tačno. Kad sam bio osnovac, dobro se sjećam da oni koji nisu znali da ima 9 planeta i nabrojati ih imali su 1 iz geografije. Par godina kasnije, naučnici utvrde da Pluton nije planeta, ko će nadoknaditi štetu onoj djeci koja su tad znala samo 8 planeta? :mrgreen:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 03 jan 2012, 16:38

spielführer_21 je napisao/la: Ja sve manje vjerujem u nauku, tačnije u tvrdnje da je nešto 100 posto tačno. Kad sam bio osnovac, dobro se sjećam da oni koji nisu znali da ima 9 planeta i nabrojati ih imali su 1 iz geografije. Par godina kasnije, naučnici utvrde da Pluton nije planeta, ko će nadoknaditi štetu onoj djeci koja su tad znala samo 8 planeta? :mrgreen:
Što znači da je nauka živa i stalno se mijenja ... :P

Vezano za "piramide" sve stoji da se tamo nalazi nekakva građevina ali kvaziarheolog Osmanagic sa izjavom da je to najstarija i najveća piramida na svijetu te sa tim se povlači stavka da je na ovim prostorima nastala civilizacija koja će preskočiti najstarije civilizacije u Egiptu i Mezopotamiji, je za mene dokazao svoje znanje ... Možda je to uradio radi marketinga i kako bi privukao pažnju ali takav naučnik (u ovom slučaju arheologa) koji govori bez ikakve osnove jednostavno gubi svoju vjerodostojnost ...

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 04 nov 2012, 00:40

Ima li sta novo?
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 15 nov 2012, 21:21

Tracy3McGrady je napisao/la:Ima li sta novo?
Joj ljudi jeste gluposti nalupali eh da odma razjasnimo oko KUGLI, 99.9% tih kugli su prirodno nastale ;) tkz. Konkrecije proguglajte :D

A u Visokom piramida NEMA, barem ne ono sto onaj SOCIOLOG tvrdi ima, ono su obicne stijene ispod a piramida mu nije pod uglom pod kojim tvrdi da jest ;) oni tuneli ispod su vjerovatno nastali strujanjem vode i jako jako su nesigurni, postoje velike sanse da se uruse (izguglajte klip kad Geolog i Fizicar iz USA, uđe vidi ludilo i samo izađe)
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 15 nov 2012, 21:41

Heller je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Ima li sta novo?
Joj ljudi jeste gluposti nalupali eh da odma razjasnimo oko KUGLI, 99.9% tih kugli su prirodno nastale ;) tkz. Konkrecije proguglajte :D

A u Visokom piramida NEMA, barem ne ono sto onaj SOCIOLOG tvrdi ima, ono su obicne stijene ispod a piramida mu nije pod uglom pod kojim tvrdi da jest ;) oni tuneli ispod su vjerovatno nastali strujanjem vode i jako jako su nesigurni, postoje velike sanse da se uruse (izguglajte klip kad Geolog i Fizicar iz USA, uđe vidi ludilo i samo izađe)
Ti covjece nemas pojma.Cuj obicne stijene ! :lol: :lol: :lol: Same nastale ,nista vezivni materijal,nista sto je svaka ista aa???To mjerenje sam vidio svojim ocima i mjerio ga je nas geodetski zavod...Otkud tebi da nije,imas dokaz neki?

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.