mrzim_ulizice je napisao/la:Onaj isti Sergej Barbarez koji je do prije samo mjesec ili dva, nebitno je, držao čvrsto stav (i zbog toga bio živa ikona onih koji bh. nogometnu reprezentaciju drže u srcu) da s ljudima koji kormilare Nogometnim savezom BiH neće ni kafu popiti, a kamo li šta ozbiljnije raditi, večeras je potonuo!
Ne samo da je sjeo za isti stol sa Jasminom Bakovićem i Munibom Ušanovićem i popio kafu, već je ljudima koji se ništa ne pitaju pri izboru selektora (Baković i Ušanović nemaju pravo glasa i odlučivanja u Izvršnom odboru NS BiH koji bira selektora) došao na noge i predstavljao svoj plan i program rada postane li selektor.
Pomenutim sastankom, bar tako piše veliki broj veb-portala, Barbarez je bio prezadovoljan, ustvrdivši da je „odlično prošao“!!! Jesu li mu Baković i Ušanović obećali selektorsku poziciju, nije obznanjeno! Je li Barbarez obećao njima da će se Izvršnom odboru NS BiH pismeno izviniti za učešće u akciji „Spasimo bh. fudbal“ ni to nije obznanjeno!
Ono što je definitivno jasno, jeste da je „Sergej nacionale“ večeras potonuo u očima mnogih koji su u njega gledali kao u Boga! Je li upao u vješto smišljenu zamku onih koji se pitaju u Savezu (a čije je čišćenje iz bh. fudbala Sergej podržavao učestvujući u akciji „Kodro, Bola i prijatelji“), tako što je bezuslovno stigao na razgovore se „čelnicima Saveza koji se ništa ne pitaju“, saznat ćemo vrlo brzo.
Nažalost, ne možemo a da ne konstatujemo da se Barbarez trenutno ponaša po onoj „ako nekoga ne možeš pobjediti, jednostavno mu se pridruži“! Uspije li to „pridruživanje“, BiH će dobiti selektora u liku i djelu Sergeja Barbareza. Nekada sjajnog igrača, istina, sada je jasno, vrlo diskutabilnog karaktera. Znam da će oni koji i dalje žele Sergeja na klupi reći; pusti karakter, pa bitnije je trenersko znanje i iskustvo!
Šta bi rekao Hans-Dieter Potsch?
Ono što bi svakako bilo super interesantno čuti, a bogami i vidjeti, jeste kako bi se recimo predsjednik njemačkog Wolfsburga Hans-Dieter Potsch postavio kada bi recimo u medijima pročitao da Džeko ili Misimović „trune“ o tome ko bi trebao biti trener Wolfsburga! Ili recimo vidjeti lice i reakciju predsjednik Montpelliera Louisa Nicollina kada bi u „L'Equipu“ pročitao da Emir Spahić daje sebi za pravo da kaže koga bi trebalo postaviti za trenera Montpelliera! Teško da ćemo to ikada imati priliku vidjeti. A, još je manja mogućnost da pročitate da je Saša Papac negdje u škotskoj štampi izjavio da razmišlja da li će igrati za Rangerse ako predsjedniku Alastairu Johnstonu slučajno padne na pamet da promjeni trenera Waltera Smitha...
ti pricas o diskutabilnom karakteru sergeja,jeedinog covjeka koji je imao muda u beogradu da proba da zastiti nase navijace.daj ne seri molim te.pa jesi ti svjestan da su ljudi u savezu toliko zacahureni,da ih ne mozes smijeniti osim da ih sve naglavacke ne izbacis iz saveza.a sve rade legalno,tj biraju se na legalan nacin.jer od kantonalnih pa do krovnog saveza sve seljak do seljaka.zasto ne gledas to kao nacin da dodje u poziciju,da kao selektor uradi nesto i uz podrsku navijaca sistematski unisti te ljude.sta je sa potpisnicima onog pisma ,svi izuzev papca su se vratili.ali svaki od njih i dalje je protiv saveza.
ovo je ocit primjer kakva smo mi gamad od naroda,i da pljujemo po legendama.nek se napuse svi oni koji protiv sergeja imaju reci nesto ruzno.
ooo boze kakva smo mi stoka od naroda.
sergej barbarez je legenda istinski patriota,sve ove godine je bio ponos nacije,i sad ga mi osporavamo,sto mu ovo treba kao gospodina ga tretiraju u njemackoj,a mi bi ovdje da ga nazivamo poltronom i diskutabilnim karakterom.
kakvi bolesnici