Ruska premier liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko ce da osvoji rusku premier ligu za sezonu 2011.

Zenit St.Petersburg
76
45%
CSKA Moskva
42
25%
Spartak Moskva
10
6%
Lokomotiva Moskva
17
10%
Rubin Kazan
11
6%
Neko drugi
14
8%

Ukupno glasova: 170

Admir_Sa
Kontakt:

Re: Ruska premier liga

Post Postao/la Admir_Sa » 16 apr 2012, 17:55

zbog cega je onaj stadion spartaka konstantno prazan, bar 3/4 stadiona je skoro uvijek prazno :roll:
nema potpisa

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 16 apr 2012, 18:28

Del Piero odbio Anzhi. 8-)
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 maj 2012, 19:37

Aj sta se sad desi, na tekmi Sinjik - Rostov, napravise bakljadu domaci navijaci i pobacase one baklje u teren, i uze jedan redar baklju, skide onu florescentnu zelenu majicu i uleti u teren i poce bjezat' od ostalih redara :lol: :lol: :lol:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 27 jun 2012, 08:51

slika

CSKA je konačno završio sa Reebokom i od sljedeće sezone njihove dresove će dizajnirati Adidas.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 11 jul 2012, 20:52

po meni, Ruska liga trenutno jaca od Francuske...

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 04 avg 2012, 12:14

Zenit razbija CSKA kao gost,već posle 20 minuta stekli 0-2.

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 05 avg 2012, 21:40

Kakav start Spartaka i Emerya na njihovoj klupi. Danas deklasirali Misketov Dynamo sa 4:0. A jos nisu debitirali Kallstrom, Insaurralde i Romulo. 8-) Prvi na tabeli.

Inace, Rubin doveo Rondona a prije toga i Torea. Fino, samo se sada trebaju rijesiti jednog napadaca. Valdeza vjerovatno.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 avg 2012, 01:59

Gledao sam Zenit protiv CSKA,izgledali su predobro..
svake godine Splaetijev Zenit igra utoliko ljepsi i bolji fudbal.

jos bez Anjukova i Dania(obojica su se oporavila)..
treba im jos neko da mogu gurati na oba fronta i da naprave iskorak u LP..

i Arshavin,sta je s njim ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

haris10
Kontakt:

Post Postao/la haris10 » 07 avg 2012, 02:15

Ruska liga nikad jača,strasno su se pojačali i Spartak i Rubin i lokomotiva!nego zanima me imal ko link gdje se moze gledat sport klub?jer znam da su oni otkupili ruse a mi ovdje u zenici nemamo to!hvala

Axl
Kontakt:

Post Postao/la Axl » 07 avg 2012, 11:40

i Arshavin, sta je s njim ?
Arsha je u Zenitu bio samo na posudbi tako da se vratio u Arsenal.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 07 avg 2012, 12:52

Ma znam to..
al Arsenalu ne treba pa kontam da bi mogli napraviti pravi povratak najdrazeg sina u klubu.

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 07 avg 2012, 12:55

Za Arshavina se spominje opcija QPR-a i Fulhama :?

Takodjer se spominje da je Zenit spreman ponuditi 50 miliona i Brunu Alvesa za Hulka.

Imaju Rusi para i oni će da budu sve jači i jači.
haris10 je napisao/la:Ruska liga nikad jača,strasno su se pojačali i Spartak i Rubin i lokomotiva!nego zanima me imal ko link gdje se moze gledat sport klub?jer znam da su oni otkupili ruse a mi ovdje u zenici nemamo to!hvala
Mislim da ima na balkansportu. Registruješ se i ide bez problema. ;)

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 11 avg 2012, 13:09

Trenutno traje rastavljanje Spartaka u St.Petersburgu. Još nije ni 70. minut, a već je 4:0 i još gosti imaju igrača manje...Spaletti uči Emerya trenerski posao :)

Pukla je i petarda :) Uništi ih Shirokov...pogotovo je bio impresivan njegov prvi gol kada je sjajno lobovao protivničkog golmana...
Joint_fc

Vidal
Kontakt:

Post Postao/la Vidal » 11 avg 2012, 13:34

Au kako igra Zenit. Petica pukla lagano. Spalettiu ne stoje brkovi. :?

Vincere non è importante, è l'unica cosa che conta

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 11 avg 2012, 13:56

Vidal je napisao/la:Au kako igra Zenit. Petica pukla lagano. Spalettiu ne stoje brkovi. :?

Zenit je strašno uigran i biti će ih zanimljivo gledati i u ligi prvaka. Prošle sezone su dosta nespretno ispali od Benfice u osmini finala, a mislim da su mogli dosta više napraviti...ove sezone je četvrtfinale minimum koji očekujem od njih :)
Ovo što je Spaletti napravio od prosječnih ruskih fudbalera je za svaku pohvalu. Pa ovaj Shirokov je bio nula od igrača, a sada je jedan od najbojih igrača u ruskom prvenstvu...
Prošle sedmice je 'udaren' CSKA u Moskvi, danas Spartak na Petrovsky stadionu...zaista izgleda da neće imati neku ozbiljniju konkurenciju u domaćem prvenstvu, iako su se rivali strašno pojačali, a oni nisu ništa potrošili ovog ljeta...
Joint_fc

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 11 avg 2012, 14:16

Ovom Zenitu nije niko ni do koljena u Rusiji, rastavili su Spartak na proste faktore.. Uzimaju opet ligu, lagano.. 8-)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 avg 2012, 01:12

Gledao sam danas utakmicu,strasno su igrali mada je rezultat mogao biti drugaciji.
kod 2:0 Malafejev skida penal a iz popravnog Biljaetdinovu Krisito skida cist gol..
iz polukontre sretni(a mozda i nije) lob Sirokova..
i tu je bio kraj...

mada bez Kherzakova,Dania,Alves na klupi poceo...Anjukov nedovoljno oporavljen,nije lose..
daleko od toga jer je jedini Spartak do ovog kola sa Zenitom imao sve pobjede.

a zanimljiva je i ova spekulacija za Hulka u svakom slucaju..

4 utakmice,4 pobjede
gol razlika 12:1
do lige prvaka ce imati komfornu situaciju.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 31 avg 2012, 13:26

S novim dresovima u nove pobjede
slika

Zenit je u ligi prvaka u grupi C sa Milanom,Malagom i Anderlechtom.Ni ekstremno teška,niti laka grupa.

Milan-
Dugo roster Milana nije bio manje impresivan,igrački ove sezone nisu jaki kao inače,Zenit svakako može ravnopravno igrati protiv njih ali ipak su oni AC Milan,i nema potrebe negirati da su i ovakvi prvi favoriti grupe.

Malaga-
Nešto slično kao i Milan,i oni su ostali bez dvojice ponajboljih igrača.
Cazorla je otišao u Arsenal,a napadač Randon,koji je u zadnje dvije sezone postigao 25 golova u Primeri je došao u Rusku ligu,u Rubin Kazan.
Napustilo ih je još nekoliko više ili manje bitnih igrača,došli su neki novi,ostao je taj supertalentovani Isco,ali mora se reći da su natrpali roster igračima čije su karijere u padu(Demichelis,Baptista,Joaquin,Santa Cruz,Saviola..)
Zenit ako ne može biti bolji od ovakve Malage onda i ne zaslužuje da prođe u 16 najboljih timova evrope,premda naravno neće biti nimalo lako,svaka ekipa iz liga kao što su Premiership i Primera zaslužuje maksimalni respekt.

Anderlecht-
Tipični predstavnik one ekipe koja je negdje u sredini evropske klase,nepremostiva prepreka za predstavnika liga kao što je naša,ali isto tako i oni malo šta mogu kada se susretnu sa kremom evropskog fudbala.
Njihova mi ekipa sad čak izgleda i nešto jača nego inače,zapalo mi je za oči s kakvim se klubovima pojedini igrači Anderlechta povezuju,tako je zadnji vezni Biglia navodno bio želja Real Madrida dok se krilni napadač Suarez povezivao sa Arsenalom.
Desni bek/krilo Gillet je već godinama jedan od najboljih njihovih igrača,a mađarski stoper Juhaz mi se uvjek činio izuzetno pouzdanim defanzivcom,mada nešto se i nije naigrao do sada u ovoj sezoni.
Tu u timu je i Vargas,momak koji je prije par sezona razvaljivao u dresu Club Bruggea,no od kako je prešao u Anderlecht nema nimalo sreće sa povredama.
Zanimljiv igrač je napadač Mbokani,sjećam ga se iz Standarda kada je redovno tresao protivničke mreže,prozvan novim Drogbom,međutim nakon Standarda je lutao u ligama petice i nije previše toga pokazao,ali evo sada se vratio u Belgiju i ponovno redovno trese protivničke mreže.
Proto im je i dalje prvi golman,bojim se da ga ne prizovem,ali ja u njemu vidim slabost Anderlechta,po meni ne baš kvalitetan golman.
Igrao je Zenit protiv njih prije par sezona u evropa ligi,ostvario pobjede u obje utakmice.

Valjda će se ponoviti
[youtube][/youtube]

U suštini izjednačena grupa,gdje sve četiri ekipe konkurišu za prolazak dalje,za Milan i Zenit se zna šta mogu a šta ne mogu,dok stvarne mogućnosti Malage i Anderlechta još nisu sasvim jasne,na terenu će se ipak sve vidjeti.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 sep 2012, 05:23

Nakon odigranih 6 kola(Zenit i Mordovia 7),osvrt na stanje u ligi nikad jače Ruske lige:

-Zenit,aktuelni prvak,i ove sezone je prvi favorit za osvajanje titule,kao što je i sam Slaven Bilić rekao "Imate Zenit koji je napravio proboj posljednjih godina i klasa je za sebe. No, nakon Zenita, imate možda i sedam klubova koji su vrlo izjednačeni, a i na dnu je osam momčadi dovoljno dobrih da vam pokvare planove."
Nakon sedam kola Zenit je prvi,a da nije bilo domaćeg poraza od Rubina utisak bi bio još jači.
Spalleti radi pametno.
Zenit je ekipa kojoj novca ne fali,ali troše ga jako malo.
Mislim da je to najveća zasluga Spalletia,koji uživa radeći sa igračima kako bi od njih napravio kvalitetnije igrače i samim time ekipu,Zenit je vrlo malo mjenjao u ekipi proteklih godina a da je neko drugi na trenerskoj poziciji umjesto Spalletia Zenit bi vjerovatno postao klub poput Anzhia,Malage ili PSG,dakle leglo najpohlepnijih fudbalera današnjice uz dodatak par 33-godišnjaka kojima je jedina "sportska" ambicija zgrnuti još koji milijun prije kraja karijere.
Sreća pa nije tako.
Osnovu ekipe Zenita čine ruski reprezentativci,radi se pametno i dugoročno i nema straha od propasti projekta "velikog" Zenita.
Svake sezone Zenit se povezuje sa velikim imenima,a niko od njih na kraju ne završi u Zenitu,evo i sada se barata sa imenima poput Hulka i Nania a mene je iskustvo naučilo tome da je to obično plod mašte novinara i nabijanja igrača tim igračima od strane menagera,"ajmo reći da su nam oni bogati rusi ponudili 50M eura za Hulka",ma da,kako da ne.
Uostalom,čini se da je više uprava kluba zainteresovana za skupocjena pojačanja od samog Spalletia,koji konstantno izjavljuje da je ponosan na skupinu igrača koju trenira i da želi i dalje napredovati sa njima,te da velike promjene u timu nisu potrebne.
Najveće pojačanje će biti povratak Danny-a sredinom septembra,nakon nekih 8 mjeseci pauze.
Situacija je zapravo takva da je jedina značajnija promjena u ekipi dolazak crnogorskog 18-godišnjeg wonderkida Luke Đorđevića kome Spalleti ukazuje veliko povjerenje.
Ove godine dosta prostora za igru dobija i Kanunninkov,uvjek ga ističem kao najvećeg potencijala u timu,sada "već" ima 21 godinu i red je da počne na terenu pokazivati ono što se od njega očekuje.
Radi se i ozbiljno u akademiji sa mladima,postoje selekcije od 10 godina pa dalje,a u ruskoj ligi za mlade(tj.najstarija kategorija) Zenit je prvi na tabeli,dakle ozbiljan rad,klub koji zna šta hoće i može postati samo bolji.

-Cska Moskva,na papiru svakako najkvalitetnija ekipa lige,ali..
Osvježili su zadnju liniju konačno,Ignashevich i braća Berezutsky su već dosadili koliko su dugo tu,doveli su sada brazilskog desnog beka Fernandesa,platili ga jako skupo nekih 13M eura,onako netipično za beka poprilično visok fudbaler,vidjećemo kako će se snaći.
S obzirom da na lijevome beku imaju Schennikova koji je budućnost Rusije na toj poziciji mogao bi Cska imati zaista snažan bekovski par.
Doveli su švedskog reprezentativca Elma,veznjak koji je došao iz Alkmaara,na papiru prejaka ekipa,Džagoev,Doumbia,Honda,Akinfeev,ispali su neočekivano od AIK-a u kvalifikacijama za evropa ligu,imaju čitavu sezonu da se posvete samo domaćim takmičenjima,da nema Zenita vjerovatno bi uzeli titulu,ovako ipak teško.

-Lokomotiv Moskva
Doveli su Bilića za trenera,doveli odlična pojačanja,krilo Samedov(7 golova 15 asistencija u Ruskoj ligi prošle sezone),doveden je Ćorluka iz Totenhama da pojača zadnju liniju,napadač N'Doye koje je igrao sjajno u ligi prvaka za Copenhagen,imaju Burlaka koji će biti stub odrane Rusije u narednim godinama,odličnog 19-godišnjeg veznjaka Ozdoeva,kapiten je Glushakov koji je najopasniji strijelac među veznjacima u Rusiji,imaju najširi izbor u napadu u cijeloj ligi(Caicedo,Obinna,Pavlyuchenko,Maicon,Sychev,N'Doye) i Bilić neće imati opravdanja ako ne završi u samom vrhu lige.

-Spartak Moskva
Ušli su u grupnu fazu lige prvaka i već time skoro pa sigurno osigurali da sezona bude proglašena uspješnom.
Prošle godine su bili viceprvaci,ove teško da mogu ponoviti taj uspjeh,rivali su se pojačali a igranje u ligi prvaka će uzeti svoj danak.
Ekipe nije previše promjenjena,na posudbu je došao Jurado iz Schalkea,iskusni Kallstrom je došao iz Lyona,defanzivac Insaurralde iz Boce.
Za ono što im skidam kapu su sjajni mladi igrači koje imaju pod ugovorom,Romulo,Anandize,Makhmudov,Yakovlev,a ni Suchy,,braća Kombarov,Makeev,Dzyuba nisu puno stariji,jedna mlada ekipa koja će vjerovatno u narednim godinama jurišati i na titulu prvaka Rusije.

-Rubin Kazan
Uvjek neugodni,sada su definitivno jaki u najmanju ruku kao u sezoni kada su pobijedili Barcelonu na Camp Nou.
Prošlu sezonu su imali velikih problema sa povredama,često nisu mogli računati na 5-6 igrača iz prve postave i na kraju su završili 7-mi na tabeli,sada svakako ciljaju na veći plasman.
Imaju konačno potpuno spremnog Ansaldia,koji je takav najbolji bek lige,već jaku zadnju liniju sa Navasom i Bocchetiem su pojačali sa Marcanom,Izraelski veznjak Natkho igra sjajno i trenutno je jedan od najboljih veznih igrača lige,u napadu su doveli fenomenalno pojačanje Rondona,22 godine,jedan od najboljih napadača Primere u zadnje dvije sezone,zaista sjajan transfer za samo 9M eura.
Nema sumnje da će završiti na boljoj poziciji na tabeli nego prošle sezone.

-Anzhi
I oni polako ali sigurno grade vrhunsku ekipu.
Eto' je naravno i dalje tu,a klub je platio 18M eura za Lacinu Traorea da mu se pridruži u napadu.
Preoteli su od Cska njihovog najvećeg talenta,tako da je sada Serder Serdarov član Anzhia.
Posebnu pažnju treba obratiti i na Olega Shatova,sjajnog mladog veznjaka koji se odlično uklopio u ekipu,više definitivno nisu "Eto' i još 10 nekih" već sjajna ekipa puna odličnih igrača.
A svakako da ne namjeravaju stati kada su u pitanu pojačanja.

-Dynamo Moskva
Sve je krenulo naopako po njih.
Krenuli su žestoko u kampanju stvaranja velike ekipe,doveli odlične igrače poput Dzsudsaka i Noboe,ali sve se to brzo srušilo kao kula od karata,pustili su Samedova u Locomotivu pa kasno shvatili koliko je on zapravio značio za ekipu,nova pojačanja poput Bakkala i Schildenfelda ne obećavaju previše,a dodamo li tome stav "došao sam da uzmem lovu i sačuvam zdravlje" od Misimovića,Kuranya,te spomenutih Noboe i Dzsudsaka,da Semshov ima 35 godina i ne može vući kao nekad jasno je da početak sezone od 5 poraza u 6 utakmica nije slučajan.
Promjenili su trenera,vidjećemo da li Dan Petrescu može natjerati velika imena da počnu dres natopljavati znojem.
Do tada im ostaje da se uzdaju u golove mladog napadača Kokorina koji izgleda kao da je zalutao u ovu hrpu plaćenika.

Bilo bi nepošteno i spomenuti ekipu Tereka,koja je odlično ušla u sezonu i trenutno su drugi na tabeli,sasvim solidna ekipa Legear,Mauricio,Adilson,Jiranek,Lebedenko,Rybus svakako ne mogu ostati ovako visoko na tabeli ali im je mjesto u gornjem dijelu tabele.

Dakle,puno jakih ekipa,nikad jača liga,a timovi postaju sve jači i jači i naredna sezona će biti još bolja,vrijedi pratiti,mislim da će Zenit odbraniti titulu,Cska osvojiti drugo mjesto koje vodi u ligu prvaka,dok će se putnici u evropa ligu tražiti između Spartaka,Anzhia,Rubina i Locomotive.

Inače Capello je objavio spisak za utakmice protiv Sjeverne irske i Izraela na početku kvalifikacija
Goalkeepers: Igor Akinfeev (CSKA Moscow), Vladimir Gabulov (Anzhi), Anton Shunin (Dynamo Moscow);

Defenders: Aleksandr Anyukov (Zenit St Petersburg), Alexey Berezutsky, Vasily Berezutski and Sergey Ignashevich, Georgy Schennikov (all – CSKA Moscow) Taras Burlak, Andrey Eschenko (both – Lokomotiv Moscow);

Midfielders: Diniyar Bilyaletdinov, Dmitry Kombarov (both – Spartak Moscow), Vladimir Bystrov, Igor Denisov, Konstantin Zyrianov, Viktor Fayzulin, Roman Shirokov (all – Zenit St Petersburg), Alan Dzagoev (CSKA Moscow), Denis Glushakov, Magomed Ozdoev, Aleksandr Samedov (all – Lokomotiv Moscow);

Forwards: Artem Dzyuba (Spartak Moscow), Aleksandr Kerzhakov (Zenit St Petersburg), Aleksandr Kokorin (Dynamo Moscow)
Iznenadio je sve sa nepozivanjem Arshavina,a takođe nije pozvao ni Pogrebnjaka,Zhirkova niti Pavlyuchenka,zanimljiva odluka.
Dobra stvar je što će vjerovatno mladi igrači poput Schennikova,Burlaka,Kombarova,Ozdoeva dobijati više prilika u narednim utakmicama ali opet upada u oči pozivanje metuzalema Zyrianova i Ignashevicha,da će se više i oni oprostiti,barem nema više Semshova i Semaka,podmlađivanje je ipak krenulo.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 01 sep 2012, 12:53

Gledam Rubin-Terek,gosti poveli u 13-toj minuti i tako se završilo poluvrijeme,nastavljaju u sjajnome ritmu na početku sezone,ali su prekucali naše premijerligaše što se tiče valjanja na terenu i odugovlačenja :lol:
Meni ne smeta,imam x2 na kladionici,2.90 kvota :mrgreen:
Ako ko želi da gleda drugo poluvrijeme
http://lsh.lshunter.tv/static/popups/10 ... 84100.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.