Nihad Đedović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Nihad Đedović

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:15

FRANK RIBERY je napisao/la:Uz duzno postovanje, pojedinci bubaju, Najbolji igrac na planeti Kobe Brayant je vjerovatno najlosiji bek za tri poena u NBa ligi, pa je opet najbolji. U karijeri je imao sezona kad mu je sut za tri bio 25 posto. DJedovic ima sve za NBa i tamo ce zavrsiti, a sve se moze popraviti uz trud i veliki rad. Sut se da popraviti, njegove defanzivne i atletske predispozicije su kljucne u svemu.
Nemoj,molim te,ti da sudis moje misljenje o NBA...Djedovic nema sve za NBA i tamo nece biti nikada,dok bude imao ovakav sut,a ako i bude grijace klupu.I ti ga poredis sa Bryantom,likom koji moze uci,zakucati svakome na glavu,izboriti 15 slobodnih bacanja itd Bozeee,sta ja uopste ovo komentarisem! :roll: :roll: Atletika mu je dobra za Evrope,ali mu NBA nece korisiti(jer je skoro svi imaju),ne bude li imao sut.Bolje drzati nekog afroamerikanca sa atletikom i bez suta,nego njega!Usput on 7 god igra profesionalnu kosarku,a sut mu je isti kakav mu je bio prvog dan kad je krocio na parket!Ne radi na tome ili barem ne dovoljno.Sto ga nije popravio,ako je lako?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 sep 2013, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:17

FRANK RIBERY je napisao/la:Uz duzno postovanje, pojedinci bubaju, Najbolji igrac na planeti Kobe Brayant je vjerovatno najlosiji bek za tri poena u NBa ligi, pa je opet najbolji. U karijeri je imao sezona kad mu je sut za tri bio 25 posto. DJedovic ima sve za NBa i tamo ce zavrsiti, a sve se moze popraviti uz trud i veliki rad. Sut se da popraviti, njegove defanzivne i atletske predispozicije su kljucne u svemu.
Fazon je u tome sto kobe nije neki tricas ali njegova mehanika suta je ajmo rec gotovo pa savrsena, fadeaway koji neodoljivo podsjeca na jordana. To su glupe rasprave svakako , postoji veliki broj igraca koji nema neki sut danas sam vam stavio geralda wallace-a , koji je jako slican tip igraca djedovicu defanzivna zvijer ulaz fantastican dobar pregled igre i sve sto ima djedovic . Sad da ne bude da je nihad wallace govorim o profilu igraca koji je veoma slican nista vise... Nihadov sut je u najmanju ruku cudan tj mehanika suta , ima vec 23 godine igra jako dugo kosarku kolko je moguce to promjenit ja ne znam ali svakako daju se napravit neke korekcije. O NBA karijeri je stvarno prerano govorit njega ovo europske nece nigdje prodat barem ne u NBA , nemojte biti nerealni. Ja se samo nadam da ce konacno u kontinuitetu odigrati sezonu u bayernu , koji igra dosta otvorenije nego alba gdje bi on mogao doci do izrazaja... Strasan je igrac , mentalno jak , odlican u odbrani odlicno cita napade. Strasan rad nogu , pregled igre. Sut mu fali ali ni on nije los pogadjao je u ove 2 tekme jako bitne suteve iz daljine. Sve u svemu ima predispozicije da zaigra u NBA samo je bitno da i u klubu radi ovako nesto slicno. Pa kad bi ovakve statistike imao u Bayernu otisao bi nakon sezone :D Ugl nek je on nama ziv i zdrav za repku uvijek daje 200000 % od svojih mogucnosti

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 sep 2013, 00:20

NEZALAGANJE je napisao/la:
Nemoj,molim te,ti da sudis moje misljenje o NBA...Djedovic nema sve za NBA i tamo nece biti nikada,dok bude imao ovakav sut,a ako i bude grijace klupu.I ti ga poredis sa Bryantom,likom koji moze uci,zakucati svakome na glavu,izboriti 15 slobodnih bacanja itd Bozeee,sta ja uopste ovo komentarisem! :roll: :roll: Atletika mu je dobra za Evrope,ali mu NBA nece korisiti(jer je skoro svi imaju),ne bude li imao sut.Bolje drzati nekog afroamerikanca sa atletikom i bez suta,nego njega!
O kosarci znam puno v, istu sam i trenirao i mislim da sam kompetentan u najmanju ruku da kazem ko moze igrati a ko ne. NEdaj Boze da Nihada poredim sa Bryantom, to je uz Jordana najbolji igrač svih vremena, ali pojedinci su se uhvatili suta za tri poena, pa sam napravio paralelu da on nije presudan za uspjeh u istoj. Eto Rubio ima atletizam i Shved sa svojih 80 kila, a Nihad ne. Spustite se , nemojte misliti da sve znate, kad ne znate.Nihad ima potencijal da dodje do Nba, a da li ce tamo krociti zavisi od zdravlja i njegovog htjenja. SLjedeca ozbiljna povreda Rubija i njegova ozbiljna karijera je gotova, momak je prerano otisao tamo i ostajem kod toga, bez obzira na partije iz prosle godine. Tijelesno jos nije sazrio za napored od 100tinjak utakmica po sezoni. PA niko ne prica ovaj ili onaj ne mogu igrati u NBA-u.
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 09 sep 2013, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:26

grgr je napisao/la:
Fazon je u tome sto kobe nije neki tricas ali njegova mehanika suta je ajmo rec gotovo pa savrsena, fadeaway koji neodoljivo podsjeca na jordana. To su glupe rasprave svakako , postoji veliki broj igraca koji nema neki sut danas sam vam stavio geralda wallace-a , koji je jako slican tip igraca djedovicu defanzivna zvijer ulaz fantastican dobar pregled igre i sve sto ima djedovic . Sad da ne bude da je nihad wallace govorim o profilu igraca koji je veoma slican nista vise... Nihadov sut je u najmanju ruku cudan tj mehanika suta , ima vec 23 godine igra jako dugo kosarku kolko je moguce to promjenit ja ne znam ali svakako daju se napravit neke korekcije. O NBA karijeri je stvarno prerano govorit njega ovo europske nece nigdje prodat barem ne u NBA , nemojte biti nerealni. Ja se samo nadam da ce konacno u kontinuitetu odigrati sezonu u bayernu , koji igra dosta otvorenije nego alba gdje bi on mogao doci do izrazaja... Strasan je igrac , mentalno jak , odlican u odbrani odlicno cita napade. Strasan rad nogu , pregled igre. Sut mu fali ali ni on nije los pogadjao je u ove 2 tekme jako bitne suteve iz daljine. Sve u svemu ima predispozicije da zaigra u NBA samo je bitno da i u klubu radi ovako nesto slicno. Pa kad bi ovakve statistike imao u Bayernu otisao bi nakon sezone :D Ugl nek je on nama ziv i zdrav za repku uvijek daje 200000 % od svojih mogucnosti
Ne mogu,a da ne prokomentarisem!On nije ni blizu Wallacea,pa da li si svjestan sa kim ga poredis?Da,Wallace nije neki suter kroz svoju karijeru,ali covjek je zivotinja(cak i u poznim godinama) i ima atletiku koju Nihad moze samo da sanja,a da ne govorim da je visi i tezi. I da ,igra SF,a da to Nihad nikada ne bi mogao igrati u NBA ligi,jer nema ni snagu ni visinu,da bi cuvao igrace na toj poziciji,kao sto su James,Anthony,Durant,Leonard,Iguodala itd itd!E zato ja kazem da on mora imati sut(ne mora biti spektakularan,ali sut kojeg protivnici postuju)kako bi on mogao koristiti svoj fantastican prvi korak.Bez toga,a on je riba na suhom u NBAu,jer sigurno nema atletiku da predribla covjeka, udje i prekuca nekog!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:27

Lupas u prazno napisao sam profil igraca , on ni atletski ni u kom drugom smislu nije ni blizu geralda jer da jest on bi svoje solo prodore krunio izivljavanjem na obrucu a ne polaganjem, tako da beze mi pises. Pratim nba od kad znam za sebe tako da nemas potrebe meni govoriti te stvari kao da sam neki laik.Kazem da me nihad podsjeca na njega svojom igrom , nista vise :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:30

FRANK RIBERY je napisao/la:
Nemoj,molim te,ti da sudis moje misljenje o NBA...Djedovic nema sve za NBA i tamo nece biti nikada,dok bude imao ovakav sut,a ako i bude grijace klupu.I ti ga poredis sa Bryantom,likom koji moze uci,zakucati svakome na glavu,izboriti 15 slobodnih bacanja itd Bozeee,sta ja uopste ovo komentarisem! :roll: :roll: Atletika mu je dobra za Evrope,ali mu NBA nece korisiti(jer je skoro svi imaju),ne bude li imao sut.Bolje drzati nekog afroamerikanca sa atletikom i bez suta,nego njega!
O kosarci znam puno v, istu sam i trenirao i mislim da sam kompetentan u najmanju ruku da kazem ko moze igrati a ko ne. NEdaj Boze da Nihada poredim sa Bryantom, to je uz Jordana najbolji igrač svih vremena, ali pojedinci su se uhvatili suta za tri poena, pa sam napravio paralelu da on nije presudan za uspjeh u istoj. Eto Rubio ima atletizam i Shved sa svojih 80 kila, a Nihad ne. Spustite se , nemojte misliti da sve znate, kad ne znate.Nihad ima potencijal da dodje do Nba, a da li ce tamo krociti zavisi od zdravlja i njegovog htjenja.
O NBA i tome ko tamo moze igrati,uz duzno postovanje,samnom ne mozes diskutovati!Rubio ima kreaciju kakvu malo koji igrac danas ima u NBA,a i dalje ce biti 'riba na suhom' ne bude li radio na svom sutu(a vec ga je uveliko popravio od svoje prve sezone).Shved ima bolji sut od Nihada,pa je opet imao mnogo problema da se izbori za svoje minute.Jedno je kad te jak igrac cuve uz tijelo,a sasvim drugo kad ti se odmakne 3m ,a ti ne mozes da to kaznis.A to se Rubiuu desavalo cesto tokom sezone,ali on to nadoknadi odbranom i razigravanjem,kojeg Nihad nema,ni blizu!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:33

grgr je napisao/la:Lupas u prazno napisao sam profil igraca , on ni atletski ni u kom drugom smislu nije ni blizu geralda jer da jest on bi svoje solo prodore krunio izivljavanjem na obrucu a ne polaganjem, tako da beze mi pises. Pratim nba od kad znam za sebe tako da nemas potrebe meni govoriti te stvari kao da sam neki laik.Kazem da me nihad podsjeca na njega svojom igrom , nista vise :)
Pa onda si svjestan da je ovo sto sad ima,daleko od NBA,a to je poenta mog pisanja.Ne mozes biti SG u NBA(ako nisi Bryant)a da nemas suta za 3p!Znaci,nema teorije!Posebno u ovo vrijeme,gdje je small ball poceo da caruje.Jednostavno,ubio bi spaceing!

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 09 sep 2013, 00:33

@NEZALAGANJE po tebi Nihad ispade toliko los da ne bi mogao ni da igra ni u Sarajevskoj Bosni :roll:

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 09 sep 2013, 00:35

Ne znam puno o košarci, ali pazi komentar tvoj @NEZALAGANJE da ne može neko s tobom diskutovati o tome..pa da si tako kompetentan koliko govoriš Lakersi bi te za skauta postavili već, spusti se na zemlju

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:36

kinder_jaje je napisao/la:@NEZALAGANJE po tebi Nihad ispade toliko los da ne bi mogao ni da igra ni u Sarajevskoj Bosni :roll:
Ja samo realno pisem!On da ima sut koji se mora postovati je vec sada NBA igrac.Bez njega bi morao mnogo bolje da ima neke druge stvari u NBAu!A to su,duplo bolja atletika i snaga,te mnogo bolja kreacija od ove koju ima trenutno! @kvalitet,mozda vec i radim kao skaut nekog tima,otkud ti znas! Svake godine pregledam barem 1500 NBA utakmica i tako vec 15 god.Mislim da ipak znam vise od nekog ko pogleda tu ligu s vremena na vrijeme!
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 sep 2013, 00:44, ukupno mijenjano 2 puta.

ArthurBishop
Kontakt:

Post Postao/la ArthurBishop » 09 sep 2013, 00:36

Nihad Đedović se prometnuo u našeg najboljeg igrača na ovom turniru.

P.S. nije materijal za NBA, ni izbliza. Bezveze se to spominje, dobar je igrač. Ništa više, ništa manje.
Željezničar za život cijeli!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 sep 2013, 00:37

grgr je napisao/la:
Ne mogu,a da ne prokomentarisem!On nije ni blizu Wallacea,pa da li si svjestan sa kim ga poredis?Da,Wallace nije neki suter kroz svoju karijeru,ali covjek je zivotinja(cak i u poznim godinama) i ima atletiku koju Nihad moze samo da sanja,a da ne govorim da je visi i tezi. I da ,igra SF,a da to Nihad nikada ne bi mogao igrati u NBA ligi,jer nema ni snagu ni visinu,da bi cuvao igrace na toj poziciji,kao sto su James,Anthony,Durant,Leonard,Iguodala itd itd!E zato ja kazem da on mora imati sut(ne mora biti spektakularan,ali sut kojeg protivnici postuju)kako bi on mogao koristiti svoj fantastican prvi korak.Bez toga,a on je riba na suhom u NBAu,jer sigurno nema atletiku da predribla covjeka, udje i prekuca nekog!
Da si licno Obradovic ja bih i dalje tvrdio da sam kompetentan da kazem misljenje o necijem potencijalu. To sto ti pricas nije presudno i nikad nece biti. Sut se moze popraviti itekako, popravio ga je Rubio, popravio ga je Planinic za ono malo sto je bio, brojni igrači su se enormno poboljsali, a Nihad ima to nesto sto se trazi, sto bi ga jednog dana moglo dovesti do NBa, brze ruke i ekplozivnosti prvog koraka. NEcemo se sloziti , no nismo ovdje da se slozimo u misljenju, vrijeme ce pokazati ko je upravu.

Tvoj stav prema Nihadu granici sa omalovazavanjem, ne cijenimo svoje, a vjerovatno nikad ni necemo. Nihada se predstavio kao prosjecno ABA igrača u najmanju ruku.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:38

grgr je napisao/la:Lupas u prazno napisao sam profil igraca , on ni atletski ni u kom drugom smislu nije ni blizu geralda jer da jest on bi svoje solo prodore krunio izivljavanjem na obrucu a ne polaganjem, tako da beze mi pises. Pratim nba od kad znam za sebe tako da nemas potrebe meni govoriti te stvari kao da sam neki laik.Kazem da me nihad podsjeca na njega svojom igrom , nista vise :)
Pa onda si svjestan da je ovo sto sad ima,daleko od NBA,a to je poenta mog pisanja.Ne mozes biti SG u NBA(ako nisi Bryant)a da nemas suta za 3p!Znaci,nema teorije!Posebno u ovo vrijeme,gdje je small ball poceo da caruje.Jednostavno,ubio bi spaceing!
Pa normalno napisao sam da je nerealno pricati da nihad nakon ovog moze u nba. On ponajprije mora poradit na sutu a drugo jos i vaznije mora konacno odigrat sezonu u kontinuitetu i pokusati broj utakmica u kojima je nevidljiv svest na neki optimalan minimum. Sa brojkama iz repke na klupskom planu uz korekciju suta mogao bi i dogurat do nba...Iako mi je to sasvim nebitno po meni nihad ima potencijala da bude jedan od najbolji europskih igraca sto zelim i da bude a ako dodje nba dodje ako ne nije kraj svijeta :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:40

@Ribery Previse si subjektivan,a ja Nihada itekako cijenim!Ti ga poredis sa igracima koji su na PG i koji rade neke druge stvari na parketu,za razliku od njega.On za SG,mora imati ono sto sam ja tebi rekao,a ti misli kako hoces i sta hoces.Prosle godine je i vracen iz kampa NOH samo zbog toga,jer je Monty Williams procijenio da ne moze igrati tu poziciju bez suta,a da je fizicki preslab SF,kojeg u Evropi moze igrati,ali ne i u NBAu!
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 sep 2013, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:43

grgr je napisao/la:
Pa normalno napisao sam da je nerealno pricati da nihad nakon ovog moze u nba. On ponajprije mora poradit na sutu a drugo jos i vaznije mora konacno odigrat sezonu u kontinuitetu i pokusati broj utakmica u kojima je nevidljiv svest na neki optimalan minimum. Sa brojkama iz repke na klupskom planu uz korekciju suta mogao bi i dogurat do nba...Iako mi je to sasvim nebitno po meni nihad ima potencijala da bude jedan od najbolji europskih igraca sto zelim i da bude a ako dodje nba dodje ako ne nije kraj svijeta :)
Ja se tome i nadam da ce on poraditi na nedostacima i dokuciti NBA,zato sam i napisao svoj post,ako si upratio,koji je vezan za Engellanda! ;)

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:45

Koliko je moguce da on dodje do Chipa pojma nemam , a da li mu je to zelja isto ne znam... Uglavnom vjerujem da bi sut popravio pa barem za 15- 20 % ako nista tokom jednog ljeta.
Zadnja izmjena: grgr, dana/u 09 sep 2013, 00:49, ukupno mijenjano 2 puta.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:49

grgr je napisao/la:Koliko je moguce da on dodje da Chipa pojma nemam , a da li mu je to zelja isto ne znam... Uglavnom vjerujem da bi sut popravio pa barem za 20 % ako nista tokom jednog ljeta.
Vrlo je realno da dodje do njega,ako bi ga neko posavjetovao i rekao mu da potrazi tog covjekama on imao ljeto na raspolaganju da ode do Amerike!Razlog sam ti naveo koji je,a Pop sigurno ne bi odbio nekog igraca sa nasih prostora, koji ima zelju da se pokaze i popravi to!Ma 25% je malo,a dovoljno je da pogledas malog Leonarda,koliko je njemu izmjenio mehaniku i ugao suta,Josepha,te Parkera,kojem je,fakticki,on i kreirao sut,jer ga ovaj nije imao nikako! EDIT Vjeruj mi,jedno ljeto,samo da mu promjeni mehaniku,da mu da onaj 'followthrough' nakon izbacaja,jer Nihad svaki put 'zasijece' loptu.Nakon toga,on moze i sam trenirati.Nema veze sto ima 23 god,pa Parker je konstantu dobio tek nakon 25.,mislim cak i kasnije....
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 09 sep 2013, 00:53, ukupno mijenjano 1 put.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:52

grgr je napisao/la:Koliko je moguce da on dodje da Chipa pojma nemam , a da li mu je to zelja isto ne znam... Uglavnom vjerujem da bi sut popravio pa barem za 20 % ako nista tokom jednog ljeta.
Vrlo je realno da dodje do njega,ako bi ga neko posavjetovao i rekao mu da potrazi tog covjekama on imao ljeto na raspolaganju da ode do Amerike!Razlog sam ti naveo koji je,a Pop sigurno ne bi odbio nekog igraca sa nasih prostora, koji ima zelju da se pokaze i popravi to!Ma 25% je malo,a dovoljno je da pogledas malog Leonarda,koliko je njemu izmjenio mehaniku i ugao suta,Josepha,te Parkera,kojem je,fakticki,on i kreirao sut,jer ga ovaj nije imao nikako!
Najveca stvar u toj prici je sigurno novac ... Moraju negdje postojat provjerene informacije kolko bi on trazio za jedan mjesec dva personal treninga sa nekim. Neam pojma **** neko ko je blizak nihadu trebao bi mu mozda ponudit tu sugestiju...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 sep 2013, 00:54

grgr je napisao/la:
Vrlo je realno da dodje do njega,ako bi ga neko posavjetovao i rekao mu da potrazi tog covjekama on imao ljeto na raspolaganju da ode do Amerike!Razlog sam ti naveo koji je,a Pop sigurno ne bi odbio nekog igraca sa nasih prostora, koji ima zelju da se pokaze i popravi to!Ma 25% je malo,a dovoljno je da pogledas malog Leonarda,koliko je njemu izmjenio mehaniku i ugao suta,Josepha,te Parkera,kojem je,fakticki,on i kreirao sut,jer ga ovaj nije imao nikako!
Najveca stvar u toj prici je sigurno novac ... Moraju negdje postojat provjerene informacije kolko bi on trazio za jedan mjesec dva personal treninga sa nekim. Neam pojma **** neko ko je blizak nihadu trebao bi mu mozda ponudit tu sugestiju...
Pa eno mu je Asim Bradic iz Bosne,ako ne grijesim da je on u pitanju a siguran sam 90%, bio 2 mjeseca u SA i pratio njihove treninge kao svoju edukaciju.Dodao sam i EDIT u prethodnom svom postu,pa pogledaj,ako nisi!;)

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 sep 2013, 00:59

**** drug ja da sam neki faktor u njegovom zivotu i karijeri ja bi mu svakako tako nesto sugerirao , mislim da je prvi i osnovni problem njegova promjenjiva igra. On da ima konstantu sa ovakvom igrom kakva jest onda bi sigurno i treneri rekli eh sad nihade posto rasturas ovako daj da mi malo taj sut popravimo... Nadam se da ce ove sezone biti manje osilacija u njegovoj igri a to odma znaci i napredak .I da upravu si oko njegovog izbacaja uvijek sijece loptu... Nema luk , onaj sut preko ruke danas iz lijevog ugla preko ruke makedonca me bas iznenadio nisam ocekivao da ce ga pogodit :D

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.