AS Roma

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Evil Genius
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Evil Genius » 16 maj 2010, 16:23

svaka cast curciju koji je do sad drzo ovih 0:0 al' mislim da je s ovim golom sve gotovo jer ne vidim kako ce siena uradit nesto . . . kako god - bilo je lijepo dok je trajalo :D
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 16 maj 2010, 17:03

Titulu smo izgubili ne protiv Sampe, nego protiv Livorna. Tada sam rekao da ce nas ta dva boda kostati.
nema potpisa

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 16 maj 2010, 17:06

titula je titula al' ovaj osjecaj koji sam imo dok je stadionom odjekivala himna rome je neopisiv tako da (iznenadjujuce) ne osjecam razocarenje, ogorcenje il' mrznju prema interu ne, volim romu i to je to . . .

poraz od livorna kod kuce
zadnjih 5 minuta protiv cagliarija
zadnjih 15-ak minuta protiv napolija
pizarrov penal protiv livorna u gostima
cassano-pazzini
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 16 maj 2010, 17:41

hfala svim igracima na ovj fantsticnoj sezoni,ostace mala žal za ovaj ne osvojen Scudeto...Sad se treba okrenut pripremama za sledecu sezonu,dovest 3-4 dobra pojacanja,zadrzati okosnicu tima i sledece sezone od prvog kola krenut u borbu za titulu...!!!!
-------------------------------

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 maj 2010, 17:47

Čestitke na cijeloj sezoni. Iskreno, nisam mislio da ćete do posljednjeg kola biti rame uz rame sa znatno jačim Interom, ali vi ste to uspjeli. Jedino što je sje*alo sezonu je prerano ispadanje iz Europa Lige, ali da se to nije dogodilo, možda ne biste bili ovako konkurentni u Seriji A.
Sjećam se utakmice protiv Cagliaria kada su primili 2 gola u posljednjih 5 minuta utakmice, a tu je i ovaj svježi slučaj sa Sampdoriom. No, glavu gore, pokazali ste da novac ne znači sasvim sigurno osvajanje titule, nadam se da ćete sljedeće godine dovesti neka kvalitetnija pojačanja, te da ćete napraviti neki rezultat u CL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

fizolof
Kontakt:

Post Postao/la fizolof » 16 maj 2010, 20:33

Objektivno, malo je ko ocekivao da ce Roma bitu u trci za titulu. Mnogi su predvidjali da ce Juve i Inter biti najjaci, ali sta je, tu je. nadam se da ce Juve dovesti dobrog trenera, da se vrate tamo gdje pripadaju - na sami vrh Italije. Opet s druge strane ocekujem sjajne transfere sto se rome tice, jer ce sensi sigurno htjeti da ojaca momcad, ali za to joj treba novac.

Sve u svemu, sjajna ova, i nadam se jos boljom sezonom u Serie A ;)
Pazza Inter amala!!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 17 maj 2010, 00:38

slika
slika
slika
slika
slika
slika

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 maj 2010, 00:52

http://romanews.eu/news.asp?newsID=18277&pag=2

To je Roma!!!!!!!

Crknite placenici i lopovi!
nema potpisa

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 18 maj 2010, 15:37

cijelo vrijeme sam govorio da je ovo sezona za pamcenje i da trebamo biti ponosni uradjenim bez obzira na (ne)osvojene titule ali nekako sam potajno prizeljkivao i vjerovao u iznenadjenje . . . samim tim sve ovo sto se izdesavalo posljednjih sedmica vise boli, a suze de rossija i tottija mi ne pomazu nimalo; himna u veroni koja je odjekivala stadionom par minuta nakon interovog gola zbog koje je ja mislim svaki cestiti romanista mogao sebi odgovorit na pitanje 'zasto volim ovaj klub?' ne pomaze; mourinhov smijesak na kraju utakmice i slavlje interovih navijaca i igraca sa provokativnim transparentima upucenim ka nasem kapitenu ne pomazu; medjutim, cinjenica da smo sami sebi krivi za ovo jer smo imali sve u svojim rukama - ona najvise boli definitivno . . . tuzan? ne, ponosan! ponosan sto smo se po ko zna koji put suprostavili tom crno-plavom cudovistu, placenicima iz milana pokazali kako se igra srcem za klub i svijetu dokazali da danasnji fudbal nije samo novac vec nesto mnogo vise od toga - barem s juzne strane Olimpica.
UNICO GRANDE AMORE

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 maj 2010, 16:12

ovaj De Rosi bas ozbiljno shvatio ulogu nasljednika Tottia covjek i fizicki sve vise podsjeca na Tottia.
You are someone else I am still right here

Sevillista<
Kontakt:

Post Postao/la Sevillista< » 18 maj 2010, 16:15

Ma Roma ima najbolje navijace u Italiji, klub ekstra dobar, igrače fine, sav klub je simpa, jedino još da su plavo bijeli :mrgreen:
Čestitam na uspjehu, malo je falilo...
Un club un de ciudad, VAMOS SEVILLA!
Arsenal je samo klubić ljubomoran na uspješne kolege Man UTD, Chelsea, Liverpool, Blackburn... Bojkot Facebook!

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 23 maj 2010, 03:35

Kako navode pojedini medi,u narednih par dana ce se najvjerovatnije znati dal Adriano prelazi u Romu...prestavnici Rome su otputovali da se sastanu s' Adrianom i predstavnicima Flamenga oko konacnog dogovora...!!!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 23 maj 2010, 12:01

ma kolko god da je on kvalitetan igrac (u sto nema sumnje), njegova neozbiljnost i taj nocni zivot mi daje za pravo da ga ne zelim u ekipi . . . s druge strane ako bi ranieri uspio ga smirit i usmjerit mu misli samo na fudbal (sto je malo vjerovatno ali ne i nemoguce) onda bi to tek bilo pravo pojacanje jer s njim u sredini i s mirkom i tottijem (menezom) uz njega imali bi jedan od najboljih napada u italiji . . .
iskreno mislim da nam vise treba kvalitetan veznjak, desni bek i/ili zamjena za riisea nego napadac al' eto valjda uprava zna sta radi

Google
Kontakt:

Post Postao/la Google » 25 maj 2010, 12:30

Kako se pise i navode Roma je spremna ponuditi oko 4.000.000 za Mutu-a....jbg,Adriano alkoholicar ovaj narkoman,mogli su otvoriti institut za odvikavanje od alkohola i droge :mrgreen:....!!!!

Nadam se da je samo ovo novinarska rekla kazala za Mutu-a....!!!!!

ajvaz_dedo
Kontakt:

Post Postao/la ajvaz_dedo » 25 maj 2010, 13:28

Google je napisao/la:Kako se pise i navode Roma je spremna ponuditi oko 4.000.000 za Mutu-a....jbg,Adriano alkoholicar ovaj narkoman,mogli su otvoriti institut za odvikavanje od alkohola i droge :mrgreen:....!!!!

Nadam se da je samo ovo novinarska rekla kazala za Mutu-a....!!!!!
:D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen:
fc Internazionale Milano

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 27 maj 2010, 15:18

kako sam na par sajtova procito, prade je sinoc u rio de janeiru s adrianom i agentom razgovaro o tom prelasku u romu i izgleda da su postigli verbalni dogovor . . . prvog dana iduceg mjeseca adriano besplatno prelazi u romu za 3.5 mil € po sezoni i uz to u ugovoru ce se nalazit 'klauzula o ponasanju' tj ugovor se ponistava cim adriano pocne sranja pravit :D
moje misljenje je da je on ko igrac dobar (i vise od toga) al' njegova disciplina tj nedostatak iste je ono sto me brine, uglavnom veliki je rizik dovodjenje adriana al' ako odigra onako kako zna onda je ovaj transfer pun pogodak . .

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 27 maj 2010, 17:38

Kako ste lako izgubili titulu, za nepovjerovat, al sta ces desava se. Iskreno volio bih da ste vi osvojili, iako ste najveci rival Napolija. Zao mi bilo navijaca nakon tekme sa Sampom, al et, naravno i Tottija i ostalih.
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 maj 2010, 17:53

Adriano načelno prihvatio dolazak u Romu

Adriano načelno prihvatio dolazak u Romu

Brazilski nogometaš Adriano prošle je godine napustio milanski Inter, te se vratio u domovinu i od tada uspješno nastupa u dresu Flamenga...

No, konstantno je Adriano privlačio interes talijanskih klubova. Govorilo se da je Inter još uvijek voljan vratiti ga u svoju momčad, a i ostali najjači klubovi Serije A su davali do znanja da cijene i žele 28-godišnjeg robusnog centarfora.

U posljednje je vrijeme najzagrijanija bila Roma, aktualni doprvak talijanske Serije A, a posljednje informacije od četvrtka navode da je transfer sasvim blizu realizacije.

Daniel Prade, sportski direktor Rome, je početkom tjedna otputovao u Rio de Janeiro gdje se našao s Adrianom i predstavnicima Flamenga, a brazilske novine O Globo su navele da je na tom sastanku Adriano prihvatio ponuđene uvjete, te da će iduće sezone ponovno igrati u Seriji A.

Dosad je u karijeri Adriano nosio dres Intera, Fiorentine i Parme.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 27 maj 2010, 18:14

to je ono o cemu sam prico, zanci postignut je neki usmeni dogovor i sad samo cekamo kraj mjeseca i zvanicno potpisivanje s romom . . . izgleda da smo i ove sezone odlucili se za neke jeftinije tj besplatne igrace, zadnji za kojeg sam cuo je fabio aurelio iz liverpoola . . .
@napolitano - znam druze, tako smo blizu bili al' eto ne dade nam se, dodushe samo smo si krivi . . . sto se tice naseg rivalstva, koliko god ono veliko bilo uvijek sam imo respekta za vas klub i neku dozu simpatija . . . pozdrav

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 27 maj 2010, 21:09

Oj Boze cuj Aurelio :roll:

Rosela daj pare!!!!!!!
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.