Hasan Salihamidžić

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Hasan Salihamidžić

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2010, 09:36

Raz_ba je napisao/la: Fina plata u odnosu na onu koju je imao kad je došao da vodi reprezentaciju BiH. A znaš li kolika mu je tada plata bila? 0. NULA. Bio nezaposlen. I kao nezaposlen, dakle bez primanja, naš Savez ga dovede za Selekora. Ako ima 300 maraka mjesečnu platu na klupi reprezentacije BiH to je bolje 300 puta nego što je prije toga imao moj harishpe
0x300 = 0 :mrgreen:

Helem, ne znam zašto nekoga(nebitno da li se radi o @Harisu, @Monologu, @Harry-ju)ispitujete za njegove godine? Godine nisu mjerilo zrelosti, da se razumijemo.

Da ne odem u off

Salihamidžić je napravio pravi potez povlačenjem iz reprezentacije, tako da je najveća glupost izjaviti/napisati da je on na putu povratka za istu. Moguće je samo da će odigrati neku oproštajnu utakmicu, ali i to je pod velikim velom sumnje.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 17 jun 2010, 09:48

Monolog je napisao/la:
Raz_ba je napisao/la: Fina plata u odnosu na onu koju je imao kad je došao da vodi reprezentaciju BiH. A znaš li kolika mu je tada plata bila? 0. NULA. Bio nezaposlen. I kao nezaposlen, dakle bez primanja, naš Savez ga dovede za Selekora. Ako ima 300 maraka mjesečnu platu na klupi reprezentacije BiH to je bolje 300 puta nego što je prije toga imao moj harishpe
0x300 = 0 :mrgreen:

Helem, ne znam zašto nekoga(nebitno da li se radi o @Harisu, @Monologu, @Harry-ju)ispitujete za njegove godine? Godine nisu mjerilo zrelosti, da se razumijemo.

Da ne odem u off

Salihamidžić je napravio pravi potez povlačenjem iz reprezentacije, tako da je najveća glupost izjaviti/napisati da je on na putu povratka za istu. Moguće je samo da će odigrati neku oproštajnu utakmicu, ali i to je pod velikim velom sumnje.
Upravo se godinama određuje prag zrelosti. Nekad smo polagali MATURU nakon srednje škole, a završetak osnovne se nekad zvao mala MATURA. Sve to je povezano s godinama. Vozački ispit mogu polagati zrele osobe a to se određuje godinama i obaveza je priložiti ličnu kartu (kao dokaz starosti odnosno zrelosti) kod prijave za polaganje. Ako je neko maloljetan (to se određuje na osnovu broja godina) ne odgovara pred zakonom na isti način kao punoljetna (zrela) osoba, za isto djelo ili nedjelo. Vjenčati se može zrela osoba (broj godina) .... itd.

Naravno, ukoliko si ovdje mislio na psihičko zdravlje, to je potpuno druga priča i ljudi su uglavnom psihički zreli osim malog broja bolesnih što se smatra anomalijom sa nekim normalnim (malim) procentom i oni se liječe. Ako se ne izliječe nisu zreli bez obzira na broj godina pa tako nisu ni odgovorni pred sudom. Ako si o harishpu mislio ovo drugo, ejvala!

Ja, također mislim da se Hasan neće vratiti u reprezentaciju, ali bih to silno volio!
Zadnja izmjena: Raz_ba, dana/u 17 jun 2010, 09:50, ukupno mijenjano 1 put.
A đe da znam?!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 jun 2010, 09:49

kakve gluposti raja pise....

Susic da preuze prosjecnog francuskog drugoligasa imao bi vecu platu nego kao selektor BiH. ali sve je to nebitno, sta me briga koji su mu razlozi sto je preuzeo BiH? Pare, slava ili nesto trece. Bitno je da ima znanje i motivaciju, boli me q za ostalo.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jun 2010, 09:52

@Raz_ba

Naravno da sam mislio na ono što je u glavi, pobogu. Ne znam za ostale, ali ja po tome ocjenjujem zrelost pojedinca, a ne po broju koji stoji u ličnoj karti. Što se tiče @Harisa, nemam loše mišljenje o njemu. Baš naprotiv. Često me nasmije svojim postovima, tako da...Da, znam da se mnogi bune, te da im smetaju neki(da ne kažem svi) njegovi postovi, ali ako možete trpiti raznorazne nacionaliste, onda sasvim sigurno možete trpiti i dječicu(tako ga vi nazivate).

Simple as that.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 17 jun 2010, 14:23

calcio je napisao/la:kakve gluposti raja pise....

Susic da preuze prosjecnog francuskog drugoligasa imao bi vecu platu nego kao selektor BiH. ali sve je to nebitno, sta me briga koji su mu razlozi sto je preuzeo BiH? Pare, slava ili nesto trece. Bitno je da ima znanje i motivaciju, boli me q za ostalo.....
Da je neko Papetu ponudio da vodi nekog drugoligaša u Francuskoj, nikad ga ti ne bi vidio u BiH na mjestu selektora.
A đe da znam?!

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 17 jun 2010, 14:53

Sto se tice Hase,on je svoje odigro,iskreno volio bi ga makar jos jednom vidjeti u svetom dresu,medjutim tesko :x :x :x
Rotor Volgograd...

Raz_ba
Kontakt:

Post Postao/la Raz_ba » 27 jun 2010, 02:02

I ja mislim da je teško ostvarivo da ga ponovo vidimo u dresu BiH reprezentacije. No, moram reći da bi mi bilo izuzetno zadovoljstvo vidjeti ga kako igra za reprezentaciju makar još jednom, makar u prijateljskoj ili nekoj revijalno-oproštajnoj.

Haso je car!
A đe da znam?!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 27 jun 2010, 02:21

Ma onaj ko kaze da Hasan nije pruzao maksimum za repku on nema pojma ... mi dok smo imali Hasana i Musica na bekovima nismo imali problema kao danas i to je dokaz koliko nam je samo vrijedio.Mnogi su ocekivali golove, ali to nije bio njegov posao jer nije igrao na poziciju koja mu je to mogla pruziti,ali je na sebe uvjek vukao dva igraca i tako su Bolic i kompanija uvjek mogli doci do izrazaja lakse nego obicno.Zelio bih da ga barem pozovemo i da odigra zadnju oprostajnu utakmicu za repku i pozdravimo ga dostojanstveno, a ne kao primitivci koji su mu palili dres kojeg je bacao, a to se desilo naprimjer na Kosevu poslije utakmice BiH-Spanija 1:2, kada nakon utakmice lik zapali Hasanov dres. Sramota ziva takvi nam primitivci ne trebaju medju navijacima nase jedne jedine Bosne i Hercegovine
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

HuX
Kontakt:

Post Postao/la HuX » 27 jun 2010, 02:28

Ovom covjeku bi trebalo priredit oprostajnu utakmicu na prepunom Kosevu jer je zaista to zasluzio svime sto je uradio za BiH kao drzavu, a tek onda za repku. Covjek je bio gromada od covjeka u svakom smislu.
A ovi sto ga mrze, molim vas nemojte zapocinjat ad diskusiju o njegovim zaslugama, jer je to sazvakano na ovom forumu bar 100x, svakoima svoje misljenje i to je to :)
Dok nam je predsjednik bio bravar,sva su nam vrata bila otvorena!
Bayern & Željo & Hajduk

Nasa najveca mana je sto smo muslimani!

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 27 jun 2010, 02:57

Sto kaze netko gore dok je on bio na beku mnogi ovdje balavci i nisu znali koja je uloga modernog beka i koliki je Hasan posao odradjivao .

On je bio idol mnogima koji sljede njegovim primjerom od Pjanica , Salihovica ... Ibisevica ....

Covjeku treba odati svu mogucu pocast !!!!!!!!!!!

Jedina mana mu je bila sto nije bio "pajdo" sa novinarima,funkcionerima,pjevacima i sto nije isao po svadbama i sijellima
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 27 jun 2010, 06:22

Raz_ba je napisao/la:
calcio je napisao/la:kakve gluposti raja pise....

Da je neko Papetu ponudio da vodi nekog drugoligaša u Francuskoj, nikad ga ti ne bi vidio u BiH na mjestu selektora.
@Raz.ba ne.ser,ba dart com.Poljubi se u smajli na avataru i onda udari nogom u guzicu. :twisted:
Razlog jednostavan.Pitaj Turskog sampiona i osvajaca kupa UEFA kako se proveo sa PRVOLIGASEM iz Francuske kojeg je Pape vodio u kupu UEFA tada
Drugi razlog ma-turas moj.Tebi hiljadu skola,nece pomoci u necemu sto se zove pamet.Mozda ga u drugoligasu nadjes..... ko zna. :lol:
Do tada,igraj bocanje sa Markicom ,mozda i uspijes u zivotu.Moj ti puzu golacu iliti b......
Uostalom progledaj tim svojim krmeljavim okicama i mozda i skontas da je ovo tema o Hasanu a ne o Papetu :roll:
P.S sad ces svaki put po cigare biti poslan.A ako se budes bunio i ciglu ces bonusa morati pride u malom dzepu nositi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

majde
Kontakt:

Post Postao/la majde » 29 jun 2010, 00:32

Za ovo je potrebna maramica za brisanje nosa!
Ma nema ni govora!!!

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 30 jun 2010, 02:32

Deset godina vec raspravljam u vezi Brace i repke. Halo ljudi, kako je on mogao isto da igra u Bayern-u i nasoj repki kad je tamo imao dobre igrace, a kod nas neke Jekirevice,Muline,Maletice,Grujice i ko zna koga vec ?

Ni Messi ne igra u Argentini kao sto to radi u Barci ! Vecina vas ne moze podnjeti to da je Braco najveci sto je BiH ikad imala. Pricate o nekom Susicu,Halihodzicu,Osimu,Bajevicu......NIKO od njih nije napravio karijeru kao sto je to napravio HASAN SALIHAMIDZIC.

Niko je ni od danasnje generacije nece napraviti osim Miralema Pjanica nazalost ! Dzeko je majstor al' nece biti tako velik kao Hasan Salihamidzic.

Ne mozemo sve neuspijehe repke pripisati Braci, bio je tu i Kodro,Baljic,Bolic,Hibic,Konjic,Barbarez. Hmm pa i taj Barbarez je kao popularan samo zato sto je zabio Belgiji i Litvaniji, i sto se derao na sudiju u Beogradu. Molim vas :mrgreen:

Znam svu pricu u vezi svakog reprezentativca, isto tako znam da je Topic igrao za BiH dok Barbarez nije smio :roll:.Znam da je Braco zabio Italiji dok je Misimovic sa 90 kilograma igrao u amaterima Bayerna. Znam kad je Braco zabio Barci i Manchesteru da je tada cijela BiH bila na nogama, a sad omalozavate najveceg od najvecih GOSPODINA HASANA BRACU SALIHAMIDZICA.
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 30 jun 2010, 10:59

KONGO je napisao/la:Deset godina vec raspravljam u vezi Brace i repke. Halo ljudi, kako je on mogao isto da igra u Bayern-u i nasoj repki kad je tamo imao dobre igrace, a kod nas neke Jekirevice,Muline,Maletice,Grujice i ko zna koga vec ?

Ni Messi ne igra u Argentini kao sto to radi u Barci ! Vecina vas ne moze podnjeti to da je Braco najveci sto je BiH ikad imala. Pricate o nekom Susicu,Halihodzicu,Osimu,Bajevicu......NIKO od njih nije napravio karijeru kao sto je to napravio HASAN SALIHAMIDZIC.

Niko je ni od danasnje generacije nece napraviti osim Miralema Pjanica nazalost ! Dzeko je majstor al' nece biti tako velik kao Hasan Salihamidzic.

Ne mozemo sve neuspijehe repke pripisati Braci, bio je tu i Kodro,Baljic,Bolic,Hibic,Konjic,Barbarez. Hmm pa i taj Barbarez je kao popularan samo zato sto je zabio Belgiji i Litvaniji, i sto se derao na sudiju u Beogradu. Molim vas :mrgreen:

Znam svu pricu u vezi svakog reprezentativca, isto tako znam da je Topic igrao za BiH dok Barbarez nije smio :roll:.Znam da je Braco zabio Italiji dok je Misimovic sa 90 kilograma igrao u amaterima Bayerna. Znam kad je Braco zabio Barci i Manchesteru da je tada cijela BiH bila na nogama, a sad omalozavate najveceg od najvecih GOSPODINA HASANA BRACU SALIHAMIDZICA.
Sto bi reko Harishp,seres po jednom dok drugog vadis iz govana...Braco jeste legenda,medjutim publika je uvjek vise gotivila Barbareza zbog srcanosti u reprezentaciji.Iao je bio najbolji strijelac Bundeslige,nije mu smetalo da za potrebe reprezentacije igra libera,pa i to da zahtjeva prekid meca,pa da sa suzama u ocima napusta Marakanu,i ti ako se sjecas samo dva gola Barbareza,ima nas koji se sjecamo puno vise...
Rotor Volgograd...

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 30 jun 2010, 19:50

Sjecam se svih golova, al' ta dva su bila nekako najvaznija moras se sloziti !

Znam da Braco nije pruzio velike partije za BiH kao za Bayern. A kako ce kad igraci nisu na njegovom nivou, kako ce Grujic,Maletic,Bajic i ostali pratit jednog Bracu ?

Mozete pricati sta hocete, mozete dizati Barbu,Papeta,Haseta,Osima ali cinjenica je da niko nije imao uspjesnu karijeru kao Hasan Salihamidzic. I ona jos traje !!

Cuo sam price kao pa lako mu je kad je igrao u Bayernu :mrgreen:, pa sto se drugi nisu dokazali i potrudili da igraju u Bayernu, ili nekom velikom klubu ?

P.S. Bilo je njih i u velikim klubovima, al' su veoma brzo dobijali nogu ili su grijali klupe !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 30 jun 2010, 20:32

KONGO je napisao/la:Sjecam se svih golova, al' ta dva su bila nekako najvaznija moras se sloziti !

Znam da Braco nije pruzio velike partije za BiH kao za Bayern. A kako ce kad igraci nisu na njegovom nivou, kako ce Grujic,Maletic,Bajic i ostali pratit jednog Bracu ?

Mozete pricati sta hocete, mozete dizati Barbu,Papeta,Haseta,Osima ali cinjenica je da niko nije imao uspjesnu karijeru kao Hasan Salihamidzic. I ona jos traje !!

Cuo sam price kao pa lako mu je kad je igrao u Bayernu :mrgreen:, pa sto se drugi nisu dokazali i potrudili da igraju u Bayernu, ili nekom velikom klubu ?

P.S. Bilo je njih i u velikim klubovima, al' su veoma brzo dobijali nogu ili su grijali klupe !
Ne,nisam ja rekao za njeg nista lose,samo kazem da je Barbarez uz Hasana najveci igrac kojeg je Bosna imala.Dakako,Hasan mozda nije dao previse za reprezentaciju(barem ne koliko se ocekivalo),ali zato je promovisao svoju domovinu u svijetu,osvajanjem silnih titula u Bayernu,dok je Barbarez najvise dao u reprezentativnom dresu,i to onda kad je bilo najteze...
Rotor Volgograd...

majde
Kontakt:

Post Postao/la majde » 04 jul 2010, 03:24

Vi ste, bezbeli, mlađi ljudi. Ja bih volio vidjeti Hasana bar još jednom u reprezentaciji, no kazati da su neki, uključujući Sušića, slabi u odnosu na ono što je postigao Hasan.... mislim.... ne znam šta da vam kažem. Meni se Sušić nešto baš i ne sviđa kao trener ali to kako je pape igrao... to Hasan ne bi dostigao da igra još trideset godina. Ma to je bila poezija. Kako je Pape nekad igrao da ste vi to samo mogli vidjeti. U Francuskoj je bio bajram kad pape igra. Al haj nema veze.... pokušavam realno, mada mi je Hasan draži od Papeta mnogostruko.
Ma nema ni govora!!!

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 04 jul 2010, 03:50

majde je napisao/la:Vi ste, bezbeli, mlađi ljudi. Ja bih volio vidjeti Hasana bar još jednom u reprezentaciji, no kazati da su neki, uključujući Sušića, slabi u odnosu na ono što je postigao Hasan.... mislim.... ne znam šta da vam kažem. Meni se Sušić nešto baš i ne sviđa kao trener ali to kako je pape igrao... to Hasan ne bi dostigao da igra još trideset godina. Ma to je bila poezija. Kako je Pape nekad igrao da ste vi to samo mogli vidjeti. U Francuskoj je bio bajram kad pape igra. Al haj nema veze.... pokušavam realno, mada mi je Hasan draži od Papeta mnogostruko.
Iskreno bi volio znati kakve veze ima kako je Susic igrao ,niti je igrao za BiH pa da smo ga dizali u nebesa ,jer nam je promovirao drzavu ,niti je bilo ko znao da je on iz BiH (sve zasluge su se pripisivali Jugoslaviji) ,tako da ga u tom dijelu price ne treba spominjati.

Najgolemije mi je kad cujem "najbolji igrac BiH svih vremena" ,hahaha ,koje BiH ,kad je nosio dres BiH ,kad smo navijali za njega (BiH navijaci) ,kad je komentator rekao Susic -Bosanski zmaj ,dragulj ,i tako to..smijesno.
Druga je stvar sto smo mi preuzeli sve njegove uspjehe ,i volimo da kazemo da je on nas ,mada ja ne mislim tako.

Za moj pojam ,broj jedan po promoviranju BiH fudbala IKAD ide Edinu Dzeki ,citav nogometni svijet je cuo za bosanskog dijamanta ,napadaca kojeg bi svaki klub na dunjaluku volio vidjeti u svojim redovima ,i to je to.
Najtrofejniji je naravno Hasan Salihamidzic ,u kojeg smo se kleli ,jer nismo imali boljeg ,a igrao je i poziciju koja nije bas toliko atraktivna pa mu je falilo i medijske paznje.

Sto se tice ljudske velicine i patriotske ,najvece zasluge bi ,po mom misljenju ,trebao imati Sergej Barbarez ,kapiten BH tima ,koji je svim srcem izgarao na terenu ,i prezentirao kako se voli ova drzava!!

majde
Kontakt:

Post Postao/la majde » 04 jul 2010, 04:45

velez_mostar je napisao/la:
majde je napisao/la:Vi ste, bezbeli, mlađi ljudi. Ja bih volio vidjeti Hasana bar još jednom u reprezentaciji, no kazati da su neki, uključujući Sušića, slabi u odnosu na ono što je postigao Hasan.... mislim.... ne znam šta da vam kažem. Meni se Sušić nešto baš i ne sviđa kao trener ali to kako je pape igrao... to Hasan ne bi dostigao da igra još trideset godina. Ma to je bila poezija. Kako je Pape nekad igrao da ste vi to samo mogli vidjeti. U Francuskoj je bio bajram kad pape igra. Al haj nema veze.... pokušavam realno, mada mi je Hasan draži od Papeta mnogostruko.
Iskreno bi volio znati kakve veze ima kako je Susic igrao ,niti je igrao za BiH pa da smo ga dizali u nebesa ,jer nam je promovirao drzavu ,niti je bilo ko znao da je on iz BiH (sve zasluge su se pripisivali Jugoslaviji) ,tako da ga u tom dijelu price ne treba spominjati.

Najgolemije mi je kad cujem "najbolji igrac BiH svih vremena" ,hahaha ,koje BiH ,kad je nosio dres BiH ,kad smo navijali za njega (BiH navijaci) ,kad je komentator rekao Susic -Bosanski zmaj ,dragulj ,i tako to..smijesno.
Druga je stvar sto smo mi preuzeli sve njegove uspjehe ,i volimo da kazemo da je on nas ,mada ja ne mislim tako.

Za moj pojam ,broj jedan po promoviranju BiH fudbala IKAD ide Edinu Dzeki ,citav nogometni svijet je cuo za bosanskog dijamanta ,napadaca kojeg bi svaki klub na dunjaluku volio vidjeti u svojim redovima ,i to je to.
Najtrofejniji je naravno Hasan Salihamidzic ,u kojeg smo se kleli ,jer nismo imali boljeg ,a igrao je i poziciju koja nije bas toliko atraktivna pa mu je falilo i medijske paznje.

Sto se tice ljudske velicine i patriotske ,najvece zasluge bi ,po mom misljenju ,trebao imati Sergej Barbarez ,kapiten BH tima ,koji je svim srcem izgarao na terenu ,i prezentirao kako se voli ova drzava!!
Govorimo o tome kako je ko igrao i kako je ko uspješan bio. Ne govorimo o tome da li je neko u Jugoslaviji bio bosanski igrač. Ni tvoj Velež nije bio bosanski klub do iza rata ali to ne znači da nije bio dobar klub.
Ma nema ni govora!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 jul 2010, 10:54

velez_mostar je napisao/la:Najgolemije mi je kad cujem "najbolji igrac BiH svih vremena" ,hahaha ,koje BiH ,kad je nosio dres BiH
Nosio je Safet Susic dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. I to iako se bio vec oprostio od fudbala, za vrijeme kada nasa reprezentacija nije bila bas najpoznatija. Bilo je to na utakmici protiv FC Kaiserslautern 1993. Jos godinama kasnije je uvjek govorio koliko ga je to ispunilo ponosom.

Rado bih stavio sliku, ali mislim, da nesmijem jer linkovi na tu stranicu ovdje nisu dopusteni, iako se daju zaobici. Ali rado cu ti poslati preko pp. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.