Ma nisu problem, problem je kako/nacin. Ali su popravili dosta toga, prije je bilo gore. Mogo si samo kad uzimas sut prvo se zabit u nekog pa baciti loptu =faul. Sad ga makar moras ufatiti u zraku, i onda napravis isto.
NBA Playoffs 2024-2025
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2024-2025
- superFrankie
- Kontakt:
Ma ono sto je sinoc Brunson radio je sramota, ali veca je sramota sto sudije padaju na to. NBA treba da pocne flopanje i baitanje ozbiljnije kaznjavati, dok to ne pocnu raditi, igraci ce to iskoristavati a mi cemo biti primorani to gledati
Ma jaka je korelacija izmedju kvaliteta igraca i broja slobodnih. Pa koliko puta je Brada imao ocajan procenat iz igre al izvede 15 slobodnih i spasi tekmu. Eto da su Green i Vanvleet klase mogli su izvuci katastrofalan nastup protiv Warriors tako.

Ti vazda po svom i neke glupe statistike. RS i PO su dva razlicita takmicenja ima vec dugi niz godina. NYK u PO prici nisu uopste ozbiljna prica. Ovaj Detroit je opasnija ekipa od njih, i bolje vodjenja i bolje poslozenaalemsa je napisao/la: ↑22 apr 2025, 15:20Za Detroit su i preozbiljni, imaju iskustvo, HC, i bolja su ekipa za 7 pobjeda. Znaci razlika izmedju Lakersa i Sacramenta.
-
- Kontakt:
Gdje ovo iskopa?alemsa je napisao/la: ↑22 apr 2025, 16:59E jebga dokazujes nedokazivo ili si slijep pored ociju. Brunson ove sezone ima 189 FGA na obrucu, a Harden za tu sezonu sto spominjes (11+ fta), 416 FGA na obrucu, vise nego duplo vise.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 16:51Pa na čemu Brunson dobija slobodna nego na ulazima... Zapravo mu je veći 2PA nego Hardenu i u jednoj njegovoj sezoni. Zato je ovaj gore tweet totalna nebuloza i subjektivnost.
I btw, nije ulaz samo "na obruč", nego i floater, što je ogroman dio Brunsonove igre, dosta češći nego polaganje na sami obruč. Ove sezone je imao 1200 FGA u reketu. Harden je 2019-2020 imao 1514 FGA u reketu, dakle 20% više FGA u reketu, a imao 33% više slobodnih od Brunsona ove sezone.
Sinoć 5 FTA. Prošlu utakmicu sve jedan faul je bio u reketu ili penal završnica/tehnička.Sinoc je opalio 6FTA bez ulaza, ako se dobro sjecam
Ne zavrsa se na zapadu kao drugi seed na lijepe oci i imati privilegiju da zadnjih 10 dana odmaras igrace. Da, Gsw nije stvarni 7i seed nakon trade-a za Butlera, vec su vjerovatno drugi-treci, sto je daleko blizi matchup nego NYK-Detroit gdje su Knicksi daleko bolja ekipa. Eto nadam se da ti je jasnije, osim da ti nacrtam jebga.
-
- Kontakt:
Pa Thibs, koliko god bio zreo za zamjene, je deklasirao ovog istog Bickerstaffa prije 2 godine kada je imao znatno talentovaniji roster u Clevelanduronaldo99 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:17Ti vazda po svom i neke glupe statistike. RS i PO su dva razlicita takmicenja ima vec dugi niz godina. NYK u PO prici nisu uopste ozbiljna prica. Ovaj Detroit je opasnija ekipa od njih, i bolje vodjenja i bolje poslozena

Harden sinoc nijedno slobodno bacanje...gotivna mi je ova ekipa Klipa i kouc Lu, ali ako prodju dalje nemaju sanse s OKC-om, koji ce ih dobit na mladost i sirinu...isto vazi za Den ili Lakers/Min
Finale vec izvjesno Okc-Boston
Presti doktor ako uzmu prsten...a imao KD/West/Harden trio
Finale vec izvjesno Okc-Boston
Presti doktor ako uzmu prsten...a imao KD/West/Harden trio
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 22 apr 2025, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Butler bar ide pod kos u kontakt i tako iznudi, a 90% lige vecinu vremena ne sviraju moving screenovi.baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 16:19Curryju da se sviraju upola kontakti kao Brunsonu imao bi 48 poena po meču.
Nekako je to izbalansirano jer je Butler definicija foul baitera, a i Greenovi moving screenovi tako da.
-
- Kontakt:
Znaju sudije kome će svirati šta, a kome neće. Green i Adebayo su udžbenički primjeri popuštanja u nesviranju kretnji u bloku.
Butler je baiter u istoj mjeri u kojoj su i Harden, SGA, Brunson, Dončić, Young itd. A nisu im ni Tatum, Jokić i Lillard daleko.
Butler je baiter u istoj mjeri u kojoj su i Harden, SGA, Brunson, Dončić, Young itd. A nisu im ni Tatum, Jokić i Lillard daleko.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 22 apr 2025, 17:54, ukupno mijenjano 1 put.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Što je najjače liga je "sankcionisala" i donijela odluku da će se ovakve stvari koje su radili Harden, Trae, Lillard i Brunson početi svirati kao ofanzivne faulove - kada igrač prilikom prodora podvuče svoju ruku pod ruku odbrambenog igrača i sa njom krene u šut & kada igrač se ukopa u mjestu ili baci u odbrambenog igrača da izvuče faul.superFrankie je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:09Ma ono sto je sinoc Brunson radio je sramota, ali veca je sramota sto sudije padaju na to. NBA treba da pocne flopanje i baitanje ozbiljnije kaznjavati, dok to ne pocnu raditi, igraci ce to iskoristavati a mi cemo biti primorani to gledati
Međutim, za Brunsona ipak ta pravila ne važe. Pregadan igrač za gledati, drago mi je da su svi mediji, društvene mreže i obični pratioci vidjeli šta on radi tokom čitave sezone.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Clippersi nemaju sanse ako prodju ovo protiv Oklahome. Najbolji pokazatelj koliko je Harden pao kao igrac je da nije niti jedno slobodno izveo. A ovi imaju dovoljno dobre odbrambene koji ce ugasit Kawhia.
Sto se tice drugog dijela je bas sve otvoreno. Realno sve cetiri ekipe imaju sanse za finale konferencije.
Sto se tice drugog dijela je bas sve otvoreno. Realno sve cetiri ekipe imaju sanse za finale konferencije.
Sta 5FTA? 11 FTA je imao. Ti mene zezas na sabahu izgleda, a djelujes kao da se razumijes. Gledao sam tekmu, i prvo pl Denvera. Svabo (Schroder) je isto flopo svaki posjed, trebali su mu tehnicku dati.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:21
Sinoć 5 FTA. Prošlu utakmicu sve jedan faul je bio u reketu ili penal završnica/tehnička.

-
- Kontakt:
baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:52Što je najjače liga je "sankcionisala" i donijela odluku da će se ovakve stvari koje su radili Harden, Trae, Lillard i Brunson početi svirati kao ofanzivne faulove - kada igrač prilikom prodora podvuče svoju ruku pod ruku odbrambenog igrača i sa njom krene u šut & kada igrač se ukopa u mjestu ili baci u odbrambenog igrača da izvuče faul.superFrankie je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:09Ma ono sto je sinoc Brunson radio je sramota, ali veca je sramota sto sudije padaju na to. NBA treba da pocne flopanje i baitanje ozbiljnije kaznjavati, dok to ne pocnu raditi, igraci ce to iskoristavati a mi cemo biti primorani to gledati
Međutim, za Brunsona ipak ta pravila ne važe. Pregadan igrač za gledati, drago mi je da su svi mediji, društvene mreže i obični pratioci vidjeli šta on radi tokom čitave sezone.
Još samo da i Tatuma počneš prozivati za stvari i na dobrom si putu

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Nazivati Tatuma foul baiterom i stavljati ga u približnu rečenicu sa Brunsonom je ludost. Razumijem navijanje za Knickse, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet, uđi na reddit Knicksa i sve forume pa ćeš vidjeti koliko je i tvojim kolegama preko glave njegovog foul baitanja jer nije potrebno, vrhunski je igrač i bez toga.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 18:02
Još samo da i Tatuma počneš prozivati za stvari i na dobrom si putu![]()
Tatum u sezoni sve ukupno 2-3x foul baita, ako i toliko. Potrudi se da nađeš još 4-5 takvih primjera ove sezone i nećeš uspjeti. Brunson ovakvih ima 10 po utakmici.
I da, ovdje nije faul sviran, nego koraci.
-
- Kontakt:
5 FTA je sinoć imao na faulima van reketa, o tome je bila priča, nisam rekao ukupno. De popij tu jutarnju kafu i čitaj s razumijevanjemalemsa je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:59Sta 5FTA? 11 FTA je imao.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 17:21
Sinoć 5 FTA. Prošlu utakmicu sve jedan faul je bio u reketu ili penal završnica/tehnička.

Ako si gledao utakmicu, onda nema šanse da ne možeš priznati da i pored dobre odbrane da pravi apsolutno katastrofalne faulove i još se žali na njih. Jedan od takvih i jeste ona ruka na vratu i neuspješan challenge.Ti mene zezas na sabahu izgleda, a djelujes kao da se razumijes. Gledao sam tekmu, i prvo pl Denvera. Svabo (Schroder) je isto flopo svaki posjed, trebali su mu tehnicku dati.Ausar je dobro igrao u odbrani i zadavao probleme Brunsonu 1 na 1, Brunson ga je mozda jednom uzeo, ostalo sve switch ili kad nije bio u igri, a 1 na 1 ili je uzeo los sut, ili uzeo loptu s obje ruke ili morao dodati. Jebga nije sve u statistici.
Btw šta bi sa onom statistikom u reketu?
-
- Kontakt:
Itekako je Tatum približan. Na istom nivou - ne, ali nije ni predaleko. Gledam Boston aktivno i često foul baita. Imaš klipova po internetu hejbet na tu temu. To 2-3 puta godišnje je smiješna izjava. Eno ti po redditu threadovi stari godinama "zašto Tatum ide svjesno samo na faul pri prodoru".baboedindzeko09 je napisao/la: ↑22 apr 2025, 18:05Nazivati Tatuma foul baiterom i stavljati ga u približnu rečenicu sa Brunsonom je ludost. Razumijem navijanje za Knickse, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet, uđi na reddit Knicksa i sve forume pa ćeš vidjeti koliko je i tvojim kolegama preko glave njegovog foul baitanja jer nije potrebno, vrhunski je igrač i bez toga.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 18:02
Još samo da i Tatuma počneš prozivati za stvari i na dobrom si putu![]()
Tatum u sezoni sve ukupno 2-3x foul baita, ako i toliko. Potrudi se da nađeš još 4-5 takvih primjera ove sezone i nećeš uspjeti. Brunson ovakvih ima 10 po utakmici.
I da, ovdje nije faul sviran, nego koraci.
Pa bukvalno ga je vlastiti trener zbog toga prozvao jedne prilike, halo

I koraci jesu svirani jer i jesu bili, a šta mu je namjera bila sa ovim zamahom unaprijed u odbrambenog igrača?
Razumijem i ja tvoj hejt prema Knicksima, ali malo realnosti i tebi ne bi bilo na odmet, imao si pofino izvala još od jutros i oko krivih navoda iz prošle utakmice.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 22 apr 2025, 18:14, ukupno mijenjano 1 put.
Tatum je jedini superstar u ligi koji redovno igra lose u playoffu, a ekipa mu opet pobjedjuje. 

- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ne znam ja koje ti utakmice drug gledaš, ali nisu u istoj stratosferi po pitanju toga.TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2025, 18:08Itekako je Tatum približan. Na istom nivou - ne, ali nije ni predaleko. Gledam Boston aktivno i često foul baita. Imaš klipova po internetu hejbet na tu temu. To 2-3 puta godišnje je smiješna izjava.
I koraci jesu svirani jer i jesu bili, a šta mu je namjera bila sa ovim zamahom unaprijed u odbrambenog igrača?
Razumijem i ja tvoj hejt prema Knicksima, ali malo realnosti i tebi ne bi bilo na odmet, imao si pofino izvala još od jutros i oko navoda iz prošle utakmice.
Brunson bukvalno 10x po utakmici foul baita minimum, Tatum može foul baitati jednom u 3-4 utakmice na nekom pump fakeu za tri ili na poludistanci koju baš rijetko i pokušava. Njegova sva igra se svodi na ulazu i završavanju oko obruča ili šutu za tri, tu je margina za foul baitanje jako mala, skoro nepostojeća.
Jeste, izvala je što sam izjavio da su vodili 1 razlike umjesto 2, i što su gubili 10 razlike umjesto 8. Nema šta

Ne hejtam Knickse, nema potrebe za tim, čak šta više bilo bi mi i drago da napravite kakav uspjeh poslije 50 godina

Btw. trenutno najpopularniji post na redditu navijača Knicksa sa cca 430k ljudi

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.