EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

DeepPurple
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije

Post Postao/la DeepPurple » 04 feb 2010, 20:42

Najlaksa grupa
1.rusija-ako su ih onako kilavi slovenci mogli bubnuti mozemo i mi
2.rumunija- ni r od rumunije vise,malo doping,malo pad u formi i malo vise kvalitetnih igraca ni na vidiku.zive od stare slave.
3.wels pa protiv azerbejdjana im malo falilo da ne fasuju na svom terenu,iste repke koja je nasa znj repka pobijedila.
4.lintestajn znaju bljesnuti poput luxemburga i napatiti protivnika ali u najcescim slucajevima gube 0-4,0-5.Dobri za gol razlike.
5.san marino ili andora tu je isto za nabijanje rezultata a usput se koji igrac moze isprobati.
e sad jedino sa cirom smo lako rijesavali probleme sa istocnjacima sto se evrope tice po prvi put u kvalifikacijama.inace smo uvjek muku mucili sa njima.dok smo dansku glat dobijali u kopenhagenu rumuni nas rascerecili na kosevu.a estonci,litvanci itd nas sad pa sad pobjedjivali
zavisno od papeta i kako ce postaviti ekipu.
najteza grupa
1.spanija-najaca repka na svijetu i po bogu i po narodu.
2.srbija-odbranu imaju da te glava zaboli,sredina im isto tako dobra a u napadu se svaki igrac moze snaci makar za jedan gol kad ima tako kompaktnu pozadinu.najaci su u drugom sesiru.a i za navijanje puno bi se tu spremalo osveta i na jednoj i na drugoj strani,pa mozda bi i glava mogla pasti zbog lopte.tako da ih izbjeci ako ikako moze.nije vrijedno toga.
3.madjarska pali su zbog portugalaca inace su do samog kraja bili u opticaju za baraz.nama ne leze ama bas nikako.cisto sumnjam da bi nam sijeli i u ovim kvalifikacijama.
4.crna gora-da nisu poceli ni od cega prije godinu dvije sad bi realno bili u trecem sesiru.
5.farski otoci cudna repka do bola.vec su nam bodove otimali.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 feb 2010, 20:48

Ova bi nam grupa pasala.Ovo bi nam Milan Tarot izvukao sigurno.
San Marino
Andora
Malta
Luxemburg
Lintestajn
Imali bi dobre sanse makar za baraza.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2010, 21:04

Opet ponavljam da po mom misljenju postoje tri opcije koje su za nas moguce.

Najgora opcija

1. Spanija/Nizozemska
2. Turska/Srbija
3. BiH
4. Beligija
5. Island
6. Luxemburg

Solidna opcija

1. Hrvatska/Rusija
2. Svicarska
3. BiH
4. Kipar
5. Estonija
6. Azerbejdzan

Najlaksa grupa

1. Hrvtaska/Rusija
2. Grcka/Slovacka
3. BiH
4. Latvija
5. Liechtenstein
6. Andorra

Najgora opcija: Iz vise razloga, ali krenut cu od prvog sesira. Spanija i Nizozemska su ekipe koje bi trebali po mogucnosti izbjeci, jer igraju brz fudbal, koji nama neodgovara, i po bokovima imaju brze igrace, a svi znamo gdje nas najveci hendikep. Sto se Turske ili Srbije tice mislim, kada je rijec o nasim istocnim susjedima da tu se ne treba puno pricati, bilo bi svega samo ne fudbala, a Turska ce uskoro dobiti novog selektora, pa nece opet praviti kikseve kao prosle kvalifikacije. Dalje iz cetvrtog sesira za mene najaca reprezentacija je reprezentacija Belgija, i ja tu prizeljkujem neku reprezentaciju gdje ne bih imali puno problema da upisemo dvije pobjede, ali protiv Belgije koja je isto dobila novog selektora ce biti tesko. Sto se petog sesira tice mislim da je ISland jako tvrda reprezentacija, i da zna zagoracati protivniku zivot ili na domacem ili na gostujucem terenu, sjetimo se samo Njemacke prije par godina, ili Spanije u kvalifikacijama za Euro 08, gdje su na Islandu odigrali 1-1, a kod kuce dobili s 1-0 golom Inieste u 89.minuti. Inace mi je svejedno sto se tice posljednjeg sesira, mada mislim da je ovaj Luxemburg opasna ekipa, koja je u ovim kvalifikacijama iznenadila Svicarce, pa zatim u proslim sve do posljednjih minuta pruzili opasan otpor Nizozemskoj - jednostavno ekipa gdje se unaprijed ne moug upistati tri boda i gdje se moze desiti jedno veliko iznenadjenje.

Solidna opcija: Ja licno mislim da bi iz prvog sesira trebali se nadati Rusiji ili Hrvatskoj, mada bih ja licno vise volio Hrvate zato sto ne bih nasi igraci imali naporan put i sto igraju slican fudbala nama. S njima i Rusima iz prvog sesira bi se dalo igrati. Iz drugogo sesira bi odlicno bilo dobiti Svicarsku, jer oni nisu nista posebno i mogli bi se s njima nositi, jos imamo opsaniji vezni red i napad. Iz cetvrtog sesira odlicna ekipa bi bio Kipar, koji nekad zna iznenaditi svog protivnika, no mislim da smo toliko kvalitetni da ako pruzimo svoj maksimum da ne bih imali problema. Sto se Estonije tice, mislim da tu se nema puno sta govoriti za mene pored Islanda jedna od boljih ekipa iz petog sesira no mislim da ne bih imali s njima puno problema. Sto se Azerbejdzana tice mislim, da bi njih dobili u dvije utakmice bez problema, kada ih mogu dobiti igraci iz PL BiH, mogu i nase vrhunske zvijezde.

Najlaksa grupa: Za Hrvatsku/Rusiju sam vec rekao u prethodnom poglavlju sta mislim, i sada na red dolazi drugi sesir, gdje mislim da bi cak mogli i kao najbolji drugoplasirani otici na takmicenje, ukoliko izvucemo Grcku ili Slovacku. Grcka je vec odavno rekla svoje i samo zahvaljujuci nekoj sreci su otisli na SP, zatim mislim da imamo bolji vezni red i napad, gdje oni starci u odbrani to ne bih mogli izdrzati. Sto se Slovacke tice momci iskoristili losu formu Poljske i Ceske i otisli na SP, ali mislim da smo od njih jaci i kvalitetniji u svakom pogledu, Spahic se ne treba da krije od Skrtela, isto vrijedi i Za Pjanica i Misimovica u poredjenju s Hamsikom. Za mene licno najlaksi zdrijeb iz cetvrtog sesira, ukoliko pruzimo maksimum nasih je sest bodova. Sto se petog i sestog sesira tice mislim dvije najlakse reprezentacije gdje bih pored bodova trebali i malo igrati za gol razliku. Ukoliko izvucemo ovu grupu sve od plasmana na EP bi se smatralo neuspjehom, i imali bi izgledne sanse da budemo prvi, ako ne to onda kao najbolja drugoplasirana reprezentacija.

Ja stvarno neznam sto neki prizeljkuju Njemacku u nasoj grupi, to ti odmah znaci borba za drugo mjesto ili igranje baraza, i prije pocetka kvalifikacija, jer Nijemci su uvijek na EP otisli kao prva reprezentacija iz svoje grupe, i cisto sumnjam da bi mi mogli pomrsiti te racune.
To je neko moje vidjenje sto se tice ovih kvalifikacija, i ja se iskreno nadam da ce nas u nedjelju u Varsavi sreca pomilovati, nakon sto smo izvlaciti posljednjih godina grupe smrti, i centirmetri nas dijelili od velikog takmicenja, vrijeme i da mi budemo negdje sretni.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

ĆeMa
Kontakt:

Post Postao/la ĆeMa » 04 feb 2010, 21:37

Ljudi u koliko sati je izvlacenje grupa i hoce li biti prijenos na TV-u
Djevojka koja mijenja puno momaka je kur*a, a momak koji mijenja puno djevojaka je frajer. Mnogi se pitaju: zašto? Evo zašto: ključ koji otvara svaku bravu je dobar ključ, a brava koju otvara svaki ključ nije dobra brava

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 feb 2010, 21:59

to izvlačenje se jednostavno mora gledat 8-) jedva čekam da vidim koga razvaljujemo u kvalifikacijama :D
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 04 feb 2010, 22:06

jel 7 februara izvlacenje?? mi cemo u grupi dobit nekog od susjeda to nam sad ne gine :D
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2010, 22:24

bice i na uefa.com. Samo se nadam da nece puno srat prije izvlacenja.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 04 feb 2010, 22:24

BoSna_pLayA je napisao/la:Ev za sviju cu ponoviti :

Izvlacenje grupa za EP2012
Nedjelja. 07.Februar
Prijenos: BHT1 ili Eurosport (prenosice vise programa)

ponovi još jednom za raju :mrgreen: :mrgreen: šalim se

da i nas hoće jednom sreća pogledati pa da dobijemo najlakšu grupu
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2010, 22:27

Mirza_Hordas je napisao/la:
BoSna_pLayA je napisao/la:Ev za sviju cu ponoviti :

Izvlacenje grupa za EP2012
Nedjelja. 07.Februar
Prijenos: BHT1 ili Eurosport (prenosice vise programa)

ponovi još jednom za raju :mrgreen: :mrgreen: šalim se

da i nas hoće jednom sreća pogledati pa da dobijemo najlakšu grupu
Pa imali smo srece nekoliko puta, ali nismo imali ekipu. Pogotovo onda kad smo dobili Norvesku, Tursku i Grcku. Ali onda smo lose poceli i onda dodje bojkot. Pa smo jednom bili sa Spanijom, Izraelom i Austrijom. Sa danasnjom ekipom bi nam drugo mjesto bilo garantovano. Licno se nadam da cemo dobit ruse ili hrvate iz prvog sesira, jer njih mozemo izbacit. Iz drugog Rumuniju i to bi bilo sjajno. Ove ostale iz nizih sesira bi svakako trebali pobjedit. Ali bi volio janeze, dvije domace utakmice.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 feb 2010, 22:28

Bilo bi dobro za nase brojne navijace u Skandinaviji ako budemo u grupi sa Danskom ili Svedskom, tada bilo bi pravo ludilo :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 04 feb 2010, 22:55

Pozelio bih ovu grupu :

1.Hrvatska
2.Grcka
3.BIH
4.Vels
5. Lihtenštajn
6.San Marino

Najgora moguca grupa :

1.Spanija
2.Srbija
3.BIH
4.Belgija
5.Crna Gora
6.Azerbajdžan

Ipak mislim da UEFA namjesta sljedece :

1.Hrvatska
2.Srbija
3.BIH, a sve dalje nije vazno !
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 04 feb 2010, 23:12

Ja kad vidim ovoliko razlicitih opcija grupa, teskih , lakih kakvi god kroz ove prognoze samo mi se smuci sve.Zato fino suti , cekaj nedelju i moli boga da nas ne zapadnu najtezi a kad se sve zavrsi u nedelju od 1 popodne onda komentariste i analizirajte svakog protivnika pojedinacno u detalje.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 04 feb 2010, 23:17

ako idemo na drugo mjesto u grupi mozda bi bilo dobro da izvucemo spaniju jer bi oni sve pobijedili... :lol:

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 04 feb 2010, 23:20

adas_barca je napisao/la:ako idemo na drugo mjesto u grupi mozda bi bilo dobro da izvucemo spaniju jer bi oni sve pobijedili... :lol:

A de ti meni samo ovo reci.Kako neko moze unaprijed prije izvlacenja znati na koje ce mjesto ici , to jest na koje realno mjesto moze da racuna i sta bi ih zadovoljilo, a na prvo se uvjek mora ici cak iako bi nam realni izgledi bili ravni 10%.Tek kad prodje izvlacenje i kad vidis ko ce nama biti protivnici , onda mozes reci idemo na to i to mjesto, to nam je cilj a sve ostalo neuspjeh, tek tada.

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 04 feb 2010, 23:24

sahbaz2509 je napisao/la:
adas_barca je napisao/la:ako idemo na drugo mjesto u grupi mozda bi bilo dobro da izvucemo spaniju jer bi oni sve pobijedili... :lol:

A de ti meni samo ovo reci.Kako neko moze unaprijed prije izvlacenja znati na koje ce mjesto ici , to jest na koje realno mjesto moze da racuna i sta bi ih zadovoljilo, a na prvo se uvjek mora ici cak iako bi nam realni izgledi bili ravni 10%.Tek kad prodje izvlacenje i kad vidis ko ce nama biti protivnici , onda mozes reci idemo na to i to mjesto, to nam je cilj a sve ostalo neuspjeh, tek tada.

pa AKO dobijemo spaniju ,realno je ici onda na drugo mjesto

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 04 feb 2010, 23:29

Kad ce ovo izvlacenje biti??? Mozemo biti veliki dobitnici a i gubitnici kad su ove grupe u pitanju. Nezelim Spaniju def, pun mi ih je vise qrac. Volio bih Italiju,jer nakon SP oni idu na pomladjivanje repke,a bez tottija, canavara,neste, tonija,pirla...to vise nije tako jaka repka.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 04 feb 2010, 23:34

adas_barca je napisao/la:
sahbaz2509 je napisao/la:

pa AKO dobijemo spaniju ,realno je ici onda na drugo mjesto
Pa normalno da je to realno AKO tako bude.Ali to AKO je nesto najgore , te pretpostavke ter ako bude ovako bice onako.Isto smo mislili ako ne bude igrao ronaldo prolazimo portugal skoro 100% vecina je tako mislila i sta bi ronaldo ne odihgra i jos neki a mi opet ispadosmo.Zato fino kazem pustimo ako ovo, ako ono , pricekajmo pa cemo komentarisati, nedelja je blizu.Bas ste nestrpljivi i samo bezveze unaprijed tenzije se dizu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 04 feb 2010, 23:38

Meni je svejedno ko nam zapadne. Kako god, i da odemo na Europsko odnosno Evropsko prvenstvo moramo igrati protiv najboljih, i ako želimo da to osvojimo moramo i najbolje dobijati. Reputaciju stvarati.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 04 feb 2010, 23:39

I kad dodje nedelja i budu izvucene grupe tek se onda nece znati na cemu smo.
Jedan luxemburg naguzi Svajcarsku na njihovom terenu a Albanija igra nerijeseno u Lisabonu.
Sad svako igra fudbal.Koga god izvucemo mozemo ih i dobiti a bogami i izgubiti.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

adas_barca
Kontakt:

Post Postao/la adas_barca » 04 feb 2010, 23:41

Neutral je napisao/la:Meni je svejedno ko nam zapadne. Kako god, i da odemo na Europsko odnosno Evropsko prvenstvo moramo igrati protiv najboljih, i ako želimo da to osvojimo moramo i najbolje dobijati. Reputaciju stvarati.
dobar....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.