Igokea

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

gavra
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la gavra » 05 feb 2009, 14:19

I ja sam cuo informaciju al nisam objavljivao jer je bila nepouzdana,valjda koci neka ponuda iz Spanije al najvjerovatnije da ce biti sve dogovoreno, sa njim mislim da je Igokea u najmanju ruku ravnopravna sa Bosnom ako ne i jaca.

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 05 feb 2009, 14:25

Malik Dixon kojeg su u Jazinama suspendirali, potom i uručili otkaz zbog neposluha, čini se kako nakon Zadra neće dugo čekati na novi košarkaški angažman.

Preko njegove menadžerske kuće u Americi, ali i prema pisanju nekih srbijanskih medija, saznajemo, za Dixona je zanimanje iskazao beogradski Partizan.

U jednoj verziji, Dixon bi odmah uskočio u “roster” Duška Vujoševića, dok se u drugoj spominje njegov odlazak u "beogradsku podružnicu" Igokeu Partizan koja se natječe u BiH prvenstvu i drži vodeću poziciju.
Slobodna dalmacija :D ,znaci to je to.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 06 feb 2009, 23:37

Definitivno sa dolaskom Dixona, postaju ekipa koja će zajedno sa Kk Bosnom se ravnopravno boriti za titulu, uopće nije upitno finale lige 8 i koja dva tima idu u Nlb slijedeće sezone.
Definitivno su odlučili da se i u Laktašima igra NLB, čovjek se isprsio i doveo pored bivšeg NBA igrača McCaskilla koji je igrao do 2005 godine u NBA (smiješno je reći da je Ovčina bolji od njega), Taylora,Dixona,Matića, Mišanovića, Vuksanovića, Đerasimovića i Mičića(dakle 8 igrača) , tu su od prošle sezone i Bocka, Kovačević,kaoi Đurica i Mirković da popune roster.
Ova ekipa Igokee je definitivno jača od bilo koje ekipe koju je posljednjih godina imala ekipa Širokog što garantira super uzbudljivo finale pley offa.

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 07 feb 2009, 00:34

Definitivno sa dolaskom Dixona, postaju ekipa koja će zajedno sa Kk Bosnom se ravnopravno boriti za titulu, uopće nije upitno finale lige 8 i koja dva tima idu u Nlb slijedeće sezone.
Definitivno su odlučili da se i u Laktašima igra NLB, čovjek se isprsio i doveo pored bivšeg NBA igrača McCaskilla koji je igrao do 2005 godine u NBA (smiješno je reći da je Ovčina bolji od njega), Taylora,Dixona,Matića, Mišanovića, Vuksanovića, Đerasimovića i Mičića(dakle 8 igrača) , tu su od prošle sezone i Bocka, Kovačević,kaoi Đurica i Mirković da popune roster.
Ova ekipa Igokee je definitivno jača od bilo koje ekipe koju je posljednjih godina imala ekipa Širokog što garantira super uzbudljivo finale pley offa.
Potpuno se slazem sa tobom , mislim da ce prvaka odluciti domaci parket odnosno prvo mjesto u ligi 8,a tu bitnu ulogu mogu odigrati male ekipe koje ce sigurno nekoga pobjediti tako da nas ocekuje veoma zanimljiva zavrsnica steta sto je kod mog Borca raspad sistema al nije daleko ni aleksandrovac za Nlb :mrgreen:

Pasa101
Kontakt:

Post Postao/la Pasa101 » 07 feb 2009, 22:55

jes vam dobar taj NBA centar McCaskil Kinac mu zabio 17koseva :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to izgleda neki levat cim je igrao na Filipinima

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 07 feb 2009, 22:59

Ne čini se igokea loša. gledao sam je protiv Zrinjskog. Jeste da je Zrinjski sam sebe pobjedio u toj utakmici ali i Igokea je pokazala da je dobra momčad, čak što više za naše prilike odlična.
Ali treba imati na umu da svi štede novce za tu ligu 8. Široki će dovesti vjerojatno još pojačanja kada bude igrao ligu 8, vjerujem i Zrinjski i Sloboda.
Pa tada tko zna. čija budu bolja pojačanja.
Momče Hercegovče

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 10 feb 2009, 22:15

Igokea ima da podere Bosnu
- " $...

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 feb 2009, 22:36

možda al u klikerima

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 10 feb 2009, 22:52

obannon je napisao/la:Igokea ima da podere Bosnu
Abd. na isti način kao što su nas "delije"poderale u Skenderiji prije deset dana.Od nemoći će nas vući za dresove i naravno da će ih poderat.

p.s.Nego možeš li nam reći Zvezdin omjer u zadnjih pet utakmica.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 10 feb 2009, 23:09

@ moderatorima,
doista je bilo dosta ovog obanona sa svojim provokacijama , i potpisima.zaslužio je trajni ban zbog "iredentističkog" djelovanja. :roll:
Izgleda da je lakše meni dati ban. :lol:

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 10 feb 2009, 23:16

Što se tiče igokee, nema se ništa novo reći, osim da su ravnopravan takmac Kk Bosni.
Nešto se jako brzo ukopi i Dixon i McCascill, iznenadiše ove vrsne stručnjake sa foruma ;) , što i nije čudno .

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 feb 2009, 23:19

Sve u svemu, liga ce biti najzanimljivija u sljedecih par mjeseci. Samo, vjerujem, da ce Bosna odbraniti naslov, opet.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 feb 2009, 23:46

ars01 je napisao/la:Što se tiče igokee, nema se ništa novo reći, osim da su ravnopravan takmac Kk Bosni.
Nešto se jako brzo ukopi i Dixon i McCascill, iznenadiše ove vrsne stručnjake sa foruma ;) , što i nije čudno .
a je se problem protiv Hercegovca uklopiti !
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 11 feb 2009, 00:10

Kevin je napisao/la:
ars01 je napisao/la:Što se tiče igokee, nema se ništa novo reći, osim da su ravnopravan takmac Kk Bosni.
a je se problem protiv Hercegovca uklopiti !
Upravo tako-Igokea mozda izgleda dobro ali oni nisu odigrali ni priblizno jaku tekmu ove sezone-bas me interesuje kako bi prosli sa Zvezdom,Olimpijom,Buducnosti,Partizanom...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 11 feb 2009, 09:09

Bio sam u dvorani sinoc zeleci da vidim kako to sve izgleda sa Diksonom i Mekkaskilom, ali ne mogu bas reci da je bilo moguce steci neki realan utisak. Mislim, svaka cast i Dragi Karalicu i momcima iz Hercegovca, ali ipak su oni prilicno tanki. Ili im je sinoc bilo lose vece.
Sto se tice Diksona, vidi se da ima znanja i iskustva, svega par dana je tu, ali ruka je mekana, a u organizaciji igre je prilicno opusten. Bilo je nekih prosutih lopti, ali i nekoliko trica, dobrih asistencija. Mekkaskil je jak, dobrog tajminga za skok, utrpao je i on poneki kos, napromasivao se penala, sve u svemu solidno za pocetak. Od ostalih, Tejlor je resetao tricama, Bocka bio cvrst u odbrani i dobar u organizaciji, Djerasimovic, Vuksanovic i Micic nisu imali potrebe da se nesto puno isticu, dosta su kontri zavrsili, a Misanovic me uopste nije odusevio, izgledao je nezainteresovan i na terenu i na klupi. Kovacevic maltene nije ni igrao, a Matic i Mirkovic su povrijedjeni, tako da su priliku dobili i lokalni momci, Bilanovic i Topolovic. I nisu razocarali.
Sve u svemu, kao sto rekoh, trebace ih sve zajedno vidjeti u mecu sa nekim ozbiljnijim protivnikom. Mada takvih i nemaju na programu sve do druge polovine marta, kad idu u Trebinje i dolazi im Zrinjski. Dotad imaju samo gostovanja u Mrkonjicu i Grudama, ali mislim da je tu rasplet izvjestan. Da li je to dobro ili lose, vidjecemo. S jedne strane, imaju preko mjesec dana da se kao fol utreniraju, ali s druge, bez jakih utakmica, pitanje je kako ce to sve izgledati. Zivi bili...

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 12 feb 2009, 10:00

Upravo je to problem Igokee Jake utakmice.
Uy uvayavanje ostalih ekipa oni nemaju pravog takmaca u Ligi BiH, tu sa malo vise napreyanja dobiju posebno na doma'em parketu sve ekipe...
U pravi su Divac ovaj Dikson bas ima meku ruku i ako nastavi sa asistencijama svim igracima ce biti puno lakse igrati, jer Bocka vise nece dobijati toliku minutayu i divljati . BIce zanimljivo jer bi prednost domaceg parketa na kraju mogla odluciti. Bosna ce biti jaca na treneru i poziciji pet to je sigurno.
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 12 feb 2009, 17:43

Bice BORBE kao i svake godine mada nikoga netreba podcjeniti ...
Dok se Hajric vrati mislim da je BOSNA u maloj prednosti ...
Mada i IGOKEA i BOSNA su malo jaci klubovi za finale...
I za 2 mjesta NLB.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 12 feb 2009, 17:59

Koliki ce biti kapacitet nove dvorane,i kada bi trebala da bude gotova?
- " $...

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 13 feb 2009, 11:01

Sto se tice nove dvorane, ako mislis na dvoranu u Laktasima, ona bi trebala da ima kapacitet od 3000 mjesta.
Kao i svaki dan, tako sam i jutros prosao pored nje, ljudi rade i cini mi se da bi ove godine mogla biti dovrsena.

Medjutim, ono sto ne znam je da li ce Igokea da preseli tamo. Zivim u Laktasima, ali jos nisam cuo najave da ce Igosi promijeniti dvoranu. Stavise, pretpostavljam da velika vecina ljudi oko kluba ne misli tako. O navijacima da ne govorim, narocito o onima iz Aleksandrovca i blize okoline, koji su uz klub svih ovih 30 i kusur godina. Na gubljenje duha Potkozarja su vec u dobroj mjeri doprinijela desavanja sa hiperuvozom (kojekakvih) igraca u zadnjih desetak godina, a iseljenje kluba u Laktase bi ga svakako dokrajcilo.

Mada, sve je moguce. Ako se udje u NLB ligu, pa se dovedu jos neka pojacanja, prikupe jaki sponzori, ko zna.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 19 feb 2009, 16:22

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika, nekoliko ministara i osoba iz poslovnog miljea RS-a zbog sumnje da su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka, javili su danas neki mediji u RS-u.

Ako je ovo istina , onda će se brzo raspasti ovaj klub iz Aleksandrovca, iako bih lično volio gledati mečeve između Igokee i Nosne u najjačim sastavima, kakvi su trenutno u opticaju.
U tom slučaju i Zrinjski i Sloboda vide svoju šansu za drugo mjesto i nastup u NLB.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Homelander, johntravolta123, lumani, MElloo, Normus90 i 18 gostiju.