Anel Ahmedhodžić

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

DeeWa
Kontakt:

Re: Anel Ahmedhodžić

Post Postao/la DeeWa » 18 avg 2020, 10:07

Maestro je napisao/la:
18 avg 2020, 09:12
Cim je savez objavio da ce sutra odnosno danas biti pasos znaci da je pristao igrati za nas. Nece mu dzaba praviti pasos ako nije rekao da zeli igrati. E sad ako odbije onda jest g.ovno.
Haris Seferovic je koliko me pamet sluzi dolazio u bosnu i da prima neke nagrade, cak možda i od ovog portala, nisam sto posto siguran, nekad su to bile neke nagrade koje su se svake godine prenosile cini mi se na Hayat-u.

Istetovirao je i bosnu s ljiljanima na sebe, ozenio je i bosanku, pa opet je zaigrao za svicarsku.
Nema tu nekog pravila.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 avg 2020, 10:10

Kako sam ja shvatio momak je dobio naše državljanstvo ? Ne bih se ja ni sekunde dvoumio za koga će igrati. Ipak pasoš je lični dokument i za njegovo izdavanje treba zahtjev Anela kao i njegov potpis. Samim tim sto je to uradio jasno je da će za nas igrati, a novinari moraju nekako hljeb da zarađuju. Vide da je to sad populatno pa se to i pise.
Jer sto bi inače uzimao pasoš Bosne i Hercegovine ? Šta to ne može sa Švedskim, a može sa našim? :)

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 18 avg 2020, 10:13

Ja ne znam sto se ovom liku ovoliko medi..hoces hoces, neces ne moras..jbt covjek bi rekao on igra za Real, Bayern ili Liverpool..a on igra prosjecnom Malmeu..sjecam se Mirze Halvadzica dok je igrao cini mi se za U19 Svedske, momak razvaljivao..mislio sam da ce biti novi Robben a eno sad se ne zna ni dal vise igra nogomet
PS: ovo pisem zato sto njegov otac se pravi puno pametan

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 10:19

Ne moze se bas porediti sa Halvadzicem kad je on samo pokazao potencijal u mladim selekcijama, dok ovaj igra dobro na seniorskom nivou. To je velika razlika. Iz vodecih klubova Skandinavije igraci prelaze u top lige, i imaju kvalitet da odma igraju za te klubove. Inace veliki respekt za Misimovica za odradjeni posao, i nadam se da ce nastaiti istim tempom sa ostalim u buducnosti.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 avg 2020, 10:22

edo07 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:13
Ja ne znam sto se ovom liku ovoliko medi..hoces hoces, neces ne moras..jbt covjek bi rekao on igra za Real, Bayern ili Liverpool..a on igra prosjecnom Malmeu..sjecam se Mirze Halvadzica dok je igrao cini mi se za U19 Svedske, momak razvaljivao..mislio sam da ce biti novi Robben a eno sad se ne zna ni dal vise igra nogomet
Đe je Halvadžić razvaljivo?
Ne znam ni je li debitovo u švedskoj ligi.

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 18 avg 2020, 10:27

netreba se ljudima iz saveza pretjerano vjerovati...

visegrad8392
Kontakt:

Post Postao/la visegrad8392 » 18 avg 2020, 10:32

i zasto su toliko cekali ako smo mi ovdje vec prije godinu dana pisali o ovim momcima. sto se sad odmah nekrene u akciju vracanja pod zastavu gigovica, omica i huskovica? treba i tu cekati da budu blizu A-reprezentacije drugih zemalja, da bi se diglo dupe i napravilo neki poziv "eto pratimo te".

nije mi jasno kako narod moze da godinama gleda kako ljudi iz saveza nista nerade i lazu nas i onda kad izadje jedan clanak (eto miske rekao znaci 100% istina) i da se odmah sve zaboravi.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 avg 2020, 10:36

Sumnjam da ce misimovic i bajevic obavljati razgovore sa likovima koji jos ni minute seniorskog fudbala nemaju

A sa gigovicem vjerujem da ce obaviti razgovor,obzirom da vec igra seniorski fudbal.
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 18 avg 2020, 10:38

Nedao mu BOg da se napravi pasos a on izigra i zaigra za Svede, deset voda ga ne bi poslije sapralo ni njega ni Oca mu.

a nek zna, da ce uvijek sved biti prioritet ako su podjednake kvalitete, znaci moras odskakati kvalitetom da bi dobio mjesto prije sveda u repci.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 10:39

Iskreno ne znam sta je Misimovic kao pojedinac vise mogao da uradi, i mislim da radi dobar posao sto je i pokazao sa slucajem Hadzikadunic. Ali slazem se sa tobom da su Hadzikadunic i Ahmedhodzic vec ranije mogli igrati za nase mlade selekcije jer su bili na kampu u Svedskoj koji je nas savez i organizirao. To da nisu uvedeni vec tad pokazuje da nemamo sistem rada, ali nije Misimovic kriv zbog toga. Cak mislim da je Misimovic sa svojim imenom i reputacijom jedan od razloga sto je i lakse privuci neke igrace, nego sto je mozda ranije bio slucaj.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 18 avg 2020, 10:39

visegrad8392 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:32
i zasto su toliko cekali ako smo mi ovdje vec prije godinu dana pisali o ovim momcima. sto se sad odmah nekrene u akciju vracanja pod zastavu gigovica, omica i huskovica? treba i tu cekati da budu blizu A-reprezentacije drugih zemalja, da bi se diglo dupe i napravilo neki poziv "eto pratimo te".

nije mi jasno kako narod moze da godinama gleda kako ljudi iz saveza nista nerade i lazu nas i onda kad izadje jedan clanak (eto miske rekao znaci 100% istina) i da se odmah sve zaboravi.
Za Gigivica mislim da su vec obavljeni razgovori, ali da momak čeka prvo da mu se riješi pitanje kluba.
Za Omića se slažem, ali i on ne bi zelio da igra za U-21 reprezentaciju nego odmah za A tim.
Omic, za razliku od Gigovica, jos igra Primaveru za Juventus. Nema on jos seniorskog iskustva. Jedino da ode na neku posudbu u neki tim Seria A ili B, ali u seniore. Sa tim pozivima treba biti i oprezan, da ne bude kao Andrej Modić. :D

A prije godinu dana ovi momci nisu bili spremni za A tim, danas je Anel standardan u Melmeu, a Dennis u Rostovu. Možda zato ove godine ? :)

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 avg 2020, 10:41

visegrad8392 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:32

To je suština.
O Ahmedhodžiću konkretno se piše barem godinu, a barem pola godine je ozbiljan kandidat za reprezentaciju.
Oni mi sređuju pasoš sedam dana prije spiskova!?

Misimović priča da je pokrenut proces s Omeragićem, vjerovatno misli na telefonski poziv.

Slična nas priča čeka sa Gigovićem, Omićem, Huskovićem...Umjesto da odma idu kod njih, dogovore stvari za budućnost, srede pasoš...opet će bit cajtnot. U posljednjem trenutku će se lomit koplja, fraka po medijima, drama.
Miske sad prosipa patriotsku patetiku "igra se srcem,bla,bla", umjesto da su mu sredili pasoš prije dva mjeseca.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 18 avg 2020, 10:43

DrFilgud je napisao/la:
18 avg 2020, 10:22
edo07 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:13
Đe je Halvadžić razvaljivo?
Ne znam ni je li debitovo u švedskoj ligi.
Cini mi se da je bilo U19 Svjetsko ili Europsko prvenstvo..uglavnom Halvadzic je tad bio sigurno medju 3 najbolja svedska igraca..
Pa realno Anel jos nije pokazao puno toga u seniorskoj konkurenciji..svedska liga je tu negdje sa Hrvatskom..dakle to jos nije neki zavidni nivo da bi se sad pravila neka medijska hajka..Kao sto Miske kaze ne voli ta ucjenjivanja ali eto po misketovim rijecima Anel ce igrati za nas..imao je jucer razgovor sa njim

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 avg 2020, 10:53

Mi kad bi ganjali sve i jednog dijasporovca koji igra za u17 ili u19 nekog dobrog kluba morali bi imati jednog covjeka koji je zaposlen kao skaut u savezu

Vjerujem da ce Misimovic i u buducnosti "ganjati" sve mlade igrace koji igraju u seniorskom fudbalu a mogu igrati za BIH.
A sad da ce on ici po razgovorima sa nekom djecom koja nema ni minute u seniorskom fudbalu-na to mozemo zaboraviti najvjerovatnije.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 18 avg 2020, 11:04

Salih1984 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:53
Mi kad bi ganjali sve i jednog dijasporovca koji igra za u17 ili u19 nekog dobrog kluba morali bi imati jednog covjeka koji je zaposlen kao skaut u savezu

Vjerujem da ce Misimovic i u buducnosti "ganjati" sve mlade igrace koji igraju u seniorskom fudbalu a mogu igrati za BIH.
A sad da ce on ici po razgovorima sa nekom djecom koja nema ni minute u seniorskom fudbalu-na to mozemo zaboraviti najvjerovatnije.
Sto upecas kao poluproizvod upecao si, gotovog i kvalitetnog igraca nikad neces upecati!
Zadnja izmjena: Husika, dana/u 18 avg 2020, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 avg 2020, 11:04

Slazem se sa tobom da Svedska liga kao liga nije visok nivo, ali kao mlad igrac biti standardan za Malme je sasvim dobra referenca da budes dio BiH reprezentacije. Ne radi se o igracu koji je na vrhuncu svoje karijere i igra za Malme, vec o potencijalu koji jos ima prostor da napreduje. Takvi igraci kad predju u Bundesligu imaju kvalitet da tu i igraju. Evo samo usporedbe, Ahmedhodzic prelazi iz Hobro(ekipa koja se bori za opstanak u Danskoj) u Malme, i tu odma postaje standardan igrac. Na drugu stranu Serbecic prelazi u Rosenborg, ide dva puta na posudbu lideru BiH Premijer Lige. Ko mislis da ce prije doci do Bundeslige, Serbecic ili Ahmedhodzic? A realno Rosenborg i Malme su neki klubovi koji se generalno mogu porediti, ovisno o sezoni. Ovaj jedan igra, a ovaj drugi jos nema mjesta. A oni su konkurenti za to mjesto da bio dio reprezentacije. Eh sad je veliki problem sto mi generalno imamo prevelika ocekivanja, pa onda pljujemo, umjesto samo da izaberemo najbolje u tom momentu i budemo zadovoljni sa tim.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 18 avg 2020, 11:07

Tristan10 je napisao/la:
18 avg 2020, 11:04
Slazem se sa tobom da Svedska liga kao liga nije visok nivo, ali kao mlad igrac biti standardan za Malme je sasvim dobra referenca da budes dio BiH reprezentacije. Ne radi se o igracu koji je na vrhuncu svoje karijere i igra za Malme, vec o potencijalu koji jos ima prostor da napreduje. Takvi igraci kad predju u Bundesligu imaju kvalitet da tu i igraju. Evo samo usporedbe, Ahmedhodzic prelazi iz Hobro(ekipa koja se bori za opstanak u Danskoj) u Malme, i tu odma postaje standardan igrac. Na drugu stranu Serbecic prelazi u Rosenborg, ide dva puta na posudbu lideru BiH Premijer Lige. Ko mislis da ce prije doci do Bundeslige, Serbecic ili Ahmedhodzic? A realno Rosenborg i Malme su neki klubovi koji se generalno mogu porediti, ovisno o sezoni. Ovaj jedan igra, a ovaj drugi jos nema mjesta. A oni su konkurenti za to mjesto da bio dio reprezentacije. Eh sad je veliki problem sto mi generalno imamo prevelika ocekivanja, pa onda pljujemo, umjesto samo da izaberemo najbolje u tom momentu i budemo zadovoljni sa tim.
Dovoljno je pogledat kakvi se odroni, s 27 i kusur godina, nalaze na jučerašnjem spisku i vrlo brzo Malme postaje vrhunska referenca.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 18 avg 2020, 11:13

Tristan10 je napisao/la:
Mnogo faktora je zašto je to tako. Ne znači da je u datom trenutku Ahmedhodžić bolji igrač ili veći talenat od Šerbečića ,međutim,nažalost, isti ti faktori utiču na iduće transfere pa je vjerovatnije da će bolju karijeru imati Ahmedhodžić. Moguće i da Malmo svjesno gura momka da zarade na njemu,sve to nama eventualno ide u korist,samo što ne treba očekivati da je on,kao i ovi drugi mlađi trenutno na nivou prvih XI naše reprezentacije.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 18 avg 2020, 11:14

Husika je napisao/la:
Salih1984 je napisao/la:
18 avg 2020, 10:53

Sto upecas kao poluproizvod upecao si, gotovog i kvalitetnog igraca nikad neces upecati!
Ahmedhodzic i Hadzikadunic su kvalitetni igraci,nisu svjetska klasa ali imaju kvalitet.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 18 avg 2020, 11:14

Ne znam kakva je konkurencija u Malmeu i Rosenborgu u zadnjoj liniji?! Kakva je politika klubova? Mozda i tu leze neki odgovori.
Serbecic je interesantan igrac..meni licno bolji od Mihojevica, Kovacevica koji su eto nesto i uspjeli...vidjet cemo sta ce biti na zimu..najkasnije dogodine. Ako i tada bude u Sarajevu onda pisi propalo.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.