Brate nrmam nista protiv tvog misljenja. Vjerovatno smo i ja i ti zasad stubive vidjeli samo na slici. Ali evo nesto cemo realno. Ako pratis Velez pomno, onda znas i ko je u upravi. Trebalo bi da znas cime se ljudi bave, bransa izgradnje i gradjenja je u malom prstu tih ljudi. Zar mislis da bi se neko zaje.bavao za projekat koji kosta pola miliona? Odprilike nesto takvo bih izjednacio sa konstatacijom da ce nova RA tribina opet biti kriva, posto eto inzinjeri sjede u fejicevoj, naglabaju pa sam cuo. Kao nema prostora da se ispravi, totalna besmislica. Ja necu pricati o evropama i titulama, te o krovovima i reflektorima, ali sve u svemu, nase vrijeme dolazi, trebamo se opustiti i uzivati. Nije Old Trafford izgradjen preko noci, a na stadionu Totenhama ako se ne varam je stub ispred jedne od stolica i nista se ne vidi. Greske se desavaju svugdje, moze i kod nas, ali ako smo tanki u sportskom segmentu, u ovom "gradjevinskom" nismo vjeruj miRedforever je napisao/la: ↑30 dec 2019, 17:18Neznam zasto su ovi stubovi previse blizu terena aman kod korner zastavice,mislim da su trebali da ih izvuku jos nazad ako se bude spajale tribine da stubovi ne smetaju
RSD Velež - Stadion Rođeni
Re: RSD Velež - Stadion Rođeni
-
- Kontakt:
Ja navijam za Velez a nisam ni is Mostara ,ja sam samo primjetio da su stubovi dosta blizu terena ,samo sam htjeo da vidim vase misljenje.
Pratim svaki dan radove na stadionu I to me cini sretnim ,I sto se tice uprave ne sumnjam u njih,ljudi rade stvari o kojima smo mogli samo da sanjamo prije par godina.
Ja cu da navijam za Velez kad bi igrali na goloj ledini I u kantonalnoj ligi.
Pratim svaki dan radove na stadionu I to me cini sretnim ,I sto se tice uprave ne sumnjam u njih,ljudi rade stvari o kojima smo mogli samo da sanjamo prije par godina.
Respekt tebra tebi koji si iz drugog grada a "drukas" za Rodjene.Nista se ne sekiraj ,sve je pod kontrolom,samo se nasloni i uzivaj ,sad pocinje nasa era,spremi se za uzivanjeRedforever je napisao/la: ↑31 dec 2019, 01:55Ja navijam za Velez a nisam ni is Mostara ,ja sam samo primjetio da su stubovi dosta blizu terena ,samo sam htjeo da vidim vase misljenje.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
-
- Kontakt:
Brato nisu stubovi uopste blizu korner zastavice. Ako si bio na stadionu vidio si da to nije bas blizu. Ovo sada sto se radi, radi se sve tako da zadovolji najvise uefine zahtjeve pa tako i reflektori. Šef provodi toliko vremena na stadionu da treba sve navijace koliko god drukaju biti stid jer on druka vise (nemislim na novac). Vjeruj da svaki papir i svaki novi element koji se ugradjuje na stadion prodje njemu kroz ruke. Projekat, kamen za drenazu, rasvjetni stubovi... sve. Covjek za cije zdravlje trebamo svi boga moliti jer ono sto on radi neradi niko nigdje.Redforever je napisao/la: ↑30 dec 2019, 17:18Neznam zasto su ovi stubovi previse blizu terena aman kod korner zastavice,mislim da su trebali da ih izvuku jos nazad ako se bude spajale tribine da stubovi ne smetaju
I po pitanju zdenki kaze da ce biti tribine spojene, kako neznam al on nije covjek koji laze vjeruj mi.
Pozdrav drug
Je li iko znas zasto je ova Red Army tribina kriva? i hoceli to popraviti?
-
- Kontakt:
Nije kriva nova RA tribina nego je stara tribina bila kriva. Ova nova izgleda kriva zbog nove trave koja se postavila na mjesto stare tribine. Kada se to sve spoji, tek tada ce se vidjeti da je prava.
Forzza Velez
Vidi se da je ovaj "temelj" za novu tribinu postavljen u liniju kako treba
Odlično i ovo odmicanje terena. Biće možda asiemtrično u odnosu na centralnu tribinu, ali ok.
Mene zanima šta će biti s ovim pomoćnim terenom iza? Evidentno da ne mogu strpati ovdje tribinu bez da pomaknu taj teren, makar 5m.

Mene zanima šta će biti s ovim pomoćnim terenom iza? Evidentno da ne mogu strpati ovdje tribinu bez da pomaknu taj teren, makar 5m.
-
- Kontakt:
Pomocni teren ostaje gdje jeste. Mozda pretrpi nebitne korekcije al najvjerovatnije ni to.Hantraga je napisao/la: ↑12 jan 2020, 01:39Vidi se da je ovaj "temelj" za novu tribinu postavljen u liniju kako trebaOdlično i ovo odmicanje terena. Biće možda asiemtrično u odnosu na centralnu tribinu, ali ok.
Sudeći po informacijama od @mostarskisjever, RA tribina ce biti sa manje redova od centralne ali ce biti iste visine kao centralna, a sto se tice spajanja tribine sa centralnom vrlo je moguce da to nece biti klasicno spajanje sa zdenkom nego samo produzivanje centralne sve do reflektora odnosno do temelja RA tribine.
-
- Kontakt:
Brato nisam gledao projekat tako da stvarno nemogu baratati sa 100% cinjenicama ali pisem ono sto sam cuo od ljudi koji bi to trebali znati i odlucuju o tome. Tribina bi trebala imati oko 1500 mjesta. Na tribinu bi se prolazilo kroz tunel koji bi izlazio na sred tribine. Unutar tribine bi trebao biti mokri cvor sa toaletima. Stolice se nebi stavljale sada.Asimetric je napisao/la: ↑12 jan 2020, 17:29Sudeći po informacijama od @mostarskisjever, RA tribina ce biti sa manje redova od centralne ali ce biti iste visine kao centralna, a sto se tice spajanja tribine sa centralnom vrlo je moguce da to nece biti klasicno spajanje sa zdenkom nego samo produzivanje centralne sve do reflektora odnosno do temelja RA tribine.
Mozda sve bude drugacije. Pisem sta su mi rekli ljudi koji o tome odlucuju. I da biti ce krov.
Da super to sve zvuči, a isto tako moguće je da se plan promijenio, mada opet svaka informacija dobro dodje da imamo o čemu pisati dok se sve to ne napravi, a posebno ako su informacije od provjerenih ljudi kao sto kazes. Sve u svemu jedva cekam da to pocne sve da se pravi.Mostarskisjever je napisao/la: ↑12 jan 2020, 22:11Brato nisam gledao projekat tako da stvarno nemogu baratati sa 100% cinjenicama ali pisem ono sto sam cuo od ljudi koji bi to trebali znati i odlucuju o tome. Tribina bi trebala imati oko 1500 mjesta. Na tribinu bi se prolazilo kroz tunel koji bi izlazio na sred tribine. Unutar tribine bi trebao biti mokri cvor sa toaletima. Stolice se nebi stavljale sada.Asimetric je napisao/la: ↑12 jan 2020, 17:29Sudeći po informacijama od @mostarskisjever, RA tribina ce biti sa manje redova od centralne ali ce biti iste visine kao centralna, a sto se tice spajanja tribine sa centralnom vrlo je moguce da to nece biti klasicno spajanje sa zdenkom nego samo produzivanje centralne sve do reflektora odnosno do temelja RA tribine.
Mozda sve bude drugacije. Pisem sta su mi rekli ljudi koji o tome odlucuju. I da biti ce krov.
-
- Kontakt:
Pocelo jeAsimetric je napisao/la: ↑12 jan 2020, 22:51Da super to sve zvuči, a isto tako moguće je da se plan promijenio, mada opet svaka informacija dobro dodje da imamo o čemu pisati dok se sve to ne napravi, a posebno ako su informacije od provjerenih ljudi kao sto kazes. Sve u svemu jedva cekam da to pocne sve da se pravi.Mostarskisjever je napisao/la: ↑12 jan 2020, 22:11Brato nisam gledao projekat tako da stvarno nemogu baratati sa 100% cinjenicama ali pisem ono sto sam cuo od ljudi koji bi to trebali znati i odlucuju o tome. Tribina bi trebala imati oko 1500 mjesta. Na tribinu bi se prolazilo kroz tunel koji bi izlazio na sred tribine. Unutar tribine bi trebao biti mokri cvor sa toaletima. Stolice se nebi stavljale sada.Asimetric je napisao/la: ↑12 jan 2020, 17:29Sudeći po informacijama od @mostarskisjever, RA tribina ce biti sa manje redova od centralne ali ce biti iste visine kao centralna, a sto se tice spajanja tribine sa centralnom vrlo je moguce da to nece biti klasicno spajanje sa zdenkom nego samo produzivanje centralne sve do reflektora odnosno do temelja RA tribine.

Aha vidim da je travnjak kriv, ali opet nekako mi cudno izgleda kad poredis distance stubove i coskove.ManciniLevatKlasican je napisao/la: ↑12 jan 2020, 01:22Nije kriva nova RA tribina nego je stara tribina bila kriva. Ova nova izgleda kriva zbog nove trave koja se postavila na mjesto stare tribine. Kada se to sve spoji, tek tada ce se vidjeti da je prava.

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 22 mar 2020, 19:18, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Od srijede počinje montaža rasvjetnih tijela na reflektorskim stubovima 

Znali neko sto je ovo zastoj na ra tribini ne ide sa temelja.. 

MUSVDG
Nisam siguran ali predpostavljam, za par dana stižu rasvjetna tijela iz saveza pa kad se montira na stubu kod RA tribine i predionice onda mislim ide nastavak gradnje. Sužen je prostor za manevar vozila koja se upotrebljavaju za potrebe postavljanja reflektora i mislim da je to razlog. Nedavno za jedan portal predsjednik najavio da će RA tribina biti ili poptuno ili haman gotova do kraja sezone. To znači da će se beton izljevati a onda pod tribinim wc-ovi i ostali sadržaji koji će biti na tribini.
Fudbal je više od igre a Velež je više od kluba - Zdravko Grebo
-
- Kontakt:
Navodno u srijedu kreće montaža rasvjete pa se čeka da se može normalno proći do 4 stuba a da se ne ide preko travnjaka.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.