Prva liga FBiH - 2018/19
Moderator/ica: GracanicaAA
- ASD
- Kontakt:
Re: Prva liga FBiH - 2018/19
Mladi igraci na ternu, posudbe, strani drzavljani, to su predmeti rasprave svake sezone.
Prosle sezone je i jedan klub ispao iz lige zbog igraca na posudbi.
Prosle sezone je i jedan klub ispao iz lige zbog igraca na posudbi.
- ASD
- Kontakt:
Stavi 4 ili 5 mladih igraca pa neces imati tih problema.BlueSEVER je napisao/la:Lose pravilo, puno manjkavosti
Npr. 4 igraca idpod 21 god moraju biti u zapisniku, 3 poceti i njih ako trener mijenja u 1. pol. mora zamijeniti igrac do 21 go... bravo pravnice jesi li razmisljao sta ako se 2 igraca povrijede ko ce ih zamijeniti?
Ne znam kakvo ce ovo biti pravilo, mislim da niko ne zna, vidjet ce se tokom sezone.
Ali mislim da je u svakom slucaju bolje nego prosle sezone, ono pravilo je bilo najgore u historiji lige.
Ja se jedino bojim da ce mladi golmani glumiti povredu.
Ubacis ga u startnu postavu i on izlazi u prvoj minuti zbog povrede.
Svodi se na to da na terenu čitavih 90 minuta moraš imati 3 igrača U21.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
- ASD
- Kontakt:
Ne! Samo u prvom poluvremenu.emil02in je napisao/la:Svodi se na to da na terenu čitavih 90 minuta moraš imati 3 igrača U21.
U drugom ih mozes na pocetku svu trojicu izbaciti.
- ASD
- Kontakt:
Ne moze.BlueSEVER je napisao/la:Tacno tako. Pravilo ko pravilo je ok, al sada klubovi zakonski se odrade imaju 4 mlada u ekipi, tekma moze poceti. Iskoristi jedan se povrijedi drugi odglumi povredu, kao nema ko uci udje drugi iskusan igrac i idemo dalje. Stavis minimalno 6 u rosteru i zavrsio si pricu.
Ako igrac mladji se povrijedi, u prvom poluvremenu mora uci isto mladji igrac, ne moze nikako stariji ako ce biti nedovoljan broj mladjih igraca na terenu.
Jedino u slucaju povrede mladjeg golmana moze uci stariji, i tu ima rupa u zakonu ali koristit tu rupu u zakonu je previse rizicno za klubove pa ne vidim neki problem ni tu.
- ASD
- Kontakt:
Zbog toga i stoji u zapisniku minimalno 4, na ekipi je koliki ce rizik prihvatiti u slucaju povreda.BlueSEVER je napisao/la:Pazi dtug " ekipa mora da ima u rosteru minimalno 4 a u prvoj postavi 3 zasticeno godiste" tsko stoji, povrede se 2 a ti na klupi imas 1. Sta se tada radi? Ekipa je ispostovala ono sto u zakonu pise. Imali su 4 u rosteru
Mada bas moras biti baksuz da se od ukupno 3 mlada igraca dvojica povrijede u prvom poluvremenu.
Ta vrsta rizika postoji bez obzira na to pravilo jer su treneri svakako ograniceni izmjenama.
Navest cu primjer, sta raditi ako se cetiri igraca povrijede?
Ne vidim u čemu je problem ako novac koji navijači i simpatizeri doniraju iz ljubavi za svoj klub, a taj novac bude transparentno potrošen.BlueSEVER je napisao/la:Dje prestaje logika, pocinje Bosna.
Jedinstvo Bihac, dosao investitor, grad mu prepise stadion. Znaci bukvalno je privatizovano.
I onda raja krene da pomaze tog privatnika, majku mu **** to mi dodje kao ono iz NADREALITI SOU "Pomozimo privrednika Rahmana" hehe, ipak liku skidam kapu, muzi napaceni narod brate koliko mozes...
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****
-
- Kontakt:
koja ljubomoraaBlueSEVER je napisao/la:Dje prestaje logika, pocinje Bosna.
Jedinstvo Bihac, dosao investitor, grad mu prepise stadion. Znaci bukvalno je privatizovano.
I onda raja krene da pomaze tog privatnika, majku mu **** to mi dodje kao ono iz NADREALITI SOU "Pomozimo privrednika Rahmana" hehe, ipak liku skidam kapu, muzi napaceni narod brate koliko mozes...

Znas sta, u ovoj prici oko Jedinstva, covijek ih trenutno cupa iz govana u kojima su do guše. Kad akoBogda stanu na noge onda ce svi da mu kebu mater, zbog ovoga ili onoga i mnogi ce mu podapinjati noge.
Da me neko krivo neshvati ali recimo i Mamica su u Dinamu prvih godina gotivili, dolazile titule jedna za drugom pa i Liga sampiona u ZG, napravio im je covjek 80% repku da budu 2 u svijetu i onda ga sjebase zbog nekih para, takav smo mi narod Balkanci
Da me neko krivo neshvati ali recimo i Mamica su u Dinamu prvih godina gotivili, dolazile titule jedna za drugom pa i Liga sampiona u ZG, napravio im je covjek 80% repku da budu 2 u svijetu i onda ga sjebase zbog nekih para, takav smo mi narod Balkanci
- ASD
- Kontakt:
Mamicu je grad Zagreb izdvajao 10 miliona godisnje, bio Mamic ili ne, klub ce opet imati vise para od ostalih i biti najbolji jer grad ulaze ogromne pare.lile je napisao/la:Znas sta, u ovoj prici oko Jedinstva, covijek ih trenutno cupa iz govana u kojima su do guše. Kad akoBogda stanu na noge onda ce svi da mu kebu mater, zbog ovoga ili onoga i mnogi ce mu podapinjati noge.
Ovo je drugi slucaj, ovdje je on taj koji ulaze, bez njeg se klub maltene gasi, a s njim napada vrh.
Mamic je lesinar, ovaj je investitor.
-
- Kontakt:
BlueSEVER je napisao/la:Dobro djes vidio da investitor trazi sadaku?ASD je napisao/la:Mamicu je grad Zagreb izdvajao 10 miliona godisnje, bio Mamic ili ne, klub ce opet imati vise para od ostalih i biti najbolji jer grad ulaze ogromne pare.lile je napisao/la:Znas sta, u ovoj prici oko Jedinstva, covijek ih trenutno cupa iz govana u kojima su do guše. Kad akoBogda stanu na noge onda ce svi da mu kebu mater, zbog ovoga ili onoga i mnogi ce mu podapinjati noge.
Ovo je drugi slucaj, ovdje je on taj koji ulaze, bez njeg se klub maltene gasi, a s njim napada vrh.
Mamic je lesinar, ovaj je investitor.
Covjek je sam izjavio ako se ne skupi bi za jednu stolicu da sve on placa. Ovo ti je samo fazon da se ukljuce navijaci da se o jedinstvu prica sto vise da se vrti u medijima jer samo pogledah koliko se ljudi ukljucilo od trenera reprezentativaca bosne hrvatske a sa ovim je sigurno i puno sponzora doslo u klub. Niko nije obavezan ovo je samo jedan pametan potez
Aparati uključeni a još sezona nije ni počela 
edit: a ovaj je iz Tešnja, sve mi je jasno sad

edit: a ovaj je iz Tešnja, sve mi je jasno sad
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Zato sto pogresno gledas na to, pogresna perspektiva. Tu nije cilj da se skupe pare, tu je cilj da se ukljuci sto vise navijaca u pricu oko kluba, da svako da svoj doprinos, pa i razne firme sa kantona... s obzirom kako su radile uprave zadnjih godina, ti navijaci i firme sa USK su izgubile povjerenje, mnogi vise nisu htjeli da budu sponzori uopce. Mogao je on doci i kesirati xxxx para koliko treba za stolice ali sa ovim se puno vise napravilo.BlueSEVER je napisao/la: Samo kada gledam neutralno, ako je dosao sa kesom zasto trazi donacije?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ti bi rekao netko mu prepisao izvor nafte a ne rupu bez dna, kao i svaki drugi klub na Balkanu!BlueSEVER je napisao/la:Jah eto ljubomora, nidje veze...ja se divim tom liku...i iskreno mu cestitsm a vama bolje dane zelim. A molim te samo mi reci jel to nisam upravu? Ako nisam skreni mi paznju dje gresim
Jos sa nasam bagrom imati posla, pa lakse bi u Nigeriji klub održavao nego u Bosni.
-
- Kontakt:
Sa ovim se puno vise dobilo da je covjek glup ne bi imao to sto ima. Svi portali pisu o Jedinstvu kad god je neko ime uplatilo pare sa tim se dize marketing javljaju sponzori ljudi su u klubu nepuni mjesec dana a evo koliko se vec prica o Jedinstvu sacekajmo godinu da vidimo tad. Nije Premier Liga ni bitna sad ovu godinu
Sve je to fino i marketing i ostale price oko kluba, ali prepisa on stadion na sebe, a sad drugi daj za stolice i krov, malo mi cudno. Evo kod nas u Velezu daju raja za stadion, ali taj stadion je Veleza, a ne jednog lica sto je velika razlika.Kako sam ja razumio da mu je predat stadion u vlasnistvo od gradskog vijeca sto je bio uslov za investiranje u klub.
lile je napisao/la:Sve je to fino i marketing i ostale price oko kluba, ali prepisa on stadion na sebe, a sad drugi daj za stolice i krov, malo mi cudno. Evo kod nas u Velezu daju raja za stadion, ali taj stadion je Veleza, a ne jednog lica sto je velika razlika.Kako sam ja razumio da mu je predat stadion u vlasnistvo od gradskog vijeca sto je bio uslov za investiranje u klub.
Nije predat njemu kao licu nego Nogometnom klubu Jedinstvo. Prije toga se vodio kao gradski odnosno spadao po Javnu ustanovu za sport odmor i rekreaciju. I nije ni Jedinstvo baš dato njemu u upravnom odboru se nalaze ljudi iz gradske uprave i još ljudi iz Bihaća
Pa nije stadion njegov nego od kluba, sto bi licno njemu prepisali stadion 

-
- Kontakt:
lile je napisao/la:Sve je to fino i marketing i ostale price oko kluba, ali prepisa on stadion na sebe, a sad drugi daj za stolice i krov, malo mi cudno. Evo kod nas u Velezu daju raja za stadion, ali taj stadion je Veleza, a ne jednog lica sto je velika razlika.Kako sam ja razumio da mu je predat stadion u vlasnistvo od gradskog vijeca sto je bio uslov za investiranje u klub.
Eto kad xovjek odluci napustiti Jedinstvo nosi stadion sa sobom jer je stadion njegov hahah
Druze moj stvarno mislim da si ti zalutao u Fudbal...Ja stvarno ne znam sta je u tome lose da i navijaci ucestvuju u stvaranju neke nove price oko svog kluba. Svugdje u svijetu je normalno da se ovakve neke price pokrecu cisto da se vidi koliko i navijaci zive uz klub kad su ovakve stvari u pitanju. Mi smo cudan mentalitet " Kad ja nemam neka nema i komsija". Pozdrav za Bihac i dobru pricu koju je pokrenuo gosp. Hadzimuratovic i naravno SN...BlueSEVER je napisao/la:Dje prestaje logika, pocinje Bosna.
Trenutno korisnika/ca: LloriS, nebeskasila i 14 gostiju.