Signore je napisao/la:Indijci su osnovali novu ligu u kojoj je startalo osam klubova. Tad su doveli osam svjetski poznatih igraca i birali su ih na draftu. Svaki klub je dobio po jednog. Sad tu ligu igra deset klubova i u prosjeku ih gleda 15.000 ljudi sto uopce nije lose. Treba uzeti u obzir da su svi ti klubovi osnovani 2014. godine. Koliko bi to kod nas gledatelja bilo da sad osnuju 8 novih klubova koji ce dobiti pare i igrati malo kvalitetniji nogomet? Vjerojatno 500 u prosjeku, a kod njih klub star 4 godine ima prosjek 30.000 po utakmici. Nisu oni toliko losi s obzirom da su u zacetku.
Imaju zanimljiv sistem takmicenja. Deset klubova, 18 kola i prva 4 idu u play off za prvaka. Njihova liga je 15. trenutno (skocila za tri mjesta) od 27 liga u Aziji. Dosta nagrada za najbolje igrace im pokupe domaci igraci, ali je reprezentacija opet relativno losa. Zavrsili su posljednji u grupi za kvalifikacije u Rusiji.
I da se vratim na temu

Mislim da bi Urugvaj ovo danas trebao dobiti. Puno su kvalitetniji. Njihova obrana bi mogla imati problema sa Salahom, ali Urugvaj na drugoj strani ima puno veci broj igraca s kojima bi obrana Egipta mogla imati problema. Urugvaj ce vjerojatno uciniti sve da zatvori Salaha, a time Egipat ostaje bez puno sansi. On im je daleko najbolji igrac i puno toga ovisi od njega. Urugvaj je ekipa, ne ovise o jednom igracu i ako Egipat i zatvori jednog, dvojicu doci ce treci i zabiti.
Oni imaju dvije paralelne lige, jedna je taj wannabe MLS, druga je njihova domaca liga koja salje klubove na medjunarodna takmicenja, te dvije lige se sad nekad trebaju ujediniti, ne znam tacno da li ove sezone.
To bi trebao biti jedan od najznacajnijih dogadjaja u njihovom fudbalu.
Oni prate fudbal uglavnom strani, ali ga ne igraju.
Te njihove gledaoce mozemo porediti sa nasim gledaocima NFL-a ili NHL-a, gdje imamo neku masu ljudi koja ne propusta utakmice, ali nikad u zivotu nije igrala (jedan sam od tih).
U kriketu su odlicni, on je religija tamo.