FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016
Dosta priče o Doncicu na ovoj temi. Dečku svaka čast ali nije ovo mjesto da se isti uzdiže. Administratori reagujte
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
opet ovaj nicim izazvan uvodi doncica u pricu.kad osvoji sa slovenijom zlato nek se javi (ma da, njemu je iz ponizenja igrat za mladje slo narastaje). a to sto je sa juniorskom reprezentacijom Spanije aka Real Madridom, osvojio juniorsku euroligu, u manjem broju utakmica, pa makar bio i dvije god. mladji, nije nesto posebno impresivno, bas kao sto to pokazuju i njegova statistika s tog turnira
musa je i kao godinu mladji bio prvi strijelac eura, s 23 p. u prosjeku
navodit ime kluba kao argument je odavno irelevantno, otkad je djanis iz druge grcke lige postao ovo sto jeste
tema je fiba U 17, a tamo ne vidim sloveniju. drzite se teme
navodit ime kluba kao argument je odavno irelevantno, otkad je djanis iz druge grcke lige postao ovo sto jeste
tema je fiba U 17, a tamo ne vidim sloveniju. drzite se teme
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 08 jun 2016, 21:02, ukupno mijenjano 1 put.
+1. Mnogi zaboravljaju da je Musa razvaljivao i pretprosli sampionat sa starijom generacijom.baglama je napisao/la:opet ovaj nicim izazvan uvodi doncica u pricu.kad osvoji sa slovenijom zlato nek se javi (ma da, njemu je iz ponizenja igrat za mladje slo narastaje). a to sto je sa juniorskom reprezentacijom Spanije aka Real Madridom, osvojio juniorsku euroligu, u manjem broju utakmica, pa makar bio i dvije god. mladji, nije nesto posebno impresivno, bas kao sto to pokazuju i njegova statistika s tog turnira
tema je fiba U 17, a tamo ne vidim sloveniju.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Eto ja volim Musu više od 99% naših sportaša, ali upravu je Epi kad kaže da je Luka trenutno bolji. Ako je čovjek realan to ne znači da nekog drugog mrzi jbg.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Potencijal: Musa > Doncic
Trenutno: Doncic > Musa
Osim ako ne zivimo u nekom shizosvijetu u kojem relativno konstantna minutaza u Real Madridu pored vrhunskih igraca poput Llulla, Chaca, Rudyja i slicnih uz za te godine odlicnu igru losija od ne toliko konstantne minutaze u Cedeviti pored Gordica, Pullena, Babica, Pilepica, Whitea i Walkera. Musa mi trenutno nije najbolji mladi igrac Europe jer u Real Madridu postoji momak njegovih godina koji ima vecu minutazu i zapazenije partije u takvoj ekipi i konkurenciji. Kako me samo nije stid, bas ne volim momka.
Trenutno: Doncic > Musa
Osim ako ne zivimo u nekom shizosvijetu u kojem relativno konstantna minutaza u Real Madridu pored vrhunskih igraca poput Llulla, Chaca, Rudyja i slicnih uz za te godine odlicnu igru losija od ne toliko konstantne minutaze u Cedeviti pored Gordica, Pullena, Babica, Pilepica, Whitea i Walkera. Musa mi trenutno nije najbolji mladi igrac Europe jer u Real Madridu postoji momak njegovih godina koji ima vecu minutazu i zapazenije partije u takvoj ekipi i konkurenciji. Kako me samo nije stid, bas ne volim momka.
Veceras U17 dobise Celik s pola snage. Bili su padovi u igri svaki put kad je Musa bio na klupi. Od ostalih igraca nije se bas neko istakao. Dosta gresaka s obe strane i nepotrebnih zabijanja pod obrucem. Kos Celika Durmo klasa iznad ostalih.
Malo o našoj grupi. Ne bi smjeli imati problema sa Korejom i Dominikanskom republikom. Sa francuzima borba za prvo mjesto, moram ovdje napomenuti da su pojačani sa dva najbolja košarkaša koja nisu igrala na EP. Veoma su visoki i snažni na pozicijama 4/5, glavni centar im je 210 koji nije igrao na EP. I naravno njihovi najbolji igrač Yves Pons, vjerovatno budući NBA star. Ljevak, izuzetno atletičan, dobar šut. Bit će ovo gadan match-up Musi, jer igraju na istoj poziciji.
Što se tiče grupe sa kojom se križamo, veoma je teško predvidjeti ko će završiti među prve dvije pozicije. Po mom mišljenju Kanada je prvi favorit, imaju nevjerovatne atlete i odlično su parirali amerikancima 3/4 ali su pali u 4. Na našu žalost njihov najbolji igrač je na poziciji 4 Simisola Shittu, double double mašina. I ova reprezentacija nam neće odgovarati jer su svi visoki i veoma pokretni.
Na drugom mjestu vidim borbu između Australije i Finske, Fince su nas pobjedili a Australija mi je nepoznanica i ne mogu da odredim njihov kvalitet. Kina će biti tvrd orah ali ih ne vidim kao pretnju za prolaz dalje.
Što se tiče grupe sa kojom se križamo, veoma je teško predvidjeti ko će završiti među prve dvije pozicije. Po mom mišljenju Kanada je prvi favorit, imaju nevjerovatne atlete i odlično su parirali amerikancima 3/4 ali su pali u 4. Na našu žalost njihov najbolji igrač je na poziciji 4 Simisola Shittu, double double mašina. I ova reprezentacija nam neće odgovarati jer su svi visoki i veoma pokretni.
Na drugom mjestu vidim borbu između Australije i Finske, Fince su nas pobjedili a Australija mi je nepoznanica i ne mogu da odredim njihov kvalitet. Kina će biti tvrd orah ali ih ne vidim kao pretnju za prolaz dalje.
Kazu za tog Yves Pons-a da je ustopo Musu na onon Jordan kampu u Zagrebu.Bice zanimljivo vidjet taj duel.Chstal je napisao/la:Malo o našoj grupi. Ne bi smjeli imati problema sa Korejom i Dominikanskom republikom. Sa francuzima borba za prvo mjesto, moram ovdje napomenuti da su pojačani sa dva najbolja košarkaša koja nisu igrala na EP. Veoma su visoki i snažni na pozicijama 4/5, glavni centar im je 210 koji nije igrao na EP. I naravno njihovi najbolji igrač Yves Pons, vjerovatno budući NBA star. Ljevak, izuzetno atletičan, dobar šut. Bit će ovo gadan match-up Musi, jer igraju na istoj poziciji.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma šta god da bude protiv Francuza, mi idemo na trećeg ili četvrtog iz grupe gdje je Kanada. Na SP svi prolaze prvu fazu takmičenja koliko sam ja skontao.
Pa zar nije najbolji francuski igrac u ovom uzrastu onaj Hoard ?
Ni blizu, kao što sam napisao igrali su na EP bez dva najbolja igrača.Epidaurus je napisao/la:Pa zar nije najbolji francuski igrac u ovom uzrastu onaj Hoard ?
Hoard se dugo vremena vodio kao najbolji francuski igrac u ovom godistu, cak medju najboljima u Evropi. Medjutim on taj epitet nije nikad opravdao.
ne kontam rezon da se ovoliko jase campara, i to povrijedjen...pomalo neogovorno od pandze, zar je stvarno morao igrat protic celika?? kome? cemu?!
momak hitno treba sedmicu odmora...ima kilometrazu nba igraca
Veliki bosanskohercegovački treneribaglama je napisao/la:ne kontam rezon da se ovoliko jase campara, i to povrijedjen...pomalo neogovorno od pandze, zar je stvarno morao igrat protic celika?? kome? cemu?!

Pons 9pts - 6reb - 2blkLotus je napisao/la: Kazu za tog Yves Pons-a da je ustopo Musu na onon Jordan kampu u Zagrebu.Bice zanimljivo vidjet taj duel.
Musa 16pts - 6ast - 3reb
E baš ga je uštopao. Musa igrao koliko je bilo dovoljno, ležerno i nezainteresovano. Kombinovano Musa i Hoard su zabili 36pts od 86pts i rutinski odradili tu tekmu u pobjedi od 24 razlike.
Covjek je uzivo gledo njihov duel i to je prenio.hz1987 je napisao/la:Pons 9pts - 6reb - 2blkLotus je napisao/la: Kazu za tog Yves Pons-a da je ustopo Musu na onon Jordan kampu u Zagrebu.Bice zanimljivo vidjet taj duel.
Musa 16pts - 6ast - 3reb
E baš ga je uštopao. Musa igrao koliko je bilo dovoljno, ležerno i nezainteresovano. Kombinovano Musa i Hoard su zabili 36pts od 86pts i rutinski odradili tu tekmu u pobjedi od 24 razlike.
Nije sve u statistici(a priznaj i nije neka kad vidis kolko je utrpo Turskoj i Crnoj Gori u ovim utakmicama sad),a to znaci da je puno napredovao,zato sam reko da ce zanimljivo pogledat njihov duel bas da vidimo kolko je Musa odmako od njega..Plus ne znam sto se toliko palite ako neko kaze da je bolji neko od njega ili da ga je neko dobro cuvao itd itd.To je u ovoj dobi nebitno pred njima svima je dug put u daljnjem napredovanju i svasta se moze desit.Jedno je sigurno da Musa ima ogromno samopouzdanje,jak karakter i zelju za radom i dokazivanjem.Takvi igraci jednostavno MORAJU uspjeti nema za njih druge solucije.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Ma Pons je igrac kakvih po americi ima bruku, jednostavno je snazan za svoj uzrast, BBIQ mu nije jca strana, ali to jos nadoknadjuje sa svojom snagom protiv ove djece, njemu ce biti bas tezak prelaz u seniore ako misli da opravda NBA potencijal.
Kako je meni zao Atica ljudi, ne mogu vam opisati, imao je bolje predispozicije od Muse sve do odlaska u Grcku
Kako je meni zao Atica ljudi, ne mogu vam opisati, imao je bolje predispozicije od Muse sve do odlaska u Grcku

Ma nije Aticu nista jest on malo van forme u nedostatku utakmica,ali i sad on ima ono svoje ja sam ga gledo uzivo ove godine i odusevio se.Njega dva tri mjeseca sa reprezentacijom moze opet vratiti.Bice on glavni u U20,a nadam se da ce i Damir ga pozvat sa seniorima.Vidim Sutalo se oprosti,a ne vjerujem da ce i Persic biti tu, a i Djedovic mislim da nece se vracat bar ne ove godine.Zato ovo je idealno za Musu,Atica,Buzu Vrapca nek krve izmedju sebe za mjestoTracy3McGrady je napisao/la:Ma Pons je igrac kakvih po americi ima bruku, jednostavno je snazan za svoj uzrast, BBIQ mu nije jca strana, ali to jos nadoknadjuje sa svojom snagom protiv ove djece, njemu ce biti bas tezak prelaz u seniore ako misli da opravda NBA potencijal.

- PeppermintSA
- Kontakt:
Kad čujem spominjanje Buze i Vrapca bude mi zlo. Oni su gotovi.
Dati ih Enesu Numanoviću jer zna i stvara igrače jednostavno zna napraviti od gotovine veresijuLotus je napisao/la:Ma nije Aticu nista jest on malo van forme u nedostatku utakmica,ali i sad on ima ono svoje ja sam ga gledo uzivo ove godine i odusevio se.Njega dva tri mjeseca sa reprezentacijom moze opet vratiti.Bice on glavni u U20,a nadam se da ce i Damir ga pozvat sa seniorima.Vidim Sutalo se oprosti,a ne vjerujem da ce i Persic biti tu, a i Djedovic mislim da nece se vracat bar ne ove godine.Zato ovo je idealno za Musu,Atica,Buzu Vrapca nek krve izmedju sebe za mjestoTracy3McGrady je napisao/la:Ma Pons je igrac kakvih po americi ima bruku, jednostavno je snazan za svoj uzrast, BBIQ mu nije jca strana, ali to jos nadoknadjuje sa svojom snagom protiv ove djece, njemu ce biti bas tezak prelaz u seniore ako misli da opravda NBA potencijal.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.