Moje simpatije idu prema Valverdeu al on nikad nista

Go Tejay

Moderator/ica: rio_Ferdy88
DukeOfWellington je napisao/la:Čuj nema Wigginsa da mu smetaPo tebi je bolje da ga vuče neki lupam Eisel ili Hayman nego Wiggo? Stvarno nekad znaš lupit bezveze. Skontali smo da ga ne voliš, ne moraš se provaljivat' u tu svrhu.
Kako Criterium nije relevantan pokazalo se prošle godine.
Idemo redom.MaGiCa je napisao/la: Problem je u tome sto Wiggins nikada nije radio za druge, pa ne vidim ni motiv da radi i sada. Zasto je isao na GiroJer se znalo da ce na TdFu biti #2 violina, sa cim bi se tesko pomirio.
Drugo, Tour de Suisse i Dauphine su pripremne trke za TdF. Ne monumenti ili klasici, pa da bi im se pridavao toliki znacaj.
Froome je glat uzeo DL, ali na Touru ce biti malo teze. Contador je dokazao da moze celu trku da bude nikakav (Vuelta 2012) i da onda izdominira 1 etapu i uzme celu trku protiv extra spremnog i kvalitetnog rivala (Purita Rodrigueza). Dokazao je da ume da gazi od starta trke, te je izrutinira, iako su ga Brajkovic ili Valverde dobijali na Dauphine-u.
Froome nije dokazao da moze da osvoji TdF. Tek to treba da ucini.
I batali malo taj fanbojizam. Smaras opasno, a i nikada nisi bio interesantan, BTW.
Otkada je #1 u Skyu, Wiggins nije radio ni za koga drugog do za sebe. A sampioni imaju tu boljku da tesko prihvataju da ih mlati neko iz njihovog tima. Pogledaj istoriju odnosa Hinaulta i LeMonda, te Delgada i Induraina...DukeOfWellington je napisao/la: Wiggo se ne bi teško pomirio da bude "druga violina" jer mu to ne bi bilo prvi put da radi za nekog vozača, radi se o vrhunskom profesionalcu koji je spreman da dadne maksimum za tim koji je od njega napravio istinskog šampiona. Išao je na Giro da ga osvoji. Nažalost razbolio se, pao, povrijedio se i nije bio u stanju da nastavi trku.
Dok se to ne dogodi, na Froomeu je da se dokazuje. Kad se bude tako dokazao, drugacije cemo i pricati.Froome je još prošle godine dokazao da može da bude šampion Toura, vukao je Wigga i završio drugi, nema bolje potvrde. Istina, sad je tu Contador, ali jasno je da ga on može uzeti, pogotov sa ovako jakim timom kakav ima iza sebe. Vidjećemo uostalom. Meni je jasno da ti ne bi volio da se to desi, ali ponekad se ne dešava sve kako smo zamislili.
O tome i pricam. Contador pobedjuje GT trke i na sec (Giro2008, Vuelta2012) i tako sto ih izominira (TdF2009, Giro2011). Njemu te pripremne trke ne sluze kao apsolutni indikator kako ce se pokazati na GTu. Ako Froome 1 dan bude podbacio, eto mu opet sarene majice. To ce Contador umeti da iskoristi, cak i ako bude u defanzivi ceo TdF.Nije Contador bio truba na Vuelti prošle godine, stalno se držao tu negdje i eksplodirao kad je osjetio da može prelomiti trku. Biti minut ili manje iza Purita nije sramota ni za koga. Umorni Froome nažalost nije mogao držati ritam.
Sjasi. Smaras. Jel' mozeFanbojizam - Hu iz ju?
DukeOfWellington je napisao/la: Ako ti se ne sviđa šta pišem ne moraš me ni citirat. Ovo "sjaši" možeš komotno uputit sam sebi
Svako ko osvoji nesto je sampion - toga sto je osvojio. Ne vidim problem u tome.Barem si prizn'o da je Wiggo šampion, napreduješ![]()
"Novi biciklisticki poredak" ne cine trojica vozaca, za pocetak.Novi biciklistički poredak koji se počeo stvarati u mančesterskom velodromu prije 15-ak godina, a uzeo najveći zamah formiranjem Sky tima prije 4 i pol godine vrlo teško pada navijačima biciklista iz Španije, Italije, Luksemburga i slično. Stvorile su se pretpostavke za višedecenijsku dominaciju britanskog biciklizma, kako takmičarsku tako i organizacionu kao i finansijsku. I dok su pojedini forumaši liječili frustracije od TdF-a neuspjehom Cavendisha na OI iznoseći nebuloze o "luzerskom mentalitetu" i "taktičkoj inferiornosti", a danas ih nema ni na mapi, Sky tim i britanska velodromska reprezentacija nastavljaju da terorišu konkurenciju, a vrhunac su bili šamaranje Australaca u po Melbournea na prošlogodišnjem SP-u, poništavanje konkurencije na OI, a ne treba zaboraviti ni rutinsku dominaciju u Minsku prije 4 mjeseca. Na cesti se pored veličanstvene dominacije na prošlogodišnjem Touru može istaći i prekucavanje olimpijskog hronometra, pobjede Marka Cavendisha u svakom grupnom sprintu, kao i bodovni saldo Sky tima kojem svi timovi već drugu godinu gledaju u leđa.
SKY jeste mocan tim, ali nista impresivniji od 1 Deutsche Telekoma ili US Postala, u svoje vreme. A nesto ne vidim da danas, nakon svih godina postojanja ova dva tima, Nemci ili Ameri vladaju ovim sportom.Dok su neki laici tvrdili kako je formiranje Sky tima promašena investicija jer Britanija nema dovoljno talenta da se bori sa ostalim kako kažu biciklističkim velesilama, i dok su nakon prve dvije godine skakali k'o mladi majmuni od dragosti jer su mislili da su upravu, British Cycling i Sky Team su strpljivo radili i dočekali ono šta su najavljivali po samom formiranju Sky tima. Posljednja faza demonstracije moći biće prekid saradnje sa Pinarellom i uvođenje Dawesa, inače dobavljača za britansku reprezentaciju, u igru, što će se nadam se desiti vrlo brzo. Dosta nam je Dogme
Ovim si jasno pokazao kakav si biciklistički analfabeta i tim povodom možeš slobodno iz svoje titule "stručnjak za sve sportove" izbaciti ovaj sport. Obzirom da ne pratiš biciklizam nego samo glumiš da znaš nešto o tome, za tvoju informaciju reći ću ti da su Mark Cavendish i Bradley Wiggins višestruki osvajači medalja na Svjetskim prvenstvima, Igrama Commonwealtha i Olimpijskim igrama kada je u pitanju velodromski biciklizam. Opet se pitaš zašto je ovo bitno. E pa vidiš u velodromskom biciklimu postoje razne discipline, a ja ću u svrhu objašnjavanja potegnuti neke od bitnijih za ovu priču. Timski sprint, timska potjera i madison su tri ključne discipline u kojima je Cavendish svojevremeno pravio sjajne rezultate i ono što je najvažnije, radi toga je danas nepobjediv u grupnom sprintu. Ako se pogleda profil ove tri discipline jasno je da su tu najbitniji elementi upravo oni radi kojih Cavendish uzima trke ispred konkurencije, među njima najvažniji i to u madisonu je - pravovremeni skok. U timskoj potjeri je ključno pozicioniranje u liniju, a u timskom sprintu finiš nakon što ga timski kolega izvede u zadnji krug. Sve sami elementi ključni za kvalitetan sprint koje je Cavendish savladao u velodromu. I dok su neki pametni ljudi shvatili da se dobar cestovni biciklista pravi u velodromu, ti si genijalno zaključio da je poređenje ovog dvoga istovjetno poređenju fudbala na travi i fudbala na plaži. Međutim, kad si spomenuo futsal, jel ti znaš kako se kreće sa treninzima sa najmlađim kategorijama u fudbalu? 11 na 11? Sjedi jedan.MaGiCa je napisao/la: Trece: racunam u ovoj prici samo na drumski biciklizam. Piste, poluovali, mountbiking, voznja na indurance, BMX i sl. nisu u opisu teme, kao sto ni fudbal na plazi ili futsal nemaju veze sa svetski najpracenijim i najvoljenijim sportom ili kao sto basket 3 na 3 nema veze sa NBA ili FIBA kosarkom..
Tvoje stanoviste je pobijeno jednostavnom konstatacijom: velodromski i drumski biciklizam su dva sporta tj. dve razlicite discipline. Najveci svetski drumski biciklisti nisu ni pokusavali da voze velodrom u ozbiljnijem kontekstu, vec su od malena bili projektovani da uce snalazenje u situacijama uspon-spust, vetar, sneg, kisa...svega toga nema u velodromu. Dalje, kad pogledas sami vrh biciklizma, vise je ljudi doslo iz brdskog (npr.Evans) ili ekstremnog biciklizma (npr.Sagan) nego sa piste. Ali, ti to ne mozes da skapiras, jer tvoje pracenje ovog sporta pocinje tek onda kada si video da ima nekoliko sportista sa Union Jackom ucrtanim uz ime, na grafici.DukeOfWellington je napisao/la:I naravno ničim nisi pobio moje stajalište da je nemoguće ozbiljno pratiti drumski biciklizam bez barem osnovnog znanja o velodromskom. Samo uvrede i bijes šikljaju iz tvojih postova, što je dakako tvoj maksimalan domet jer nisi u stanju da argumentovano odgovoriš na bilo šta.
Tvoje neoborive teze su neoborive samo u tvom mozgu.Toliko o tome.Što se tiče krize identiteta, meni je jako interesantno zbog čega se u nemogućnosti da argumentovano odgovoriš na moje neoborive teze počneš trzat' i urlat'. Po meni, to je iz tog razloga što je tvoj nadaleko poznati oreol stručnjaka za sve sportove ozbiljno uzdrman i to te iritira i ne da ti mira.
Kakav ownageSam si sebe ubijedio da znaš sve o svemu i sad te puca kriza identiteta jer polako shvataš da to nije slučaj. Imaš još tenis da se praviš pametan sa onim formanceom, al ako me budeš pretjerano provocir'o i tam te mogu za pet minuta pomest' argumentima, a to će ti puno teže pasti u životu obzirom da tu temu prati puno više ljudi nego ovu. Zamisli kad te čovjek koji na svakoj temi pokušava biti najpametniji prozove da si "attention whore"Moraš se nasmijat' na to
na sajtu eurosporta imas svaki dan nove vijesti predstavljanja ekipa, predstavljanja favorita, intervijueMig_Mig je napisao/la:Jos 4 danaImal kakvih novosti? jesu li izasli sastavi ekipa?
Gledao sam sve, Andy ni medju 10 favorita :SMElloo je napisao/la:na sajtu eurosporta imas svaki dan nove vijesti predstavljanja ekipa, predstavljanja favorita, intervijueMig_Mig je napisao/la:Jos 4 danaImal kakvih novosti? jesu li izasli sastavi ekipa?
![]()
imas na steephill.tv izasli su sastavi. Ja sam razocaran sastavom Katushe. Bas gledam kakvi su samo sastavi Saxa , RAdioshacka i Sky-aNije ni Movistar los a meni se svidja i Euskaltet sa Antonom i Nieveom kao i drogerasom Astarlozom
![]()
Go Valverde
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.