FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

zubizareta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la zubizareta » 19 jun 2011, 20:50

Saurman je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:rossel mi se ispocetka nije nikako svidjao, a sad ga cijenim sve vise i vise

vidite kako covjek to fino i gospodski radi oko transfera, ponudi normalnu cifru, a kad se ovim manjim klubovima digne neka stvarka i pomisle da ce dobiti od barce koliko im se cefne, rossel ih laganini odhebe, pa nek im sad ostane ta rossi za kojeg su htjeli preko 30 miliona, isto kao sto je arsenalu ostao cesc prosle sezone, pa evo sad i njihovi navijaci pljuju po njemu i mole boga da sad ode. ovim manjim klubovima treba dati do znanja da je barca institucija koja se ne moze ucjenjivati, laporta je davao i sakom i kapom, al rossel ne da

evo sanchez ce doci za 28 miliona, a celnici udinezeta su navodno odbijali i po 35 miliona za njega. pametan je rossel i vidi se kako mu je stalo do kluba, da se ustabili finansijski, vidi covjek da imamo strasnu ekipu i da bi glupo bilo sad bacati milione na igrace koji nam realno ne trebaju. rekao je kako ce klub ako treba potrositi i vise od 45 miliona, al ja vjerujem da nece, a ako vec budemo i nekoga dovodili skupog, onda neka bude bale.

cesca rossel cini mi se kulturno odhebava, svjestan da bi njegov dolazak poremetio mnogo toga u ekipi, i da dzaba dodje fabregas mozda to ne bi bilo dobro jer napravila bi se velika guzva nepotrebna

moguce da rossel kupi nekoliko mladjih igraca kao ovoga iz herculesa, koji su jako jeftini a obecavaju, pa da se prekaljuju u b timu

ajmo rossel obraduj nas jos jednim dobrim pojacanjem u odbrani, pa da cooliramo cekajuci pocetak nove sezone
Baš ih odhebe tako što izkešira za igrača iz amaterskog Udinesea 39 mil uz bonuse koji btw realno vrijedi cirka 20 mil, i nakon ovog transfera štedljivi Rossel se okreće transferu Fabregasa za kojeg će platiti bar 40 mil uz to da će poslati super talentovanog Tiaga uz keš naravno... mustra je ovaj Rossel. :)
AHAHHA amterski Udineze :lol: :lol: to je tim u Italiji koji najbolje posluje,dovede igrace za male pare a proda za velike,njihovi igraci su svake sezone jedni od najtrazenijih u Italiji
Fina Gradska sarajevska raja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 19 jun 2011, 20:50

Imao je on ponudu Citya cini mi se,ali rekao je da zeli u Barcu,zeli da se dokaze kao top-player.Mislim da trebamo pricekati da ovo bude i definitivno,pa onda dati neko svoje misljenje.I Rossi je bio blizu potpisa,pa odjednom nista.Sanchez je fantastican igrac,sad ce i Copa America,vidjet cemo sta ce pokazati.

Cak je i agencija koja ga zastupa napisala da ide u Barcu...Ako je sve istina,bolje da je kupljen sad nego poslije Cope,covjek moze da zablista,pa bi cijena bila i puno veca.

Evo vidim krenuli su i po Fabregasa.Fabregas ako hoce da dodje,neka se izjasni i sve bi bilo onda lakse,kao u slucaju Mascherano prosle godine.Sutnjom nece nista postici.Barca ima Thiaga,mali je zvijer samo takva,treba mu utakmica samo.Mislim da je to zelja vecine navijaca Barce,da ovaj momak igra.Nemam nista ni protiv Fabregasa,ali neka se izjasni,jasno i glasno,ovakvom hinjskom sutnjom ne pomaze nimalo.Hoces,neces,zdrao.

Vaznije je malo odbranu pojacat,dovesti tu jednog igraca,jer u prosloj sezoni je bilo krpljenja,tako da tu definitivno treba jedan igrac.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2011, 20:57

AHAHHA amterski Udineze :lol: :lol: to je tim u Italiji koji najbolje posluje,dovede igrace za male pare a proda za velike,njihovi igraci su svake sezone jedni od najtrazenijih u Italiji
Naravno da dobro posluje kad igrača čija je vrijednost 20tak mil proda Rosselu za 39 mil.. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 jun 2011, 20:58

nidjo_barca je napisao/la:Imao je on ponudu Citya cini mi se,ali rekao je da zeli u Barcu,zeli da se dokaze kao top-player.Mislim da trebamo pricekati da ovo bude i definitivno,pa onda dati neko svoje misljenje.I Rossi je bio blizu potpisa,pa odjednom nista.Sanchez je fantastican igrac,sad ce i Copa America,vidjet cemo sta ce pokazati.

Cak je i agencija koja ga zastupa napisala da ide u Barcu...Ako je sve istina,bolje da je kupljen sad nego poslije Cope,covjek moze da zablista,pa bi cijena bila i puno veca.

Evo vidim krenuli su i po Fabregasa.Fabregas ako hoce da dodje,neka se izjasni i sve bi bilo onda lakse,kao u slucaju Mascherano prosle godine.Sutnjom nece nista postici.Barca ima Thiaga,mali je zvijer samo takva,treba mu utakmica samo.Mislim da je to zelja vecine navijaca Barce,da ovaj momak igra.Nemam nista ni protiv Fabregasa,ali neka se izjasni,jasno i glasno,ovakvom hinjskom sutnjom ne pomaze nimalo.Hoces,neces,zdrao.

Vaznije je malo odbranu pojacat,dovesti tu jednog igraca,jer u prosloj sezoni je bilo krpljenja,tako da tu definitivno treba jedan igrac.
ne bi nidjo trebalo biti problema sad oko sanheza, 99 posto je izgleda da ce doci

a to za fabregas meni je nekako vise i smucilo se, i da covjek dodje ne znam sta onda,

xavi iniesta su prvi pikovi, ako fabregas bude njihova prva zamjena igrat ce dosta i on, ali onda tiago je tek cetvrti izbor i mozemo ga odmah halaliti, i to sve pod uslovom da keita ode

druga varijanta je da iniesta igra krilo, al onda opet na klupu ide pedro, a na klupi bi pored njega bili i sanchez i afelay

treca neka moguca opciaj je da cesc igra zadenjg veznog, al onda bi klupirani bili sergio i maskerano

kako god okrenes, prosto nemoguca misija je uklopiti cesca bez prodaje 2-3 sjajna igraca tipa maskerano, tiago, afelay, a to bi bilo jako glupo, hebo ih cesc
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 jun 2011, 21:09

Saurman je napisao/la:
Naravno da dobro posluje kad igrača čija je vrijednost 20tak mil proda Rosselu za 39 mil.. :lol:

saurmane mani se tih 39 miliona, cijena je 28 plus eventualne neke doplate, mani pljuvanja po rosselu i skoncetrisi se na svoj bayern, i na sadnju nove travice na alianz areni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 19 jun 2011, 21:12

ma skontaj kolko ostali timovi imaju igraca a kolko mi takodje i real ima kaku benzemu itd na klupi sezona je duga nego ono sto mi je najvise zao je sto nama nazalost bojan ode. (iako znam da ga vecina navijaca ne cijeni jer stvari gleda iz pogresnog ugla).

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 19 jun 2011, 21:14

Romariooo je napisao/la:ne bi nidjo trebalo biti problema sad oko sanheza, 99 posto je izgleda da ce doci

a to za fabregas meni je nekako vise i smucilo se, i da covjek dodje ne znam sta onda,

xavi iniesta su prvi pikovi, ako fabregas bude njihova prva zamjena igrat ce dosta i on, ali onda tiago je tek cetvrti izbor i mozemo ga odmah halaliti, i to sve pod uslovom da keita ode

druga varijanta je da iniesta igra krilo, al onda opet na klupu ide pedro, a na klupi bi pored njega bili i sanchez i afelay

treca neka moguca opciaj je da cesc igra zadenjg veznog, al onda bi klupirani bili sergio i maskerano

kako god okrenes, prosto nemoguca misija je uklopiti cesca bez prodaje 2-3 sjajna igraca tipa maskerano, tiago, afelay, a to bi bilo jako glupo, hebo ih cesc
Pa eto izgleda da je rijesena stvar,ali eto,treba pricekati jos sutra,prekosutra kad bi to trebalo biti i definitivno.

Xavi i Iniesta se ne trebaju spominjati,oni su naravno prvi igraci i najvazniji u sredini.Busquets se s njima sjajno uklopio,pa i Mascherano,iako sam sumnjao u njega,covjek me demantovao strasno.Jos smo se uvjerili da obojica,i Bus i Mascherano mogu igrati sjajno i stopera,Mascherano nesto bolje,jer je jaci.

Dolaskom Sancheza,imali bi u napadu,pored njega trojac Messi,Villa,Pedro,tu je i Affelay.Bojan bi mogao vrlo lako otici,Jeffren takodje,znaci ostaju njih petorica.

U sredini pored Xavia,Iniesta,Busa i Mascherana(ova 2 mogu i stopera ako zatreba) imas Keitu i Thiaga.Iako je Thiago malo igrao,kad jeste,mogli smo vidjeti sta on moze i kakav je potencijal i u kakvoj igraca moze izrasti,samo kao sto rekoh,treba mu utakmica.A ima i Affelay koji moze i centralnog igrati.

Dovodjenjem Fabregasa,dobili bi sirinu na klupi,jer bi uvijek imali sjajne igrace koji mogu uvijek dostojno zamjeniti ove koji vec igraju.Bas kao sto kazes,moze Iniesta na krilo otici,Fabregas u sredini sa Xaviem,mogu i sva 3 zajedno u sredini,ako je neka bunkeraska ekipa protiv koje igraju,a dosta ih je.

Prosle godine je mali roster igraca bio,momci su pregurali sezonu,bilo je dosta krpljenja raznih pozicija,pogotovo u odbrani.

Samo mi smeta ovo preseravanje sa Fabregasom,svima je dosadilo vise i bilo bi lijepo da se to rijesi.Prosle godine sam stvarno htio ga vidjeti u Barci,ali sad je tu Thiago,pokazao je sta moze.Iako je Fabregas eto,vec izgradio svoje ime,ali i Thiago ce ako Bog da,i to u Barci.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 19 jun 2011, 21:29

Romariooo je napisao/la:
Saurman je napisao/la:

saurmane mani se tih 39 miliona, cijena je 28 plus eventualne neke doplate, mani pljuvanja po rosselu i skoncetrisi se na svoj bayern, i na sadnju nove travice na alianz areni
Nikog ne pjujem samo ukazujem na štedljivot Rossela i njegov smješan način da sreže astronomske dugove Barce.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 19 jun 2011, 21:44

Nikog ne pjujem samo ukazujem na štedljivot Rossela i njegov smješan način da sreže astronomske dugove Barce.[/quote]

otkako je rossel predsjednik, potpisao je ugovor s ovom katarskom fondacijom vrijedan 150 miliona

kupio je maskerana za 20 i adriana za 10 miliona, a prodao yayu za 30 i cirginskog za 15 miliona, kao i ibru za 25 miliona. dakle prodao je igraca za 70 miliona, a potrosio 30 miliona

otkako je rossel predsjednik imamo plus u transferima i to ogroman, 40 miliona, za sancheza ce se platiti 28 miliona, a prodat ce bojan, jefren i jos neki igraci, i ni tu minus neki nece biti veci od 15 miliona

vidis kad pogledas argumente kako rossel bas i ne baca pare
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Kop
Kontakt:

Post Postao/la Kop » 19 jun 2011, 22:25

Romariooo je napisao/la:Nikog ne pjujem samo ukazujem na štedljivot Rossela i njegov smješan način da sreže astronomske dugove Barce.

otkako je rossel predsjednik, potpisao je ugovor s ovom katarskom fondacijom vrijedan 150 miliona

kupio je maskerana za 20 i adriana za 10 miliona, a prodao yayu za 30 i cirginskog za 15 miliona, kao i ibru za 25 miliona. dakle prodao je igraca za 70 miliona, a potrosio 30 miliona

otkako je rossel predsjednik imamo plus u transferima i to ogroman, 40 miliona, za sancheza ce se platiti 28 miliona, a prodat ce bojan, jefren i jos neki igraci, i ni tu minus neki nece biti veci od 15 miliona

vidis kad pogledas argumente kako rossel bas i ne baca pare[/quote]
Ali nije sve tako crno-bijelo, ima Rossel i losih poteza, na stranu sto je Barca u minusu, svima osim fudbalerima je smanjio budzet, mislim da je neke sekcije i ukinuo na ustrb financijskog profita, onda taj famozni sponzorski ugovor sa Katarcima, slozit ces se da uz parolu "vise od kluba" ta dva poteza ne idu. Ali, sta jest-jest, na trasferima stedi vise od Laporte, nema sanse da bi on izvalio onolike pare za Ibru.
I know it seems hard sometimes but remember one thing.
Through every dark night, theres a bright day after that.
So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 19 jun 2011, 23:29

*ebo sve transfere.. kako ovaj mali igra :o :o

[youtube][/youtube]
ser del barça es el millor que hi ha !

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 jun 2011, 00:24

Scof1eld je napisao/la:*ebo sve transfere.. kako ovaj mali igra :o :o

[youtube][/youtube]
Paklen igrac, nema se šta drugo reci... nece se taj dugo zadržati u B timu iako ce tek ove godine biti prekomandovan iz Juvenila...nema on šta gubiti vrijeme u B timu, jedna sezone da nabije snage i stekne rutine na vecem nivou i šaltati ga odmah u prvi tim jer ovakav talenat se ne smije ignorisati...jao šta decko radi :o :shock: jeli ovo novi Messi na pomolu :?: šta je ovo ljudi :?

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 20 jun 2011, 00:33

Mandrak je napisao/la: Paklen igrac, nema se šta drugo reci... nece se taj dugo zadržati u B timu iako ce tek ove godine biti prekomandovan iz Juvenila...nema on šta gubiti vrijeme u B timu, jedna sezone da nabije snage i stekne rutine na vecem nivou i šaltati ga odmah u prvi tim jer ovakav talenat se ne smije ignorisati...jao šta decko radi :o :shock: jeli ovo novi Messi na pomolu :?: šta je ovo ljudi :?
kakvo lik ubrzanje ima :o najzalosnije sto se igra s ljudima :lol:

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 jun 2011, 00:37

Evo klip iz još mlađih kategorija, decko je brutalno dominirao u svojoj generaciji :shock:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 20 jun 2011, 00:43

Momak je super igrac,talenat i potencijal samo takav.Sad ce igrati u B ekipi,to je za njega predobro.Ako sljedece sezone pokaze igre kao do sad,a ne sumnjam u njega,odmah to u prvi tim prekomadnovat.Bas k'o sto kazes,samo da stekne neke rutine i podigne level jos vise...Moze biti velika igracina,vidjet cemo sta nosi buducnost.

Inace,La Masia puna talentovanih igraca,sad kako klub lagano vraca dug,manje se i trosi,mislim da treba jos vise gledati na mlade igrace.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 20 jun 2011, 00:47

nidjo_barca je napisao/la:Momak je super igrac,talenat i potencijal samo takav.Sad ce igrati u B ekipi,to je za njega predobro.Ako sljedece sezone pokaze igre kao do sad,a ne sumnjam u njega,odmah to u prvi tim prekomadnovat.Bas k'o sto kazes,samo da stekne neke rutine i podigne level jos vise...Moze biti velika igracina,vidjet cemo sta nosi buducnost.

Inace,La Masia puna talentovanih igraca,sad kako klub lagano vraca dug,manje se i trosi,mislim da treba jos vise gledati na mlade igrace.
Upravo tako.
Ja sam nekako siguran da cemo za dvije godine gledati Deulofeua u prvom timu zajedno sa Messiem, Pedrom,Villom u napadu 8-) nenormalno dobar igrac.

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 20 jun 2011, 00:51

[youtube][/youtube]
Kakva igracina, sta je ovo ba? :o :shock:

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 20 jun 2011, 01:02

Mandrak je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:Momak je super igrac,talenat i potencijal samo takav.Sad ce igrati u B ekipi,to je za njega predobro.Ako sljedece sezone pokaze igre kao do sad,a ne sumnjam u njega,odmah to u prvi tim prekomadnovat.Bas k'o sto kazes,samo da stekne neke rutine i podigne level jos vise...Moze biti velika igracina,vidjet cemo sta nosi buducnost.

Upravo tako.
Ja sam nekako siguran da cemo za dvije godine gledati Deulofeua u prvom timu zajedno sa Messiem, Pedrom,Villom u napadu 8-) nenormalno dobar igrac.
I Sanchezom vjerovatno :D Ma dobro,Villa gazi u tridesete,mada on moze jos 2 sezone sigurno odigrati tu.

Nekako mi je to najlogicnije,da se klub okrene definitivno svojoj skoli sad i vise,jer klub vraca dug,pipa zatvorena,a od sljedece sezone cini mi se salary cap ide,ako se ne varam.

Okrenuti se lagano La Massii definitivno,naravno ne svake sezone po 5 igraca uvoditi,ai 1-2 igraca moze dobiti priliku sigurno,mada je tako i bilo :D Guardiola sigurno gleda sve,zna on na koga treba racunati,na koga obratiti paznju.

Blaugrana

Mes Que Un Club

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 20 jun 2011, 02:32

[youtube][/youtube]
:shock:
Kad vidim ovo,i jos ovo
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
pocinjem misliti da teorija da samo treba cekati da odu Xavi i Iniesta i Barcelona je rijesen problem ne pije vode :mrgreen:
Cini mi se da bas Deulofeu,Rafinha i Espinosa sjajno suradjuju,uglavnom si medjusobno asistiraju.

Samo,ne treba zaboraviti ni to da je Bojan bio vjerovatno najimpresivniji igrac u historiji mladjih kategorija Barcelone,pa ipak..
Zadnja izmjena: Dylan Dog, dana/u 20 jun 2011, 05:53, ukupno mijenjano 1 put.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 20 jun 2011, 02:43

ima i te... ovo sto oni sad rade je strasno a bojan je bio jos bolji... fazon je da bi oni dobili punu sansu ponovo se moraju zrtvovati sezone a za to vise nema sanse... al fakat ovaj trio je ubitacan ! ;)

ne znam, uz pametnu kupovinu ove i naredne sezone, mogu se komotno preskociti naredna dva transfer roka i onda gurnuti ove momke ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.