FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 19:41

Bilo kako bilo, direktni ili indirektni crveni ( :mrgreen: ), Tymo je dobio 3 tekme kazne. :x

Dva zadnja vezna smo izgubili na nesto duzi period, barem sto se tice lige, ali ako znamo da smo tu najbolje pokriveni, ne bi trebalo biti velikih problema.

Da se nadovezem na pricu oko Mullera, a ista ce poceti sa kritikom. :D
Nemojte me napadati, ali definitivno Mulac nije onaj igrac iz prosle i pretprosle sezone, iako se po jucerasnjem prvom poluvremenu tako ne bi moglo reci, ali jedna lasta ne cini proljece.
Na ovoj poziciji je i prethodne dvije godine igrao x puta i pruzao je strasne partije, dok mu se u ovoj sezoni tako nesto ne moze pripisati. Pocetak sezone je nagovjestavao nastavak uspjesnih rezultata, pogotovo oni silni penali koje je izborio, ali kasnije zatisje i samo zatisje.
Vjerujem da mu je ovo najveci pad forme, stoga ocekujem u narednom periodu da pocne pruzati puno bolje partije. ;)
Stoji to da se previse umara, ali pravi profesionalci moraju imati snage za 180 minuta efektivne igre.

Mozda kad se prebaci na poziciju poluspica pocne zabijati. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 19:52

@Omere, na sjećam se da je Mulija nekad ovako dugo igrao na poziciji krila. On to može krpiti i na toj poziciji pružiti briljantnu partiju (pogledati elf), ali u kontinuitetu on nema šta tražiti na ovoj poziciji.

@Balance, znamo li se otkud? :?
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 19:58

geronimo je napisao/la:@Omere, na sjećam se da je Mulija nekad ovako dugo igrao na poziciji krila.
Igrao jeste, ali ne ovoliko dugo i opet je pruzao odlicne partije, dok jos jednom napominjem, to nije slucaj u ovoj sezoni (citaj, pad forme :) )
geronimo je napisao/la:On to može krpiti i na toj poziciji pružiti briljantnu partiju (pogledati elf), ali u kontinuitetu on nema šta tražiti na ovoj poziciji.
U potpunosti se slazem, pogotovo za ovo zadnje, ali zapamti da ce u Elf-u uvijek igrati tu poziciju, tako da mu nema druge nego podici formu na veci nivo, jer niko nije nezamjenjiv ili pak jeste. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 20:11

Omerbavarac je napisao/la: Igrao jeste, ali ne ovoliko dugo i opet je pruzao odlicne partije, dok jos jednom napominjem, to nije slucaj u ovoj sezoni (citaj, pad forme :) )
Sezonu je počeo (po običaju :mrgreen: ) veoma loše, Mulac se teško loži i treba mu neko vrijeme da eksplodira. U ovoj sezoni ga nismo dugo čekali, naime, rano je pronašao pravu formu i dugi niz utakmica bio veoma dobar.
Sad (doduše nešto ranije) je ponovo upao u "loch", ali ja za njega ne brinem. Bitnije je šta će trener uraditi, tj. hoće li ga odmoriti, na vrijeme zamjeniti ili mu naći drugu poziciju (povratkom Robbena).
Omerbavarac je napisao/la:ali zapamti da ce u Elf-u uvijek igrati tu poziciju, tako da mu nema druge nego podici formu na veci nivo, jer niko nije nezamjenjiv ili pak jeste. :D
U Elfu igra godišnje (kada nema nekih turnira) 7-12 mečava. To se može izgurati i on se tu uvijek posebno "naloži", tako da na Jogijevom čelu nećeš vidjeti bore (barem zbog njega). :D

Mlad je on još, rano je za reći da neće nikad igrati neku drugu poziciju. Dovoljno da se Ozil povrijedi, on uskoči na njegovo mjesto, dok krilne pozicije, pored Poldija, mogu sjajno pokrivati Gotze i Reus (da ostale ne imenujem).
Isto tako Mulac može biti u samom špicu, mijenjati Gomeza ili mu praviti društvo "iz prikrajka". :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 nov 2011, 22:29

Prema najavama mogli bi imati Robbena na raspolaganju za derbi protiv B.Dortmund.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 07 nov 2011, 22:30

Pojavio se novi termin za gol nakon odbijene lopte "Gomezusa" po ubojitom napadacu Baye
Thomas Müller - Fußballgott

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 07 nov 2011, 23:34

Extra bi bilo kada bi Arjen zaigrao protiv bvb-ea! Takodjer smatram kao i ostali da treba pruziti vishe prilike ostalim igracima,tu najprije mislim na Usamia,Olica,Pranjica.... ja mislim da Pranjic nije ni minute odigrao ove sezone u Bundesligi,a ni LP...
Stern des Südens

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 08 nov 2011, 14:09

LJudi moji ko može u narednom periodu kvalitetno pokriti izostanak Švajnija i Time....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 nov 2011, 14:16

bajern100 je napisao/la:LJudi moji ko može u narednom periodu kvalitetno pokriti izostanak Švajnija i Time....
Tymu svakako mogu nadoknaditi neki igraci i to u vecoj mjeri nego sto Ukrajinac moze doprinijeti, dok je Schweinija malo teze zamijeniti.
U kombinacijama su L.Gustavo, Alaba, Kroos i vec zaboravnljeni Pranjic.
Ja sam vec ranije napisao da smo najbolje pokriveni na veznim pozicijama tako da bi se izostanak bilo kojeg veznjaka dao nadoknaditi.

Moja zelja je da se igra ovako, ali otom potom.

--------L.Gustavo-------------Kroos----------
Alaba--------------Muller------------Ribery--------

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 nov 2011, 14:21

Švajni ti je fakticki nenadoknadiv igrac.To ti je proporcionalno slicno kad bi rek'o ko je dostojan da u Barci zamijeni Xavia.Znaci niko.Tako je i sa nasim Bastianom.Improvizaciju vidim u Gustavu i Krosu, za koje vjerujem da ce dostojno odgovorit zadatku 8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Klare

Post Postao/la Klare » 08 nov 2011, 15:00

Centre forward je napisao/la:Švajni ti je fakticki nenadoknadiv igrac.To ti je proporcionalno slicno kad bi rek'o ko je dostojan da u Barci zamijeni Xavia.Znaci niko.Tako je i sa nasim Bastianom.Improvizaciju vidim u Gustavu i Krosu, za koje vjerujem da ce dostojno odgovorit zadatku 8-)
Pa može li se dostojno zamijeniti, ili 'pak ne? :? :lol:

Nemojte mi Tymošpeka(svaka čast ko mu ime dade :D ), igrač je to na visini zadatka, A klasa, zahvalan, odličan. ;)
A pritom još mislim da ima najviše nastupa u evro-kupovima, nego li ijedan drugi igrač u našoj ekipi, tipična ruska škola, ukrajinac, ali to ti isto dođe. ;)

Dalje Alaba je tu samo potencijalna zamjena, mada mislim da je krilo njegov teren, lijevo, desno je na krivoj nozi, mada i tu u krajnjem slučaju, a to ti je sad nekad.

Ne znam jeste li primjetili da imamo puno ljevičara u ekipi, čak i previše :? , ne pamtim da smo ikad ovako ljevičarska ekipa bili. :D Badstuber, Contento, Gustavo, Pranjić, Alaba, Robben, Olić, neki sumnjaju na Gomeza :? :D , ne znam ovo je previše. Tako recimo kad treba zamjena za Robbena na desnoj strani, hmm vrlo teško, Muller, međutim kada se povrijedi još jedan igrač, pa tu treba još rotacije, e onda smo tu u teškoj poziciji, dok ih za lijevu stranu imamo na izvoz. Možda Usami, ali nikako do iskoraka, nikako do minute. :?

Kroos ili Pranjić, povoljnie bi bilo da Kroosa ne diramo, dakle sa ozljedom Tyme, Pranja je tu najbolja opcija, meni je to sasvim solidan igrač, zahvalan, B klasa :mrgreen: , tipična Jugoslovenska škola, hrvat, ali to ti isto dođe. ;)

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 08 nov 2011, 17:15

Omerbavarac je napisao/la:Moja zelja je da se igra ovako, ali otom potom.

--------L.Gustavo-------------Kroos----------
Alaba--------------Muller------------Ribery--------
i moja 8-)
Klare je napisao/la:Ne znam jeste li primjetili da imamo puno ljevičara u ekipi... neki sumnjaju na Gomeza
ah, to je znaci objasnjenje za kljakavo igranje desnicom :lol:
ps
klare, potpisujem tvoj prethodni post. odlicno receno.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 08 nov 2011, 17:43

Robben bi bio to potrebno dodatno oružje protiv BVB-a. Ma Robben dovoljno po meni da odigra te najveće utakmice, nek napravi ono što zna napravit i vrijedan je tog svog Gehalta. Imat će Robi utakmica još ove sezone i to dobrih, upamtite šta sam rekao ;) Robben bi nam dobro došao u utakmicama sada kada nema Schweinsteigera, iz prostog razloga što bi protivnici imali opet to opterečenje da čuvaju i Robbena , pored već sjajnog Riberyja. Znači u samoj organizaciji igre teško je nadomjestit Schweinija ali onda protivniku Robben unese dodatne brige i probleme i sve se to poravna. A igra se sad lagano mora prilagodit tom izostanku Schweinsteigera. Iako ja sam mišljenja da i mediji žele napuhat svu situaciju i predstavit to ogromnim problemom za našu ekipu. Izostanak Schweinija jeste gubitak za sad, ali s ovakvim kadrom igra mora i svakako se može prilagodit novonastaloj situaciji ili tačnije promijenit shodno promijenjenim okolnostima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 08 nov 2011, 19:25

secer je napisao/la:
Klare je napisao/la:Ne znam jeste li primjetili da imamo puno ljevičara u ekipi... neki sumnjaju na Gomeza
Pa da, možemo reći da otkrismo toplu vodu! :!: :D
Glavni problem Mariana je što misli da je dešnjak, a ustvari je ljevak. :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 08 nov 2011, 22:18

Klare je napisao/la:
secer je napisao/la:
Pa da, možemo reći da otkrismo toplu vodu! :!: :D
Glavni problem Mariana je što misli da je dešnjak, a ustvari je ljevak. :lol:
Je l' ti to nešto na moj račun? :? Ili sam ti možda otvorio oči (one bez đozla ili ti đozluka, isto ti dođe :D )?

Post (onaj malo duži) ti je perverzan. Bravo! 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 08 nov 2011, 23:03

Svi bi sad gledali Alabu na krilu, cak i secer koji je cini mi se govorio da je to novi Essien. :lol:
Ja nesto i ne vjerujem da ce on izgraditi karijeru uz aut-liniju. Pogotovo uz desnu, uz koju uvijek izgleda k'o muha bez glave. Njegovo mjesto je upravo ono koje je trenutno upraznjeno, mjesto koje (kad je zdrav) zauzima veliki Basti, najbolji defanzivni vezni na dunjaluku. 8-)

Ima Alaba karakterisike uz koje bi, uz jos puno rada, mogao postati svjetska klasa. Boljeg ucitelja svakako ne moze pozeljeti.
Zbog jos jedne stvari bih ga zelio gledati na toj poziciji, a to je da nam nakon ko zna koliko vremena, dva zadnja vezna budu tamnoputi decki. :D To je pozicija koja je, mislim, k'o stvorena za njih.

Nesto mi se u zadnje vrijeme po glavi mota Vidal, al...
Kazu stari da ne moze i ovce i novce. Treba im vjerovati. slika
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

Klare

Post Postao/la Klare » 09 nov 2011, 13:13

geronimo je napisao/la:Je l' ti to nešto na moj račun? :? Ili sam ti možda otvorio oči (one bez đozla ili ti đozluka, isto ti dođe :D )?
Pa ti si nas naveo, a evo vidiš da i @secer i pored oka sokolova :lol: , tek sad na tu našu opasku shvati šta je uzrok Marianove kljakavosti. :mrgreen:
Treba Marionu reći da je ljevak :lol: , a tada od njega možemo očekivati još veće stvari. :D

Jest Hantro brate, eto ti si pametniji od svih nas. :roll: :D Mani se ćorava posla, zar ne vidiš da i @secer mijenja mišljenje, znači nije..., šta ono Gero? :? :lol:
Već od prvog njegovog nastupa nisam htio vjerovati u riječi stručnjaka da je taj za centralne pozicije, jednostavno njegovi atributi ga vuku na bok, a vidimo da je tu stvarno dobar, zastrašujuće brz, agilan, sa finim centaršutem, ali i sa vrebanjem iz drugog plana. :D

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 09 nov 2011, 16:34

slika
Arjen je danas odradio trening s loptom 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 09 nov 2011, 17:29

JetSet_Hantraga je napisao/la:Svi bi sad gledali Alabu na krilu, cak i secer koji je cini mi se govorio da je to novi Essien. :lol:
ce se slozimo i kazemo da je dobar na svim pozicijama u vezi 8-)
od malca ce bit njesta, smijem u cvaju.
Klare je napisao/la:Pa ti si nas naveo, a evo vidiš da i @secer i pored oka sokolova :lol: , tek sad na tu našu opasku shvati šta je uzrok Marianove kljakavosti.
mozemo se mi zayebavat al´ moramo priznati da se gomez popravio i to opasno.
zadnjih 5-6 golova(klub i repka) je zabio u stilu 30 pa i 50 mil. mann-a 8-)

nego, ovo nase pojacanje koje ce stici na ljeto, rojs...hmmmm
njesta sam skeptican... bojim se da cemo dobiti robena br. 2.
vazda je povrijedjen.
il´ da kazem u stilu trapatonija: is ima ferlec :lol:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 nov 2011, 17:44

secer je napisao/la: nego, ovo nase pojacanje koje ce stici na ljeto, rojs...hmmmm
njesta sam skeptican... bojim se da cemo dobiti robena br. 2.
vazda je povrijedjen.
il´ da kazem u stilu trapatonija: is ima ferlec :lol:
A Goetzea bi radije ha???? :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.