Pišeš poslije mog posta, pa pretpostavljam da meni odgovaraš iako ovo što spominješ nema nikakve veze s mojim prethodnim postom. Nisi odgovorio ni na tvrdnju za Čuića, nije li smiješno da Komitet može sve namjestiti, pa čak i kako će glasati Ljubojević, a ne može naći drugog sudiju koji će šiljiti za Želju? Svi ostali pošteni, a?Armageddon2012 je napisao/la:istine radi,ja nikada u zivotu nisam napisao ni rijec protiv ivice osima,a pogotovo te uvredljive epitete...jako cijenim i postujem tog covjeka i nikada sebi ne bih dopustio tako nesto
a protiv amara jesam,i uvijek cu....
svabi ne bi palo na pamet da ne nastavi onu utakmicu u banjaluci,jer je covjek sportista a nije krmacha....sve se smirilo za minut,nikome dlaka sa glave nije falila,trribina je ispraznjena,ali amar seronja nece da nastavi jer mu je jedan stoper vec zamjenjen a drugi trazi zamjenu i hramlje...utakmica na hejselu je odigrana iako je prije nje bilo 70 mrtvih,a ovaj zbog dva kamena nece da igra....takvi ljudi su zalutali u sport,neka odbijaju igrat,neka biraju sudije,daju demagoske izjave,ali nemojte ga na nasoj temi pominjat,svega vam...imate tamo temu zeljo,ni ja tamo ne pisem protiv njega,nemojte ga ni vi velicat ovdje..
i da ne bude zabune...prvi sam osudio to kamenovanje,i kazna koju je borac dobio od tri utakmice je sasvim zasluzena..ti praznoglavci koji su to uradili su najvise sjebali upravo borac!!..to nema veze sa ovim g o v n a r s k i m shvatanjem sporta i hinjskim nacinom da se dodje po svaku cijenu do bodova u domacoj ligi sto radi amar osim...
Niti sam spomenuo Amara, niti kamenovanje u BL. Kad si se već dotakao toga, daću svoje mišljenje pa možemo prodiskutovati jer su nam stavovoi po ovom pitanju dijametralno različiti.
Dakle, ja sam uvijek za sport i isključivo za sport. Gotovo jedini kritikujem nacionalizam i politiku među željinim navijačima, najžešći sam bio u kritikama nakon Trebinj (to znaš i sam), itd.. Ali što se tiče te prekinute utakmice u BL, da se ona nastavila ja bih yebao Amaru sve po spisku i ne bi više ni pratio ovu ligu. Evo i zbog čega: vidio sam, možeš se složiti ili ne, da su igrači Želje u boljoj fizičkoj spremi. Nakon gola, voda u ušima vaših igrača i vjerovao sam da možemo povesti i 2:0 do poluvremena. Onda prekid, nakon kojeg se prazni istočna tribina, ali i gostujući navijači moraju u bus i kući, dok vaši s istočne samo prelaze na zapad. Uz to, igrači vam dolaze do daha i još imaju vremena da promjene taktiku, ponovo se dogovore. I sad te ja pitam je li to pošteno? Da navijači koji su pretrpili napad moraju kući, a oni koji su ga izazvali samo pređu na još bolju tribinu? Da tim koji je fizički spremniji ne može iskoristiti taj adut? Za mene nije i nema mi smisla igrati nakon toga jer to više nije nogomet nego krkanluk. I da je sudija tražio da se nastavi utakmica, da sam trener Želje ja je ne bih nastavio pa nek popušimo 3:0 za zelenim stolom.
Kad je BiH uzela Belgiju 4:2 u Belgiji, ja sam i tad tvrdio da se utakmica nije trebala nastaviti nakon prekida koji su BHF uzrokovali. Tad je bilo 1:1 i Belgijanci su izgledali puno bolje na terenu, zbog toga nema smisla da oni budu oštećeni zbog prekida koji su napravili protivnički navijači. Čisto da povučem paralelu. Nogomet je igra koja ima svoj ritam i nema smisla da taj ritam prekinu navijači i kažu "ajmo sad opet igrati". Onda bi se svaka utakmica prekidala kad vidiš da su tvoji na terenu upali u probleme.