FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Jaozinho22
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Jaozinho22 » 01 sep 2015, 19:39

YYY je napisao/la:@bagrcavi, Snaga pregovora, pregovaranja i budzet od dvadeset miliona :mrgreen:

http://bs-ba.soccermanager.com/index.php?
Napraviš drugi profil i kupiš recimo 4-5 igrača Želje koji vrijede 900 hiljada za 5-10 miliona.Igrao sam taj manager davno i nerealan je skroz.Možeš imat po 5 profila na jednom serveru da ne skontaju.Ne farbaj raju bez veze :D :tralala:
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 01 sep 2015, 19:53

Što pometoše Melihu iz kluba. Dugo je tu, zna više od većine ovih u skupštini zajedno.

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 01 sep 2015, 20:50

pile87 je napisao/la:
mavi je napisao/la:Ma, ne igramo se menadžera, nego je momak odličan igrač, tek dobio otkaz a može pokriti dvije pozicije gdje nam škripi.
Uzalud vam trud sviraci, tesko ce se usaglasiti oko icega sto je vezano za dovodjenje osim ako jedan ciko presjece i kaze ovako ce biti. Najprije ce biti da nece nikog dovesti vise sekunde se jedne ne bi iznenadio.
Fkt me smara koliko si uporan sa tom pricom oko transfera i nesposobnosti Alihodzica. OK, skontali smo, imas neki tal u tom svemu i interes da isti dobije otkaz, ali ne moras toliko to isticati jer je i pticama na grani sve jasno.

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 01 sep 2015, 20:53

carsijaba je napisao/la:Ovom YYY, kao da Jasmin Ligata piše tekstove. Šta si zapeo za Gredu? prvi put imamo predsjednika Kluba koji pokušava uvesti bar transparentnost u radu. Uveo je ili još uvodi red i disciplinu u poslovanjui ima jasnu viziju, šta i kako to uraditi. Samo činjenica da plate liježu na bankovni račun je dovoljna da već sada bude uspješniji od prethodnika koji su plate dijelili po autobusima, svlačionicama i sl...

Ovdje svi govore kako Klub nije našao Generalnog sponzora, a ne znaju da je to ortodoksna glupost. Klub nikada neće naći GS, nego će GS naći Želju. To je jedini ispravan put. Tako razmišlja svaki potencijalni sponzor - "moram profitirati".

Najbolji primjer je jedna od sponzora M97 - agencija za koju skoro nikada niko nije ni čuo. Ljudi su skontali da bi mogli hajrovati na ime brenda Željo i ušli u posao. Njima se posao isplatio kroz ime Željo, a i mi hajrovali pofino.

Neke stvari ljudi jednostavno ne mogu da shvate i misle da mi trebamo tražiti GS, a stvar je potpuno obrnuta i jedina logična.

* Klub treba da drži cijenu Generalnog sponzora i da ne popušta. Na kraju krajeva imamo 99 poslovnih partnera i manjih sponzora.
Uvodi red i disciplinu pa nije ovo zatvor, a i da je zatvor nije Gredic tu dva mjeseca, tek dosao na poziciju pa da uvodi red, on je tu moj gospodine par godina i sad se sjetio da to radi. To i ako radi je stvar unutar kluba i to za obicnog navijaca nije bitno, niti ga zanima. Pored toga treba da radi ono sto je bitno za publiku koja sve to prati. A to su dobre plate za trenera, dovoljno para za kvalitetna pojacanja, pare za pripreme, pare za premije. Pored toga masine su vec trebale biti na istoku kad je tako dobar. Nemam nista protiv Gredica, niti bilo kojeg covjeka u Zelji ali neke stvari definitivno ne stimaju. Lose igramo, lose stojimo na terenu a Boga mi na tabeli. Tri godine stagniramo, nema nikakvog napretka osim par transfera Bajica. Kvesa otisao za mizeriju, otjerao Zeljkovica, Stanica, a sad ti nema ko igrati ni desnog ni lijevog beka kao zamjena. Helem, ima svega totalno nebitno ali se moraju skontati sta ce jer ovo ne ide na dobro. Ko ce to uraditi, kako, nije nasa stvar ali ocekujemo da se nesto pozitivno desi.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 01 sep 2015, 20:55

Nakotili se nakotili nakon poraza, masallah :clap:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 01 sep 2015, 20:56

Jel se to opet raspadamo?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2015, 20:56

SWRA1921 je napisao/la:
Fkt me smara koliko si uporan sa tom pricom oko transfera i nesposobnosti Alihodzica. OK, skontali smo, imas neki tal u tom svemu i interes da isti dobije otkaz, ali ne moras toliko to isticati jer je i pticama na grani sve jasno.
Imas opcuju da ukljucis i da me ne citas bar je to lako. Harisa ovdje nisam ni spomenuo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

SWRA1921
Kontakt:

Post Postao/la SWRA1921 » 01 sep 2015, 21:05

Providan si, ja sam te procitao, ali i drugima nameces svoje misljenje jer si oduvijek imao informacije iz prve ruke pa raja i vjeruje u ono sto pises, ali sada pretjerujes u konstantnom pisanju i odgovaranju na svaki post koji se tice transfera i guranju jedne te iste price.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2015, 21:08

SWRA1921 je napisao/la:Providan si, ja sam te procitao, ali i drugima nameces svoje misljenje jer si oduvijek imao informacije iz prve ruke pa raja i vjeruje u ono sto pises, ali sada pretjerujes u konstantnom pisanju i odgovaranju na svaki post koji se tice transfera i guranju jedne te iste price.
Jest sve si skontao cestitam...

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 01 sep 2015, 21:12

Ma nije problem uopce covjek ima svoj stav, kao da njega neko nesto pita. Kokot igra svaku utakmicu, Alihodzic je tu i dalje, moze on palamudit do sutra. Nego je fazon razlicitih arsina. Drugi kad napisu kritiku odmah su neke struje, trolovi, na zadacima, jer je dan registracije prije 10 dana.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 sep 2015, 21:19

kritika je jedno, pa makar i neosnovana, a činjenične laži su drugo. ti možeš aldine misliti da se dosad morao napraviti stadion, da su se trebali dovesti bolji igrači, itd. i to je tvoje mišljenje kakvo je da je. ali kad neko napiše da je hare odgovoran za transfere, da pet ljudi iz uprave donosi pare a ostali ne rade ništa, da klub nema pravnike, to nisu mišljenja. to su činjenične laži.

YYY

Post Postao/la YYY » 01 sep 2015, 21:21

pile87 je napisao/la:
YYY je napisao/la: :facepalm:

Valjda prvo citiras post koji treba a ne ovako ...
Umjesto da mi se "suprostavis" sa argumentima, objasnis i demantujes ti povrsinski "znas li", "znas li" pa opet "znas li", sve ja znam, zato i pisem, barem o onome sto znam, o onome sto ne znam ne pametujem, ja sam struja kontra kluba, cilj mi je da unistim Zelju i kupim plac! moze li tako? jel ti odg.? Ne budi smijesan druze, cuj sa nekim ciljem si ovdje :lol: :facepalm:

Nije mali Haskovic jedini koji je otisao ili koji je na pragu odlaska, da li se zapitao zasto Hare nema odrijesene ruke i ko je do toga doveo da to bude tako? Greda licno, znas li zasto? raspitaj se ;)
Samim tim funkcija koju trenutno obnasa Hare je nebitna, tj. ne treba uopste da postoji vrlo jednostavno, pa bas i iz razloga kojeg si naveo.
I molim te ako vec normalno argumentovano hoces da komunicaras, udure, al ovako pisati da sam sa nekim ciljem ovdje :crazy: i postavljati pitanje znas li? znas li? a nista ne reci konkretno argumentovano, eh tu stvarno necu ucestvovati.
Pa u pravu je dosta toga samo je na pogresan nacin obrazlozio. Ja cu ti sa zadovoljstvom odgovoriti sto je Hare skresan sa ovlastenjima jer je usrao dosta stvari i vidilo se iz aviona da ne moze to raditi i islo se logikom moze sta moze, sto je opet po meni pogresno al hajd. Haskovic je otjeran jer je rovio po stvarima u svlacionici nije sam otisao jer mu je negdje bolje. Testo se mozes boriti protiv uzimanja mladih igraca pogotovo jer je smanjena naknada i klub se javno oglasio o tome takva odluka je donesena u korist menadzera a na stetu klubova ne samo nas. Vjeruj mi da u klubu postoji i covjek iznad Grede koji rjesava dosta toga.
Hajmo reci da je polovicno u pravu, od kada su ruke kako kaze Haretu svezane, ima mjesec dana? jel tako? nema vise od mjesec, a onda znate i zbog cega, niti je mjesto tome na forumu, samo cu reci Hodzurda + Spanac da je bilo vrhunac svega ;)
Hajmo sada ovako realno, cemu sluzi onda tim menadzer zadnjih mjesec dana sa takvim ovlastenjima, sta moze uraditi? kojeg igraca dovesti? ili bolje receno kako unaprijediti taj segment, gori je od Dzele a jos gori od Bukija na mjestu direktora marketinga :crazy:
I sam kazes da je usrao dosta stvari i da nije sposoban funkciji koju obavlja, sto se tice malog Haskovica ja znam da je to samo mali dio price, koji nije vjerodostojan, prica "neko reko, mali rovio, neko krao", na kraju mu je opet Odovic zavrsio mjesto u Slaviji, a veliki dio prisutnih na prozivci u junu bili su svjedoci ekscesa u plavom salonu izmedju starog od Haskovica i Alihodzica sa druge strane, onako narodski receno tezi verbalni duel uz psovke i prijetnje ...
Ako je i tako za Haskovica sta je onda sa ostalim nabrojanim juniorima?
Sto se tice pravnika, interesuje me pred zakonom koje je to lice koje predstavlja klub, ne interesuje me ko koga savjetuje, ko sta honorarno radi, ko mu pomaze i sl., vec iskljucivo ko je pravni zastupnik FKZ.

@carsijaba
Ko je zapeo za Gredu? vise sam zapeo za Alihodzica nego za njega, covjek je stabilizovao klub, ali opet kazem sta je sa implementacijom onog najbitnijeg - statuta? ili sta je sa generalnim sponzorom?, jedna Turska banka je jos u maju ponudila 180.000 KM za jednu godinu generalnog sponzorstva, dok ju je Greda glat odbio, prvenstveno sto je njemu malo para a zatim i sto je konkurentska banka, banci sa kojom on ima posla.
Ako cemo cekati, da neko dodje, istrese torbu sa parama i kaze evo vam trosite, onda se grdno varamo, za ostalo se u vecini i vise nego slazem.

Ne mogu da shvatim pojedince koji pisu protiv onih koji iznesu negativno misljenje o primjerice Alihodzicu, Gredi i sl. :crazy:
Da li su oni svete krave? zasticeni necim?
To vam je isto kao da se zalite na stanje u drzavi kazete da su politicari za sve krivi, pa onda dodje neki "vrli intelektualac" i kaze vi ste protiv drzave, vi niste patriote itd. jer tako pricate i imate tako misljenje.
Ako ja nesto iznesem, objasnim ili kazem brate mili razapni me na forumu jasnim cinjenicama, argumentima i pricom, i nista necu recu, jos cu reci svaka cast.

Od 21. clanova skupstine, da li neko u detalje zna ko su ti ljudi i cime se bave? njihova imena okaciti na forum zajedno sa funkcijama i poslovima koje obavljaju, vjerujem da velika vecina za pojedine nije ni cula, a to su upravo ljudi koji upravljaju klubom i njegovom buducnoscu.
1921'

UPRAVA NAPOLJE !!! PRIJEPOLJAC ODLAZI !!!

GREDICU LOPOVE !!!! UPRAVA NAPOLJE !!!!

POSTEPENO, PLANSKI DO ISTJERIVANJA LOPOVA IZ KLUBA !!!

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 01 sep 2015, 21:27

ChWilla je napisao/la:kritika je jedno, pa makar i neosnovana, a činjenične laži su drugo. ti možeš aldine misliti da se dosad morao napraviti stadion, da su se trebali dovesti bolji igrači, itd. i to je tvoje mišljenje kakvo je da je. ali kad neko napiše da je hare odgovoran za transfere, da pet ljudi iz uprave donosi pare a ostali ne rade ništa, da klub nema pravnike, to nisu mišljenja. to su činjenične laži.
Razumijem ja to, ali razlike izmedu aldina i pileta nema nikakve. Isti taj pile je na pocetku pljuvao po Alihodzicu u eri aldina, kad je pisao da nam treba igraca, da je roster slab sto se nakon pet kola ispostavilo tacnim, pa je opomenut ili sta vec pa je poceo pisati kako je saznao neke stvari da Alihodzic nije kriv, pa je proslo mjesec dosli su losi rezultati pa je poceo po starom.Isti kao aldin ceka los rezultat da oplete o Kokotu i Alihodzicu.Kad smo derali Ferenca, niko nista. On nije trol, pile nije na zadatku, samo su novi registrovani na zadatku i tu su da ruse upravu?! Daj ba, pa nije niko lud.

YYY

Post Postao/la YYY » 01 sep 2015, 21:30

Ako se uprava FKZ moze rusiti na forumu ss.ba daj bgt onda da srusimo i ovu drzavu i vlast, bit ce nam svima lakse u zivotu :mrgreen:
1921'

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2015, 21:31

HeartSock je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:kritika je jedno, pa makar i neosnovana, a činjenične laži su drugo. ti možeš aldine misliti da se dosad morao napraviti stadion, da su se trebali dovesti bolji igrači, itd. i to je tvoje mišljenje kakvo je da je. ali kad neko napiše da je hare odgovoran za transfere, da pet ljudi iz uprave donosi pare a ostali ne rade ništa, da klub nema pravnike, to nisu mišljenja. to su činjenične laži.
Razumijem ja to, ali razlike izmedu aldina i pileta nema nikakve. Isti taj pile je na pocetku pljuvao po Alihodzicu u eri aldina, kad je pisao da nam treba igraca, da je roster slab sto se nakon pet kola ispostavilo tacnim, pa je opomenut ili sta vec pa je poceo pisati kako je saznao neke stvari da Alihodzic nije kriv, pa je proslo mjesec dosli su losi rezultati pa je poceo po starom.Isti kao aldin ceka los rezultat da oplete o Kokotu i Alihodzicu.Kad smo derali Ferenca, niko nista. On nije trol, pile nije na zadatku, samo su novi registrovani na zadatku i tu su da ruse upravu?! Daj ba, pa nije niko lud.
Zato svaki mjesec milja u padze :urnebes: bolan je bi nakon onog gola Kokota na Kosevu Ferencu dao bi mu papire omah da ode iz kluba. Ne razumijes problem a problem je slijedeci sada u klubu imas jednu pat poziciju sto se tice dovodjenja igraca za koju je najvise zasluzan Haris, recimo da Oda ne smije sada da prisusti nekoga da kaze njega hocu i da promasi krv bi mu popili nakon Livaje. Pun mi je klinac toga da je uspio kontaktirati Kojasevica i Tadejevica a nemam tal ni od cega pisem samo ono sto mislim.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 01 sep 2015, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 01 sep 2015, 21:33

mišljenje je reći da je gredić mogao bolje, više, jače, to je mišljenje. reći da je on odbio tursku banku jer je njemu malo para je još jedna zlonamjerna i činjenična laž, jer je cijelu priču, sve vrijeme, vodio jedan drugi čovjek. k'o što je laž i prva verzija haretovih ovlaštenja na prethodnoj stranici, i tvrdnja da klub nema pravnike, tvrdnja da samo pet članova UO donosi pare. to nisu mišljenja, to ili jeste ili nije tako. a nije.

koga zanima istina, ovo je dovoljno mala sredina da se sve ovo relativno lako može raspitati i provjeriti. ali ovo su svjesno plasirane laži.

HeartSock
Kontakt:

Post Postao/la HeartSock » 01 sep 2015, 21:37

Citao sam Oslobodjenje sve mi je jasno. Samo cisto sumnjam da neko s ove teme moze srusiti upravu. Dosao je da laze, ima neko ko zna istinu reci ce kako stvari stoje i to je to. Jednostavno je i jasno.

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 01 sep 2015, 21:38

HeartSock je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:Ovom YYY, kao da Jasmin Ligata piše tekstove. Šta si zapeo za Gredu? prvi put imamo predsjednika Kluba koji pokušava uvesti bar transparentnost u radu. Uveo je ili još uvodi red i disciplinu u poslovanjui ima jasnu viziju, šta i kako to uraditi. Samo činjenica da plate liježu na bankovni račun je dovoljna da već sada bude uspješniji od prethodnika koji su plate dijelili po autobusima, svlačionicama i sl...

Ovdje svi govore kako Klub nije našao Generalnog sponzora, a ne znaju da je to ortodoksna glupost. Klub nikada neće naći GS, nego će GS naći Želju. To je jedini ispravan put. Tako razmišlja svaki potencijalni sponzor - "moram profitirati".

Najbolji primjer je jedna od sponzora M97 - agencija za koju skoro nikada niko nije ni čuo. Ljudi su skontali da bi mogli hajrovati na ime brenda Željo i ušli u posao. Njima se posao isplatio kroz ime Željo, a i mi hajrovali pofino.

Neke stvari ljudi jednostavno ne mogu da shvate i misle da mi trebamo tražiti GS, a stvar je potpuno obrnuta i jedina logična.

* Klub treba da drži cijenu Generalnog sponzora i da ne popušta. Na kraju krajeva imamo 99 poslovnih partnera i manjih sponzora.
Uvodi red i disciplinu pa nije ovo zatvor, a i da je zatvor nije Gredic tu dva mjeseca, tek dosao na poziciju pa da uvodi red, on je tu moj gospodine par godina i sad se sjetio da to radi. To i ako radi je stvar unutar kluba i to za obicnog navijaca nije bitno, niti ga zanima. Pored toga treba da radi ono sto je bitno za publiku koja sve to prati. A to su dobre plate za trenera, dovoljno para za kvalitetna pojacanja, pare za pripreme, pare za premije. Pored toga masine su vec trebale biti na istoku kad je tako dobar. Nemam nista protiv Gredica, niti bilo kojeg covjeka u Zelji ali neke stvari definitivno ne stimaju. Lose igramo, lose stojimo na terenu a Boga mi na tabeli. Tri godine stagniramo, nema nikakvog napretka osim par transfera Bajica. Kvesa otisao za mizeriju, otjerao Zeljkovica, Stanica, a sad ti nema ko igrati ni desnog ni lijevog beka kao zamjena. Helem, ima svega totalno nebitno ali se moraju skontati sta ce jer ovo ne ide na dobro. Ko ce to uraditi, kako, nije nasa stvar ali ocekujemo da se nesto pozitivno desi.
Jesil se učlanio u klub ?
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 sep 2015, 21:39

Moj Aldine kako ti više ne dodije? Pa hiljadu puta si banovan, hiljadu puta ismijan i ti opet skupiš snage i sereš po forumu. Stvarno ne kontam.
DRUG NEBI TI PUNCA

YYY

Post Postao/la YYY » 01 sep 2015, 21:43

ChWilla je napisao/la:mišljenje je reći da je gredić mogao bolje, više, jače, to je mišljenje. reći da je on odbio tursku banku jer je njemu malo para je još jedna zlonamjerna i činjenična laž, jer je cijelu priču, sve vrijeme, vodio jedan drugi čovjek. k'o što je laž i prva verzija haretovih ovlaštenja na prethodnoj stranici, i tvrdnja da klub nema pravnike, tvrdnja da samo pet članova UO donosi pare. to nisu mišljenja, to ili jeste ili nije tako. a nije.

koga zanima istina, ovo je dovoljno mala sredina da se sve ovo relativno lako može raspitati i provjeriti. ali ovo su svjesno plasirane laži.
Haj ti meni reci sto si se upalio ko kutnjak? Ovo je forum, niti ja znam ko sjedi sa druge "strane" niti ti takodjer.
Zasto klub nema generalnog sponzora ??, a mogao ga je imati, pa o tome su upravo i pojedinci pisali u aprilu/maju na ovom istom forumu, 100% je istina da je od samog starta nije za generalnog zelio tu banku, jer je konkurentska banka, a kasnije je odbijen i iznos, te receno kao kako je mal iznos za tako velik klub kao sto je Zeljo, i onda su ti isti ljudi ismijali Gredu, porucivsi da ce onda radije kao biti sponzor Realu ili Barseloni ako je tako, onako supacko naghuzivanje.
Jbt ti sve znas ima li da neznas? sta ja god napisem ti znas, pa hajde onda reci, obrazlozi sve, objasni ko je kriv za dovodjenje ispod prosjecnih igraca, ko je kriv sto nemamo generalnog, ko je kriv sto nema implementacije statuta, toliko zeljenog statuta koji sad vec 8.mjeseci stoji na papiru, dok se po starom radi i dalje.
Odgovorno ti trvdim da samo 5.clanova UO. godisnje kesira velike sume za klub sve ostalo nista, ako si tolikio informisan, raspitaj se kao sto kazes da jesi, jbt sve neki strucnjaci, analiticari iz znalci, rekao bi covjek da se iza nickova kriju Greda, Bakir, Alihodzic i dr. :lol:
Jedino za sta mogu reci da si u pravu i da sam pogrijesio jeste prica oko pravnika, sve ostalo si ko mladi jarac, bukvalno receno, malo bremzaj jer cemo shebati temu, raspravam i repliciranjima,
1921'

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Taree i 39 gostiju.