Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Nail for Real
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Nail for Real » 12 avg 2011, 00:59

čUVAR GRADA je napisao/la:
Air Commodore je napisao/la:
S obzirom koliko su odriješili kesu na ove igrače, malo su dobili zauzvrat
Citas li sta sam napisao.. :roll:
sto se Reala tice, odnosno transfera Reala, tu ste na gubitku od nekih 270 miliona u zadnje cetri goine, odnosno od sezone 2008/2009..a osvojili ste samo jedan trofej...malo je trofeja za toliko ulozene love...
u principu bilo je dosta losih transfera, slicno kao kod Barce..
Sve to ima svoju racunicu, R.Madrid je u 3 godine osv. samo 1 trofej.
Ali vidi cuda u sve 3 godine vladavine F.Pereza i njegovih ljudi imao je bolju ekonomsku racunicu (profit) od Barcelone...
Valjda to znas o ne..

Zahvaljujući Perezu, koji vlastitim novcem i novcem svojih kolega dodatno puni blagajnu kraljevskog kluba. Sigurno znaš da spada medju 300 najbogatijih ljudi na svijetu :o
:lol: :lol:
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

Air Commodore
Kontakt:

Post Postao/la Air Commodore » 12 avg 2011, 01:01

Zahvaljujući Perezu, koji vlastitim novcem i novcem svojih kolega dodatno puni blagajnu kraljevskog kluba. Sigurno znaš da spada medju 300 najbogatijih ljudi na svijetu
+ kralj koji nema eura u dzepu :lol: dragi moj Perez nije multi milioner - niti ulaze milke u R.Madrid 8-) samo je mozak..
Kakve gluposti cuj 300 :lol: :lol:

čUVAR GRADA
Kontakt:

Post Postao/la čUVAR GRADA » 12 avg 2011, 01:06

Momci, brzo se te poletili

http://www.forbes.com/lists/2009/10/bil ... _6IVF.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 12 avg 2011, 01:07

čUVAR GRADA je napisao/la:Momci, brzo se te poletili

http://www.forbes.com/lists/2009/10/bil ... _6IVF.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I sta si ti iz tog zakljucio? :lol:
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 avg 2011, 01:08

Fazon je taj da Perez ne može uložiti ni kunu u Real,ali od presjednika do presjednika(konkretno Pero) može obezbjediti povoljne kredite u bankama i slično.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 12 avg 2011, 01:08

Real Madrid planning record-breaking £120m bid for Lionel Messi - World Exclusive
:lol:

Dailly Mirror
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:10

Zahvaljujući Perezu, koji vlastitim novcem i novcem svojih kolega dodatno puni blagajnu kraljevskog kluba. Sigurno znaš da spada medju 300 najbogatijih ljudi na svijetu
Dragi moj Perez nije multi milioner - niti ulaze milke u R.Madrid 8-) samo je mozak..
nekim marketinskim cudima, odnosno prodajom dresova i tih stvari, ponajvise zahvaljuci Ronaldu ste ekonomski bolje stajali, ili jos stojite u zadnjih par godina...
a ima jedna druga stvar...kad se uvedu ova nova pravila oko potrosnje na transfere..sta ce biti onda..
Barca manje-vise dosta igraca uzima iz juniorskog pogona, United isto tako, Wenger kupi neke djece za 20 maraka sastavi citav juniorski tim, za par godina ti igraci postanu glavni u klubu, Bayern isto tako ima dosta igraca iz juniorskog pogona...a sta ce ostali...Real izbaci po nekog igraca svake desete, Chelsea nema trenutno niti jednog igraca koji je iz njihovog pogona, Inter, Milan po tom pitanju takodjer stoje dosta lose, Juve kako sam cuo ima dobru juniorsku skolu, pa neznam sad za njih...
sta ce biti tad kad se nece moci trositi stotine milijona na igrace svake sezone, sta tad raditi...
ovi prvi timovi su tu daleko ispred Reala, Chelsea, Intera, Milana i slicnih timova...

samo sam jednu gresku gore napravio..Chelsea iz svog pogona ima samo Terrya..
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 12 avg 2011, 01:12

ZELJO DO GROBA je napisao/la:
Dragi moj Perez nije multi milioner - niti ulaze milke u R.Madrid 8-) samo je mozak..
nekim marketinskim cudima, odnosno prodajom dresova i tih stvari, ponajvise zahvaljuci Ronaldu ste ekonomski bolje stajali, ili jos stojite u zadnjih par godina...
a ima jedna druga stvar...kad se uvedu ova nova pravila oko potrosnje na transfere..sta ce biti onda..
Barca manje-vise dosta igraca uzima iz juniorskog pogona, United isto tako, Wenger kupi neke djece za 20 maraka sastavi citav juniorski tim, za par godina ti igraci postanu glavni u klubu, Bayern isto tako ima dosta igraca iz juniorskog pogona...a sta ce ostali...Real izbaci po nekog igraca svake desete, Chelsea nema trenutno niti jednog igraca koji je iz njihovog pogona, Inter, Milan po tom pitanju takodjer stoje dosta lose, Juve kako sam cuo ima dobru juniorsku skolu, pa neznam sad za njih...
sta ce biti tad kad se nece moci trositi stotine milijona na igrace svake sezone, sta tad raditi...
ovi prvi timovi su tu daleko ispred Reala, Chelsea, Intera, Milana i slicnih timova...

samo sam jednu gresku gore napravio..Chelsea iz svog pogona ima samo Terrya..
Mislim da nisi znao da Real ima jednu od najjacih skola u Europi pa zato tako lupas. Steta, mogao si se barem malo informisati glede toga.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 avg 2011, 01:14

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a ima jedna druga stvar...kad se uvedu ova nova pravila oko potrosnje na transfere..sta ce biti onda..

Potroši koliko zaradiš,a Real vec 6 sezona posluje u plusu..
nece biti novca kao prije ali i same cijene igraca ce biti dosta manje,dok eto barca i ove godine je zavrsila u minusu(malom ali ipak minusu i pored sponzora) dok Real sa ugovorima poput EMirates nema zime.

a opet valda znas da Real nema losu skolu,i ako bi ovo znacilo da njima da vise prostora,možda i bolje ;)

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 avg 2011, 01:15

@zeljo
Nisi u pravu. Jose Mourinho uglavnom dovodi(Altintop i Carvalho izuzeci) mlade igrace(Maria, Ozil, Callejon, Coentrao, Varane) i uz 'staru' gardu to je ekipa kojoj nece trebati vecih promjena u kadru u narednim godinama. Prica ti je smijesna.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:18

pa ja koliko znam najjace skole svijta su trenutno Barcina, Ajaxova, West Hamoova, Unitedova, Arsenalova, Juvetova, River Plate, a to za Real nisam cuo...
pa vidim ima puno igraca danas iz Realovog pogona koji su velike zvijezde... :D
ne kazem da imate losu skolu al praksa pokazuje da je ne koristite bas na najbolji nacin, ili skoro nikako..

@Nail for Real
sve stoji da imate puno mladih igrac, al npr i mi imamo puno mladih igraca pa opet trosimo veliku lovu, konkurencija je danas velika, svi imaju mlade igrace, al opet trose i trose..
samo razlika izmedju Reala i Barce je ta sto vi mlade igrace kupujete, a mi pretezno uzimamo iz svog pogona...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 avg 2011, 01:22

@zeljo, Real ima odlicnu skolu. Nerijetko ti momci zavrse kao pobjednici turnira za mlade, cak i u Barcinoj konkurenciji. Morata-najbolji strijelac, Sarabia najbolji igrac itd., skola jeste dobra, to sto ti nisi 'cuo' za kvalitet vise govori o tebi.
Drugi dio
al npr i mi imamo puno mladih igraca pa opet trosimo veliku lovu
razlika izmedju Reala i Barce je ta sto vi mlade igrace kupujete, a mi pretezno uzimamo iz svog pogona.
Ja sam kazao, Mourinho je napravio kostur ekipe i moje je misljenje da necemo vidjati mnogo kadrovskih promjena u godinama koje nam predstoje.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 avg 2011, 01:26

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ne kazem da imate losu skolu al praksa pokazuje da je ne koristite bas na najbolji nacin, ili skoro nikako..
pa ako dođe do FFP onda cemo ih koristiti a ne? svi tu silni prvaci koji su u omladinskim kategorijama osvojili više titula nego barcelona.

a pored njih

Ramos 25,Pepe 27,MArcelo 22,Coentrao 23,Varane 18,Albiol 25,Sahin 22,Ozil 22,Khedira 24,Di MAria 23,Caljeon 24,Benzema 23,Higuain 23,Ronaldo 26...nije loša podloga zar ne?

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:28

Nail for Real je napisao/la:@zeljo, Real ima odlicnu skolu. Nerijetko ti momci zavrse kao pobjednici turnira za mlade, cak i u Barcinoj konkurenciji. Morata-najbolji strijelac, Sarabia najbolji igrac itd., skola jeste dobra, to sto ti nisi 'cuo' za kvalitet vise govori o tebi.
Drugi dio
al npr i mi imamo puno mladih igraca pa opet trosimo veliku lovu
razlika izmedju Reala i Barce je ta sto vi mlade igrace kupujete, a mi pretezno uzimamo iz svog pogona.
Ja sam kazao, Mourinho je napravio kostur ekipe i moje je misljenje da necemo vidjati mnogo kadrovskih promjena u godinama koje nam predstoje.
pa OK, imate dobru skolu, al trenutno iz te skole je samo Iker koji trenutno igra u prvom timu,
al cinjenice su sledece da ti igraci i nisu bas neke zvjeri koje igraju za najvece klubove i da je vi gotovo nikako ne korisite kad je u pitanju prvi tim..
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 12 avg 2011, 01:30

Raul_64 je napisao/la:
ZELJO DO GROBA je napisao/la:ne kazem da imate losu skolu al praksa pokazuje da je ne koristite bas na najbolji nacin, ili skoro nikako..
pa ako dođe do FFP onda cemo ih koristiti a ne? svi tu silni prvaci koji su u omladinskim kategorijama osvojili više titula nego barcelona.

a pored njih

Ramos 25,Pepe 27,MArcelo 22,Coentrao 23,Varane 18,Albiol 25,Sahin 22,Ozil 22,Khedira 24,Di MAria 23,Caljeon 24,Benzema 23,Higuain 23,Ronaldo 26...nije loša podloga zar ne?
Poenta.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:38

Nail for Real je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la:

a pored njih

Poenta.
da, da al niste vi jedini koji imate dobre mlade igrace, to imaju i drugi klubovi,

al evo pogledaj Barcu
Valdes (iako ima 29 cini mi se jos je poprilicno mlad za golmana, odnosno moce igrati jos dugo)
dakle,
Valdes, Pique, Fontas, Adriano, Busquets, Fabregas, Alcantare, pa i Iniesta, Afellay, Pedro, Sanchez, Messi
e sad kad vidis ove igrace i opet Barca potrosi 50-70 miliona, iako su najbolji opet silne pare bacaju, a sta ce tek raditi oni poslije njih, koji ce zeliti da skinu Barcu sa prijestolja..
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Air Commodore
Kontakt:

Post Postao/la Air Commodore » 12 avg 2011, 01:43

da, da al niste vi jedini koji imate dobre mlade igrace, to imaju i drugi klubovi,

al evo pogledaj Barcu
Valdes (iako ima 29 cini mi se jos je poprilicno mlad za golmana, odnosno moce igrati jos dugo)
dakle,
Valdes, Pique, Fontas, Adriano, Busquets, Fabregas, Alcantare, pa i Iniesta, Afellay, Pedro, Sanchez, Messi
:lol: Koliko to drugih klubova ?

Ako je Valdes mlad, mlad je i Casillas 30 ljeta napunio u maju 8-)
Fontas = Pavon :lol:
Adriano = mladic...
Fabregas :? :lol: clan Barcelone

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 12 avg 2011, 01:46

al evo pogledaj Barcu
dakle,
:lol: Koliko to drugih klubova ?

Ako je Valdes mlad, mlad je i Casillas 30 ljeta napunio u maju 8-)
Fontas = Pavon :lol:
Adriano = mladic...
Fabregas :? :lol: clan Barcelone
Valdes je za golmana u najboljim godinama, a ako Pepe moze biti svrstan u mlade sa svojih 27, onda moze i Adriano sa svojih 26, koliko takodjer ima i Ronaldo...
a Fabregas je manje vise clan Barce, za koji sat ce vjerovatno potpisati... :D
Meho Kodro
Mes Que Un Club

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 12 avg 2011, 01:48

Vi ste samo pohlepni kao i Real u vrijeme prvog mandata Pereza.Perez je naučio na svojim greškama(donekle)dok Rossel pokušava očistit Laportino sranje,a i sam pravi možda veće greške nego Laporta.Tako da smo mi za FFP uz Arsenal najsigurnija ekipa.S obzirom da smo puno jači od njih i mlađi(čak i to :lol: )ja ne vidim nikakvu brigu za to.Jedina briga je kako pomest Barcu već ove sezone 8-)
EDIT:NIsam stavio ovo je upuceno @ŽELJI DO GROBA koji pokušava ispast pametan ovdje ;)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Air Commodore
Kontakt:

Post Postao/la Air Commodore » 12 avg 2011, 01:50

Pepe je lav za razliku od tog misa :lol:
Nisi odg. na pitanje koliko to drugih klubova? :lol:
Znas li da je prosijek godina R.Madrida 24.1g, samo bolji ima Arsenal cini mise jer imaju 40 reg. igraca za prvi tim tj. poput 20 onih koji nisu igrali na Emirats Kup :mrgreen: sve klinci od 15,6,7,8.
Zadnja izmjena: Air Commodore, dana/u 12 avg 2011, 01:54, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.