FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 30 avg 2015, 22:15

IvanOsim je napisao/la:

Samo me zanima kako je moguce da su svi ti igraci krivi potpuno a klub nimalo?? Jesu trazili velike plate, i odnosi jesu pokvareni max, al ne mozes bas reci da klub nimalo nije kriv pogotovo u slucajevima benje i eldara..

Ne zamjeram Odi, pogrijesio jest danas na tekmi pocetnicki, kao sto je i protiv standarda pogrijesio ubacivanjem Enisa, al eto i pogodio je jednom sa njim kad je mali zabio u 90.. ugl meni Enis ne bi bio u kombinacijama, al Oda je sef..

Idemo dalje, a ovi sto bi sve mjenjali nakon malo sto zagusti, nemam ni jedne rjeci za takve..
vrati se, pročitaj ponovo i primijeti da ja nisam rekao ništa slično. nisam ništa rekao ko je kriv.

a ne mislim uopšte to što si mi ti napisao da mislim.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 30 avg 2015, 22:29

YYY je napisao/la:Zasluzen poraz, sa onakvom igrom nista bolje nismo ni zasluzili ...
Nezalaganje igraca, mlitava igra, bez hrabrosti i agresivnosti u duelima, ziceri Tiaga, Stokica ...

Mnogo toga je danas isplivalo na povrsinu, pocev od limitiranosti pojedinih igraca, do kratke klupe, sa druge strane seljacka ekipa poput Mladosti znalacki je odigrala danasnju utakmicu, nisu dozvoljavali da se igra razvije, ono nabijanje - izbijanje lopte :crazy: , niti su sta posebno sta odigrali niti sta pokazali, ali su uspjeli u svojim nakanama i najavama svih ovih dana.
Neke stvari se moraju promijeniti, klub je u ovom proteklom periodu iza nas zaradio novce i novce, izasli smo iz finansijske krize i to je i vise nego jasno i oko toga se nema vise sta raspravljati, na polusezoni pod hitno investirati dio novca u igracki kadar, Sadikovicu starijem se na polusezoni zahvaliti, tu je vec tri godine i nista nije pokazao osim onog gola u Vitezu, pojedine igrace "sacekati" do polusezone, igrace poput Stokica, Mladenovica i Bogdanovica, ako ne opravdaju svoje uloge komotno im se zahvaliti na saradnji, kada smo mogli pred kraj sezone "otjerati" 6.igraca mozemo i ovu trojicu, evidetno je da nam fali plejmerker, igrac koji bi dijelio lopte, razigravao.
Ovo danas je ocajno, danasnji poraz komotno mogu uporediti sa porazom od Modrice 4:1 iz 2007., jbt ekipa koja je usla tek u ligu pobijedi Zelju, nebi nista rekao da je tekma bila na nivou, da su nasi igrali, borili se, al ovako ...

Drugi evidentan problem jeste klupska organizacija, ne vidim svrhu niti ulogu funkcije sportskog direktora koju obavlja Hare, i to prvenstveno na polju transfera, kada uporedim kako igraci sada dolaze i kako su dolazili prije godinu, totalno se vidi razlika, klubu je prvenstveno potrebna unutrasnja reorganizacija, sa "pojacanjima" od dva do tri administrativna radnika, ljude profesionalce koji ce raditi za placu, a ne ovako mlitavo, nezainteresovano sa mnogo fula, nejasnoca i nedorecenosti.
Odovic je strucnjak samo takav i bilo ko sta kaze protiv njega neka prvenstveno pogleda statistiku covjeka i neka zatim preispita sam sebe, iskljucivi krivci za danasnji poraz su igraci, sada im iste one premije za "pobjedu" u SB. oduzeti, sve u svemu danas je bilo i ruznih scena pred kraj utakmice, psovanja igracima i sve i svasta od strane ljudi iz naseg kluba, mogu ih i imenovati ali nebi bilo ok. :sick: ono kabadahijski pred domacinima, pred redarima i svima ostalim, iskreno se nadam da nize od ovog ne moze, 6.kola i vec tri poraza i remi ...
To psovanje je odavno prisutno. Sjetite se slučaja Hasanović. Protiv Radnika je isto bilo užas. Za mene je to zaista katastrofa i to je jedan od razloga zašto sam na oprezu kad je ova Uprava u pitanju. Onako ponašanje nije za Ćevljanovića, a ne za utakmicu najvećeg kluba u državi.

Mi smo prošle godine odigrali sezonu (liga +Evropa) iz snova, ali takva sezona se odigra jednom u 10 godina sa onakvom ekipom. Zaradili smo solidne pare i umjesto da ima iko pametan i kaže ljudi provukli smo se nekim ćudom i nema više za. **** i improvizacije sad moramo ozbiljnu ekipu napraviti, jok mi se ufurali, daj opet istu sezonu i to sa možda i slabijom ekipom i da gotovo ništa ne uložiš. E pa neće moći i neka neće.
Svako ko se u fudbal imalo razumije zna da mi imamo 3-4 koja se malo ističu od nekog prosjeka, a sve ostalo je mrtvi prosjek kojeg ima svaka ekipa ove lige.
Ja se samo nadam da ima iko u klubu da vidi da se ove sezone nećemo provući i ako se nešto radikalno ne promijeni mi smo bliži borbi za opstanak nego za Evropu.
Nije kasno, već se treba početi pripremati za drugu polusezonu, ovo nekako izgurati, da ne bude prevelik zaostatak za trećim ili četvrtim mjestom. Veliko pospremanje napraviti, uložiti dobru paru kako znaju i umiju u jedno 4-5 kvalitetnih igrača u svim linijama osim golmana, odraditi paklene pripreme i pokušati u tih preostalih 12 kola izboriti Evropu. Za titulu je bilo jasno odavno da se nema ambicija i o tome niko ozbiljan nije razmišljao i ne znam šta je onome je li ono bi Zaimović trebalo da baljezga one gluposti kao da je Žujo 2.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 avg 2015, 22:34

dobro ti si otprilike isto pisao i pred zadnju proljetnu polusezonu, pa bi šta bi, igrom smo najvjerovatnije zaslužili titulu, a niko nam ni "pola poena" nije poklonio, ni na koji način. toliki pesimizam mislim da ipak nije osnovan bez obzira na ovo danas, jer ja naprosto ni od koga ne vidim nešto više. da smo igrali dvije evropske utakmice ili nijednu k'o široki imali bi bar 4 boda više bez obzira na sve.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 avg 2015, 22:36

Logicno je da je Oda izgubio utakmicu veznjak je stoper a stoper je bek kokot je krilo kojeg zaustavi rizvanovic debeli poluprofesionalac ali desava se imao je dobrih evo sad i losih momenata. E sad smo nadrljali iducu tekmu bez kosketa, memije i neko rece dzenisa. Mladost zasluzeno pobjedila nismo zasluzili ni bod odnos nasih igraca je bio takav da je pobjeda mladosti doala kao nagrada za trud. Nasa je sreca da nismo igrali protiv ozbiljne ekipe danas dali bi nam pet komada.ekipu kazniti sa 30% od plate a Odu i strucni stab sa 50%. Apsolutno smo zasluzili da nam se ovo desi i da nam se desava. Odnosom Ode i ljudi u klubu prema pojacanjima i analizom igrackog kadra.
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 30 avg 2015, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 avg 2015, 22:37

Loše je ovo bilo danas, baš loše. Treba se dobro odmoriti i sabrati ove dvije sedmice. Ova ekipa može i mora bolje, puno bolje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 avg 2015, 22:38

ovakav dženis kakav je bio danas nije nikakav gubitak. memija jeste jer prave zamjene nemamo, ali on danas možda i najgori. a kosorić će najviše faliti. bar se vraća đelmić koji je, opet kažem, po čistom učinku meni naš najbolji igrač u ovoj sezoni dosad.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 30 avg 2015, 22:40

ChWilla je napisao/la:ovakav dženis kakav je bio danas nije nikakav gubitak. memija jeste jer prave zamjene nemamo, ali on danas možda i najgori. a kosorić će najviše faliti. bar se vraća đelmić koji je, opet kažem, po čistom učinku meni naš najbolji igrač u ovoj sezoni dosad.
Eto imace vise vremena za sjedenje u Kiborgu izgleda mu to postalo vaznije.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 30 avg 2015, 22:40

meni nije jasno žašto je vadio tiaga ,odkud dženis na krilu on je špic ili polušpic

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 30 avg 2015, 22:41

Prelose je ovo sve od mogucih 18 bodova mi smo uzeli 7 uz dvije pobjede protiv dvije posljednjeplasirane ekipe. I te dvije pobjede smo jedva iscupali da bude jos tuznije. Iskreno mi nismo odigrali dobre utakmice od starta sezone svi jos letimo negdje zbog dobrih partija u europi.
Ali vec sad ona dobiva gorak okus, realno gledajuci ako ne dodje do nekih promjena i razdrmavanja u ekipi mi europe iduce sezone necemo vidjeti.
Sto je najtuznije mi nikakve igre nemamo, nadam se da ce se poraditi na ovoj pauzi ....
Nije sramota izgubiti ali nacin kako mi gubimo i od kakvih ekipa gubimo mala je rijec sramota.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 30 avg 2015, 22:42

bez obzira na nevjerovatni promašaj sa dva metra, sigurno je greška što ga je izvadio. on je pravio višak a dženis na krilu ga ne može praviti.

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 30 avg 2015, 22:43

Razumljivo je da smo nezadovoljni igrom,zalaganjem,rezultatom al daj popustite s tim kukanjem kako nista ne valja.Shvatite ljudi da smo mi na početku sezone ostali bez 2 najbolja igrača,da smo danas igrali bez Kosorića koji je stub odbrane,bez Djelmića koji je pokretač skoro svake akcije,to su 4 igrača koja bi mogla igrati u svakom timu u premier ligi.Sve to ne opravdava danasnju predstavu al ljudi nije secer u vodu,malo nam treba da se kockice poslože i bit će sve uredu,ne treba nam sada negativna energija,bit će sve u redu samo stanimo uz našeg Želju sada kad je teško!!!!

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 30 avg 2015, 22:44

ChWilla je napisao/la:dobro ti si otprilike isto pisao i pred zadnju proljetnu polusezonu, pa bi šta bi, igrom smo najvjerovatnije zaslužili titulu, a niko nam ni "pola poena" nije poklonio, ni na koji način. toliki pesimizam mislim da ipak nije osnovan bez obzira na ovo danas, jer ja naprosto ni od koga ne vidim nešto više. da smo igrali dvije evropske utakmice ili nijednu k'o široki imali bi bar 4 boda više bez obzira na sve.
Ja druge uopšte ne gledam osim kad igraju s nama. Ja samo vidim u ovih 6 kola da ćemo se patiti sa svima. Nekad ćemo dobiti, a nekad izgubiti, a to ti je sredina tabele. Da dobijemo nekog dva ili tri razlike pričat će se. Nema čovječe rostera za osnovne potrebe. Danas nisu igrala dva prvotimca i odmah rasulo. Ja nisam pesimista i razočaran toliko jer meni je otprilike realno, ali sam razočaran ili da bolje reći zabrinut da u klubu izgleda ne kontaju i misle da svake sezone mogu bingo ubosti, a kupili jedan listić. Neće moći.

Ali hajd fasova danas Standard sedmicu.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 30 avg 2015, 22:44

Joj kakve golove primismo :( yebemti kosoric nam je 99% odbrane :D

Oda bez komentara bar za TV ;)

Ipee
Kontakt:

Post Postao/la Ipee » 30 avg 2015, 22:51

[youtube][/youtube]

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 30 avg 2015, 22:53

Pa eto imamo pare sto ne dovedu nekoga? Sto Minjore kaze bolje doves dva igraca kako bog zapovijeda, odnosno da su makar solidni i mladi igraci iz nase lige, a ne ove neke koji se ni polovnjacima ne mog unazavat ko što su livaja i mladenovic. Mladenovic u vitezu 6 centsuteva uputio nije nijedan u terenu azvrsio....

Memiju su prosli svi igraci koji su ga pokusail proc u ovih 6 kola....eo sad gledam pregled kako je samo naivno ispo kod drugog gola, pa ono nije istina....
=\_1921_/=

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 30 avg 2015, 22:55

Dzenis i Kokot su najtromija krila lige a zna se kakvi profili igraca pokrivaju tu poziciju,jedino pozitivno danas je onaj go Amira koji je pao u sjenu poraza jer da smo pobjedili sad bi svrsavali 10 stranica o majstoriji osamnaestogodisnjaka.Dosta vise krpljenja pozicija **** mu majku pa mi smo Zeljeznicar majku mu **** trznite se malo mora biti neko slobodan mi bez dmf cemo primiti od svakog go,mladost i radnik nam daju po dva gola ma haj se...nadati se da cemo se malo u tom sportskom djelu dozvati i igraci se moraju kazniti kako su premirani bili tako i kazniti jer ipak igraju za Zeljeznicar i onakav odnos je nedopustiv.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 30 avg 2015, 22:58

Mi danas da smo gađali more sa broda promašili bi 'bem ti život :facepalm:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 30 avg 2015, 22:59

Imal kakvi slika Manijaka od danas??
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 30 avg 2015, 22:59

Treba pohvaliti organizaciju utakmice barem iz moje perspektive jer je murija odradila dobar posao i vjerujem nikog nije puno maltretirala.
Što se tiče utakmice, yebiga izaći će Željo bolji i jači, mi koji volimo Želju svim srcem nećemo nikoga pljuvati zbog jedne utakmice u kojoj je napravio greške koje su ga koštale iste. Sljedeću utakmicu kao i u svakoj do sad idem sa nadom da će Željo poderati protivnika jer mi smo Željo i mi smo klasa radnička koja se uvijek borila za ono što zaslužuje, danas je to izostalo.

Čestitke Uzelcu za dobar gol, Hiroš je po meni imao najveći danas motiv da igra za svoj klub, većina ostalih nije to pokazala. Stokić mi djeluje kao da je u Želju došao eto onako, brzo će raja izgubiti strpljenje ako već nije.

FORZA ŽELJO
Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 30 avg 2015, 22:59

Ma ovo danas ne sramota. Da ga je tiago dao bila bi druga prica ali to nije izgovor da mi do te situacije nismo pogledali prema golu, a kamoli osutali protiv mladosti iz sela pored kaknja. Samo mi to nije jasno da mi nismo imali 3 prilike kako treba. Misljenja sam da je joco trebao igrati od pocetka jednostavno covjek nema ni lopti i onda se vraca po loptu. Sve u svemu jedno veliko nista. Ovih 6 kola smo kriticni i ovo sto smo dobilo to je bilo jedva. Nadam se poslije pauze da cemo se vratiti ali vec nakon 6 kola mi imamo tri poraza, a prosle sezone u 30 utakmica samo 2 poraza. Realno skoro pa mozemo reci da na titulu mozemo zaboraviti.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.