FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 00:45

geronimo je napisao/la:effe, ti najbolje znaš da ne volim da dajem "autograme" na nečiji post, ali ovaj tvoj jednostavno zaslužuje.

Vidim, leg'o i novi avatar, joj valja i meni neki smisliti do sutra, pojest će me Mačak. :lol: :lol:

P.S. Evo i Hantre, napokon. :D
Hantro se aktivirao više na drugom forumu valjda voli druge "poglavice" :D :D :D svaka čast hantro ;)
Pa kome ćeš drugom post potpisat nego meni....Često si me znao onako indirektno pohvalit, al et sad ovo baš direktno me iznenadi :) A moraš nešto smislit, nije te samo Mačak upozorio, nego i ja, al izgleda nisi pročitao :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Klare

Post Postao/la Klare » 03 nov 2011, 00:53

JetSet_Hantraga je napisao/la:Alabu ne bih na toj poziciji. Tu je potreban neko s vise iskustva, neko ko je sigurniji s loptom. A zasto ne Pranjic? Odgovori cu protupitanjem: zasto ne ja? :lol:
Tebi sviju mi niko ne valja. ;) :D
JetSet_Hantraga je napisao/la:Ma 'ta ce on.
Zaboravljas da on nema muda da uklize protivniku, a kamoli da se tuce s Gustom.
Nije to njegov nivo, nije da se služi niskim udarcima ispod pojasa. :D Buyto kao pravi fighter ide prsa u prsa, tako da ti ova baš i nije na mjestu. :D
JetSet_Hantraga je napisao/la:Eto Daniela, 'ercegovina je uz tebe. 8-)
Ne 'ercegovina, nego..., ne znam šta da ti kažem, da ne ispadne da si ti nešto skroz suprotno, pošto ga i ne gotiviš, a sam živ ne znaš šta Buytenu fali. :D
JetSet_Hantraga je napisao/la:To sto pruza njezne zagralje uzavrlim tipovim mu i nije preveliki plus kod mene.
Ne laži! :x :lol:

A Geroslave meći i ovdje Mariona, da vidimo jesi li od riječi. ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 01:03

@ geronimo

neznam je li me sjecanje dobro sluzi, ali ja mislim da si ti bio taj koji se nije slozio s mnom da je Bayernu bio potreban jos jedan kvalitetan zadnji vezni igrac u ljetnom prijelaznom roku. Naravno da ima ko Schweinija zamjeniti, ali isto tako treba biti realan i reci da su svi igraci na njegovoj poziciji jednu klasu ispod njega.
Ja mislim da sam predlagao M'Vila i Montoliva kao pojacanja za Bayern i u sta sam 1000000000000 % siguran je da si rekao da je Usami dostojna zamjena za Robbena i Riberya.

PS: Evo sada nesta kontam, mogao bi David Alaba zamjeniti Schweinija, ako se ne varam igrao je tu poziciju u Hoffenheimu i to vrlo uspjesno.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 01:04

effe_sa je napisao/la:valjda voli druge "poglavice"
jedan je vrhovni, valjda ti to znaš. :D ako mi ukažeš nepovjerenje ideš kod tuneta na lomaču. :mrgreen:
Klare je napisao/la: Nije to njegov nivo, nije da se služi niskim udarcima ispod pojasa.
žao mi dana kada je effe_šefe :D carovao u MinKenu, vidio bi belgijska bluza :lol: šta znači degenek.
Klare je napisao/la: A Geroslave meći i ovdje Mariona, da vidimo jesi li od riječi. ;)
Gdje sam rek'o da ga moram i ovdje staviti? :?
Sad ću glumit nekog od vrlih forumaša i reći....daj mi argument da sam ja to rek'o. :lol: :lol:

P.S. Nije problem. Ali samo ako dokažeš svoje tvrdnje. :D
Vom Jäger zum Gejagten

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 03 nov 2011, 01:09

effe_sa je napisao/la:Hantro se aktivirao više na drugom forumu valjda voli druge "poglavice"
Ma poglavice k'o poglavice, svi ste isti.
Vlast vas iskvari u startu. Udruzite se protiv nas obicnih smrtnika, pocnete potpisivati jedni drugima postove... :x
Klare je napisao/la:Tebi sviju mi niko ne valja.
A tebi svi valjaju...svi osim Krafta, momka koji je na svojoj poziciji sigurno bolji nego sto je Pranjic na svojoj. Ako on upste ima poziciju. :lol:

Nemojte ba geru dirat', dosta mu je njegove muke sto mora nosati Mariona na avataru na onom anam forumu. Il' ces ono Neuera staviti? 8-)
Zadnja izmjena: JetSet_Hantraga, dana/u 03 nov 2011, 06:11, ukupno mijenjano 1 put.
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 01:10

amerosm je napisao/la:@ geronimo
neznam je li me sjecanje dobro sluzi, ali ja mislim da si ti bio taj koji se nije slozio s mnom da je Bayernu bio potreban jos jedan kvalitetan zadnji vezni igrac u ljetnom prijelaznom roku. Naravno da ima ko Schweinija zamjeniti, ali isto tako treba biti realan i reci da su svi igraci na njegovoj poziciji jednu klasu ispod njega.
Ja mislim da sam predlagao M'Vila i Montoliva kao pojacanja za Bayern i u sta sam 1000000000000 % siguran je da si rekao da je Usami dostojna zamjena za Robbena i Riberya.
Slabo te sjećanje služi, moj dobri prijatelju. ;)
Bila je priča oko krila, gdje sam ja tebi replicirao i rekao da Bayern ne treba pojačanja na toj poziciji.
Nije problem provjeriti, ništa nije izbrisano.

Bastiana već neko vrijeme (preko dvije godine) branim i tvrdim da je izrastao u svjetsku klasu.
Teško je njega nadoknaditi.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 01:12

geronimo je napisao/la: jedan je vrhovni, valjda ti to znaš. :D ako mi ukažeš nepovjerenje ideš kod tuneta na lomaču. :mrgreen:
Ti zaboravio da je tuna moj dobar jaran :) Ljudi izgleda više ukazuju drugom poglavici povjerenje, al et imaš bonusa kod mene jer si me znao često usmjerit u pravom smjeru pa i širokih ruku dočekat na ovom forumu :)

A ovo za Schweinija neće biti problem veliki ....Najbolje tu Alabu uz Gustu ili Tymu stavit, ma Alaba ima petlju, sad će tek da pokaže koliki je kvalitet. Hargreaves je na primjer mijenjajući Effea u jednoj utakmici Lige prvaka postao veliki, a sad Alaba ako zaista dobije više prilike može da postane veliki.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 01:20

JetSet_Hantraga je napisao/la: Ma poglavice k'o poglavice, svi ste isti.
Vlast vas iskvari u startu. Udruzite se protiv nas obicnih smrtnika, pocnete potpisivati jedni drugima postove... :x
čuj, čuj :) :)
I citirao si me gore za nešto što nisam rekao, to je bila Klaretova rečenica mislim ova kad ti je rekao da ti niko ne valja :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 01:52

JetSet_Hantraga je napisao/la: Ma poglavice k'o poglavice, svi ste isti.
Vlast vas iskvari u startu. Udruzite se protiv nas obicnih smrtnika, pocnete potpisivati jedni drugima postove
Da nije warden u tvojoj blizini, hoću reći, da mu nisi posudio acc. :lol:
Samo ti otresaj, jednog dana, kada budeš mene smjenjivao vidjećeš kako je meni bilo. :lol:
effe_sa je napisao/la: Ti zaboravio da je tuna moj dobar jaran
Nisam, pričao mi je o tebi. :D

@Amere, slobodno nastavi, ebo-ga-ti. Ružno je nešto završiti a nisi završio. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 02:01

@ gero

evo pretrazivao sam forum i bio si upravu sto se tice kvalitetnog zadnjeg veznog, a ti si samo rekao/napisao da nije potrebna zamjena za Robbena i Riberya i da je kao taj igrac planiran Usami.
Koliko god neki od Vas kritikovali van Gaala, ipak se njemu trebate zahvaliti sto je Schweini izrastao u igraca svijetske klase, jer mu je on pronasao idealnu poziciju na kojoj vruhunski igrac. No takodjer treba imati na umu da je on Bayernu uskratio jos jednog odlicnog igraca iz samog vrha, a to je Sami Khedira.
U danasnjem modernom fudbalu pozicija veznog igraca je najvaznija i misljenja sam da Bayern sebi nesmije dopustiti da tu ima samo jednog igraca svijetske klase - uz duzno postovanje prema Gustavu, Pranjicu i AT44.

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 03 nov 2011, 02:07

@Gero, sad me podsjeti na tu tekmu kad je Hargreaves zabljesnuo. To je bilo polufinale LP-a protiv Reala i momak je razvaljivao i sjećam se da ga je Baha stalno Owen zvao (bilo lakše izgovoriti) ;)
Šteta za Švajnija, ali mislim da će nam trebati samo protiv Dortmunda i Šitija, ali siguran sam da u Jupovoj glavi i sistemu rotacija ima mjesta za Švajnijevu alternativu te sam i ja mišljenja da je to morebit Alaba ;)
Malo smo statistiku pokvarili, primili smo gol kod kuće, no nastavljamo taj niz u BL ;) ali haman polako Manu se privikava na vađenje lopti iz mreže, što je u neku malu ruku dobro, jer mi je dosadilo da pri vodstvu od 4:0 strepim da ćemo primiti gol i eto belaja :D
Sent from my Philips Smart TV.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 10:48

amerosm je napisao/la:@ gero

evo pretrazivao sam forum i bio si upravu sto se tice kvalitetnog zadnjeg veznog, a ti si samo rekao/napisao da nije potrebna zamjena za Robbena i Riberya i da je kao taj igrac planiran Usami.
Koliko god neki od Vas kritikovali van Gaala, ipak se njemu trebate zahvaliti sto je Schweini izrastao u igraca svijetske klase, jer mu je on pronasao idealnu poziciju na kojoj vruhunski igrac. No takodjer treba imati na umu da je on Bayernu uskratio jos jednog odlicnog igraca iz samog vrha, a to je Sami Khedira.
U danasnjem modernom fudbalu pozicija veznog igraca je najvaznija i misljenja sam da Bayern sebi nesmije dopustiti da tu ima samo jednog igraca svijetske klase - uz duzno postovanje prema Gustavu, Pranjicu i AT44.
Što se tiče Khedire šteta što ga nismo doveli, a vjerovatno bi uprava dovela i Khediru i Ozila da je bio neko drugi trener a ne Van Gaal.
Van Gaalove zasluge niko ne zaboravlja, jer treba uvijek pamtit da je taj čovjek doveo Bayern do finala LP nakon 9 godina, te da je zaslužan za izbacivanje na veliku scenu i napredak Mullera i Badstubera, te da je svakako Schweinsteiger pod njim napredovao. Naravno Van Gaal je i osvojio i duplu krunu, ne uspije to svako pa makar bio i trener Bayerna.
Što se tiče dvojca Ribery-Robben mislim da mi možemo kompenzirat izostanak jednog od dvojice, ali ne bi mogli izostanak obojice. Muller je više nego dobra alternativa na strani, taj igrač je već svjetska klasa i jednostavno fantastičan fudbaler.
Kažeš Schweinsteiger na poziciji defanzivnog veznog jedini svjetska klasa, pa to od prilike jeste tako, ali ja sam siguran da će Gustavo postati isto svjetska klasa. On ima sve predispozicije za to, odličan u duel, sjajno tehnički potkovan, zna precizno odigrat pas. Za Tymu je kasno da baš postane svjetska klasa, ali reći ćemo da se radi o jako dobrom fudbaleru koji puno ne griješi i tehnički je potkovan, ali bi svakako mogao biti malo brži kod transformacije igre pogotovo.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 11:00

slika
Gomez je sada najbolji njemački strijelac u Ligi prvaka sa 17 pogodaka. Prestigao je Ballacka koji je postigao 16 pogodaka.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 13:57

effe_sa je napisao/la:
amerosm je napisao/la:@ gero

Što se tiče Khedire šteta što ga nismo doveli, a vjerovatno bi uprava dovela i Khediru i Ozila da je bio neko drugi trener a ne Van Gaal.
Van Gaalove zasluge niko ne zaboravlja, jer treba uvijek pamtit da je taj čovjek doveo Bayern do finala LP nakon 9 godina, te da je zaslužan za izbacivanje na veliku scenu i napredak Mullera i Badstubera, te da je svakako Schweinsteiger pod njim napredovao. Naravno Van Gaal je i osvojio i duplu krunu, ne uspije to svako pa makar bio i trener Bayerna.
Što se tiče dvojca Ribery-Robben mislim da mi možemo kompenzirat izostanak jednog od dvojice, ali ne bi mogli izostanak obojice. Muller je više nego dobra alternativa na strani, taj igrač je već svjetska klasa i jednostavno fantastičan fudbaler.
Kažeš Schweinsteiger na poziciji defanzivnog veznog jedini svjetska klasa, pa to od prilike jeste tako, ali ja sam siguran da će Gustavo postati isto svjetska klasa. On ima sve predispozicije za to, odličan u duel, sjajno tehnički potkovan, zna precizno odigrat pas. Za Tymu je kasno da baš postane svjetska klasa, ali reći ćemo da se radi o jako dobrom fudbaleru koji puno ne griješi i tehnički je potkovan, ali bi svakako mogao biti malo brži kod transformacije igre pogotovo.
Slazem se sa vecinom tvog posta, ali slozit ces se s mnom da Bayernova politika prethodnih godina nije bila bas na vrhunskom nivou. Sve to stoji i da AT44 i Gustavo imaju kvalitet, ali u poredjenju sa ostalim klubovima - mislim na top klubove - Bayern je tu u podredjenom polozaju sto se pozicije zadnjeg veznog tice, a sinoc se dobro moglo vidjeti kako igra izgleda bez Schweinija.
Opet ponavljam pozicija veznog igraca u modernom fudbalu je najvaznija i misljenja sam da Bayern sa svojim mogucnostima tu bi trebao imati vise kvaliteta.
Za mene bi idealno bilo kada bi se Bayern uspio rjesiti Pranjica i AT44 i dovesti igraca ko sto je M`Vila, Montolivo ili Mouthino i tako povecati kvalitet na toj poziciji.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 14:08

@amerosm, zato što se igra zasniva na krilima. Bayern ima 2 ponajbolja u svojim redovima i njih možeš svrstati u vezni red. Povratkom Robbena, Kroos će vjerovatno izgubiti mjesto u timu (a znamo da taj može igrati svaku poziciju u veznom redu).
Bilo bi pretjesno, a i sam znaš da Bayern teži malom kadru (kad vidim koliko engleski timovi imaju registrovanih igrača, onda mi ovaj naš izgleda užasno mali). Pri tome moraš paziti da nemaš (previše) nezadovoljnih igrača u ekipi, koji bi remetili klimu unutar iste.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 nov 2011, 14:18

@ geronimo

sve to stoji, ali samo se sjetimo kako su Klopp i Magath prosle godine ta krila zatvorili tzv. Tannenbaum-taktik gdje su Robben i Ribery bili udvajani i onda su velikim problemima. Takodjer znam da bi bili "tijesno" a od kako pratim fudbal i Bundesligu znam da je Bayern uvijek tezio da ima ekipu od 22 igraca, i zato sam predlozio da bi bilo odlicno da se rjese AT44 i Pranjica i dovedu igraca svijetske klase.

PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 03 nov 2011, 14:19

Sinoc veoma vazna pobjeda protiv Napolia, za mozda i osigurano prvo mjesto. Nakon prvog poluvremena mislio sam da cemo do nogu potuci goste, ali izgleda da je Heynckes odlucio da primiri igru. Vise smo se bazirali na to da sto vise drzimo loptu u svojim nogama. Primili smo jos jedan gol i onda sam se pravo zabrinuo. Ali na svu srecu do kraja smo izdrzali, a malo je falilo da pobijedimo sa 4:2. Prava je steta sto ona lopta nie usla u gol. Gomez nas ponovo odusevio i sa 3 gola donio novu pobjedu. Ostatak ekipe je bio na nivou, osim mozda Badstubera i DvB. Schweini se povrijedio i jos nije poznato koliko ce tacno odsustvovati. Sigurno je da ce nam puno faliti, ali je takodjer sigurno da na klupi imamo igraca koji jedva cekaju svoju priliku.

Sada idemo u goste komsijama i nadam se nastavku dobre serije.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 nov 2011, 14:37

amerosm je napisao/la:@ geronimo

sve to stoji, ali samo se sjetimo kako su Klopp i Magath prosle godine ta krila zatvorili tzv. Tannenbaum-taktik gdje su Robben i Ribery bili udvajani i onda su velikim problemima. Takodjer znam da bi bili "tijesno" a od kako pratim fudbal i Bundesligu znam da je Bayern uvijek tezio da ima ekipu od 22 igraca, i zato sam predlozio da bi bilo odlicno da se rjese AT44 i Pranjica i dovedu igraca svijetske klase.

PS: Evo sada citam na TM-u forum, i gdje jedan navijac Bayerna kaze sljedece: "Odbrana Bayerna i dalje najslabiji dio ekipe, ali ostale ekipe nemaju hrabrosti da nas napadnu, i cim to neko ucini mi smo u velikim problemima".
Istina, u prošloj sezoni Bayernova igra je postala jednostrana, providna i pročitana. Nisi morao biti veliki lisac pa da to zatvoriš klasičnim bunkerom i onda sjevne kontra, koja pored onakve odbrane rezultira golom. Kad tome dodamo i loš štimung u ekipi, kakav je bio u protekloj sezoni, krajnji epilog je katastrofalna sezona.
Nisam se ja protivio dolasku još jedno veznog igrača, šta više, radovao sam se dolasku Vidala, iako se znalo da će teško biti standardan, pod uslovom da Tymo ostane i pošto se zna da je Kroos Heynckesov miljenik.

U ovoj sezoni Ribery je ponovo "pronašao sebe" i sa povratkom Robbena njegova igra može da bude samo bolja. Primjetio si kako mijenjaju strane, zatim da Bilal igra desetku, potpomognut agilnom Lahmom ili Kroosom. Moraju biti nepredvidljivi, baš iz razloga koje si ti spomenuo.

Ima veze to za odbranu i taj strah koji je prisutan kod protivnika. Ne može se sa Bayernom svako hrvati.
Naime, pored ovakve ofanzive, vrlo lako možeš dobiti po p..ki. :mrgreen:

Ali u odnosu na prošlu sezonu, napredak je ogroman.

@el-fighter, Schweinsteiger je završio za ovu (kalendarsku) godinu.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 nov 2011, 15:10

@Gero: ja bi dodao samo na ovo još kao što sam rekao podržao bi onda dovođenje Khedire i tada ga nismo doveli i završili smo s tim, poslije smo doveli Gustava i odmah smo popunili fond igrača za te pozicije. Da je Vidal došao onda mislim da bi Tymo bio višak. Međutim mora se reći da i Gustavo a i Tymoshchuk kada igraju odrađuju svoj posao dobro, a uz to ne treba zaboravit da tu poziciju može pokrit i Alaba. Zamjena ko zamjena, kada je u pitanju samo pozicija na kojoj igra za Schweinija se može naći, tačnije ona postoji, ali zamjena za Bastiana kao ličnost se ne može pronaći u jednom Gustavu, Tymi ili Alabi. Međutim sve više odgovornosti preuzimaju na sebe Gomez i Ribery a sad moraju preuzet još jedan dio odgovornosti više i onda se to može kompenzirat.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 nov 2011, 16:06

---Gustavo - Kroos---
-Muller---Alaba---Ribery-
----------gusta-------kros-----------
alaba----------mulija----------riberi

vrijeme je da kros dokaze da je za klasu bolji od svinjceka.

gomez :shock: zabio je dva u stilu mesija, ali je izgubio par duela koje ni osnovac ne bi izgubio.
ali, to cemo mu oprostiti zbog ona dva majstorska gola.

svajni?
steta :( yebena povreda, znam iz iskustva. hvala Bogu ne iz licnog :)
naime, jednom insanu sam slomio obje kljucne kosti. vrist´o nije, ali je par mjeseci nos´o neke kajsheve.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.