BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Možemo li se osvetiti Portugalu i plasirati se na EP?

Anketa je završila: 16 nov 2011, 16:29.

1. Naravno da možemo
322
63%
2. Ne, ipak su prejaki za nas
83
16%
3. Možemo, al' UEFA nam to neće dozvoliti. Ronaldo je Ronaldo!
103
20%

Ukupno glasova: 508

delpiero10
Kontakt:

Re: BARAŽ: Bosna i Hercegovina vs Portugal

Post Postao/la delpiero10 » 15 okt 2011, 15:47

baresi#6 je napisao/la:
amchy je napisao/la:PAYBACK TIME !

Ekipa koja primi kući 4 gola od Kipra, potom izgubi od Norveške koje više nigdje nema na fudbalskoj mapi i na kraju nije u stanju izvući bod u Danskoj gdje pola igrača igra u neafirmisanim ligama ne zaslužuje da igra Euro niti će ga igrati. Ovaj put evropska ciganija (portugalci=evropski cigani i polutanci) nemaju šanse. Ronaldo samo smeta i guši ekipu svojim umaženim ponašanjem, odbrane kao i da nema a selektor je priča sam za sebe. Niti jednu važnu utakmicu nisu u stanju da dobiju i zato zbog svega navedenog:

PAYBACK TIME CIGANIJO EVROPSKA!
respekt za post! ovaj puta neće ih izvaditi ni uefa, fifa, platini, blatter, bush ni nato kad im utrpamo 3 komada na bilinom polju!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 15 okt 2011, 15:57

mozda ode i zadnja nada za prolaz preko Portugala :D ...Castrol jedan od 7-8 najvecih sponzora eura 2012, a zastitno lice Castrolove reklame Ronaldo :mrgreen: sve ti je jasno
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 15 okt 2011, 16:02

ultrasstyle_tz je napisao/la:mozda ode i zadnja nada za prolaz preko Portugala :D ...Castrol jedan od 7-8 najvecih sponzora eura 2012, a zastitno lice Castrolove reklame Ronaldo :mrgreen: sve ti je jasno
Ma ako ispadne portogal, oni će odHebat Ronalda, a uzet Džeku, prosto ko pasulj... :lol:
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

Crni gavran
Kontakt:

Post Postao/la Crni gavran » 15 okt 2011, 16:17

Ebo vas Portugal dobijamo ih glatko u obe utakmice
"Dao sam po dva i po tri gola na jednoj utakmici i to golmanima koji su bili reprezentativci bivše Jugosl,, Pantelić, Svilar i dr., svojim sam pogocima odlučivao pobjede Čelika u mečevima protiv timova velike četvorke" - Mehmed Buza - Majstor

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 15 okt 2011, 16:27

Pitah jednog Portugalca da prokomentarise igru njegove reprezentacije,i evo sta mi je odgovorio,prevod by me :mrgreen:

"Nije mi bilo nimalo drago kada sam vidio da smo izvukli Bosnu,(zelja je bila Estonia ili Crna Gora),i mislim da ce ponovno biti dva vrlo zanimljiva meca.Mi igramo 4-3-3 formaciju sa prioritetom da sto vise drzimo loptu u nasem posjedu.Sa veznim igracima poput Moutinha i Meirelesa koji su odlicni tehnicari to nam uglavnom i uspjeva.Uglavnom napadamo preko krila,gdje Bosnigwa,Conetrao,Nani i Ronaldo odlicno suradjuju,lopta ide relativno sporo do priblizavanja sesnaesterca protivnika a onda najednom ubace u brzinu brze i stvore opasnost za protivnicki gol.

Svakako da imamo slabosti.Po meni najslabiji smo u napadu.Ronaldo i Nani su fantasticni i ne postoji ekipa na svijetu koja ne bi imala problema sa njihovim prodorima,ali mi jednostavno nemamo napadaca koji moze pratiti taj nivo njihove igre.Postiga je prosjecan napadac,isto kao i Hugo Almeida,dok Liedsona selektor i ne poziva.Nama bi bas dobro dosao Dzeko.

Nasa odbrana je oslabljenja neigranjem Carvalha,ali imamo Pepea i B.Alvesa koji su odlicni u skoku i prekidima.

Ono sto me najvise plasi je to sto nemamo dobrog zadnjega veznoga,i dopustamo protivnicima puno kontra-napada.

Neka bolji tim pobjedi!"

Nije da mi je rekao nesto sto nisam znao :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2011, 16:30

Portugalci ce igrati i kombinirati onoliko koliko im mi dopustimo. Treba dobro pokriti krila, kao sto rece ovaj Portugay-ac, cesto napadaju preko krila, tako da ih na toj poziciji trebamo imati pod kontrolom (kao sto je Queiroz zatvorio Misketa u Lisabonu, tako i mi moramo njihovu najjacu tacku pronaci).

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 15 okt 2011, 16:34

Goalgetter je napisao/la:Portugalci ce igrati i kombinirati onoliko koliko im mi dopustimo. Treba dobro pokriti krila, kao sto rece ovaj Portugay-ac, cesto napadaju preko krila, tako da ih na toj poziciji trebamo imati pod kontrolom (kao sto je Queiroz zatvorio Misketa u Lisabonu, tako i mi moramo njihovu najjacu tacku pronaci).
problem je sto nemamo cim (s kim) zatvorit
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 15 okt 2011, 16:38

nick je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Portugalci ce igrati i kombinirati onoliko koliko im mi dopustimo. Treba dobro pokriti krila, kao sto rece ovaj Portugay-ac, cesto napadaju preko krila, tako da ih na toj poziciji trebamo imati pod kontrolom (kao sto je Queiroz zatvorio Misketa u Lisabonu, tako i mi moramo njihovu najjacu tacku pronaci).
problem je sto nemamo cim (s kim) zatvorit
Znam i ja jarane, ali moramo se krpiti s cim raspolazemo. Po mome misljenju, Vranjesa i Salihovica staviti na bekove, jeste da je Vranjes malo slabiji u ofanzivi nego Mujdza, ali smatram da bi defanzivno obavio koliko-toliko dobro svoje zadatke, i mogao bi u par navrata zaustaviti Nanija/Ronalda.

Ali Pape je na kraju taj koji odlucuje, nadam se da ce donjeti pravilnu i pametnu odluku.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 15 okt 2011, 17:09

Dzemo Berbervic je kako vidimo jos ziv,i desni je bek...
Ako ne lafe on i Susic ,trebamo ih pomirit :-)

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 15 okt 2011, 17:14

Da bi zatvorili njihova krila morat cemo igrati trapezoid u sredini. Znaci salihovic rahimic I medunjanin u liniji tako da svesrdno pomazu bekovima.ispred njih miske I pjana a u napadu sam dzeko.sto se odbrane tice, ili ce lulic igrati desno a subasic lijevo ili lulic lijevo a vranjes desno. Mozda I muhamed besic odigra na boku ko zna ..ako udze par minuta koju tekmu za hamburg odmah ga zvati I njega I bicakcica. Nema sanse da je mravac bolji od njih . Uostalom I hadzic iz rieda I malic iz matersburga zasluzuju poziv prije mravca.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 okt 2011, 17:37

thulkazal je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:ma mi nismo ni pomislili da se žalimo na Spahićev karton, iako je bio žuti moglo se bar malo reagovat.
dobro protrljaj oči ... malo u wc umi se da dođeš sebi a onda klik na ovaj link ( " onclick="window.open(this.href);return false; ) i ako ti je mrsko gledati sve premotaj na 1:20 i dobro se zagledaj ...

za to sušić i platini ... samo možeš reći ovo ... sa rogatim se ne može bosti džaba ti ...
nemoj ti pametovat ja sigurno bolje znam kako stvari u evropi funkcionišu, a clip sam vidio prije tebe i prije nego što ga je i sportsport.ba postavio...Jest Uefa moćna a jel to treba značit da ni jedan od naših uvaženih sportski funkcionera, radnika, ili tačnije fudbalski funkcionera, stručnjaka i legendi ne smije ništa reči...Jel ti malo pratiš kako Srbija, Hrvatska pa i Crna gora lobiraju. Vidiš li ti koliko se tamo pompe diže kada ih oštete. Vjerovatno si jedan od takvih koji od divljenja prema Michelu mu ne bi smio riječi pisnut da si na mjestu predstavnika nogometnog saveza. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 okt 2011, 18:02

effe_sa je napisao/la: nemoj ti pametovat ja sigurno bolje znam kako stvari u evropi funkcionišu, a clip sam vidio prije tebe i prije nego što ga je i sportsport.ba postavio...Jest Uefa moćna a jel to treba značit da ni jedan od naših uvaženih sportski funkcionera, radnika, ili tačnije fudbalski funkcionera, stručnjaka i legendi ne smije ništa reči...Jel ti malo pratiš kako Srbija, Hrvatska pa i Crna gora lobiraju. Vidiš li ti koliko se tamo pompe diže kada ih oštete. Vjerovatno si jedan od takvih koji od divljenja prema Michelu mu ne bi smio riječi pisnut da si na mjestu predstavnika nogometnog saveza. ;)
izvini doktor primarijus akademik na sugestiji ... Nema se šta tu govoriti ako nemaš konkretni dokaza, šta će Osim doći Platini-u i reći "ej pa što nam se onako sudi nije pravedno" ... Uostalom et imamo tih "naših ugledni" ljudi po Francuskoj i šta on treba sada po novinama da pravi na nekoga pritisak pa mediji bi ga pojeli ...

Da, Srbija se ošteti u Italiji i dođe Savo Milošević i psuje im mater korumpiranu, je*enog li lobija a za CG i Hrvatsku nikada nisam čuo da su ih nešto puno oštećeni pa da se digne prašina.

Nije to divljenje nego taktičnost jer ako nemaš velik uticaj šta ćeš ti ... i Platini to zna i boli ga qrac jer drugi put za redom svjesno ili nesvjesno Francuzi prolaze dalje ... Možda i Platini nema prste umješane ali onda sudije imaju na sebi pritisak jer ako ne da penal francuski mediji će ga uništiti a ako ošteti BiH, pa ko to čita bh. novine. Ovdje je opet problem ličnosti kod sudija jer jedan je Colina i Markus Merk koji su i najveće zvjezdice spuštali na zemlju. Ali et nikakav problem neka se uvede tehnologija i imaš npr. dva puta po poluvremenu iskoristiti nekakav review nešto ko u tenisu challange ... ali neće ... što bi ... neće se uvesti ni 6+5 pravilo a ni cap salary ...

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 15 okt 2011, 18:14

[youtube][/youtube]

Dobar dan gospodine PlatiMi :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 okt 2011, 18:23

thulkazal je napisao/la:
izvini doktor primarijus akademik na sugestiji ... Nema se šta tu govoriti ako nemaš konkretni dokaza, šta će Osim doći Platini-u i reći "ej pa što nam se onako sudi nije pravedno" ... Uostalom et imamo tih "naših ugledni" ljudi po Francuskoj i šta on treba sada po novinama da pravi na nekoga pritisak pa mediji bi ga pojeli ...

Da, Srbija se ošteti u Italiji i dođe Savo Milošević i psuje im mater korumpiranu, je*enog li lobija a za CG i Hrvatsku nikada nisam čuo da su ih nešto puno oštećeni pa da se digne prašina.

Nije to divljenje nego taktičnost jer ako nemaš velik uticaj šta ćeš ti ... i Platini to zna i boli ga qrac jer drugi put za redom svjesno ili nesvjesno Francuzi prolaze dalje ... Možda i Platini nema prste umješane ali onda sudije imaju na sebi pritisak jer ako ne da penal francuski mediji će ga uništiti a ako ošteti BiH, pa ko to čita bh. novine. Ovdje je opet problem ličnosti kod sudija jer jedan je Colina i Markus Merk koji su i najveće zvjezdice spuštali na zemlju. Ali et nikakav problem neka se uvede tehnologija i imaš npr. dva puta po poluvremenu iskoristiti nekakav review nešto ko u tenisu challange ... ali neće ... što bi ... neće se uvesti ni 6+5 pravilo a ni cap salary ...
Al hajmo ovako prvo i prvo nisam ja Osima toliko okrivljivao. Osim je legenda kojoj se i u Evropi dive, ne može sam čovjek ništa postić. Trebaju svi lobirat, učinit sve moguče napore : Baždarević, Hadžibegić, Bajević, Halilhodžić plus cjelokupna dijaspora, svi naši biznismeni, ugledni radnici. Nevjerovatno je koliko Hrvatska i Srbija po svijetu imaju raširenu mrežu lobija, jedinstvenu mrežu. Sve balkanske reprezentacije budu oštečene , to je fakt, ali kod ostalih se digne daleko velika pompa. Kod nas se to preko noći zaboravi. O tome se treba pričat i stalni pritisak činit. Dosadile su više te priče i kukanja, samo među sobom kukamo i samo se poslije žalimo. Do kad ćemo biti samo žrtva koja neče podić glas. Sad nam raste reputacija, sad igrači ginu na terenu, sad igramo odličan fudbal. Kakav Portugal da nam utjeruje strah, mene jedino brine ako bude nepravde. Ja u ove momke sada sekunde ne sumnjam. Da se oni u Parizu nisu borili , ja bi rekao ko ih hebe i trebaju izgubit. A ovako sad jednostavno mora i inat proradit i sve moguče se mora dići da bi naša reprezentacija prošla na prvenstvo. Neke nepravde se u fudbalu neče moći nažalost možda više nikad ispravit, fudbal je toliko zahvatila korupcija, toliko je prljavih stvari, ali ipak fudbal i dalje predstavlja užitak. Uefa namještanjima neče ništa postići, jer ljudi će izgubit interes da gledaju namještene utakmice. A s druge strane nije sve ni namješteno, nego se samo moramo probati malo više zaštitit, treba iskoristit neke šanse. A nismo ni neka sila, ni ogromna država da se protiv svega možemo boriti, al nekako se olako počinjemo predavat, isto kao da nismo oni od prije koji su uvije se za sve borili i koji su vjerovali u čuda.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ha ya
Kontakt:

Post Postao/la ha ya » 15 okt 2011, 19:02

vOluMme je napisao/la:[youtube][/youtube]

Dobar dan gospodine PlatiMi :)
ahahahahha za medalju je !

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 15 okt 2011, 19:06

kontal susic zvat vranjesa? samo da ne ostane u onom fazonu furam svoje pa da ne stavi salihovic-spahic-mravac-lulic :)

makar lulica da baci gore negdje na krilo, pozove tog momka iz rusije

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 15 okt 2011, 19:07

Juve-TZ je napisao/la:kontal susic zvat vranjesa? samo da ne ostane u onom fazonu furam svoje pa da ne stavi salihovic-spahic-mravac-lulic :)

Momka danas nije bilo ni na mapi.Sto,nisam provjeravao.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 okt 2011, 19:17

Juve-TZ je napisao/la:kontal susic zvat vranjesa? samo da ne ostane u onom fazonu furam svoje pa da ne stavi salihovic-spahic-mravac-lulic :)

sta je s jahicem?
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 15 okt 2011, 19:19

harishp je napisao/la:

Momka danas nije bilo ni na mapi.Sto,nisam provjeravao.
e to nez kako je danas igrao i da li je igrao...

a dobar je bio u mladoj, vjerovatno najbolji igrac te generacije, a i onu utakmicu dvije za prvi tim je ok sve odradio...sad je sve na njemu, ako bude dobar ceka ga veci ruski klub kao sto se to desilo i sa spahom

da sam na susicevom mjestu pozvao bih maksimalan broj igraca, jahu, nadarevica, vranjesa i jos nekog stopera pa ko se pokaze neka igra, ko bude spreman najvise zasluzuje

Juve-TZ
Kontakt:

Post Postao/la Juve-TZ » 15 okt 2011, 19:23

Bosniacum Lilium je napisao/la:

sta je s jahicem?
po statistikama igra u apoelu redovno, sad kako skontat u kakvoj je formi i kako igra to nez jel iko od nas moze....

kada je igrao u aeku i arisu moglo se makar pomocu kupa uefa ili tako nesto...ovako valjda su nasli neke snimke utakmica apoela ovi iz saveza...valjda shvataju ozbiljnost situacije :D

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.